2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar
Buralar sessizlesmis yine
Kizim uyandirdi beni sabah cadi acikmisti herhalde
Simdi de uyuyor
Ben gunde mutlaka 3 paket sut iciyorum kizlar
Mutlaka 2 yumurta yiyorum ve disaridan birsey yemiyorum elimden geldigi kadar
Bu arada kizima bebek telsizi almistim krafttan o geldi
Tavsiye ederim

güle güle kullan canım.
kızlar aşerme oluyor ya biz hamilelerde bu vucudda eksik olan vitamin yada mineral souncu olabilirmiş
mesela bazı bayanlar kül gibi şeyler aşerermiş bu demir eksiklğinden kaynaklanırmş

Tesekkur ederiz teyzesi
Evet canim ne eksikse onu istiyor mesela bende demir eksikligi vardi cok garip ama canim toprak istiyordu
Hele hele o yagmur yaginca falan o koku varya deli ederdi beni simdi hic istemiyor mesela

Sancı girdiğinde derin bir nefes alıp başımı dayadığım yerden kaldırmam, çenemi göğsüme doğru iyice yaklaştırıp soluğumu verirken bebeği de aşağıya doğru itmem gerekiyordu. Bu sırada yanlarda bulunan iki kola da tutunarak ıkınma için destek alacaktım. Anlatırken yapması kolay gibi gelmişti ama pratikte ilk denememde çektiğim acıdan dolayı nefesi vermeye konsantre olamayıp daha yarısında bağırmaya başlamıştım. Hemşire de dedi zaten bu şekilde sadece boşu boşuna nefes tüketirsin önce sancıyı beklerken dinlen, rahatla o sırada ıkınma düşüncesine yoğunlaş ve sancı girince tüm gücünle it, ben zaten karnından bastırarak sana destek olucam

alıntı...doğum hikayesinden aldım

Merana arkadaşm aynı durum bendede çıktı periontolog bakmıştı bana.dediğin gibi söyledi sanmıyorum ama yinede içiniz rahat etmesse yeni bir yöntem varmş amniyosentez yerine artık anneden kan alıp down sendromlu olup olmadğna %95 kesin sonuş veriyomuş.yaptırdık çünkü insan ister istemez üzülüyo düşünüyo.fiyat olarak fazla olsada 4ay daha acaba varmı yokmu diye düşünmek vardı şuan sonucu bekliypruz

arkadaşım moralini bozma, sakrep arkadaşım da anlatmış zaten sende kan testi yaptır,için rahat olsun,dua edelim bizde allah yardımcın olsun

selam canım. ben de 23. haftamdayım, benim bebeğimin de kalbinde parlama vardı. (sol ventrikül içerisinde milimetrik ekojenik fokus) ben 19. hafttamda detaylı ultrasona girmiştim, o zaman görüldü. yalnız perinatolog bunun tek başına anlamlı olmadığını 30. haftadan sonra kaybolacağını söyledi. sadece dedi ki yarın bir gün acile gidersin bebeğin kalbinde bir sorun var korkarsın, bil diye söylüyorum dedi. ben de yapım gereği detaycı bi insan olduğum için eve gelince internetten araştırdım ve gerçekten moral bozucu şeyler okudum, down sendromu ile ilgili. daha sonra çocuk kardiyoloğuna filan da sordum rahat durmuyorum ki :) sonuç olarak bu bulgu tek başına anlamlı değilmiş.. ve dünkü muayenemde çok şükür beyaz leke filan kalmamış. adak adamıştım, hemen yerine getirdim :) yani demem o ki bunlar geçici olabiliyor, moralini bozma. doktorun da demiş ki benimki de demişti tek başına anlamlı değil diye... bence hiç aklını bulandırma, zaten riskli olsaydı amniyosentez derlerdi. dualarım seninle.

Canım benm seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü ayrıntılıda aynı şeyler bana da söylendi. Bi de ben ikili üçlü de yaptırmadım direk amniyosentez istedi ama yaptırmadım aldırmayı düşünmediğim için yapmadım Dr da aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma dedi. Mistik fihrist ve trizomi şüphesi varmış. Üç hafta sonra gel eğer artma yoksa parlaklıkta iyi bişeyler söyleyebilirim dedi bakalım kontrolüm haftaya

Ama netten o kadar şey okudum ki genel olarak bu tür parlaklıklar üç dört hafta sonra geçiyormuş ama annelik işte acaba demeden de edemiyor insan(((((. Önümüzdeki cuma gidecek Dr a sonuçu burda yazarım. Çoooook dua edelim de bişe çıkmasın. Ben ilk hafta çok kötüydüm ama sonra çok rahatladım sen de rahatla iyi şeyler düşün. Hele kızım tekme atınca 'ben buradayım iyiyim annecim dediğini hissediyorum'

Bu arada kızlar günlük yediğiniz şeyleri paylaşmışınız çoooook teşekkürler :)) kahvaltıya ve yatıya misafirim olduğu içi cevap veremedim siz yazın ben tek tek okuyorum sonra:)

Ben de yumurta ve balık yiyemiyorum maalesef eşim balığı dışarıda pişirin öyle alıyo ama kokusuna dayanamıyorum. Diğer şeylerde de aşağı yukarı aynınız.

Bağırsaktaki parlama dışında bi de benden çocuğa giden damarlardan sol taraftaki kan basıncı düşükmüş yan gitmesi gerekenden daha az kan gidiyormuş. Bu duruma müdahale edemeyiz bebek olması gerekenden biraz küçük doğar dedi(( o yüzden 21. Haftadan sonra daha çok dikkat ediyorum yediklerime Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin, bu konuda imtihan etmesin.. Aminnnnn

böyle durumlarda aspirin kullanıldığını duymuştum cnm. kanını sulandırdığı ıcın kan akısı artarmış. sen bır araştır ıstersen. bır de lımon suyunu fazla tuketmenı onerırım.
ama sen bılırsın araştır daha sonra doktoruna da sorar oyle kullanırsın

Ben de geçenlerde bi yerde rastladım. Bu sefer kontrole gittiğimde Dr a sorucam inş saol canım ilgin için

melekçii canım benim bende seni merak ediyorum neden yazmadın nasıl geçti detaylı ultrasonun girer girmez cevap yaz guzelim fındık kurdundan guzel haberler bekliyoruz:)

canım benim bu parlamalar zamanla geçiyomuş arkadaşlarda yanıtlamış zaten Rabbim sanada bebeğinede sağlıkl versin inşallah meleğine sağlıkla kavuşursun

ooo kızlar buralar iyice tenhalaşmış hepiniz facedemisiniz yahuuu evetttt biz bugun perinatologa görunduk ve iyikide gitmişim doktorumuz çok net konuştu evet sol ayakta hafif bi içe dönukluk varmış anvak bu plesantaya dayandığı içinde olabilirmiş yani kesin içe dönuk değil ayrıca anmniyosentezi kesinlikle önermedi gerek olmadığını söyledi bebeğin duruş pozısyonundan kaynaklanan bi içe dönuk göruntu olma ihtimali çok yuksekmiş iyice inceledi bebeişimi diğer doktor gibi başka olumsuz bulguya rastlamadı ben bebeğimin iki bacağının boyunun aynı olup olmadığını sordum tek tek ölçtu ve aynı boyda olduğunu söyledi bebeğin ayak durumuna eşlik edecek bi olumsuzluk olmadığını ayaktaki olayında eğer oyleyse bile kafaya takılacak bi durum olmadığını anlattı durumumuz bu teyzoşlar:)
haaaa bideee oğluşum annesine göz kırptı dilini çıkardı ve hep guldu anneciğine doktor amcası dedi bak dilini çıkarıp gözunu kırpıp guluyo bize dedi maşallah benim oğluma teyzeleri resmini de ekliyorum gulreken dil çıkarırken bi görun oğlumu bi görunnn:)

Eklentiler

• $oðlumm.webp
    3 KB · Görüntüleme: 40
  • $olummmmm.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 41

Canım çok sevildim yaaa hadi gözün Aydın :)) diğer doktorun bişe bilmediği açıktı. Darısı benim kontrolüme dua edin

Ohh çok şükür yaa hadi gözün aydın korkulacak bir şey yok maşallah bir de gülerken yakalamışsınız yaa darısı benim başıma perşembeye az kaldı hadi bakalım...

canım benim yaa inanır mısın bana da bağırsaktaki parlamayı ve aynı zamanda sol taraftaki damarın kan basıncı düşük dendi dikkat etmezsem tansiyonum yükselebilirmiş turşu gibi tuzlu gıdalar ve hamur işinden uzak durmamı söyledi doktor ama bu damardaki sorunun büyük ihtimalle birkaç hafta içinde düzeleceğin söyledi allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım benim inan çok moral verdin bana beni gerçekten anlayan ve benimle aynı şeyleri yaşayan insanlardan böyle güzel sözler duymak çok güzel çok çok sağol canım benimde dualarım seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…