2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım sen konuşmuşsun artık daha fazla ısrar edip kendini üzme. kalacakları 1 haftaymış zaten.. gelir geçer hızlıca.. ondan sonra sende keyfine bakarsın..

Arkadaşlar şu ayrıntılıya giren arkadaşlar bana biraz bilgi versin ben çok stres yaptım sabahtan beri ağlıyorum ne kadar sürüyor muayne ediyormu çok heyecanlıyım...

günaydınlar hanımlar
hala öksürüyorum ve sabah okula yürürken tansiyonum düştü
neyse ki tuzlu ayran falan biraz daha iyiyim kahvaltı da yapmamıştım geç kalktım diye
hala kendimi normal insan gibi zannedip koştur koştur yokuş çıkıyorum
havalar da ısınmaya başladı iyiden iyiye
bu arada kızımla kavuşmamıza az kaldı ikili rakamlara 2 gün kalmış

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu ayrıntılıya giren arkadaşlar bana biraz bilgi versin ben çok stres yaptım sabahtan beri ağlıyorum ne kadar sürüyor muayne ediyormu çok heyecanlıyım...

ben girdim canım daha önce de anlatmıştım ayrıntılı maceramı...benim yarım saatten fazla sürdü çok şükür her şey iyi çıktı ama stres yapma inşallah iyi haberlerle gelirsin...

canım heyecanlanacak bir şey yok siyah beyaz şekilde tek tek tüm organlarını inceliyor ben anlamadım bile hızlı hızlı bakıp ölçümlerini alıyor 15 dk sürdü bebeğini muayene sırasında ki gibi net göremiyorsun yüzünü bir kere gösterdi bizim doktor geçti hemen adamın sesini bile duymadım kendi kendine ölçtü biçti sonrasında açıklama yaptı herşey düzgün sorun yok bebek önden gidiyor adet tarihinden bir hafta 10 gün önce hamile kalmışsın dedi o kadar

Son düzenleme:

aaa evet aynıyız seninle ama sanki biz ağustos annesi oluruz gibi geliyor...benim bir kızım olacak nasipse herkes kız erken davranır 15 gün önce gelir diyor bakalım nasip senin cinsiyetin ne?

canım normal muayenedeki gibi ultrasonla bıkıyorlar.. tek tek bütün organlarını inceliyorlar, gideceğin yere göre ne kadar süreceği de değişiyor. 5 dakika sürdü diyende var 30 dakika sürdü diyende var. stres yapmanı gerektirecek bişey içini ferah tut. gitmeden çikolata ye ki bıcırığın hareketli olsun..

canım dikkat et kendine.. koccaman bir karnın var artık senin.. ayy gerçekten iki gün kalmış ben bile heyecan yaptım... darısı bizlerin başına inşallahh..

Güzelim, neden ağlıyorsun ki...Her zamanki gibi ultrasona gireceksin.Bunun bişeyi yok.Doktorun sana yüzünü, ayağını gösterdiği gibi kendisi mide boşluğuna, idrar kesesine, beynine, kalp kapakçıklarına, el ve ayak parmaklarına bakacak.Öyle saatlerce sürmüyor.Mesela benim 10-15 dk sürdü.İşinin ehli insanlar ayrıntılıya baktığı için çok serileşmişler.Hızlıca görebiliyorlar bakmaları gereken yeri.
Doktor gezindikçe şimdi neresine bakıyorsunuz diye sor.Doktor açıklama yapacaktır.

Aman da nurum bojuğumun tansiyonu mu düşmüüş,kıyamaaam!Artık yavaş hareket et güzelim, ağır çekim yapacaksın herşeyi.Yürümektir, merdiven çıkmaktır...Zaten zor nefes alıyoruz, bir de sen kendin zorlaştırmayacaksın.
Bu arada sen böyle ikili rakamlar falan deyince birden heyecanlandım.İkili haneler demek 3 aydan geri saymak demek.Ama ikili rakam deyince çok daha yakınmış gibi algılanıyor.:18:

gözün aydın diyelim en azından sıkıntını dile getirmişsin eşinde sana destek olmuş.ipek senin bebişin maşallahı vardı sen kaç kilo aldın

canım farklı bir şey yok normal ultrasonla bakıyorlar bebeğin iç organlarına ellerine ayaklarına damağına kadar bakıyorlar yani cidden ayrıntılı ultrason 15-20 dk kadar sürüyo korkulacak hiçbir şey yok inşallah sonucun iyi çıkar canım ne güzel bebişini göreceksin bugün

gözün aydın diyelim en azından sıkıntını dile getirmişsin eşinde sana destek olmuş.ipek senin bebişin maşallahı vardı sen kaç kilo aldın

canım ben şimdiye kadar 4.5 kilo aldım ama bundan sonra çok alırım sanırım çünkü benim tosunum hiç doymuyor:))evet kızımın maşallahı var ama herkes senin büyük ihtimal sezeryan olur kilolu bebekle normal doğuramazsın diyor ama doktorum öyle bir şey yok dedi son ana kadar hiç belli olmazmış...valla kızımı rejimemi soksam ne yapsam şimdiden kısmeti kapanacak zillimin:))

bende 22 haftalık hamileyim, oğlumuz olacak inşallah:)yalnız bişe sormak istiyorum ben bebişi hiç hissetmedim kımıldamıyor bile normalde şimdiye kadar oynaşması tekme atması bile gerekmiyor mu?birde ben hiçç su içemiyorum günde 2 bardak anca midemi bulandırıyor, zaten normalde de hiç aram yoktur suyla.

buğün hava çok sıcak acayip bunaldım...
Fadiyezciğim hiç korkma 10-15 dakika sürüyor iyice bir bakıyorlar...aynı muayenedeki gibi düşün ama senin korkun başka birşeyse o korkuyu bilirim ben atlattım çok şükür sende hayırlı haberlerle dönersin inş.bol bol duanı oku...

benim gece ilk defa kramp girdi aniden sıçradım yataktan ne kadan kötü birşey ya..eşimide kaldırdım gözü kapalı masaj yaptı biraz ama ben alt bacağım diyorum o dizimi ovuyor ...beni bir daha böyle korkutarak kaldırma diyor ne yapım dedim aniden girince bende bagırdım ...korkmuş ...

kızlar size bir şey danışmak istiyorum
daha önce paylaşmıştım ayrıntılı ultrasonda bebeğimde bağırsak parlaklığı çıkmıştı ve sol damarımda çentik vardı bağırsak parlaklığı down sendromu olan çocukların bir kısmında görülen bir belirtiymiş ama doktor tek başına önemli olmadığını söyledi çünkü ikili testimde iyi çıkmıştı ama yinede çok kafana takıyosan amniyosentez yaptır dedi ama amniyosentez yaptırmak istemiyorum doktor bağırsak parlaklığının zamanla geçebilecek birşey olduğunu söyledi bende geçen kontrole gittiğimde sordum ne zaman bakıcaz geçtimi diye dedim ama bakmanın anlamı yok diyo kafana takıyosan amniyosentez yaptır diyo acaba başka bir hastaneye gidp tekrar ayrıntılı mı yaptırsam ne dersiniz kızlar kafam çok karışık acayip stres yaptım kendime amniyosentezde azda olsa düşük ihtimali var onu göze alamam

niye stres yapıyıorsun, niye ağlıyorsun???? yarım ssat sürüyor bildiğin karından ultrasonla bakıyor

cnm bende su içmekte çok zorlanıyorum içesim gelmiyor ama yaz gelince biraz olsun fazlalaştırdım..kagıt aldım yanıma yazıyorum 3 bardak içtim dahaca..akşama kadar 8 bardak ancak oluyor sırf su içim diye tatlı yiyorum ama kilo alıyorum o zamanda..bende 22 haftalık hamileyim bende bu aralar fazla hissetmiyorum kızımı ilk başlarda erken hissettim balık kayması gibi ama şimdi çikolatada yesem yok dikkatimizi vermiyoruzmu acaba belki de oynuyordur...eğer ilk bebeğinse ancak hissedersin merak etme...

öncelilke maşallahcanım bence bebeğin çok hareketlidir ama sen hissedemiyorsundur sonuçta her bebek de çok hareketli olacak değil ya senin ki çok uslu demek ki annesi...ben de bazen gün boyu hiç hissedemiyorum kızımı...su meselesine gelince,benim doktorum çok su içmemi bunun doğumu bile etkilediğini söyledi...artık bebeklerimiz için bazı şeylere katlanmak zorundayız mesela ben sütü hiç sevmem bir haftadır zorla da olsa süt içmeye çalışıyorum midem çok bulanıyor ama ne yapalım...

canım bu kadar kafaya takıp bebeğinide üzme aminosentezde eğerki allah korusun bebiş down sendromu çıkarsa aldıracaksan yaptır,ama bebeğim her şekilde kabulum diyorsan kesinlikle yaptırma,içinin rahat etmesi için dediğin gibi başka bi hastanede tekrar gir ayrıntılıya,...ama ne kendini ne bebeğini üzme bak 2 lin temiz çıkmış rabbimin izniyle hiç bişicikler olmayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…