canım benim oğlan hep makat duruşuydu mecburen sezeryan oldum o yüzden normal doğum hakkında pek bilgim yok daha doğrusu doktorla birebir bilgi alışverişim olmadı, sadece okuduklarımı ve arkadaşlardan duyduklarımı biliyorum..ama bildiğim kadarıyla suni sancı rahmi açmak ve hızlandırmak için ama epidural ilacıyla suni sancı ilacını aynı anda veriyolar mı bilmiyorumbende epidural normal doğumu araştırıyorum bir sıkıntı olmazsa onu istiyorum ama bu işlemde de herşeye rağmen suni sancı veriyorlar mı acaba bilginiz varmı tek korkum suni sancı
firstday, ben de ilk doğumumu genel sezeryanla yaptım.İkinciyi spinal veya epidural sezeryanla mı yapsam diyorum ama bir yandan da gözüm yemiyor...
Bebek 10-15 dakikada çıkmıştır di mi?
Peki sonra bebeği senden alıp götürüyorlar, bir 45 dakika daha seninle uğraşıyorlar herhalde??
Sıkılmadın mı?
Bir de epiduralden sonra bel ve baş ağrısı kalabiliyor diyorlar, doğru mu?
Ya hepsinin artısı var, eksisi var.
Epiduralde yan etkiler kalabiliyor diyorlar, ama katater açık, oradan ağrı kesiciye devam edebiliyorsun.
Spinalde katater yok, ağrın sancın anca serumla azalacak...Baş ağrısı ve bel ağrısı kalmıyormuş.
Genel anestezide uyudum,uyandım oluyor, vakit uzamıyor ama bebeğini de doğar doğmaz göremiyorsun...Offff...Fayda-maliyet hesabı yapmak lazım
evet canım en fazla 15 dakika sürüyor..seni dikerlerken bebeği yan tarafta bebek doktoru hemşiresi temizliyor göbek bağını kısaltıyor,muayene ediyor, giydiriyor,bebek önden gidiyor en fazla 10 dakika sonra da sen çıkıyorsun zaten
epidural normal doğum bahsettiğin. özel hastaneler geneler uyguluyorlar fiyat farkı alarak. dr sorabilirsin gittiğin hastanede uygulanıyor mu diye. bu yöntemde anne ağrıyı hissetmiyormuş ama kasılmaları hissediyormuş.
hiç sorma bende hamişlikten önce sırtüstü yatamazdım şimdi tek rahat ettiğim pozisyon bu.. ama mecburen yoğun olarak sola kolum sırtım ağrıyınca da sağa dönüyorum.
canım kendini şimdiden şartlama ve korkutma.. Kimi anneler suni sancının olumsuz bir etkisini görmediğinden bahsediyorlar. sen şimdiden kendini ona programlarsan ve son anda uygulanması gerekirse çok zorluk çekersin, bebeğini de sıkıntıya sokarsın. kendimizi şartlamadan herşeyin hayırlısını isteyelim..
bu arada kızlar bebek alışveriş listeme baktım da ben hiç kilotlu çorap almadım siz aldınızmı ilk zamanlar giyemez heralde dimi
Ben 11:55'te uyutuldum.Çocuk doktorumuz muayenesini yapmış, oğlum 12:05'te çıkarılmış ameliyathaneden...Ben ayıldığımda saat 13:05'ti.O nedenle 1 saat beklemek beni sıkar orada...
Peki doğumdan sonra başlayan bel ağrısı ve baş ağrısı yaşıyormusun? Yani günlük hayatında...
evet canım en fazla 15 dakika sürüyor..seni dikerlerken bebeği yan tarafta bebek doktoru hemşiresi temizliyor göbek bağını kısaltıyor,muayene ediyor, giydiriyor,bebek önden gidiyor en fazla 10 dakika sonra da sen çıkıyorsun zaten
ben ablamın doğumunda yanındaydım sancısı geldiğinde çok rahattı ama suni sancı verildiğinde kıvrım kıvrım kıvranıyordu beni çok yıprattı yordu demişti ıkınamamış bile doğum esnasında şimdi epidural olursa normal doğuma sıcak bakabiliyorum ancak.benim biraz canım tatlı galiba
ben ablamın doğumunda yanındaydım sancısı geldiğinde çok rahattı ama suni sancı verildiğinde kıvrım kıvrım kıvranıyordu beni çok yıprattı yordu demişti ıkınamamış bile doğum esnasında şimdi epidural olursa normal doğuma sıcak bakabiliyorum ancak.benim biraz canım tatlı galiba
Ben oğlum kışın giyer diye 2 tane almıştım, yalan olmasın bir tanesini sadece 1 kere giydirdim kot salopetinin altına...
Bacağı otursa poposu dar geliyor, poposu otursa bacaklar uzun kalıyor...hiç rahat edemedim ben külotlu çoraplarla...
Ama istersen 3 aydan sonra giydirmek için 1 tane al ilerde....[/QU
hımm bana da giydirilmez gibi geliyor daha çok küçük olacaklar bebeği çok sıkar gibi geldi ama emin olamamıştım 3 aylık sonrası için büyük alayım o zaman
Doğum dünyanın en mucizevi ve en sıradan en olağan operasyonu canım, eğer çok korkunç bir şey olsaydı kadınlar 2. veya 3 .leri doğurabilir miydi..bir de zaten çocuğunu kucağına alacağını bildiğin ve heyecanla beklediğin için o an kendini değil bebeğin sağlıkla doğmasını düşünüyorsun.... yapılan yorumlara dikkat et ya doğum öncesi ya da doğumdan sonra yapılır yok oram ağrıdı buram acıdı, doğum anında herşeyi unutuyorsun ki dediğin gibi benim canım da öyle tatlı ben dişçi sandalyesine bile zangır zangır titreyerek otururum, ama sezeryanda çok rahattım hep bebeği düşündüm hiç korkmadım
Peg Perego PLIKO SWITCH - YouTube
Cochecito Peg- Pérego Pliko Switch Easy Drive 2011 - YouTube
Peg perego Pliko Switch Easy Drive On Track Modular - YouTube
bunu tavsiye edebilirim
çok araştırdım keseme de uygun oldu
canım ayıptır sorması nerden ne kadara aldın ben daha öncede sormuştum kim paylaştı hatırlamıyorum ama cvp alamamıştım
bende çok şükür bel ve baş ağrısı hiç olmadı canım...yok 1 saat beklemiyorsun ki zaten dikiş dediğin alt katlarda üste lazer yapıştırma yapıyolar sanırım dediğim gibi en fazla yarım saat sürüyodur girdiğin çıktığın
.............arethusacım geçen sene annem ameliyat olmuştu epidural sezaryenle doğum yapan kadına 2 saatte 5 litre su iç ve bol bol nescafe iç dediler, bahsettiğin baş ağrısı gibi etkileri azaltmak için.
güzelmiş gerçekten acaba nerden bulabiliriz
Doğumdan konuşuluyor şuanlık normal ama sezeryan olabilme ihtimalide var herkes gibi son ana kadar belli olmuyor sonuçta :18:
ben şuanlık her ikisindende korkuyorum ama fazlada düşünmek istemiyorum açıkcası :44: yoksa baya bi kafaya takılıyor bebişimi düşününce daha da mutlu oluyorum
arkdaşlarrrrrrrr merhabaaa merhabaaaa merhabaaaaaa
nasılsınız bugünnnn
diyetisyenden geldim diyet listemi sizinle de paylaşayım
100lük şeker yüklemem de bir değerim yüksek diğerleri sınırda çıkınca
diyetisyen yolu görünmüştü ama çokta katı gelmedi bana sizinle de paylaşmak isterim
Eki Görüntüle 723645 Eki Görüntüle 723642 Eki Görüntüle 723644
Yok yok düşünme tatlım.Benim fisrtday'e bunları sorma sebebim, gene sezeryan yapacak olmam. Sezeryan da olsa, normal doğum da olsa herşey o kadar ani gelişiyor ki zaten...o anda düşünmeye fırsatın bile olmuyor..en azından benim öyle oldu...Hazırlayıp, paketleyip götürdüler...
Anneannem normal doğum için hep "selli yağmur,gelir geçer " derdi...Bir anda bastırıp, insanı sırılsıklam yapıp bir anda da dinen bir yağmur......Hiç korkma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?