2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bende epidural normal doğumu araştırıyorum bir sıkıntı olmazsa onu istiyorum ama bu işlemde de herşeye rağmen suni sancı veriyorlar mı acaba bilginiz varmı tek korkum suni sancı
canım benim oğlan hep makat duruşuydu mecburen sezeryan oldum o yüzden normal doğum hakkında pek bilgim yok daha doğrusu doktorla birebir bilgi alışverişim olmadı, sadece okuduklarımı ve arkadaşlardan duyduklarımı biliyorum..ama bildiğim kadarıyla suni sancı rahmi açmak ve hızlandırmak için ama epidural ilacıyla suni sancı ilacını aynı anda veriyolar mı bilmiyorum

evet canım en fazla 15 dakika sürüyor..seni dikerlerken bebeği yan tarafta bebek doktoru hemşiresi temizliyor göbek bağını kısaltıyor,muayene ediyor, giydiriyor,bebek önden gidiyor en fazla 10 dakika sonra da sen çıkıyorsun zaten

Ben 11:55'te uyutuldum.Çocuk doktorumuz muayenesini yapmış, oğlum 12:05'te çıkarılmış ameliyathaneden...Ben ayıldığımda saat 13:05'ti.O nedenle 1 saat beklemek beni sıkar orada...
Peki doğumdan sonra başlayan bel ağrısı ve baş ağrısı yaşıyormusun? Yani günlük hayatında...

ben ablamın doğumunda yanındaydım sancısı geldiğinde çok rahattı ama suni sancı verildiğinde kıvrım kıvrım kıvranıyordu beni çok yıprattı yordu demişti ıkınamamış bile doğum esnasında şimdi epidural olursa normal doğuma sıcak bakabiliyorum ancak.benim biraz canım tatlı galiba

bu arada kızlar bebek alışveriş listeme baktım da ben hiç kilotlu çorap almadım siz aldınızmı ilk zamanlar giyemez heralde dimi

bu arada kızlar bebek alışveriş listeme baktım da ben hiç kilotlu çorap almadım siz aldınızmı ilk zamanlar giyemez heralde dimi

Ben oğlum kışın giyer diye 2 tane almıştım, yalan olmasın bir tanesini sadece 1 kere giydirdim kot salopetinin altına...
Bacağı otursa poposu dar geliyor, poposu otursa bacaklar uzun kalıyor...hiç rahat edemedim ben külotlu çoraplarla...
Ama istersen 3 aydan sonra giydirmek için 1 tane al ilerde....

Son düzenleme:

bende çok şükür bel ve baş ağrısı hiç olmadı canım...yok 1 saat beklemiyorsun ki zaten dikiş dediğin alt katlarda üste lazer yapıştırma yapıyolar sanırım dediğim gibi en fazla yarım saat sürüyodur girdiğin çıktığın

heyecanlandım ben şimdiden.. benimde %90 sezaryen olacak bende epidural sezaryendan korkuyorum.. kendimi ona alıştırmaya çalışıyorum.. sırf bebeğimi bir an önce görebilmek için.

arethusacım geçen sene annem ameliyat olmuştu epidural sezaryenle doğum yapan kadına 2 saatte 5 litre su iç ve bol bol nescafe iç dediler, bahsettiğin baş ağrısı gibi etkileri azaltmak için.

sen ablanı unut canım.. herkesin farklı doğum hikayesi var aynı beş parmağın beşinin bir olmadığı gibi.

Doğum dünyanın en mucizevi ve en sıradan en olağan operasyonu canım, eğer çok korkunç bir şey olsaydı kadınlar 2. veya 3 .leri doğurabilir miydi..bir de zaten çocuğunu kucağına alacağını bildiğin ve heyecanla beklediğin için o an kendini değil bebeğin sağlıkla doğmasını düşünüyorsun.... yapılan yorumlara dikkat et ya doğum öncesi ya da doğumdan sonra yapılır yok oram ağrıdı buram acıdı, doğum anında herşeyi unutuyorsun ki dediğin gibi benim canım da öyle tatlı ben dişçi sandalyesine bile zangır zangır titreyerek otururum, ama sezeryanda çok rahattım hep bebeği düşündüm hiç korkmadım

demi yaa böyle diyince cesaretleniyorum gerçekten ama kendimden de korkmuyor değilim son anda normal doğuracakken beni sezeryana alın diye avaz avaz bağırırım diye

Doğumdan konuşuluyor şuanlık normal ama sezeryan olabilme ihtimalide var herkes gibi son ana kadar belli olmuyor sonuçta :18:
ben şuanlık her ikisindende korkuyorum ama fazlada düşünmek istemiyorum açıkcası :44: yoksa baya bi kafaya takılıyor bebişimi düşününce daha da mutlu oluyorum

Ben 1 saatte çıktım bir önceki doğumumda...Saatten eminim.Doğumum ani ve biraz problemli olduğu için olabilir. Doktorum "plasentayı itina ile aldım, ikinci bebeği de yapmak isteyeceğini düşünerek rahime zarar vermek istemedim" demişti...
.............arethusacım geçen sene annem ameliyat olmuştu epidural sezaryenle doğum yapan kadına 2 saatte 5 litre su iç ve bol bol nescafe iç dediler, bahsettiğin baş ağrısı gibi etkileri azaltmak için.

Hmm..Spinalden sonra bol su ve nescafe içildiğini biliyorum ama epiduralde de işe yaradığını bilmiyordum.Bak bunu öğrendiğim iyi oldu.
Ama benim korkum hayatının sonrasında bel ve baş ağrısı yaşamak.
Çok yakın bir arkadaşım doğumdan sonra bunların onda başladığını söylemişti, çok ürküyorum o nedenle...Zaten belim aman aman sağlam değil....

arkdaşlarrrrrrrr merhabaaa merhabaaaa merhabaaaaaa

nasılsınız bugünnnn
diyetisyenden geldim diyet listemi sizinle de paylaşayım

100lük şeker yüklemem de bir değerim yüksek diğerleri sınırda çıkınca
diyetisyen yolu görünmüştü ama çokta katı gelmedi bana sizinle de paylaşmak isterim

Son düzenleme:

Yok yok düşünme tatlım.Benim fisrtday'e bunları sorma sebebim, gene sezeryan yapacak olmam. Sezeryan da olsa, normal doğum da olsa herşey o kadar ani gelişiyor ki zaten...o anda düşünmeye fırsatın bile olmuyor..en azından benim öyle oldu...Hazırlayıp, paketleyip götürdüler...
Anneannem normal doğum için hep "selli yağmur,gelir geçer " derdi...Bir anda bastırıp, insanı sırılsıklam yapıp bir anda da dinen bir yağmur......Hiç korkma..

ya ne biliyim böyle özel olarak hazırlanması yemeklerin bana çok zor gelio ama bakalım banada o diyetisyenin yolu görüncek gibi gelio inş.görünmez

ne kadar güzel motive edici konuşuyorsun hayranım sana valla :)

öyle valla olucak biticek o mis kokuları içimize çektik oh be diyicez Allah hepimize sağa salim kavuştursun yavrularını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…