2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkürler canım, inşallah hafaya kesenin içinde bebeği de görürüz, bu gibi durumlarda zaman biraz sor geçiyor

bu arada keseyi gördük ama bebeği göremedik yanlış bi tabir bence kesenin içinde zaten bebişin yanı bebişini görmüş olmuşsun

Doktor da bana bu şekilde söyledi, ben de tam olarak anlamadım... Önce kese, sonra içinde bebek oluşuyor gibi düşündüm doktor böyle söyleyince

2-3 gündür doğru düzgün uykum yok gece dönüp duruyorum tam uykuya dalamadığım için de bir sürü rüya görüyorum bu gece bi ara pazardaydım meyveler muzlar falan sabahları uykusuz uykumu alamadan yorgun kalkıyorum
bi de durup durup canım tuhaf şeyler istiyor mesela şimdi canım rafadan yumurta çekti ki sormayın
bunlar normal mi daha erken değil mi

Doktor da bana bu şekilde söyledi, ben de tam olarak anlamadım... Önce kese, sonra içinde bebek oluşuyor gibi düşündüm doktor böyle söyleyince

belki farklı bi tabir kullanmıştır ama bebek aslında içinde oluyor sadece çok küçük olduğu için usglerde onları göremiyor o kadar kim bilir belki ilerde daha gelişmiş usgler yapılır gebeliğin ilk oluştuğu gün bile içindeki oluşumu görür, çok iyi hatırlıyorum 8.haftamda gittiğimde oğlumda bebeğin neredeyse tüm uzuvları okadar nettiki usgde birde hareketliydiki elleri kolları durmuyordu eşimle gitmiştim parmaklarını bile saydık neredeyse usgde o kadar belirgin görünüyordu zaten bebeklerin en hareketli oldukları zaman 8-12 hafta arasıymış aslında fakat daha çok küçük oldukları için annenin bunu hissettmesi mümkün değilmiş

mrb arkadaşlar bende bugün doktora gidicem ağrılarım var ilk hamileliğimde böyle başlamıştı düşük yaptı şimdi 3 yaşında bi kızım var ona hamileykende ilk üç ay düşük tehlikem vardır inşallah yine öyle bi sorun yoktur

herşeyede ben atılıyorum ama cevap olarak :) bunada cevap vereyim, ben ilk gebeliğimdede hiç canım şunu istedi demedim bundada demicek gibi duruyorum aksine ilkinde ne yemek görsem midem bulanıyordu :) kişiden kişiye değişir bu tabi

evet haklısınız ilk hamileliğimde 8+4 de duymuştum fakat bir hafta sonra duymaz olmuştum şimdi duysam da sevinmeye korkarım sanırım şuan doktora gitmeye korktuğum gibi...

arkadaslar olumlu seylerin yanında olumsuzlukları yazmayalım bence
yüksek moralle bu siteye girip sonrasında cöküyorum
her hafta doktora gidesim var 10 gün bile gözüme cok geliyo :S

arkadaslar olumlu seylerin yanında olumsuzlukları yazmayalım bence
yüksek moralle bu siteye girip sonrasında cöküyorum
her hafta doktora gidesim var 10 gün bile gözüme cok geliyo :S

haklısın ama üçüncü hamileliği olan biri olarak söylüyorum asıl önemli olan kendi içinde olumlu düşünebilmek ben bunu hiç yapamadım ben elimde olsa eve ultrason makinesi alıcaktım okadar sıyırmıştım düşün artık:)

Oncelikle hayirli olsun,hayirlisiysa olsun diyorum..
Ben nerdeyse 13 yasimdan beri sigara icen biriyim..yani 14 yil olcak..gecen yil evlendim..Esim de sigara iciyor ve o tiryaki..ustuste icmek onu rahatsiz etmiyor.Ben hesaplamalara gore bugun tam 5 haftalik hamileyim..Ogrendigim saatten ( saat 14.00 falandi ) sonra 2 tane icebildim..Daha sonra ki gun esimden 2 nefes aldim..ondan sonraki gunlerde hic icmedim..(esimde o gunden beri yanimda icmiyor ve o tiryaki adam azaltti sigarayi)
Ama su son 2 gundur okudugum bazi seylerden kaynakli canim sikilidigi icin tekrar esimden 2-3 nefes alidigim oldu..O kadar..
Ben henuz ultrasonda gormedim bebegimi de kesesinide..O yuzdende cok korkuyorum kimyasal mi ,mol gebelik mi,dis gebelik mi v/s diye..
Ama sigarayi her icmek istedigimde bunlari daha cok tetiklerim korkusuyla vazgectim..Cok istedim bir bebegim olsun diye..Beklemek ,isteyipte beklemek daha uzucu..Her ay umut etmek ve sonra uzulup aglamak..
Sende boyle dusun..Kac kere denedin,hic umutsuzluga kapildin mi bilmiyorum ama bunu yasayanlari dusun..Sende boyle olabilirdin ve eger yasamis olsaydin simdi icmiyor olurdun..
Boyle dusun..Yillarca bu bebegi bekledigini,sakat yada bir sekilde hasta dogmus bebekleri dusun..(Allah kimseyi boyle sinamasin,herkese sagliklisini hayirlisini nasip etsin ama) Ictigin her sigarada olabilirliligini bir tart gozunde..Sana muhtac olan o bicare bir bebege yasamini sonsuza dek etkileyecek bir kotuluk yapiyor olma fikrini dusun..Onun herseyi sensin..yedigi,ictigi, soludugu..
Allah isteyen herkesin gonlune gore versin ,hayirlisini versin,hayirlisi ise versin,,sagliklisini versin..

tuna zehra allah tamanına erdirsin, bir hafta sonra bebeğinin ilk hareketlerini duyarsın büyük ihtimal

Sağol canım sabırsızlıkla bekliyorum o ilk hareketleri duymayı bu aralar sol tarafım da batmalar oluyo seyreme gibi hayırlısı bakalım haftayada kontrolümüz var inş özledim bebşimi....

Arkadaslar merhaba oncelikle..

Benim SAT 13 Aralikti..10 ocakta hamile oldugumu ogrendim ama Beta HCG degerim 153.6 idi..Doktor keseyi goremedi..
Gec dollenme olmus olabilir dedi ki iliski tarihlerime gore muhakkak oyle olmus olmasi lazim..29 aralik tutmus olmali cunku oncesinde esimle kusmustuk :)))
Ama canimi sikan,keseyi goremedi,gec dollenmeyi soyledi fakat ardindan da anormal olabilir dedi..bu degerle dis gebelik olma ihtimali yok dedi ama kimyasal olabilir dedi.Beta HCG yi 2 gun arayla kontrol etcem eger kati kadar artis varsa normaldir dedi..
Neyse ben yurt disinda yasiyorum..10 ocak aksami Turkiye'den ayrildim..
12 ocakta hastaneye gittim kan verdim ama sonucumu ancak 19 ocak ta alabilicem..burda hemen vermiyorlarmis
ben her ihtimale karsi 14 ocakta yine gittim ..Elimde 2 kan degeri olsun diye..
15 ocak tarihinde de ultrasondan gorunur dusuncesiyle gittim ama burdaki doktor da goremedi..daha yok dedi rahime dusmemis birsey..Korkma dedi daha cok cok yeni ..19 ocakta gel bakalim dedi..goruruz dedi..
Simdi korkuyorum..
Hesaplara gore 19 Ocakta 5+2 gunluk olcak bebisim..Siz gorunur mu?Bu haftalarda goren yada buna benzer durumlar yasayanlar var mi?

Birde midemde muthis bir eksime var..geceleri uyamiyorum ve gun icerinde surekli uyku halindeyim..sizde de var mi?

Arkadaslar merhaba oncelikle..

Benim SAT 13 Aralikti..10 ocakta hamile oldugumu ogrendim ama Beta HCG degerim 153.6 idi..Doktor keseyi goremedi..
Gec dollenme olmus olabilir dedi ki iliski tarihlerime gore muhakkak oyle olmus olmasi lazim..29 aralik tutmus olmali cunku oncesinde esimle kusmustuk :)))
Ama canimi sikan,doktor keseyi goremedi,gec dollenmeyi soyledi fakat ardindan da anormal olabilir dedi..bu degerle dis gebelik olma ihtimali yok dedi ama kimyasal olabilir dedi.Beta HCG yi 2 gun arayla kontrol etcem eger kati kadar artis varsa normaldir dedi..
Neyse ben yurt disinda yasiyorum..10 ocak aksami Turkiye'den ayrildim..
12 ocakta hastaneye gittim kan verdim ama sonucumu ancak 19 ocak ta alabilicem..burda hemen vermiyorlarmis
ben her ihtimale karsi 14 ocakta yine gittim ..Elimde 2 kan degeri olsun diye..
15 ocak tarihinde de ultrasondan gorunur dusuncesiyle gittim ama burdaki doktor da goremedi..daha yok dedi rahime dusmemis birsey..Korkma dedi daha cok cok yeni ..19 ocakta gel bakalim dedi..goruruz dedi..
Simdi korkuyorum..
Hesaplara gore 19 Ocakta 5+2 gunluk olcak bebisim..Sizce gorunur mu?Bu haftalarda goren yada buna benzer durumlar yasayanlar var mi?

Birde midemde muthis bir eksime var..geceleri uyamiyorum ve gun icerinde surekli uyku halindeyim..sizde de var mi?

burda bakarsan herkesinm sağlıklı ilk veya ikinci gebeliği değildir bende dıs gebelik gecirdim tek tüplüyüm..allahıma sükürler olsun bana cocugu aratmadı bırak ilk ayı ilk gecede verdi bana bebegimi..
allah kucagımada almayı nasip eder insallah

canım benim sat 12 aaralık ben 9 ocakta gittiğimde 155ti kan degerim yani aynı seninle ben geçtiğimiz salı gördüm keseyi ve benim döllenme 25-26 aralıkta oldu..seninde kese gözkür ayın 19unda

dun acılı baharatlı yemek yedım ve butun gece uyuyamadım sımdıde bulantım çok afedersınz kusamıyorum ne önerırsınız
Benimde kusmam yok midem dalgali deniz gibi limonlu soda iciyorum hergun bir tane..
Ben yemek yemezsem sabah gozum kararriyor adeta herseye saldirasim geliyor oyuzden kendimi ac birakamiyorum..

Ahh o ruyalar bende gecen gece kanamam oldugunu goruyordum dun gecede dogum yaptigimi gordum kafayi yemezsek iyidir doguma kadar

canım benim sat 12 aaralık ben 9 ocakta gittiğimde 155ti kan degerim yani aynı seninle ben geçtiğimiz salı gördüm keseyi ve benim döllenme 25-26 aralıkta oldu..seninde kese gözkür ayın 19unda

Sagol canim..su serptin biraz icime..Insallah bende C.tesi gunu gorebilirim bebisimi:)
Ters birsey olmasin diye cok dua ediyorum..Insallah herkes saglikla alir kucagina bebegini..Herkes kolay gebelik versin Rabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…