2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de ilk hamileliğimde bulantım,kusmalarım çok olmuştu hatta hastaneye bile yatmıştım..İnşallah bu defa olmaz, olsa da napalım nasıl olsa elbet bitiyor..
Bu arada geçmiş iletileri okuyunca bazı arkadaşlar bitki çaylarından bahsetmiş bir arkadaş ta sodadan..benim doktorum bitki çaylarını ilk aylarda yasaklamıştı özellikle papatya çayı ile adaçayını..kas gevşetici özelliği olduğu ve bunundan düşük riski oluşturması nedeniyle...Soda değil de sade maden suyunu önermişti..günde 1 kez içebilirsin mineralleri ordan alabilirsin demişti.

herkese merhabalar
Kızlar bugün canım çok sıkkın. dün bahsetmiştim kahverengi akıntım var doktor gel dedi diye. normalde bugün kalp atışları için gidecektim ama akıntımdan huylanınca dün doktora telefon edip anlatmıştım o da öğlen gel demişti.Gittim doktor hanım ult. baktı. ama kalp atışı duyamadık. sonra dediki ilk geldiğindeki haftasıyla tutmuyor bebeğin haftası, sen giyin ben bakayım eski sonuçlarına dedi. bu arada benim sat 25 kasım ben ilk kan tahlilini 25 aralıkta yapmıştım 125 çıkmıştı 3 gün sonra da bu doktor yaptırmıştı ozaman da 340 civarındaydı. sonra 3 ocakta gittim keseyi gördü ve normal demişti. dün ise bana dediği şu idi ' 3 ocakta bebek 7mm di şimdi ise 10.2 mm yani yeterli derecede büyümemiş. bu da bebeğin sağlıksız olduğunu hissettiriyor bana 1 hafta daha bekleyeceğiz bu arada yatacaksın sürekli ve protestan içeceksin.salı günü gel eğer yine kalp atışlarını duymassam kürtaj yapıcam dedi.çok üzüldüm akıntı o yüzdenmi dedim olabilir vücut sonlandırmak istiyor olabilir' dedi.ilk çocuğum böyle birden yüzüme pat pat söyledi. çıktım ordan ablamı aradım ablam geldi hemen dedi başka bi doktora daha gidelim .neyse gittik ona hiç birşey söylemedik sadece akıntım var ondan geldim dedim. hemen ultrasona aldı dediki bebek 5 hafta 2 günlük görünüyor bu durumda kalp atışlarınını duymamamız normal. sonra kese içinde bebeğide gösterdi bize. daha sonra bana yukarıda yazdığım ilk sonuçları sordu onları söyleyince dediki olmaz öyle ozaman bu bebek sağlıksız.en az 20 mm olmalıydı 25 aralıkta 125 beta çıktıysa şimdi bu olmamalıydı gelişmiyor bu çocuk ben direk sağlıksız olduğunu düşünüyorum dedi. hiç birşey içme 1 hafta içinde düşer zaten düşmezsede kalp atışlarını duyarsakta devam ederiz dedii. bu arada kendi doktorum kalp atışını duyabilirizde bu hfta korkma hemen demişti. çok üzüldüm.bu akşam başka bi doktora daha gidicem annemler ayarladılar. ama sanırım oda aynısını diyecek. dünden beri hiç akıntım yok bu arada ilk defa da dün çok midem bulandı ama göğüslerimde 2 gün önce felaket ağrırken ve şişmişken şimdi sanki eskisi gibi oldular. Büyük bir boşlukta gibiyim...

iyi ki söylemişsin yaa daha bu sabah papatya çayı içtim yorgunluğum gitsin diye hatta bir tane daha içecektim iyi ki içmemişim (
çay içebiliyor muyuz peki ben normalde de açık içerim zaten onun bir zararı olur muuu
bütün alışkanlıklarımız değişecek desenize

inşallah kötü bir şey yoktur yaa Rabbim bebeklerimize sağlık versin korusun inş

ayy bir an önce gecer inşallah bulantıların çok zor
ben daha yaşamadım bilmiyorum ama
yaşayanların yazdıklarını okuyunca üzülüyorum

öncelikle herkeze merhaba ben aranıza yeni katıldım inşallah hepimiz sağlıklı bişekilde çocuklarımızı kucağımıza alırız.

gebelik kesesini görme tarihi kişiden kişiye göre değişiyor bence panik yapma biz pazartesi gittik değerimin 2680 olmasına rağmen keseyi göremedik ve dış gebelik riski olduğunu söyledi doktor ama dün gittiğimizde keseyi gördük çok şükür inşallah sende görürsün ama hemen paniğe kapılma çünkü o kişiden kişiye göre değişiyor

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım sizden bişey rica edeceğim doğumu nerde düşünüyoruz hangi hastaneye gidiyoruz doğum fiyatları hakkında bilgi vermenizi rica edicem. teşekkürler

allahtan her zaman hayırlısını iste arkadaşım biliyorum şuan sana zor geliyor ama yinede hayırlısı de her zaman, bundan 10 yıl sonra yeni çocuklarınla bugünleri anımsamaycaksın bile, rabbim sana yeni yeni evlatlar nasip eder kaygın olmasın

İlk gebeliğimde boş gebelik yaşamıştım. 8. Haftaya kadar bekledik. Doktor çözemezdi azıcık büyüse bile umut veriyordu. Yolk saç var diyordu. Göğüslerim ağrırken birden ağrısı geçti. Ama midem bulanıyordu o da strestendi biliyorum. Çok üzüldüm çok ağladım. O kadar istiyordum ki. Herkese söylemiştik. 8. Haftada kürtaj oldum. 6 ay sonra kızıma hamile kaldım. Şimdi 2 yaşına girmek üzere. Diyeceğim o ki. İlk 3 ayda düşen bebeklere üzülmeyin. Sağlıksız bebekleri vücud atıyor. Allah korusun doğsa ve çok ciddi bir rahatsızlığı olsa daha mı iyi. Anne için bir derece ama o günahsız çok çekiyor o zaman. Canavan hastası Sarp var blogda annesinin yaşadıklarını okumanızı öneririm. Allah'tan hayırlısını dile en önemlisi bu bence. Ve kürtaj bile olsan mutlu ol yine bebeğin olabileceğini biliyorsun en azından.

Canım benim umarım bebeğin sağlıklıdır umarım her şey yolunda gider. Eğer gitmezse de hayırlısı buymuş demekten başka çare yok. Allahım kimseye evlat acısı vermesin

öncelikle hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. boş gebelikte değil benim ki bebeği gördük kesenin içinde.inş hayırlısı olsun tabi hepimiz için ama insan üzülüyor işte

allah sabir versin canim benim...allah hayirlisini versinn insallah hcibir sorun cikmazz...sabirli ve guclu ol...cok sukur hamile kaliyorsun...tabiki zor bir durum allahim hayirlisini versin..insallah iyi haberlerle gelirsin...

Canim keseninmi boyunu kucuk buldu dr peki obur dr bebegin yoksacini gorduyse kalp atisinib hareketleridemi yoktu... rabbim hakkinda hayirkisini basip etsin..
kızlaarrrrrrrrrr tabi benimki varla yok arası bir şey ama ben bebişimin cinsiyetini ne zaman öğreneceğim
Benim ilkinde 13.haftada dr soylemisti simdide 13haftayi bekliyorum..
bnde çk merak ediyorummm:18: ama içime erkek doğuyor, bnm gönlümden geçense kız

Benimde icimden erkek geliyor cin takvimindede erkek cikiyo eli ayagi duzgun olsun gerisi onemli degil ama ikinci cocuklarda gonul ilk cocugun zittini istiyor tabiki ..

Merhaba,
Üzgünüm. Bir sonraki kontrolde daha hazır hissedeceksin kendini her olasılığa. Benim de bu sene Temmuz ayında bebek gelişmediği için gebeliğim sonlandırıldı. Yolk sac göründüğünde boş gebelikten söz edilmiyor, kendiliğinden de düşük başlamadığı için Missed Abortus deniyor benim durumuma. Kurtaj oncesınde ve sonrasında surekli internetten benim durumumda olanların hikayelerini okudum yabancı ve yerli forumlarda.. Neredeyse takıntı haline gelmişti. Benim gibi başlayıp hamileliği yolunda giden var mıydı, bu tekrarlayabilen bir durum muydu, tekrarlarsa sağlılıklı hamilelik yaşama olasılığım neydi vs. Doktorlarla yazıştım fikir aldım. Bir cevabım olmalıydı. Üstelik öncesinde de bir dış gebelik geçirmiştim ben. İkisinin arasında bir bağlantı var mıydı. İşi gücü bırakmıştım, evde işte sürekli okudum.
Kürtajdan bir süre sonraysa biraz duruldum. Kanamalarım devam ediyordu. Artık yılgınlık vardı bende. Tek isteğim normal perioduma tekrar dönmek, regl olmaktı, tekrar hamileliği düşünemiyordum bile, en az 6 ay geçmeliydi. Ama normal perioduma döndükten sonra inanılmaz bir güç hissettim kendimde, öyle şeyler yaşamıştım ki ne korkutabilirdi beni, tekrar denemekten ne alıkoyabilirdi. Önceden kan verirken bayılan ben, artık sağlıksız gebelikler yüzünden 2 kere ameliyat masasına yatmış bir kadındım.. Hemen regl olduğum ay denemeye başladık. Önceden regl düzeni olmayan ben kürtaj sonrası günü gününe regl olmaya başladım. Sanki kürtaj vücudumda birşeyleri düzene koydu. Tek tüpüm olduğu halde 3. ayda yine hamile kaldım. Şimdilik herşey yolunda gidiyor, ancak birçok kişi gibi son ana kadar elbette tedirginliğim devam edecek.

Bütün zorlukları nasıl atlattığına ve ne kadar güçlü olduğuna şaşıracaksın. Sonraki hamileliğin çok güzel geçer umarım.

Son düzenleme:
benim doktorum 12. haftada söyledi cinsiyetini

diyorlar ki; karnın tok ve gitmeden önce çikolata yersen cinsiyeti net görünür ben denedim :)

tavsiye ederim

benim doktorum 12. haftada söyledi cinsiyetini

diyorlar ki; karnın tok ve gitmeden önce çikolata yersen cinsiyeti net görünür ben denedim :)

tavsiye ederim

aaa çk ilginç hiç duymamıştım bunu deneyeceğim unutmazsam :) tabi daha çk var oooo

slm kizlaar.size bisey sorucam.benim hic bulantim yok ama hic istahim da yok.bisey yiyip icesim gelmiyor.napicam ben.bebislerim ac kaliyor
Gerci ilk uc ay bebisler annenin vucunda depo halinde bulunan besinlerle besleniyormus.o nedenle uc ay oyle abarti yiyip icmemek gerekiyormus.yine de icim rahat degil.benim gibi bulantisi olmayip ama istahsizlik sorunu olan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…