ultrason zarar veriyomuş bebege
kızlar şimdi ben bugün gideceğim ya 2.kan testi için bir daha ne zaman çağırır doktorum ve ne için çağırır merak ediyorum
hay kafasına ..... :) usg ses sistemiyle çalışır cahil kafasını buna yormasın görümcen söylede usg herhangi bir radyasyon içermez yani bilinen alfa beta gama ışınıyla çalışmaz solar sistemle çalışır tıpkı yarasanın duyuları gibi özetle sistem şöyle işler usg karna ses dalgarı yollar bu ses dalgalarının çarptığı yerden gelen veriler ekranda belirir ve görüntü ortaya çıkar olay bundan ibaret buda bebeğe asla zarar vermez.
ay sinirlendim valla görümcenede cahil dedim ama cahilce konuşmuş kusura bakma
Kizlar kese icin dra gittigimizde idrara sikisik mi gitmeliyiz karindan baksin diye?
Kizlar kese icin dra gittigimizde idrara sikisik mi gitmeliyiz karindan baksin diye?
herkese merhabalar
Kızlar bugün canım çok sıkkın. dün bahsetmiştim kahverengi akıntım var doktor gel dedi diye. normalde bugün kalp atışları için gidecektim ama akıntımdan huylanınca dün doktora telefon edip anlatmıştım o da öğlen gel demişti.Gittim doktor hanım ult. baktı. ama kalp atışı duyamadık. sonra dediki ilk geldiğindeki haftasıyla tutmuyor bebeğin haftası, sen giyin ben bakayım eski sonuçlarına dedi. bu arada benim sat 25 kasım ben ilk kan tahlilini 25 aralıkta yapmıştım 125 çıkmıştı 3 gün sonra da bu doktor yaptırmıştı ozaman da 340 civarındaydı. sonra 3 ocakta gittim keseyi gördü ve normal demişti. dün ise bana dediği şu idi ' 3 ocakta bebek 7mm di şimdi ise 10.2 mm yani yeterli derecede büyümemiş. bu da bebeğin sağlıksız olduğunu hissettiriyor bana 1 hafta daha bekleyeceğiz bu arada yatacaksın sürekli ve protestan içeceksin.salı günü gel eğer yine kalp atışlarını duymassam kürtaj yapıcam dedi.çok üzüldüm akıntı o yüzdenmi dedim olabilir vücut sonlandırmak istiyor olabilir' dedi.ilk çocuğum böyle birden yüzüme pat pat söyledi. çıktım ordan ablamı aradım ablam geldi hemen dedi başka bi doktora daha gidelim .neyse gittik ona hiç birşey söylemedik sadece akıntım var ondan geldim dedim. hemen ultrasona aldı dediki bebek 5 hafta 2 günlük görünüyor bu durumda kalp atışlarınını duymamamız normal. sonra kese içinde bebeğide gösterdi bize. daha sonra bana yukarıda yazdığım ilk sonuçları sordu onları söyleyince dediki olmaz öyle ozaman bu bebek sağlıksız.en az 20 mm olmalıydı 25 aralıkta 125 beta çıktıysa şimdi bu olmamalıydı gelişmiyor bu çocuk ben direk sağlıksız olduğunu düşünüyorum dedi. hiç birşey içme 1 hafta içinde düşer zaten düşmezsede kalp atışlarını duyarsakta devam ederiz dedii. bu arada kendi doktorum kalp atışını duyabilirizde bu hfta korkma hemen demişti. çok üzüldüm.bu akşam başka bi doktora daha gidicem annemler ayarladılar. ama sanırım oda aynısını diyecek. dünden beri hiç akıntım yok bu arada ilk defa da dün çok midem bulandı ama göğüslerimde 2 gün önce felaket ağrırken ve şişmişken şimdi sanki eskisi gibi oldular. Büyük bir boşlukta gibiyim...
10 gün sonra keseyi görmek için çağırır ama bugün kesen görünürsede yine 10 gün sonra kalp atışları için çağırabilir
idrara biraz sıkışık gidersen daha iyi görülür fakat illada sıkışık gitmene gerek yok
eğer jinekolojik muayne edicekse gerekmez ama karından muayne edicekse sıkışık gitmek gerekir
daha 4 haftalık benim kese görunur mu ki
2 gun once saktı rahmin kalınlaşmış gebesin ama bebek daha çok küçük görunmuyor dedi
haftaya kese için çğırsa sonra da yani 6. hafta da kalp atışı için mi çağıracak yani
ayyyyy çok duygulandım ben yaa Rabbim korusun bebeklerimizi
2 gun once kasık ağrılrım falan vardı hissediyordum bebeğimi ama şimdi yok nedense içimde bi şuphe var ;((((
içim rahatladı canım çok sagol.allahım bir gör kör olumuş ne kadar zararlıymış eltisi isviçrede yasak oldugu için sadece 1 kere gitmiş buna bile çok gidiyorsun demişler.o desin durdun umursamam ama eşim hemen inanır zaten parası gidiyor ya ekmegine yag sürülüyor
ssk mız yok bizim ilçedeyiz bide gidiş geliş-yemek-dr vs 200-300 den aşşagı tutmuyor-
ama ben ona söyledim o inanılmaz çocuk istedigi için
delimisin bunları düşünüyosun ben halledicem dedi
şimdi yan çiziyor canımı sıkıyor
durumumuz iyi fana sayılmaz
beyfendi markasız hiç bişey giymez
arsız mı olmak lazım yaaaa hep
Anladim canlarim sanirim biraz sikisik gitsem iyi olacak cunku alttan bakmak isterse izin vermeyecegim cok korkuyorum. Kizlar siz daha tecrubelisiniz benim haftam size gore kucuk alttan ultrasonla bakilmasi tehlikeli mi?
Anladim canlarim sanirim biraz sikisik gitsem iyi olacak cunku alttan bakmak isterse izin vermeyecegim cok korkuyorum. Kizlar siz daha tecrubelisiniz benim haftam size gore kucuk alttan ultrasonla bakilmasi tehlikeli mi?
canım çok tatlısın çok sagol rahatlattın inankigörümcenin dediği şu açıdan doğru olabilir çoğu avrupa ülkesinde sanılanın aksine bizden daha az sağlık imkanları var şöyleki ingilteredeki tomografi cihazı miktası türkiyedekinin 3 de biri diye biliyorum, çünkü insanlardan çok fazla tomografi taleb edilmiyor sağlık sistemi daha bi oturmuş ülkemizde çoğu istem (test,tahlil,çekim gibi) malesef doktorlarınn fazla para kazanma hırsından ibaret aslında lazım olmayan bir çok test ve tahlil boşu boşuna hastadan talep ediliyor kimse bunun hastaya zararı olurmu olmazmı düşünmüoyr onlar ceplerine girecek paraya bakıyorlar, işviçrede usgye az sokuyo olabilirler gebeleri belki cihazlar azdır falan filan,
ama şuda bir gerçek bizi 15 günde bir çağıran doktorlarımızda aslında dönerden daha fazla para almak için çağrıyorlar bizi hiç biri ben sadece hastamı düşünüyorum diyemez desede yalan söyler ben sağlık sektörünün içinde biri olarak bunu bilerek söylüyorum, aslında illada her zaman doktora gitmemiz gerekmez benim ablam 18 yıl önce yaptı ilk doğumunu ilk usgsine 3 aylıkken girmişti imkan yoktu çünkü ozaman ikinciye 6 aylıkken birde son ay toplamda 3 kez çokta sağlıklı evlatları var şimdi, daha gerilere gidersek annem hiç usgye girmemiş niye çünkü ozamanda usg yok :) yien biz sağsalim doğmamışmıyız doğmuşuz. fakat imkanlar varsa kullanmak gerek imkanın kaldırıyorsa git arkadaşım doktora fakat gidemedin diyede kendine dert etme neticede 2. evladınmışta daha rahat olman lazım bunda herşeyin yolunda gideceğini düşün evham etme kendine
canım çok tatlısın çok sagol rahatlattın inanki
ama ben dr çok seven bi insanım
resmen rahatlıyorum mutlu oluyorum bu topiktekiherkesde benim gibi anladıgım kadarıyla
can atıyorlar gitmek için
bende istedigim halde götürmezse dert edicem sanırım istemeden de olsa
çünki şehire gitme gezme dolaşma dışarda yemek yeme imkanımızda olur
yoksa tabiki ilçedede var ultrason dr vs ama biz 90km uzaklıktaki merkeze gidiyoruzsebebim bu sanırım
senin randevun ne zaman cool ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?