2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Tüm bitki çayları yasak değil. Rahim kasılmalarına sebep olan kekik ve adaçayı gibi bitkilerin çayları yasak. Acıyı da hiç duymamıştım ben.

ben ıhlamur içmiştim sadece... bu konuda pek çok hurafe var zaten acı yasak hamilelikte mide hassas olduğu için aynı zamanda hamilelik reflüsü vs... de yaşandığı için ilerleyen zamanlarda acı yasak.

kaç haftalık olduğumu bilmiyorum bhcg ye gre 3 falan olmam gerek. değerin 2 ye katlanarak haftaya artması gerekiyor. ctesi 1 hafta sonra kesin görürrüz keseyi dedi drum.

hmmm çok küçük ondan görmemiştir canım. inşaallah hayırlı haberlerini alırız.

Tüm bitki çayları yasak değil. Rahim kasılmalarına sebep olan kekik ve adaçayı gibi bitkilerin çayları yasak. Acıyı da hiç duymamıştım ben.

acıyı bende duymadım ama bana cok canın ısterse yesıl cay ıc dedı . oda zaten kırk yıl gecse canım cekmez :)
tahlıllerımde kansızlık felan cıkmadı ..bazen dayanamıyorum ıhlamur göruntusunde cay ıcıyorum

ben ıhlamur içmiştim sadece... bu konuda pek çok hurafe var zaten acı yasak hamilelikte mide hassas olduğu için aynı zamanda hamilelik reflüsü vs... de yaşandığı için ilerleyen zamanlarda acı yasak.

Ben de ilk hamileliğimde ıhlamur ve papatya çayı içmiştim. Doktorum bulantılarım için zencefil çayını da önerdi ama ondan hoşlanmadım. Acı mideye dokunma olasılığı düşünülerek önerilmiyorsa mantıklı. Ama yasaklanmasın yaaaa...Acı ayarında olduğunda güzeldir

banada ağrı kesıcı olarak verdı ama içinde "hamıllerde kullanılmaz"yazıyo bende içmedim

benim bildiğim yani anımsadığım gebelikte kullanım değer A B C grubu diye gruplanıyo ilaçlar a grubu ilaçlar gebelilte rahat kullanılan ilaçlar b grubu olanlar parol minoset gibi ilaçlart bu durumda kullanılabilir fakat kar zarar ilişkisi göz önünde bulundurulan ilaçlar c grubu ilaçlar kullanılmasa iyi olan ilaçlar gibi önceden yani ben oğluma gebeyken tüm prospektüslerde ilacın hangi gruna dahil olduğu yazıyordu fakat şimdi elimdeki parola baktım grubu yazmıyor

bide bulantı halsizlik falan olduğunda yemek yapmak, evi toplamak ölüm gibi geliyor bazen. çok enerji doluydum ama bi halsizlik varki yerimden kalkmak istemiyorum:))) ama kocamız geldiğinde yemek bekliyor sonuçta hadi kalk zeynep diyerek kendime güç veriyorum:) bide avrupa yakasında oturuyorum ailem anadolu yakasında burda kimsem yok canım bişey istese tek başımayım yani ama hamdolsun.

Yeşil çay, yapım aşamasında siyah çay gibi işlenmiyor. Daha doğal olduğu için yeşil çay iç demiştir. :) Doktorların mantığı böyle çalışıyor şeker....

Amaaan...Biraz da tevekkel olmak lazım canım. Eski anneler hamileyken böyle perhizler mi uygulamış. Herşeyi yemiş içmişler...... Hangimiz beslenmeden çıktık? Hatta eskiler 3 kilodan az doğurmuyormuş. Bebekler gürbüz doğarmış,kucak doldururmuş.Şimdi bakın... bebekler kedi yavrusu kadar doğuyor. İşin mantığı mümkün olduğunca doğal beslenmek bence.
Ben açıkçası bir gün içinde 3 bardak çay (açık), 1 kupa ayvalı ıhlamur ve her öğlen yemekten sonra bir fincan türk kahvesi içiyorum. Çok kasmaya da gerek yok.

aynen katılıyorum eskiler hep doğal beslenmişler tabiki. canın ne istiyorsa onu yiyeceksin bence. bu gibi şeylere hiç takılmadım. bizi koruyan Allah hepimiz ona emanetiz.

kıs bak ben senide sevdim :))) tam benim kafadasın
bende türk kahvesini çok severim fakat içemiyorum ilk gebeliğimdede içemedim bundada midemi bulandırıyor, günde 3-5 bardak normal çay içiyorum başkada bişi türketmiyorum aslında sıvı olarak bol bol su içiyorum bide mevye suyu ama taze sıkılmış ha bide süt. kefirim var önceden yapıyodum ondanda tüketcem ama yapmaya eriniyorum ya bi yapabilsem

ben hergun nescafe içerdim. şimdi içmiyorum nolur nolmaz. çok canım ısterse bırkaç gunde bır .
benım dktorum süt ve kuru uzumu bıde pekmezi şart koştu .hiçbirinide sevmem

evet annemde cevremdekılerde öyle söyluyor . cay yasak degıl dıyor . kahvaltı bıle yapasım yok caysız cok kafam duman yane

ne bılım eskıden gdo yoktu herhalde ... benım dr de onu yeme bunu yeme yapımca domates bıle yemıyorum. bugun salatalık yedım vicdan yaptım vaktı zamanı degıl yememem lazım dıye. :)

ben hergun nescafe içerdim. şimdi içmiyorum nolur nolmaz. çok canım ısterse bırkaç gunde bır .
benım dktorum süt ve kuru uzumu bıde pekmezi şart koştu .hiçbirinide sevmem

kuru üzüm sevilmezmi ya ben çok severim cevizle mükemmel ikililer al eline bi avuç ikisindende yeyiver pekmezide tahinle dene

aynen katılıyorum kızlar.bencede fazla kasmamak lazım.ilk hamile olduğumu öğrendiğimde oturup kalkarken bile korkuyordum.okadar özenliydim ki.her ayrıntıya dikkat ederdim.doktor sorunlu gebelik olabilir dediğinden beri saldım.çayda içiyorum.kahvede içiyorum.canım ne isterse onu yiyorum.temizlik yapmalara da başladım o günden beri.
geziyorum.eşimle ilişki konusunda kaçamak bile yaptık ki bana yasaktı.bu gebeliğim olumlu sonuçlanmasa bile birdaha ki gebeliğimde çok dikkat etmek istemiyorum.sakınan göze çöp batar misali.
not: ayrıca hamileyken sigara ve alkol alan anne adaylarını kınıyorum.bu apayrı bir konu bence.ben şuan bebeğimin sağlıklı olup olmadığını bilmiyorum ama ona rağmen ağrı kesici almaya dahi korkuyorum.içim el vermiyor.

cnm Allah kolaylık versin bulantı eminim cok zordur.
Benim hiç bulantı kusmam olmadı ama iştahsızım önceki yediğimin yarısını bile yiemiorum.
Kokusuz yagsız seyler yemek istiyorum et balık tavuk görmek bile istemiyorum.
Corba olsun yeter bana
Birde agzımda acı bir tat var sürekli

o konuda haklısın vakti zamanı olmayan bişey tüketilmemeli bencede zaten eskiden kışın domates ne gezer.... herşey mevsiminde güzel normalde hep öyleki gebeliğe özgü değil bu fakat gebelikte iki kat özen gösteriyor insan normal olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…