2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

herşey doğalmış eskiden şimdi öyle değil maalesef. o yüzden zamane gençler hasta eski topraklar ne kadar sağlam. yiyip içmemize dikkat edip Allah'a emanet ediyoruz. tedbir bizden takdir Allah'tan

bu konuya tamemen katılıyorum bakıyosun gebe elinde sigara sonrada bilmemne çayı gebeye zararlı diyen insan gördüm oda ayrı bi ironi

Bende iciyorum çay yasak degil
Ihlamur iciyorum ballı
Süt icemiyorum yoğurt yiyorum
Muz + iki kasik Harnup pekmezi + bir avuc kuru üzüm yiyorum her gun
Hurma yiyorum bir tane
Onun dısında ananas nar vs de yediğim oldu zararlı diyorlar ama her seyin fazlası zarar bence

Duygular karşılıklı tatlım. Tanımadan ben de seni sevdim valla.
Ben de türk kahvesini severim ama düşkünlüğüm yoktur. Bendeki düşkünlük hamile kalınca başlıyor galiba.... Oğluma hamileyken de adet edinmiştim. Her öğleden sonra bir türk kahvesi içerdim. Şimdi de öyle...1,5 lt kadar su içiyorum gün içinde... sütle hiç aram yok. O nedenle akşamları yatmadan önce yoğurt yiyorum.
Ben iki hamileliğimi karşılaştırınca benzeşiyor.Soğandan ve kokusundan nefret etmek gibi, sigaradan nefret etmek gibi, kahveye düşmek gibi, ilk aylarda portakal ve limona düşkünlük gibi...Tek fark var...bu sefer bulantılarım 5. haftada başladı, diğerinde 8. haftaya kadar bulantım yoktu.Bir de çıkarıp rahatlıyordum. Bu hamileliğimde çıkarmadığım gibi bulantılar uzun sürerek rahatsız etmeye de devam ediyor.

elımden geldıgınce korumaya calısıyorum. illakı kacamakta oluyor. dısarda yemek yemekle ılgılı bır sey dedımı sıze kızlar mesela canım cok pizza cekıyor.

elımden geldıgınce korumaya calısıyorum. illakı kacamakta oluyor. dısarda yemek yemekle ılgılı bır sey dedımı sıze kızlar mesela canım cok pizza cekıyor.

canın istiyorsa ye bence:) benimde geçen hafta çok istedi anneme gitmiştim yaptı yedik eğer oraya gitmeseydim dışarda yiyecektim.

seninde bir oğlun var demek kaç yaşında benimde var bi danam 4,5 yaşında, ben oğlumda ilk 3 ay hep bulşantı yaşadım bişi yiyemedim doğru düzgün kahvenin kokusu bile kusmama neden oluyodu, ama hiç bişi için pehriz yaptım diyemem herşeydende yedim ama abartmadan hergün cevizimi yedim mesela yoğurt tükettim senin gibi ne bilim doğallıktan yanayım bende. doktorun verdiği kalsiyumu bile içemedim ha tabi bu bana zarar oldu yoksa bebek bebim vucuttan kalsiyumu fazlasıyla alıyo ama bendeki stoklar azalıyo

komsuma kahveye gıdemıyorum eskıden kokusuna tav oldugumdan ıcerdım. şimdi ise kokusundanmidem kalkıyor Allahım sen 3 ayda kes at bari şu hallerımızı

sütle hiç aram yok cocukkende sevmezdım . hamıle oldugumu duyunca 6 lı kucuk paketlerden aldım . gel görkı 1 tanesını içebilmiş degılım. yogurt peynır dayanıyorum ıdare eder herhalde

Benim oğlum 17,5 aylık. 15 gün sonra 1,5 yaşında olacağız.
Ben de ilk hamileliğimde ilk 4 ay sürekli çıkardım. Aynı senin gibi ben de perhiz yapmadım, her canımın istediğini yedim. Hatta bu doktorumun yasakladığı midyeyi ben ilk hamileliğimde aşerdim. Eski doktorum bayandı, şimdiki doktorumdan daha pimpirikti ama hiçbişeyi de yasaklamamıştı bana.
Bu doktorum "Üstüne basa basa söylüyorum. İlk 3 ay midye ve çiğköfte yemiyoruz!KESİNLİKLE yemiyoruz!" dedi

ay maşallah seninki baya küçükmüş daha allah kolaylık versin canım, işin bize göre daha zor biraz, midyeye aşmı erdin oda ilginç :) ben çiğ köfteyi severim ama çiğ et diye yemedim

yahu sucuk napıcak hoş bizimki ev yapımı sucuk biz kendimiz yapıyoruz sucuğu ama iyice pişirip öyle yiyorum ben piştikten sonra sorun olmaz bence hem zehir değil ya bu kırk yılda bir canın çekmiş yemişsin çokmu her gün yicek değilsin ya. bide aşeriyosunuz anacım yemek istediğinizden birazda olsa yeyin bi yeriniz falan şişmesin

ay maşallah seninki baya küçükmüş daha allah kolaylık versin canım, işin bize göre daha zor biraz, midyeye aşmı erdin oda ilginç :) ben çiğ köfteyi severim ama çiğ et diye yemedim

çiğköfte çiğ etten yapılmıyor ki yasak yani, bulgurdan yapılıyor. bende severdim hamilelikten sonra canım hiç çekmiyor.

çiğköfte çiğ etten yapılmıyor ki yasak yani, bulgurdan yapılıyor. bende severdim hamilelikten sonra canım hiç çekmiyor.

biz gayette çiğ etle yapıyoruz sen hazır köftelerden bahsediyorsun sanırım onlarda et olması zaten yasak ama ben ev yapımından bahsediyorum hoş bizimki koyun etinden olur dana kullanmayız biz yani tenya bakterisi olma şansı yokta yinede yemedim henüz

salam sosis sucuk çiğköfteyi yasaklamalırının nedini toksoplazmadan korunmamız için
benim doktorum tek yasakladığıı şey
ilk hamileliğimde son aylarımda sucuk yiyordum ama ilk üç ay yasaklı

hmmm ben hazırlardan bahsettim evde yapılıyor doğru.

Cig eti nasil yiyirsun ben pismis eti bile pek yemem kaldiki cigini agIma surmem iyy

salam sosis sucuk çiğköfteyi yasaklamalırının nedini toksoplazmadan korunmamız için
benim doktorum tek yasakladığıı şey
ilk hamileliğimde son aylarımda sucuk yiyordum ama ilk üç ay yasaklı

Ilk hamileligimde benimde ikili testte tozxplazma cikmisti birak cig eti yemeyi dokunmam bile yasakti bakalim bunda cikacakmi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…