evet annemde cevremdekılerde öyle söyluyor . cay yasak degıl dıyor . kahvaltı bıle yapasım yok caysız cok kafam duman yane
ne bılım eskıden gdo yoktu herhalde ... benım dr de onu yeme bunu yeme yapımca domates bıle yemıyorum. bugun salatalık yedım vicdan yaptım vaktı zamanı degıl yememem lazım dıye. :)
aynen katılıyorum kızlar.bencede fazla kasmamak lazım.ilk hamile olduğumu öğrendiğimde oturup kalkarken bile korkuyordum.okadar özenliydim ki.her ayrıntıya dikkat ederdim.doktor sorunlu gebelik olabilir dediğinden beri saldım.çayda içiyorum.kahvede içiyorum.canım ne isterse onu yiyorum.temizlik yapmalara da başladım o günden beri.
geziyorum.eşimle ilişki konusunda kaçamak bile yaptık ki bana yasaktı.bu gebeliğim olumlu sonuçlanmasa bile birdaha ki gebeliğimde çok dikkat etmek istemiyorum.sakınan göze çöp batar misali.
not: ayrıca hamileyken sigara ve alkol alan anne adaylarını kınıyorum.bu apayrı bir konu bence.ben şuan bebeğimin sağlıklı olup olmadığını bilmiyorum ama ona rağmen ağrı kesici almaya dahi korkuyorum.içim el vermiyor.
kıs bak ben senide sevdim :))) tam benim kafadasın
bende türk kahvesini çok severim fakat içemiyorum ilk gebeliğimdede içemedim bundada midemi bulandırıyor, günde 3-5 bardak normal çay içiyorum başkada bişi türketmiyorum aslında sıvı olarak bol bol su içiyorum bide mevye suyu ama taze sıkılmış ha bide süt. kefirim var önceden yapıyodum ondanda tüketcem ama yapmaya eriniyorum ya bi yapabilsem
elımden geldıgınce korumaya calısıyorum. illakı kacamakta oluyor. dısarda yemek yemekle ılgılı bır sey dedımı sıze kızlar mesela canım cok pizza cekıyor.
Duygular karşılıklı tatlım. Tanımadan ben de seni sevdim valla.
Ben de türk kahvesini severim ama düşkünlüğüm yoktur. Bendeki düşkünlük hamile kalınca başlıyor galiba.... Oğluma hamileyken de adet edinmiştim. Her öğleden sonra bir türk kahvesi içerdim. Şimdi de öyle...1,5 lt kadar su içiyorum gün içinde... sütle hiç aram yok. O nedenle akşamları yatmadan önce yoğurt yiyorum.
Ben iki hamileliğimi karşılaştırınca benzeşiyor.Soğandan ve kokusundan nefret etmek gibi, sigaradan nefret etmek gibi, kahveye düşmek gibi, ilk aylarda portakal ve limona düşkünlük gibi...Tek fark var...bu sefer bulantılarım 5. haftada başladı, diğerinde 8. haftaya kadar bulantım yoktu.Bir de çıkarıp rahatlıyordum. Bu hamileliğimde çıkarmadığım gibi bulantılar uzun sürerek rahatsız etmeye de devam ediyor.
seninde bir oğlun var demek kaç yaşında benimde var bi danam 4,5 yaşında, ben oğlumda ilk 3 ay hep bulşantı yaşadım bişi yiyemedim doğru düzgün kahvenin kokusu bile kusmama neden oluyodu, ama hiç bişi için pehriz yaptım diyemem herşeydende yedim ama abartmadan hergün cevizimi yedim mesela yoğurt tükettim senin gibi ne bilim doğallıktan yanayım bende. doktorun verdiği kalsiyumu bile içemedim ha tabi bu bana zarar oldu yoksa bebek bebim vucuttan kalsiyumu fazlasıyla alıyo ama bendeki stoklar azalıyo
canın istiyorsa ye bence:) benimde geçen hafta çok istedi anneme gitmiştim yaptı yedik eğer oraya gitmeseydim dışarda yiyecektim.
seninde bir oğlun var demek kaç yaşında benimde var bi danam 4,5 yaşında, ben oğlumda ilk 3 ay hep bulşantı yaşadım bişi yiyemedim doğru düzgün kahvenin kokusu bile kusmama neden oluyodu, ama hiç bişi için pehriz yaptım diyemem herşeydende yedim ama abartmadan hergün cevizimi yedim mesela yoğurt tükettim senin gibi ne bilim doğallıktan yanayım bende. doktorun verdiği kalsiyumu bile içemedim ha tabi bu bana zarar oldu yoksa bebek bebim vucuttan kalsiyumu fazlasıyla alıyo ama bendeki stoklar azalıyo
sucuksuz salamsız sipariş verirsem sorun olmaz herhalde :)
Benim oğlum 17,5 aylık. 15 gün sonra 1,5 yaşında olacağız.
Ben de ilk hamileliğimde ilk 4 ay sürekli çıkardım. Aynı senin gibi ben de perhiz yapmadım, her canımın istediğini yedim. Hatta bu doktorumun yasakladığı midyeyi ben ilk hamileliğimde aşerdim. Eski doktorum bayandı, şimdiki doktorumdan daha pimpirikti ama hiçbişeyi de yasaklamamıştı bana.
Bu doktorum "Üstüne basa basa söylüyorum. İlk 3 ay midye ve çiğköfte yemiyoruz!KESİNLİKLE yemiyoruz!" dedi
ay maşallah seninki baya küçükmüş daha allah kolaylık versin canım, işin bize göre daha zor biraz, midyeye aşmı erdin oda ilginç :) ben çiğ köfteyi severim ama çiğ et diye yemedim
çiğköfte çiğ etten yapılmıyor ki yasak yani, bulgurdan yapılıyor. bende severdim hamilelikten sonra canım hiç çekmiyor.
biz gayette çiğ etle yapıyoruz sen hazır köftelerden bahsediyorsun sanırım onlarda et olması zaten yasak ama ben ev yapımından bahsediyorum hoş bizimki koyun etinden olur dana kullanmayız biz yani tenya bakterisi olma şansı yokta yinede yemedim henüz
biz gayette çiğ etle yapıyoruz sen hazır köftelerden bahsediyorsun sanırım onlarda et olması zaten yasak ama ben ev yapımından bahsediyorum hoş bizimki koyun etinden olur dana kullanmayız biz yani tenya bakterisi olma şansı yokta yinede yemedim henüz
salam sosis sucuk çiğköfteyi yasaklamalırının nedini toksoplazmadan korunmamız için
benim doktorum tek yasakladığıı şey
ilk hamileliğimde son aylarımda sucuk yiyordum ama ilk üç ay yasaklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?