salam sosis sucuk çiğköfteyi yasaklamalırının nedini toksoplazmadan korunmamız için
benim doktorum tek yasakladığıı şey
ilk hamileliğimde son aylarımda sucuk yiyordum ama ilk üç ay yasaklı
ay maşallah seninki baya küçükmüş daha allah kolaylık versin canım, işin bize göre daha zor biraz, midyeye aşmı erdin oda ilginç :) ben çiğ köfteyi severim ama çiğ et diye yemedim
Cig eti nasil yiyirsun ben pismis eti bile pek yemem kaldiki cigini agIma surmem iyy
ben salamı sucuğu normaldede yemem böğğğğğğğğğğğğ
ben salamı sucuğu normaldede yemem böğğğğğğğğğğğğ
Ilk hamileligimde benimde ikili testte tozxplazma cikmisti birak cig eti yemeyi dokunmam bile yasakti bakalim bunda cikacakmi..
Benimde bebeğimi öğrendiğimden beri ara ara ufak ufak kusturmasada vardı bulantılarım.Yavaş yavaşta bu dereceye geldi işte. Başlarda sadece sabah uyandıgımda bulanıyordu yatakta birkaç birşey atıştıınca geçiyordu. kusturmuyordu yine. sonra günde 1 veya birkac kez sonra her yediğimi içtiğimi cıkarmaya başladım. Benimde tek tesellim 3 aylık olunca biticeğini ummam. ama benim annemde 9ay sürmüş. umarım anneme çekmemişimdir bu konuda. düşünmesi bile korkutuyor. bebeğimin sevincini yaşayamıyorum malesef yatıp kusup kıvranmak dışında hiçbirşey yapamıyorum. moralim alt üst.
et içinde nerdeyse ölüyo canım yoksa çiğ eti parça parça alıp lop diye yemiyoruz. kaldıki alışkanlık bu yöresel bişi bizim burda sürekli yenir yani alışkınız
Bana da işim zor olacak gibi geliyor ama çevremdeki herkes iyi ki yaptın, 2 yaş çok ideal, büyük kıskanmayı bilmez falan diyor. Kıskanmayı nasıl bilmez. Benim minik canavarım beni babasından bile kıskanmaya başladı. Biraz yakınlaşsak aramıza giriyor, bana cici cici yapmaya başlıyor.
Onun yanında bebeği öpüp koklamak kolay olmayacak sanırım
Evet, midye aşerdimHatta sonraki aylarda bir de kokoreç aşerdim :) Seçimler nasıl ama....Nerede muzur şeyler varsa canımın çektikleri onlar....
bbilim sana bişey soracağım. İkinci bebeğe hamile kaldığını öğrendiğinde oğlun için üzüldün mü? İlgisi bölünecek, eskisi gibi evin prensi olmayacak diye onun adına hüzünlendin mi? Ben öyle bir ruh halindeyim çünkü.Şimdi tek çocuk, çok mutlu...kardeşi olduğunda onu eskisi kadar çok sevemeyip ihanet edecekmişim gibi hissedip çok üzülüyorum.
tozxplazma ne kii :)
kızlar bende bugün doktora gittim ilk defa keseyi gördük fasulyem benim yaa:) küçümencik:) fakat kalp atışlarını duyMADIK.tahmiini hesaplanmada 8.haftamdaydım ama doktor geç döllenme olmuş 6.5 haftalıksın dedi . 2 3 hafta sora tekrar gel dedii . nasıl geçicek şimdi zaman tekrar bebeğimn kalp atışlarını duymak için. haftaya başka bir doktor da tekrar randevum var umarım haftya duyarımm .)
kız cenzey hemende beğenmişsin gidicem yazınca şu gitse kafamız şişti artık dedin herhaklesabah beridir en çok ben yazıyorum sende haklısın
kızlar bende bugün doktora gittim ilk defa keseyi gördük fasulyem benim yaa:) küçümencik:) fakat kalp atışlarını duyMADIK.tahmiini hesaplanmada 8.haftamdaydım ama doktor geç döllenme olmuş 6.5 haftalıksın dedi . 2 3 hafta sora tekrar gel dedii . nasıl geçicek şimdi zaman tekrar bebeğimn kalp atışlarını duymak için. haftaya başka bir doktor da tekrar randevum var umarım haftya duyarımm .)
hayırlı olsun. kese boyutu ne kadardı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?