kızlar maalesef bende sizle devam edemicem bu sabah hafif kanamam başladı zaten doktor randevum vardı gitiim
kalp atışını görmüştük ama durmuş göremedik bu sefer ayrıntılı doblerlerde bakıldı ne yazıkki duyamadık bu sefer bebeğimin kalbini
yarın sabah mudahale edilicek sizleri üzmek hiç istemem daha cok ayrıntı yazıp hayırlısı böyleymiş
Rabbim böyle uygun görmüş demekki bizim için....
bütün anne arkadaşlarım hepiniz meleklerinize sağlıkla kavuşursunuz inşallah
vallahi bende yesemde yemesemde kilo alanlardanım zaten tosun gibiyim doğumda düşünemiyorum bile kendimiben yemediğim halde kilo alıyorum nasıl oluyosa ben de anlamadım
nar ve hurmaya felaket şaşırdım ne doktorumdan nede çevremden hiç duymadım aksine kırmızı meyveler çok sağlıklı bol bol tüket diyolar şaşkınımNar ve hurma yeme dedi. Haricinde istediğim herşeyi çok fazla tüketmemek kaydıyla yiyebilirsin dedi.
canım benim ben cumartesi 6+5 sanıp dr gittim ama ultrasonda 6+1 dedi dr kalp atışı oluşmuş ama şuan duyamazsın dedi herkeste değişiyomuş ama sanırım sen duyarsın çünkü 6. haftadan sonra atışları başlıyo 7 veya 8. haftada duyuluyo diye biliyorumslm arkadaşlar
ben 7.haftaya yeni girdim...7.haftada kalp atışını alan arkadaşlar var mı
carşamba günü gidecem doktora
çok normal canım benim keseyi 4. haftada alttan muayene ile gördüler hiç sorun etme görünmemesi çok normal hayırlısı olsun hakkındaselam arkadaslar ben daha yenıyım kısmetse benımde dogumum eylul ayı olcak cuma gunu dr.a gıttım kese gozukmedı dedı kan tahlılı yaptırdı 3 haftalık dedı gozukmemesı normal dımı
kızlar maalesef bende sizle devam edemicem bu sabah hafif kanamam başladı zaten doktor randevum vardı gitiim
kalp atışını görmüştük ama durmuş göremedik bu sefer ayrıntılı doblerlerde bakıldı ne yazıkki duyamadık bu sefer bebeğimin kalbini
yarın sabah mudahale edilicek sizleri üzmek hiç istemem daha cok ayrıntı yazıp hayırlısı böyleymiş
Canim ben Turkmenistan'da yasiyorum..Ben burdaki doktorlara guveniyorum anlaminda soylemedim..
Ben hamileligi planladigim andan itibaren (8-9 ay oncesi falan) her ay birsey yasadim burdaki doktorlarla..Ne dedigimi anlamadilar..Bizim orda yapilan en basit testten bile bihaberler..
daha once ''sansimiz kasim olsun,gobuslerimiz bebis dolsun'' topiginde falanda yaziyordum..Orda Hep demisimdir Turk doktorlari gibisi yok diye..Ama benim en son yasadigim olaydan sonra sinirim cok bozuldu ve guvenim sarsildi..Hepsini tabiki yargilayamam.
Ben izne geldigimde adetime 1 kala ogrendim..(aslinda adetimi 3 gun gectigini dusunuyordum,yanlis hesaplamisim)
Neyse Istanbul'da bilindik bir hastaneye gittim..Hem ozel de daha iyi ilgilenirler dedim..
Kanda Bhcg baktirmamistim,sadece sonuca baktirdim o sonuclada doktora ciktim..
Kadin ultrasona soktu..Direk alttan bakti zaten..Keseyi falan gormedi..(ee dogal daha adet gunum bile gelmemis yani)
Kadina bu gebeligin ancak ancak 29 aralik gunu tutmus olabilecegini soyledim..O oyle olmuyor dedi..Iyide ben daha oncesinde esimle iliskiye girmedim..sonrasindada..ogunde yumurtlama gunumun ertesiydi..
Bizde okuyoruz,biliyoruz heralde doktor sitelerini..takip ediyoruz bazi doktorlari..Burda hepimiz yapiyoruzdur bunu belkide..
Neyse oturduk sonra kadin basladi konusmaya..Dis gebeligimden tut,mol gebeligime,kimyasal gebeligime..Hic iyi birsey soylemedi..Esim sinirlendi dediki : Tamam dedi,soyle dusunelim bu gebelik normal..biz ne yapmaliyiz? Cunku bugun gidiyoruz..O nedenle normal gibi anlatin dedi.
Kadin once yine ink mink etti..Tabi benim moral sifir..Agladim agliycam..Ilaclari yazdi rahat 5-6 tane..Normal bir gebelikse bunlari kullanacksin ama normal olup olmadigina titrasyon sonucu bakcaz dedi..Sonra normal bir diyet listesi gibi yeme duzeni anlatti..Meyveyi nerdeyse yeme dedi..Meyve suyu kesinlikle yasak..Sikma bile olsa yasak..Kola falan zaten bilindik seyler..5-10 kilo agirliga kadar kaldirabilirsin dedi..Kendini kasma falan..
Ama istemeye istemeye anlatti..Bizde ciktik esimle..Nasil bir moral bozuklugu ,nasil bir hayal kirikligi anlatamam..
Sonra buraya dondugumde burdaki kadin doguma gittim..ayin 12 sinde..
Kadin bakti..SAT i sordu..Hesabini yapti..Henuz kese gorunmez dedi 19 unda gel..birsey sormadan gittim 19 unda ..Keseyi gordu..Hemde alttan falan degil..Direk karindan..4 haftalik dedi..daha kucuk dedi..3 hafta sonra gel bebegide goruruz kalbide dinleriz dedi..Kotu birseyde yok dedi..
Neyse bunu uzun uzun anlattim cunku ben keseyi ilk gordugumde sonucu birde bir kac testin sonucunu o doktora gonderdim..yine bircok olumsuz cumle..Yok bos kesedir o..Gel burda yapalim butun testlerini falan..Nasil maralim bozuldu yine..
O yuzden dedim..Tabi o hastanede bir test 100 lira..Muayene 200 lira..Malesefki bazi doktorlar ulkemizde isin donersermaye kismindalar(
..
Evet yurt disinda ne kadar dil bilsende kendi milletinden doktoruna anlattigin gibi olmuyor..Ama bizimkilerde surekli ayni seyleri gorup duymaktanmidir nedir bazi seylere fazlada onem vermiyorlar,hele karsisindakinin psikolojisini..(ki bu donemde en onemli olan sey budur)
Neyse umarim anlatabilmisimdir ne diye oyle dedigimi..
Yoksa ben yine dondugumde daha iyi bir doktoru ariycam Turkiyede ..?Yanlis anlasildimsa bu konuda ozur..Hepsini ayni kefeye koyamam,ama rahatsizligim buydu
burda bi rakamlar yazıyo ama anlayamadım . tam olarak nerde yazıyo kesenn boyutu bilen varmı?
iyi geceler arkadaşlar.. sanırım herkez dağılmış.. Sayfayı okudumda şöyle hepimiz tam 8. haftamızdayız ve hepimizde aynı anda başlamış mide bulantılarıı(( çok kötü bi durumyaa neşesini yaşayamıyorum hamileliğimin ( bugün artık dayanamadım sağlık ocağına gittim serum vurdular (( birazda olsa iyi geldi ama yinede aynı aynı sevdiğim şeylerden bile tiksiniyoruuumm artıııkkk ((((((( ne zaman geçicek bu kusmalar bulantılar Allahım ( tek tesellim bebeğimm (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?