2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Naaaaaaaaaaan ne ayaksın sen nerden geliyor bu bilginin kaynağı pooooooof çok cahil gördüm kendimi canııııııııııııııııııııım

canım ben laboratuar ve radoloji işleriyle ilgilenen bir medikalde çalışıyorum ama şirketimizin bir tıp merkezi de var 8 yıldır burdayım e bırakta biliyeim artık bilmesem ayıp olur bence

cnm iyi yapmıssın ben malesef calıstıgım için izin almak sıkıntı oluyor ve devlet hastanesine gidemiorum
bölee cts günü hastaneye gidip özele bi dünya para veriyoruz.İmkanım olsa bende aynen yapardım.

kesinlikle cok haklısın cnm işte bunlar özel hastanelerin ve doktorların sömürüleri oluyo malesef para almak için ohhh herseyi yazalım yaptırsınlar.

ayrıca niye cahil olasın canım öyle şey olurmu seninde çalıştığın yerle ilgili şeyleri ben bilemem mesela

aslında bence bunların yerine şunlar istenmeli mesela bir gebe gidince rutin olarak ona folic asid veriliyo oysa kanda önce folat değerine baksalar, onuda koysalar rutin tahlillerin içine belki kadında fazla demi ama ne diye boşu boşuna kullandırıyosun, yada magnezyum beriyolar 5.aydan sonra ve calsiyum bunlarada bakılsa ama yok bunlara hiç bakılmıyo malesef bakılmadan iyimi kötümü fazlamı azmı denmeden veriliyo. hem burdan bişi daha demek istiyorum kimse hemen panik olmasında ELEVİT mesela prospektüsüne bakın böbrek te sorun olanlar kullanamsın diyo ama hangi doktor hastasına bu ilacı vermedne önce böbrek rahatsızlığın varmı diye sordu? üreye bakmışlar bazılarında evet ama eleviti verdikten ne kadar sonra????

merhaba kızlar.. bu gün ilk kontrolümü olduk... ekranda kalp atışını gördüm izledim 1 dakika inanamadım ama duymadım sanırım erkenmiş duymak için ama atıuormuş... çarşamba günü eskiden beni takip eden özel doktoruma gidip dinleyecem kalp atışını ve 21 şubata takip için randevu verdi aşılamamı yapan gebeliğimi takip edecek olan doktorum :) çok mutluyum şükür ki gördüm pıt pıtlarını.. ama çok minikmiş diye daha haftasını falan filan sölemedi 3 hafta sonra tam herşeyi netleşir dedi

Günaydın kızlar.

Sabah çok kötüydüm geç geldim işe.

Midem bulanmaya başladı, halsizlik var ve uyku.

Çubuk kraker, ayran ve ekşi elma hariç hiçbirşey yiyemez oldum.

bende bütün gün gözlerimi açamıyorum,uykudan.çalışmasam ewde bütün gün uyurum artık.
işten ewe gidiyorum yemek faslından sonra iptal oluyorum kıvrıldıgım yerde uyuyorum.
Eşim hadi yataga yatalım die kaldırıyo artık.
Bu dönemde geçicek canım,inş en hafif şekilde atlatırız.

Hadi gözün aydın.

Aynı durumdayım çalışamıyorum da zaten.

Çok uyumaya başladım birde mide bulantıları başladı ama ne yapalım geçecek.

Folic Asid Plus, Folbiol.....bunlar ilk hamileliğimden elimde kalanlar.Eve gidince tarihlerine bi bakayım. Miyadları dolmamışsa ikisinden birini kullanırım. Ben de doktor "12.hafta dolana kadar hiçbişey alma madem, sonra tekrar değerlendirelim" dediği için üstünde durmadım. Olmazsa şimdi bi telefon ederim doktoruma.

ne diosuun 10 tl mi
ben 332 tl ödedim şaka gibi gercekten
idrar kültürü vs de vardı içinde ama
bu istanbul insanları sömürmek için kurulmuş bir şehir gercekten yazık.

Tam hangi ilde yaşıyorsun diye soracaktım ki İSTANBUL demişsin... İstanbulda her şey pahalıı gerçekten. Ben de tahlillerimi devlet hastanesinde yaptrmıştım. Özelde de muayene 12 tl(fark) ama tahlil daha hiç yaptırmadım kaç lira bilmiyorum yine de istanbul kadar değildir eminim ki..

günaydın kızlar dun dr gıttım kasık agrısı ateslenmek vs normal adet dönemındede yasanan seyler dedı hormonlar degısıyor sureklı dedı. cok sukur bır problem yok dedı .

6+2 gun luk dedı satdan gerıde gıdıyoruz .

Kizlar ben gunde bir elevit aliyorum doktorum da degistirmedi yaklasik iki aydir killaniyorum
Kullanmaya devam dedi

kızlar bır sey sorucam benım ıdrarımda beyaz kırec tortusu gıbı bırsey var bunu 1 ay önce test yaparken görmustum hala var dr söyledım bol su ıc dedı . ama var hala

Merhaba,bende bugün gidecem dr. ara sıra çok fena oluyor kasık ağrılarım ve baş ağrım tutuyor. seninle bebeğimizin muhtemel doğum tarihi aynı sanırım 26 eylül. Bugün normalde 6 + 1 olması gerekmiyor muydu? nasıl geriden gidiyormuşsun anlamadım tüpbebek ile gebeliğim oluştu ve bugün ilk kez kontrole gidecem bende.

Biraz önce telefonda doktorumun söylediklerini aktarıyorum. "Folic asid gebelikten önceki 3 ay ve gebeliğin ilk 3 ayında alınırsa yararı var. Yoksa sonra alındığında pek bir hükmü kalmıyor. Spina bifida (omurga açıklığı) ve anansefali(beynin gelişmemesi) hastalıkları zaten bebekte ilk 28 günde oluşur.Sağlıksız bebek de ilk 3 ayda düşer. Biz de o günleri geçtiğimiz için artık folic aside gerek yok. Zaten bulantın da var. Sen mümkün olduğunca sağlıklı beslen. Gerisini dert etme" dedi.
Valla Allaha emanet gidiyor bu hamileliğim de....Bi şu doktorların arasını bulamadım.Kimi kılı kırk yarar, kimi böyle tevekkel yaklaşır....Ne olacak benim bu halim. :44:

benım tsh ye hamıle kalmadan once 2 aykadar once bakıldı normal dedı ama hamılelıkte bakılmadı. bakılması gerekıyor muydu işgillnedım şimdi:44:

Ee canim neden 3 ay kullandiriyorlar o halde ilk 28 gun kullandirsin tum doktorlar
Ben boyle cikintilik yapan dr lara acikcasi guvenemiyorum riske edilen bir can sonucta tip otoriteleri bunu ilk 3 ay demis bence kullan canim oyle saldim cayira mevlam kayira olur mu , biz once isimizi saglam kaziga baglayalim olacagi varsa zaten onune gecilmez
Doktor sitesine de sorabilirsin yeni br doktora gitmek zor olabilir
benım tsh ye hamıle kalmadan once 2 aykadar once bakıldı normal dedı ama hamılelıkte bakılmadı. bakılması gerekıyor muydu işgillnedım şimdi:44:

Kesinlikle baktir canim troid bebekte sorunlara yol acabiliyor
Ben ilk bebegimi kaybettigimde troide bakmislardi
Benim normalin ust siniri cikti 4 kusurdu gebelikte 2 civari olmasi isteniyormus yaklasik iki aydir troid hapi iciorum

Son düzenleme:

ben muayeneye 70 tl fark veriyorum cnm.
Burası kadar olamaz imkansız tabiiki birde benim gittiğim hastane de öyle cokta lüks bi hastane fln de değil yani orta karar biyer.

Merhaba;Benim de tsh ım yüksekti. sürekli kontrol altındaydım hamile kaldıktan sonra her ay kontrol edilmesi gerekiyor tsh ın. ve 2 nin altında olması gerektiğini söyledi doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…