2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı


Adetin 1 hafta geçtikten sonra tekrarla diyor genelde DR'lar. Ben hastanede çalışıyorum ve kadın doğum dr'umu delirttim resmen sorduğum sorular ile. Beta HCG baktır bir kaç gün sonra eğer hala adet olmadıysan. Rabbim herkese nasip etsin inşallah sağlıkla taşıyıp kucağına almayı.
 

bunları düşünmek bile insana mutluluk veriyor :) Sağlıkla o günleri görürüz inşallah arkadaşlar
 
merhaba bende geldim inşallah eylül annesi olucam bendeeeeee
az önce ikinci testim yaptım çok şükür güzel katlamış çok çok mutluyum allahım tüm arkadaşlarımada nasip etsin buraya bizim yanımaza gelmeyi aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 
amiiin. inan çok fena, midem sürekli bulantı halinde pilav bile çok kötü geliyor. yemek söyledim mecburen yiyecem. Allah tan kusma olayım yok inşallah da olmaz. kokulara aşırı bir tepkim yok, hafif den duruma göre olabiliyor. mesela sabah ıhlamur söyledim gelince kokusu kötü geldi içemedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. senin de meşakkatli günlerin başlıcak,dilerim kolay atlatırsın. :)
evet canım suyu mecbur içiyorum çünkü ağzım çok kuruyor. benim ilk gebeliğimde diyabetim vardı aslında yine ondan şüpheleniyorum çünkü 1 bilemedin su anca içiyorumdur. valla hayatım bir konuyu paylaşmak isterim sadece bilgi amaçlı.
bir arkadaşım hamileyken 3-4 lt su içerdi. sonra gebeliğinin sonlarına doğru karnı 2 katı olmuştu. hatta su aldılar karnından olması gerekenden fazlaydı. şimdi davul gibi bir mide kaldı kendisinde. :)) uzmanlar hamilelikte özellikle az ama sık yeme içme öneriyorlar. dilerim bizler aynı sıkıntıyı yaşamayız.


Allah gönlüne göre versin canım herşeyin hayırlısı. belki de sen ekim 2013 annesi olacaksın hayırlısı ile. ama şu da varki herkesin yapısı farklı bende normalde 2 gün geçince öğrendim. benim sikluslar değişkendir. bazen 28 günde, bazen 31 günde oluyorum. 28 günde bir dersem 5 gün geçe, 31 günde bir dersem 2 gün geçe test yaptım diyebilirim. ama çizgi çok koyu çıktığı için 28 gündü herhalde son siklusum.
 
ilk kızımda hiç baş dönmesi yaşamadım bu hamileliğimde üşüme, feci göğüs ağrısı ve baş dönmesi var. Bulantı birgün var birgün yok ama bulantılar bazen 6. haftada bazende 8'de başlıyor. Kızımda 8. haftada başladı 13 haftaya kadar sürdü. 2 kilo vermiştim. Ne kadar güzel hepiniz ne kadar mutlu ve heyecanlısınız. Kızımda bende böyleydim. Dünya'da yaşamıyordum sanki herşey toz pembeydi:) Bu plansız bir gebelik olunca aynı heyecanı yaşayamıyorum malesef. Ama tabiki birşey olsun da istemem. Allah isteyen herkese nasip etsin dünyanın en güzel ve en zor şeyi annelik. Benim gibi küçük bebeği olup ikinciye hamile olan varmı? Kızım beni çok yoruyor. Çok tahamülsüzüm şu sıralar ona karşı sanırım hormonlardan çok üzülüyorum. Uyumuyor yemiyor devamlı ilgi istiyor oynamak istiyor. Yetemiyor sanki şu sıralar ona
 
oğlunu soracaktım ben haberi varmı onun yeni bebişten? neler düşünüyor kardeşle ilgili aşırı kıskançmıdır mesela ?

valla hayatım oğlum çok değişik bir çocuktur aslında. duygularını çok belli etmeyen bir tip. aynı babası :)) bebeği söyledik. babası söyledi. annenin karnında kardeş var diye. sonra geldi bana sordu anne karnında bebekmi var diye. evet oğlum kardeşin var dedim. peki nasıl geldi o oraya diye sordu :))) sen okuldayken, ben dua ettim. '' Allah ım oğlumun bir tane kardeşi olsun'' diye oda karnıma bebek koydu dedim. ilk başta ''yaaaa falan deyip biraz gülücük attı'' şimdi ben demesem hatırlamıyor bile bebek olduğunu. karnım biraz daha büyüyünce belki idrak eder. normalde kuzenlerinden alışkın. onlarla güzel oynuyor ama onlarla annesini paylaşmak zorunda olmadığı için uyum sağlıyordur diye düşünüyorum. gerçi hiçbir ortamda taşkınlık yapan bir çocuk değil ama kardeş meselesinde nasıl davranacağı konusunda hala kusşkularım var açıkçası. :)))
 

allah kolaylık versin canım böyle duygular yaşaman çok normal inan benim oğlum 5 yaşında nerdeyse ben bile böyle duygulara kapılıyorum bazen oğluma üzülüyorum filan, hormonların seni alt etmesine izin verme sürekli ya sabır çek canım benim biliyorum kolay değil ama sabır etmek bu durumda yinede dene bence sürekli allaha sığın işe yaradını göreceksin
 

benim oğlum kardeşi çok istiyor son 7-8 aydır yaklaşık 1 yıldırda bebek nasıl oluyor diye sorular sorup duruyor, bazen duymamazlığa geliyordum ama eni sonu 6 ay önce falan ısrarla sorunca bak oğlum dedim biz istediğimizde doktora gideceğiz ve doktor karnıma bebek koyacak dedim, bu defa nerden koyacak bebeği diye sormuştu bende duraklayınca ha anladım göbekten diye gösterdi o gün bugündür göbek deliğinin adı bebek koyma deliği şimdi yarın doktora gidicez yarında söylemeyi düşünüyorum ona, benim korkum oğlumdan çok işgüzar akrabalar hani olurya duyunca başlarlar diğer çocuğa senin pabucun dama atılacak annen baban artık onu sevecek demeye onlara tahammülüm yok benim henüz kimsenin haberi olmadığı için kimse demedi daha ama haftaya başlar herkes nasıl tıkıcam herkesin azını yaa:18::18:
 

oy oy oy kıyamam ben sana yaa. canııım kendini suçlama ne olur. aynı durum bende de var çok tahammül gösteremiyorum oğluma, şükürler olsun ki babası ilgili bir insan ona devrediyorum ben sadece seviyorum oğlumu,yorucu işlerinde devreye babası giriyor. yardımcı kimse yokmu hayatım yanında, kızın kaç yaşında bu arada(merak kurduyum ben).
canım benim Allah ın izniyle bu günlerde geçecek bitecek ve sen yani bizler sadece pişmanlıklarla anacağız bu günleri. gözünden sakındığın ilk yavrun daha önemli şu anda. Rabbim karnında ki yavrunuda hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin dilerim ama sabır bizim için en güzel ilaç. Rabbim sana sabırların en büyüğünü versin dilerim. kendini de yavrunu da üzme hayatım. Rabbim büyük, o verecektir sabrını hayırlısı ile.
 

Bennnnnn varim bnmki 1 yasinda seninki cnm?
 

bak sen paşaya. kıyamam ben ona yaa. :)) akıllı bıdık. senin ki daha bilimsel bir açıklama olmuş. akıllıca. :))

kaldımı öyle insanlar bilmiyorum ama benim tavrım net olurdu açıkçası. yani daha onlar söylemeye başlamamışken gözümü çıkarak doğru olmadığını söylerdim. belki tırsarlar. :))) sonuçta çocuğumun psikolojisi önemli. ama pek diyeceklerini zannetmiyorum ki inşallah da demezler.
 
Bennnnnn varim bnmki 1 yasinda seninki cnm?

benimki 22 aylık canım


annem vardı o da ameliyat oldu artık ağır kaldırması filan yasak. Birde çok tepki gösterdiler. Kızdılar. Şimdi asla yardımcı olmam diyor. Ben bankacıyım kızımdan sonra ara verdim tekrar işe başlayacaktim. Kariyer hayatım bitti diye kızıyorlar. Sonuçta kazayla oldu ama oldu bir kere. Demek benim için hayırlısı buymuş deyip teselli etsemde kendimi gelgitlerime hakim olamıyorum. Biranda hayatım farklı bir yöne gitti. İnşallah pıtpıtları duyunca daha çok idrak ederim.



öyle yapıyorum zaten şuan. Kızım zaten çok hareketli bir çocuk. Gıda alerjisi vardı. Bebekliğide zor geçti. Kolikti. O yüzden ikinci çocuk fikrini atmıştım kafamdan olursada 3 sene sonra belki diyordum. Allak bullak oldum duyunca.
 


Sağol teyzesi seninkide akıllıdır her çocuk akıllıdır

sen ne güzel gözlerini ayırabiliyomuşsun ben öyle yapamıyorum ya gülüm, yani özellikle eşimin akrabalarına, hele bi kaç tanesi varki çocuğu ağlatmak sanki hobileri çok tuhaf insanlar benim bu durumla çok karşılaşacağım kesin birde bi kez bile deseler oğlumun aklına yer eder o biliyorum, elimde pankartla gezmeyi düşünüyorum aslında o tarafa gittiğim zaman yeni doğum yaptığım sıralar hele ciddi ciddi şunu düşünüyorum evin her odasına bir yazı asacağım üzerinde lütfen oğluma yeni bebekle ilgili seni sevmeyecekler pabucun dama atıldı gibi cümleler kurmayınız diye :44:
 
Asaely

Seninki tam zmninda olmus cnm aslinda kismet Allah guc versin vlla.bzm arada 20 ay olcak
 
Isteeee bnm minik cadimmmmm:))
 

Eklentiler

  • $image.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…