ii akşamlar arkadaşlar yorgunluktan ölüyorum bugün yazlıkları çıkardım bir yıgın ütü yaptım bide heryeri süpürdüm belim kopucak tam dinleneyim biraz derken bide baktık bebeğimin babaannesi kızıma ciciler almış elinde poşetler geliverdi bi tane hastane çıkışı almış bi tane battaniye almış 2 tanede çıtçıtlı badi almış hepsi çok cici gerçi beraber alcaz die anlaşmıştık anlaşmayı biraz bozdu ama genede sevindikneyse kayınvalidem kendi ablasıyla çarşıya inmişti o zaman almış cicileri ordan burdan derkn kendi aralarında konusu açılmış kayınvalidemin ablası demişki biz torunumun ilk kıyafetlerini hiç deterjan kullanmadan saf suyla yıkadık siz de öyle yapın demiş ay böyle akıl vermelere sinir oluyorum asıl bence ilk kıyafetler bebek deterjanları ve yumuşatıcalarıyla yıkanmalı fabrikada önce kirin tozun için de üretiliyorlar sonra bebeklerimiz giyiyor sadece kusma ve terle kirleniyo hadi o zaman deseler anlıcam sizler ne düşünüyorsunuz ilk kıyafetler duru suyla mı yoksa bebek deterjanlarıyla mı yıkanmalı ?
kızlar yaa bikini bölgemde kocaman bi çıban çıktı çok agrıyo hareket edemiyorum . patlatsam nolurr
çok büyük değilse patlat ama çok büyükse mikrop kapabilir allah korusun ayy halini tahmin edebiliyorum
kızlar yaa bikini bölgemde kocaman bi çıban çıktı çok agrıyo hareket edemiyorum . patlatsam nolurr
duru suyla olur mu granür deterjanlar var bebişler içinn onlarla yıkanır özel yumuşatıcyla yumuşacık yapılır :) ütülenir güzel bembeyaz bi bohçaya sarılır öyle konulur dogum çantasına . ben ilk 5 ay hep böyle yıkadım ütüledim . hiç dışarı sermedim beebgimin giysilerini :) sen bakma onların lafına
kayınannen saolsun ne güzel düşünmüş:) darısı bizimkinin başına inş.
çıban küçük ama içi dolu 2misket kadar nerdeyse . ay ben nasıl patlatcam ya tıp merkeezine mi gitsem komik olmaz dimi kedi poposunu görmüş misali
Selam kızlar :)
Bende yine arayla yazıyorum. Umarım herkes iyidir bugün. Ben de az önce aşımı yaptırdım. Kolum çok ağrıyo yanıyo inş geçer bi an öncebir de hemşire moralim bozdu, 51 kiloyla hamile kaldım şimdi 54 54.5 arasıyım. Çok kilo almışssın dedi hemşire. Yahu bana da herkes az almışssın sen bizi hamileyim diye mi kandırıyosun diye takılıyor. Bi karnım çıktı başka bişi yok, ki dikkat de ediyorum, hamilelik öncesi yediğimden fazlasını da yemiyorum yani. Ama alıyosun yine de bebek tutuyo demekki. Kadına dedim ne ekmek ne hamurişi ne de tatlı yiyorum fazladan daha napim diye. Şimdi de oturdum açtım bi çiko yiyorum :)
ooo derin mevzu olmuş bayılırım :)
eşim dini egitim almaya 11 yaşında hafızlıkla başlamış kibereciğim , halende açıköğretimden bile olsa egitimiini arttırmaya ve kendini bu yönde geliştirmeye çalışan bence ilahiyatçılardan bile daha fazla ,ilmihal bilgisine sahip birisi . (şuan 31 yaşında 20 yıldır dini ögrenmekle geçmiş bir ömürden söz ediyorum )erkekler söz konusu olunca hiçbirşey olagan dışı degildir. sen o anda o doktorun sana nasıl bakacagını bilemediğin için eğer bulabiliyorsan bayan doktora bulamadıysan erkege gidebilirsin zaman ve insanların yaşadıkları yerler dinin kurallarını degiştirmez. her kişi kendinden bilmez işi ,evde babasından ve abisinden kaçan arkadaşa gelince abisi tarafından ve babası tarafından tecavüze ugrayan kız sayısı azımsanmayacak kadar çok. abartmadan düzgün giyinip babayla abiyle samimi olabilirsin ama giyim kuşamın edepli olmalı
zaman medeniyet ve modernlik hayatı güllük gülistanlık yapmaz . eşegi sağlam kazıga bagla , kaybolunca aglama derler
meraklanma hayatı kendimize zindan etmiyoruz yobaz ve gerikafalı da degiliz . ikimizde üniversite mezunu 2şer dil bilen insanlarız . bana okuldan arkadaşlarım eniştemiz hem hafız hemde çok kıskanç zor olmuyo mu böyle biriyle yaşamak diye soruyolardı . bigün evimize geldiler inş. bizim ailemiz de böyle olur çocuklarınız çok şanslı dediler .neyse umarım fikirlerin değişmiştir keşke etrafındakilerin de bakış açısı bu yönde olsa .
eşim hep şunu savunur . kıymetli şeyler saklanır. siz hiç sokakta simitçi tezgahında pırlanta gördünüz mü . pırlantalar özel kutularda saklanır ve vitrine pek konulmazlar .
insanlar kıymet verdikleri şeyleri ortalıkta sergilemezler ve herkese göstermezler sen benim kıymetlimsin der . bende kıskanılmanın verdiği gururla yaşar giderim :)
Ben de psikoloji ve felsefe eğitimi ve diğer pozitif bilimlerle ilgilendim tabii dini ilimlerin yanında ömrümü bilimle geçirmem büyük eksiklikerkeklerin ve insanın psikolojisini psikoloji, sosyoloji gibi insan davranışlarını inceleyen bilim dalları yerine dini ilimle anlamaya çalışmam gerektiğini ilk kez duyuyorum kusura bakma cahilliğime
Şimdi Ziya Paşa'dan alıntı yapıp seni kırmak istemem ama özgeçmişinle ilgilenmiyorum, üniversitede neler gördük biz
(abartmadan düzgün giyinip babayla abiyle samimi olabilirsin ama giyim k uşamın edepli olmalı) Ensest ilişkiden bahsediyorsunuz... Evet sayısı çok ve daha da çoğalıyor. Tecavüzün cezası azalırsa, erkeklerin sapıklıkları "nefis" diye açıklanacak kadar normal görülürse; sizin gibi "Kızın giydiği kıyafet tahrik unsurudur. Böyle giyinirse tecavüzü hak eder" diye düşünen insanlar oldukça, bebekler de kızlar da yaşlı kadınlar da tecavüze uğrayacaktır elbette. Suçlu kadın bedeniyse, suçlu küçük kız-erkek çocuğunun teniyse tabii ki sapıklık artacaktır! Bunlar hassas konular ama sizin gibi suçu tecavüz mağdurunda gören insanlara tahammülüm yok! Edepten kastın nedir? Eşarbı evde mi takmalı, omzu mu kapanmalı, dirseği mi görülmemeli, el ve ayak fetişistidir diye onları da mı kapatmalı? Yoksa çarşaf giymeyen herkes (dine göre giyinmeli demişsiniz ya) babası veya kardeşinin tecavüzünü hak ediyor mu?
Bu arada bana bebek ve çocuk tecavüzlerini, erkeklere yapılan tecavüzü de açıklasana aynı mantıkla? Onlar nerelerini göstermiş ki tecavüzü hak etmiş? Midem bulandı
Kıskançlık psikolojisi başlı başına bir ciltlik ansiklopediyi doldurur... Ben ve benim gibilerin kocalarının bize değer vermediğini iddia ediyorsun, bizi sarmalayıp saklamadıkları için ama çok yanılıyorsun. Bize ve kendilerine güveniyorlar, bu kıskanılmak ihtiyacından (sevildiğini hissetmek istiyorsun anlıyorum) ve pırlantadan kıymetlidir...
çıban küçük ama içi dolu 2misket kadar nerdeyse . ay ben nasıl patlatcam ya tıp merkeezine mi gitsem komik olmaz dimi kedi poposunu görmüş misali
bence gazlı bez koy üzerine. iyice irin toplanana kadar hiçbişey yapma. gazlı bezi değiştir sürekli temiz kalsın. kendi kendine patlayınca yada iyice toplanınca iltihap o zaman iğneyi cakmakla yak mikrobu ölsün. öyle del onu hafif hafif sık. gene gazlı bez koy. ben böyle yapardım senin yerinde olsam. çıban yayılır cünkü yaşamayan bilmez...
cıban olduguna eminmisin bu arada? sivilce olmasın? sivilceyse içinde kıl kalmış olabilir. patlatıp kılı çekersin iyileşir gider.
boşa cok bilmiş demiyolar banaher p.ku bilen model anne adayıyım benn
ben hamile kalmadan önce yapıyordum yoga sonra ilk 3-4 ay önermedikleri için bırakmıştım. Bu sabah deli bir sırt ağrısıyla uyandım, sanırım yoga derslerine başlayacağım yine... Ama hamile yogası olacak bu sefer tabiki... Çok iyi bilmiyorsanız DVD den başlamayın en azından 3-4 ders hoca eşliğinde çalışın sonradan DVD lere geçin, doğru yapıp yapmadığınızı kontrol edecek birisi olmalı yoksa yanlış ve zorlama hareketlerle sıkıntı yaratabilirsiniz...
Ayy masallah Allah banada boyle kolay sogum nasip etsin insallah. Normal dogurmayi cok istiyorum.
devlette cerrahi müdahale gerekmediği sürece doktorlar doğuma girmiyo diye biliyorum ben
ebeler yaptırıyor doğumu
gerçi doktor sonuçta ben erkek kadın diye ayırmıyorum ama
yeter ki beni iyi etsin
benim bi arkadaşım var kadın olsun dedi
özelde gitti bağırsağını dikti
bir kadın doğumcu nasıl olur da nereye dikiş atacağını bilemez
+ buranın en iyi özel hastanelerinden biri
kız neler çekti anlatamam 2 senedir hala ameliyat oluyo
bağırsakları dışarıda gezdi
böyle bi konuda erkekmiş kadınmış diye bakamam
beni iyi edicek doktor olsun güvendiğim bi doktor yeter
valla 2. kızıma hamileyim ilkide çok oynardı bu ise ondan da oynak çıktı daha 500 gr olmadı ama bir tekmeleri var canımı acıtıyor kıpır kıpr teyzesii hiç nazlı değil benimkiler :))
Kızlar gecen hafta yazmıstım size doktorum amniyotik band oldugunu soyelmsıtı dıye bugun baska bır doktora gdıyorum dua edın iyi seyler duyuyım. cok streslıyım bebegıme bısey olcak dıye. Dunde çalıstıgım yerde işyerınde abla var bızım çaycı o benı ruyasında gormus dogum yapmısım kızım olmus kafamda kırmızı kurdela varmıs bebekte bende cok guzel gozukuyomusuz. sonra benı zıyarete gelenler varmıs bır anahtarını kaybetmıs onu arıyolarmıs ruyasında menekse saksısının içine bakıyoarmıs ole dedı. bıde iş cıkışı ılk defa ustume kuş pısledı kızlar iğrenc bır durum ama hanı derler ya sanş falan dıye.Dün bu ıkı olay oldu lutfen dua edın bana ıkısde hayıra cıksın benım ıcın...
şeker yükleme testi yaptıran oldu mu hanımlar? kaçıncı haftanızda yapıldı ?
ben de bugün bu haftalara pek bir taktım yahu
ikinizede tek mesajda cevap vericem :) devlette evet kalabalık oluyo mesala bebegi göremiyosun sana söylemiyolar herseyi ama tek tek inceliyolar..gecen yıl ben dıs gebelik geçirdim 2 hafta hastanede yattım ilk hafta yattıgımdaki doktor bana hep bilgi verdi ikinci sefer yattıgımda o doktor bilgi vermedi bana ozaman bilgi almadıgım için isyan ettim.. falan ama sonradan bi devlette ki doktor bana ''biz suan senin tüpünü kurtarmaya calısıyoruz kurtaramazsak sonra yumurtalığını sonra rahmini sonrada seni kurtarmaya calısırız ondan tedavin bu kadar uzun yoksa tüpünü alıp evede yollardık ama amacımız en az hasarla seni kurtarmak '' dedi. mesala dıs gebelikten sonra özele gittim bana direk seni neden o kadar bekletmişler tüpünü alsalarmıs ya dedi ... hoş tüpüm gitti ama devletteki doktorlar en azından onu kurtarmak için denediler.. enibitane nin dedigi gibi doktor doktor olmadıktan sonra özel devlet fark etmiyo doktorum iyi olsun devletin herseyine razıyım..
Nasılsiniz hamislerrrrr bu sicaktaaaa evden çıkamıyoruz maalesefff sizler nasilsiniz
alppın nasılsın turkıyede hayat nasıl :) hangı dr gıdıyorsun hersey yolundamı ayrıntılıya gırdınmı
Evet 1 aydır turkiyedeyim canimmm sen nerdesinnnn cinsiyeti ne fındığın
Ben de psikoloji ve felsefe eğitimi ve diğer pozitif bilimlerle ilgilendim tabii dini ilimlerin yanında ömrümü bilimle geçirmem büyük eksiklikerkeklerin ve insanın psikolojisini psikoloji, sosyoloji gibi insan davranışlarını inceleyen bilim dalları yerine dini ilimle anlamaya çalışmam gerektiğini ilk kez duyuyorum kusura bakma cahilliğime
Şimdi Ziya Paşa'dan alıntı yapıp seni kırmak istemem ama özgeçmişinle ilgilenmiyorum, üniversitede neler gördük biz
(abartmadan düzgün giyinip babayla abiyle samimi olabilirsin ama giyim k uşamın edepli olmalı) Ensest ilişkiden bahsediyorsunuz... Evet sayısı çok ve daha da çoğalıyor. Tecavüzün cezası azalırsa, erkeklerin sapıklıkları "nefis" diye açıklanacak kadar normal görülürse; sizin gibi "Kızın giydiği kıyafet tahrik unsurudur. Böyle giyinirse tecavüzü hak eder" diye düşünen insanlar oldukça, bebekler de kızlar da yaşlı kadınlar da tecavüze uğrayacaktır elbette. Suçlu kadın bedeniyse, suçlu küçük kız-erkek çocuğunun teniyse tabii ki sapıklık artacaktır! Bunlar hassas konular ama sizin gibi suçu tecavüz mağdurunda gören insanlara tahammülüm yok! Edepten kastın nedir? Eşarbı evde mi takmalı, omzu mu kapanmalı, dirseği mi görülmemeli, el ve ayak fetişistidir diye onları da mı kapatmalı? Yoksa çarşaf giymeyen herkes (dine göre giyinmeli demişsiniz ya) babası veya kardeşinin tecavüzünü hak ediyor mu?
Bu arada bana bebek ve çocuk tecavüzlerini, erkeklere yapılan tecavüzü de açıklasana aynı mantıkla? Onlar nerelerini göstermiş ki tecavüzü hak etmiş? Midem bulandı
Kıskançlık psikolojisi başlı başına bir ciltlik ansiklopediyi doldurur... Ben ve benim gibilerin kocalarının bize değer vermediğini iddia ediyorsun, bizi sarmalayıp saklamadıkları için ama çok yanılıyorsun. Bize ve kendilerine güveniyorlar, bu kıskanılmak ihtiyacından (sevildiğini hissetmek istiyorsun anlıyorum) ve pırlantadan kıymetlidir...
oyy oyy şimdi olayın özüne ve en başına parmak basalım konu kapansın
insan aklıyla yasa yapıyor , kanunlar koyuyor, yönetmelikler tüzükler hazırlıyorlar. insanken cüzi iradeye sahipken ne diyor anayasaya aykırı yönetmelik olamaz kanun tüzük olamaz
bize gerçek yasayı Allah Kur'an la verdi . biz Allahın koydugu ysaya aykırı yasa kanun ve yönetmelikler çıkartarak hatanın büyügünü yapıyoruz . insanın ruhunu bedenini psikolojisini yaratan Allah pozitif bilimci sosyolog psikolog kadar bilgiye sahip degil mi . ve bu bilgisini insanlara yasa diye vererek bilgi sahipliğinin en yücesini göstermedi mi
senin kocan seni sarıp sarmalamadıysa Allahın koydugu kanuna karşı gelmiştir ve bu yalnız onun ve senin sorunundur.beni baglamaz , benim eşimin bana olan muamelesinin seni baglamadıgı gibi . eğitim cahilliği alır eşeklik baki kalır ama bu egitimin cinsine baglıdır . siz hangi üniversitede kimleri gördünüz . kaç tane ilahiyat öğrencisiyle hemhal oldunuz da sohbet ettiniz de . armutu da elmayı da cahilane bi kefede tartıyosunuz . din bilimiyle insanların uydurması olan pozitif bilimleri lütfen ayn kefeye koymayın . bilmediğiniz konularda da atıp tutmayın
ziya paşa kimmiş Allahın emrinin yanında feriştahı gelse haklı çıkamaz .
bebek çocuk kız yaşlı tecavüzleriyle konunun alakası yok . modernliğin bu tecvüzleri arttırdıgı da apaçık ortada sapkın kavimler helak edilmişlerdir . mevlam kime neyle muamele edecegini ve neyi yasaklayacgını çok iyi bilir . tecaqvüzün cezası azalırsa demişsin eger tecavüz edene Allahın emrettiği ceza uygulansa ensest ilişki de kalmaz tecavüzcü de kalmaz ama çokbiliyoruz ya Allahın emri cezayı uygulamıyoruz . neyse konu çok dallı budaklı bigün bana gel kahveye ( hamileyiz ıhlamura ) daha güzel ve derin konuşuruz inş. hiçbir din adamı kadın açık giyindi tecavüzü hak etti demez . saptırmayalım ya niye asla söylenenleri anlamak istemiyosunuz .kapanma konusunda da evet peygamber efendimiz incecik elbiseyle yanına gelen kızını örtünmesi için uyarmıştır . kadın örtünmeli başını omuzlarını el ayak açık kalacak şekilde tüm bedenini örtmeli. evde ben askılıyla da şortlada gezerim ama melekler gelmez derler elimden geldiğince kapalı olmaya çalışırım .dışarıda da yaşlı mı genç mi belli olmayacak şekilde giyinip gezmeli . bakın şaka gibi geliyo ama bunları inkar etmek ayet inkar etmek demektir . müslüman ağzına gelen herşeyi söyleyemez dinle ilgili ve tek bir ayet bile inkar edilse dinden çıkmaya kadar gider . gerçekten herkes bildiği konuda konuşsun .
kendine güvenmek iyidir eşinin sana güvenmesi de iyidir . ben eşimin beni herkesten saklamasından gözünden bile esirgemesinden severken incitmekten korkmasından mutlu oluyorum . ben istediğim yere giderim mesela arkadaşlar kıbrısa gidecekler git hayatım dedi . yalnız tatile bile göndermesi , maaş kartının yedegini bana vermesi, istediğimde evime istediğim kişiyi davet etmeme evimden birşeyler vermeme izin vermesi bana yetiyo . belkide bunlar sizin güven anlayışınızla farklıdır:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?