ne bıleyım cnm dr bıle şaşırdı benım hıssetmememe. netten bakıyorum normal dıyo. 19 haftam bıtıyor nasipse ama hala tık yok. üstelık dra gıttığımde bebeğim kıpır kıpırdı ama hıssetmedım gene
ne bıleyım cnm dr bıle şaşırdı benım hıssetmememe. netten bakıyorum normal dıyo. 19 haftam bıtıyor nasipse ama hala tık yok. üstelık dra gıttığımde bebeğim kıpır kıpırdı ama hıssetmedım gene
canım kilolu musun peki
kilolu olunca daha geç hissediliyormuş
doktorun da hemen telaşlandırmış boş yere
bazıları 23. haftaya kadar hissetmiyor bile
çok sevindim canım, cidden merakla haber bekliyordum.. gözün aydın :) tabi erken doğum riski de ciddi birşey ama atlatacaksın eminim :)Kızlar bıldıgınız üzere ılk hamıle oldugmu ogrendıgımde gıttıgım doktora gttık dun eşimle eşim erkek dıye o doktoru istemıyodu ama doktor cok bılgılı. Artık bu doktora devam edıcem dogumumuda bu doktorda yapıcam ınsallah. işte dun gıttık baktı baya inceledı falan dedıkı bunun amınıyotk band olması ıcın bebegın etrafındamı ne olması gerkıyomus benımkı bebegın kafasının baya ust kısmındaymıs ole dedı kı gosterdıde ultrasondan bıze herseyı. bu ıkı zarın katlanmasıyla olusmus bısey dedı amnıyotık banda benzemıyor dedı. bıde rahımde ıkı tane bant turu varmıs bırı amnıyotık band bırıde uteris mi konjetik mi ne ole bısey dedı ısmını. sendekı amnıyotık band degıl dedı ama obur bandtan olabılır dedı amnıyorık band bebekte sakatlıklara yok acıyomus obur bantta erken doguma yol acıyomus ole dedı bende mayısın 16 sında ayrıntılı ultrasona gırıcem bakalım. bide benım plasentamda sorun varmıs yanii erken dogum rıskım varmıs ole dedı bebegı asagıoda tasıyomusum. benım belim,kasıklarım,bacagım falan agrıyodu hep onlar plasentadan kaynaklıymıs. o yapıyomus agrı ve kasılmaları ole dedı onun için magnezyum verdı sabah aksam ıcıcem hap seklınde. o rahmımı yumusatıp kasılmalarımı ve bebegın rahat hareket etmesını saglıcakmıs. ole dedı bıde ben işte calısıyorum dogum ıznıne kadar calısırım dıyodum 34 haftaya kadar doktor sen ozamana kadar calısamazsın dedı ben sana 28 haftada rapor yazarım ole bıseyler yaparız dedı cunku senın erken dogum rıskın var dedı ole işte kızlar en azından içim bırazda olsa rahatladıııı.
Kızlar bıldıgınız üzere ılk hamıle oldugmu ogrendıgımde gıttıgım doktora gttık dun eşimle eşim erkek dıye o doktoru istemıyodu ama doktor cok bılgılı. Artık bu doktora devam edıcem dogumumuda bu doktorda yapıcam ınsallah. işte dun gıttık baktı baya inceledı falan dedıkı bunun amınıyotk band olması ıcın bebegın etrafındamı ne olması gerkıyomus benımkı bebegın kafasının baya ust kısmındaymıs ole dedı kı gosterdıde ultrasondan bıze herseyı. bu ıkı zarın katlanmasıyla olusmus bısey dedı amnıyotık banda benzemıyor dedı. bıde rahımde ıkı tane bant turu varmıs bırı amnıyotık band bırıde uteris mi konjetik mi ne ole bısey dedı ısmını. sendekı amnıyotık band degıl dedı ama obur bandtan olabılır dedı amnıyorık band bebekte sakatlıklara yok acıyomus obur bantta erken doguma yol acıyomus ole dedı bende mayısın 16 sında ayrıntılı ultrasona gırıcem bakalım. bide benım plasentamda sorun varmıs yanii erken dogum rıskım varmıs ole dedı bebegı asagıoda tasıyomusum. benım belim,kasıklarım,bacagım falan agrıyodu hep onlar plasentadan kaynaklıymıs. o yapıyomus agrı ve kasılmaları ole dedı onun için magnezyum verdı sabah aksam ıcıcem hap seklınde. o rahmımı yumusatıp kasılmalarımı ve bebegın rahat hareket etmesını saglıcakmıs. ole dedı bıde ben işte calısıyorum dogum ıznıne kadar calısırım dıyodum 34 haftaya kadar doktor sen ozamana kadar calısamazsın dedı ben sana 28 haftada rapor yazarım ole bıseyler yaparız dedı cunku senın erken dogum rıskın var dedı ole işte kızlar en azından içim bırazda olsa rahatladıııı.
Kızlar ben üç gündür acayip idrar sıkışması yaşıyorum yanma yok ama durmadan idrar geliyo sizdede oluyo mu normal mi bu doktora gidince sorarım ama korkuyorum sorun mu var
Kızlar ben üç gündür acayip idrar sıkışması yaşıyorum yanma yok ama durmadan idrar geliyo sizdede oluyo mu normal mi bu doktora gidince sorarım ama korkuyorum sorun mu var
çok sevindim canım, cidden merakla haber bekliyordum.. gözün aydın :) tabi erken doğum riski de ciddi birşey ama atlatacaksın eminim :)
gecmış olsun cnm. bencede boyle bı rıskın varsa sakın o haftalara kadar bekleme. bebeğin zamanında sağlıklı kucağına gelsın ınş
kızlar ben hala hissetmıyorum kızımı:2:
Evet yarım saat de geliyo az az geliyo ama yanma kaşıntı ağrı yok rahim de baskı hissediyorum sıkışıyorum doktora haftaya randevum var soracaim iltihap olsa yanma olurdu dediğiniz gibi bebek baskı yapıyo olabilir zaten hareketini de aşağıda hissediyorum
...........Bugun kontrolum vardi. Uc boyutluda bakildi kizim ayni kayinvalideme benziyorfistik gibi teyzeleri dururken biliyorum sagliktan baska bisey dildmemek lazim ama elimde olmadan moralim bozuk.Allah buyuk dert vermesin.tecrubeli anneler yanilmis olabilir miyim dogunca farkli olabilir mi?
ii akşamlar arkadaşlar yorgunluktan ölüyorum bugün yazlıkları çıkardım bir yıgın ütü yaptım bide heryeri süpürdüm belim kopucak tam dinleneyim biraz derken bide baktık bebeğimin babaannesi kızıma ciciler almış elinde poşetler geliverdi bi tane hastane çıkışı almış bi tane battaniye almış 2 tanede çıtçıtlı badi almış hepsi çok cici gerçi beraber alcaz die anlaşmıştık anlaşmayı biraz bozdu ama genede sevindikneyse kayınvalidem kendi ablasıyla çarşıya inmişti o zaman almış cicileri ordan burdan derkn kendi aralarında konusu açılmış kayınvalidemin ablası demişki biz torunumun ilk kıyafetlerini hiç deterjan kullanmadan saf suyla yıkadık siz de öyle yapın demiş ay böyle akıl vermelere sinir oluyorum asıl bence ilk kıyafetler bebek deterjanları ve yumuşatıcalarıyla yıkanmalı fabrikada önce kirin tozun için de üretiliyorlar sonra bebeklerimiz giyiyor sadece kusma ve terle kirleniyo hadi o zaman deseler anlıcam sizler ne düşünüyorsunuz ilk kıyafetler duru suyla mı yoksa bebek deterjanlarıyla mı yıkanmalı ?
ınslalah canım evet ozamana kadar calısmıcam ya doktor rapor falan yazıcak işte ole geçiştircez bakalım
Geçmiş olsun tatlım..aman yaşayacağın tek sorun plasenta previa olsun.Başka bir sıkıntı çıkmamasına nasıl sevindim anlatamam. Plasenta previada da hareketlerini mümkün olduğunca kısıtlayacaksın işte. Dikkatli olacaksın. Çok yürüyüş yapma, çok ayakta kalma, mümkün olduğunca uzun otur.
Ben ilk hamileliğimi plasenta previa ile bitirdim.24. haftadan itibaren doğuma kadar doktorum hep dinlendirdi beni.Senin de öyle olur olsa olsa...ki daha iyi...bu sıcaklarda çalışman gerekmez.
Hepimize kötü haber...Bu sene Türkiye çok sıcak bir yaz geçirecekmiş.Sıcaklıklar 50 dereceleri görecekmiş.2010 yazını aratacakmış.
2010 yazı nasıldı ki, ben hiç hatırlamıyorum????:44::44:
Kızlar bıldıgınız üzere ılk hamıle oldugmu ogrendıgımde gıttıgım doktora gttık dun eşimle eşim erkek dıye o doktoru istemıyodu ama doktor cok bılgılı. Artık bu doktora devam edıcem dogumumuda bu doktorda yapıcam ınsallah. işte dun gıttık baktı baya inceledı falan dedıkı bunun amınıyotk band olması ıcın bebegın etrafındamı ne olması gerkıyomus benımkı bebegın kafasının baya ust kısmındaymıs ole dedı kı gosterdıde ultrasondan bıze herseyı. bu ıkı zarın katlanmasıyla olusmus bısey dedı amnıyotık banda benzemıyor dedı. bıde rahımde ıkı tane bant turu varmıs bırı amnıyotık band bırıde uteris mi konjetik mi ne ole bısey dedı ısmını. sendekı amnıyotık band degıl dedı ama obur bandtan olabılır dedı amnıyorık band bebekte sakatlıklara yok acıyomus obur bantta erken doguma yol acıyomus ole dedı bende mayısın 16 sında ayrıntılı ultrasona gırıcem bakalım. bide benım plasentamda sorun varmıs yanii erken dogum rıskım varmıs ole dedı bebegı asagıoda tasıyomusum. benım belim,kasıklarım,bacagım falan agrıyodu hep onlar plasentadan kaynaklıymıs. o yapıyomus agrı ve kasılmaları ole dedı onun için magnezyum verdı sabah aksam ıcıcem hap seklınde. o rahmımı yumusatıp kasılmalarımı ve bebegın rahat hareket etmesını saglıcakmıs. ole dedı bıde ben işte calısıyorum dogum ıznıne kadar calısırım dıyodum 34 haftaya kadar doktor sen ozamana kadar calısamazsın dedı ben sana 28 haftada rapor yazarım ole bıseyler yaparız dedı cunku senın erken dogum rıskın var dedı ole işte kızlar en azından içim bırazda olsa rahatladıııı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?