2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım kilolu musun peki
kilolu olunca daha geç hissediliyormuş
doktorun da hemen telaşlandırmış boş yere
bazıları 23. haftaya kadar hissetmiyor bile

Kızlar bıldıgınız üzere ılk hamıle oldugmu ogrendıgımde gıttıgım doktora gttık dun eşimle eşim erkek dıye o doktoru istemıyodu ama doktor cok bılgılı. Artık bu doktora devam edıcem dogumumuda bu doktorda yapıcam ınsallah. işte dun gıttık baktı baya inceledı falan dedıkı bunun amınıyotk band olması ıcın bebegın etrafındamı ne olması gerkıyomus benımkı bebegın kafasının baya ust kısmındaymıs ole dedı kı gosterdıde ultrasondan bıze herseyı. bu ıkı zarın katlanmasıyla olusmus bısey dedı amnıyotık banda benzemıyor dedı. bıde rahımde ıkı tane bant turu varmıs bırı amnıyotık band bırıde uteris mi konjetik mi ne ole bısey dedı ısmını. sendekı amnıyotık band degıl dedı ama obur bandtan olabılır dedı amnıyorık band bebekte sakatlıklara yok acıyomus obur bantta erken doguma yol acıyomus ole dedı bende mayısın 16 sında ayrıntılı ultrasona gırıcem bakalım. bide benım plasentamda sorun varmıs yanii erken dogum rıskım varmıs ole dedı bebegı asagıoda tasıyomusum. benım belim,kasıklarım,bacagım falan agrıyodu hep onlar plasentadan kaynaklıymıs. o yapıyomus agrı ve kasılmaları ole dedı onun için magnezyum verdı sabah aksam ıcıcem hap seklınde. o rahmımı yumusatıp kasılmalarımı ve bebegın rahat hareket etmesını saglıcakmıs. ole dedı bıde ben işte calısıyorum dogum ıznıne kadar calısırım dıyodum 34 haftaya kadar doktor sen ozamana kadar calısamazsın dedı ben sana 28 haftada rapor yazarım ole bıseyler yaparız dedı cunku senın erken dogum rıskın var dedı ole işte kızlar en azından içim bırazda olsa rahatladıııı.

sibelcim telaşkanma her hamilelik herbebek farklı telaş etme cnm.banada dr 20-21 haftada hissedersin dedi ben hissettiğimi söyleyince zayıf oldugundan olabilir dedi yinede telaş yapma az daha güçlensin bak nasıl oynicak minikk :)

canım kilolu musun peki
kilolu olunca daha geç hissediliyormuş
doktorun da hemen telaşlandırmış boş yere
bazıları 23. haftaya kadar hissetmiyor bile

hımm bak bunu duymamıştım hıç. evet cnm malesef kıloluyum. aşırı değil ama 15 kılo fazlam var

Kızlar ben üç gündür acayip idrar sıkışması yaşıyorum yanma yok ama durmadan idrar geliyo sizdede oluyo mu normal mi bu doktora gidince sorarım ama korkuyorum sorun mu var

çok sevindim canım, cidden merakla haber bekliyordum.. gözün aydın :) tabi erken doğum riski de ciddi birşey ama atlatacaksın eminim :)

ya bu arada forumun neşesi çaydemledim uzaklaştırıldı mı???

Son düzenleme:

gecmış olsun cnm. bencede boyle bı rıskın varsa sakın o haftalara kadar bekleme. bebeğin zamanında sağlıklı kucağına gelsın ınş

Kızlar ben üç gündür acayip idrar sıkışması yaşıyorum yanma yok ama durmadan idrar geliyo sizdede oluyo mu normal mi bu doktora gidince sorarım ama korkuyorum sorun mu var

benimde öyle oldu cnm şu anda ANSEF diye bi antibiyotige basladım hafif enfeksiyondedi dr ama kaşıntı yanma agrı kötü akıntı fln yoktu,böyle enfeksiyonlar hamilelikte normalmiş umarım bişeyin yoktur cnm

benımde son ıkı haftadır fena cnm. yarım saatte bır sıkışıyorum eşim gülüyo artık. sorun olduğunu zannetmıyorum rahım buyudukçe baskı yapar idrar kesesıne demışlerdı

peki az mı idrar geliyor sıkıştığın halde? belki kum döküyorsundur, bazen yanma olmayabiliyor çünkü..

Evet yarım saat de geliyo az az geliyo ama yanma kaşıntı ağrı yok rahim de baskı hissediyorum sıkışıyorum doktora haftaya randevum var soracaim iltihap olsa yanma olurdu dediğiniz gibi bebek baskı yapıyo olabilir zaten hareketini de aşağıda hissediyorum

canım benimde oluyor ya çok su içmekten yada benim eşi biraz aşağıdaymış şu an ondanda baskı olabilir belki seninde öyledir. ama ben doktora sormadım kendimce tahminim sadece.

Günaydın hanımlar...Dün neler olmuş öyle...ortalık karışmış.çaydemledim beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.Pozitif bilimi dini bilginin arkasına atan bir mantığı ben kabul edemiyorum.
Ben eczacı çocuğuyum.Jinekologların arasında büyüdüm,aile dostlarımız doktorlardı, içinde jinekologlar da vardı.Birçok jinekoloğun vajinayı,klitorisi,orayı burayı el ve ayaktan farklı görmediğini, hatta bu yüzden evlilik hayatında tahrik olamamak gibi sıkıntılar yaşayabildiğini biliyormusunuz?????Neyse, uzatmaya gerek yok.
Benim bayan-erkek doktor gibi bir ayrımım olmaz.Bayanı tercih ederken tek bir nedenden ederim.Empati yapabilir,psikolojimi anlaması daha kolay.Anatomimiz aynı....İlk doktorum bayandı,kendimi ona gözüm kapalı teslim ederdim.Şimdiki doktorum erkek ama hiç aman oramı buramı gördü aman kocamın pırlantasını açtım demiyorum valla Ben sağlığım için, bebeğimin sağlıklı gelişimi ve doğumu için oradayım.

Şeker bebeğin doğduktan sonra bile o kadar çok ve öyle hızla değişecek ki, sen bile şaşıracaksın.Bir an kayınvalidenin kopyası olacak, bir anda senin fotokopin olacak.Sonra bir bakacaksın ayynı babası...
Bizim Ege ilk doğduğunda ayyynı kayınvalidemdi.Eyvah dedim, o derece yani..Sonra kaşı gözü teyzemin oğlunun bebekliğine benzemeye başladı, ne alaka dedim....
Benim eşim aynı annesine benzer, ben de babamın bayan versiyonuyumdur.Ama Ege nasıl becerdiyse şu anda ne bana benziyor, ne babasına...Bize benzemeden dedesi ve babaannesine nasıl benzeyebildi anlayamadım ...Daha da değişir ama,biliyorum......

Ben oğlumun ilk aylarda giyeceği kıyafetlerini hacı şakir lavanta granül sabunla yıkamıştım.Yumuşatıcımı değiştirmedim açıkçası.İlk birkaç ay bebekler atopik dermatite yani temas alerjisine çok meyilli oldukları için mümkün olduğunca hipoalerjenik deterjanlar kullanmakta fayda var.

ınslalah canım evet ozamana kadar calısmıcam ya doktor rapor falan yazıcak işte ole geçiştircez bakalım

Geçmiş olsun tatlım..aman yaşayacağın tek sorun plasenta previa olsun.Başka bir sıkıntı çıkmamasına nasıl sevindim anlatamam. Plasenta previada da hareketlerini mümkün olduğunca kısıtlayacaksın işte. Dikkatli olacaksın. Çok yürüyüş yapma, çok ayakta kalma, mümkün olduğunca uzun otur.
Ben ilk hamileliğimi plasenta previa ile bitirdim.24. haftadan itibaren doğuma kadar doktorum hep dinlendirdi beni.Senin de öyle olur olsa olsa...ki daha iyi...bu sıcaklarda çalışman gerekmez.

Hepimize kötü haber...Bu sene Türkiye çok sıcak bir yaz geçirecekmiş.Sıcaklıklar 50 dereceleri görecekmiş.2010 yazını aratacakmış.
2010 yazı nasıldı ki, ben hiç hatırlamıyorum????:44::44:

günaydın anneciklerr... benim bugün bulantm var nedense yaa geçmişti ne güzelll, okula gittim duramadm izin alıp geldm geri

offffff bu kötü haber gerektennn, nasıl dayancz ki kocaman göbüşlerleee:18::18::18: şimdi bile gelemiyorum sıcağa hiç, eşim yelpazeyle geziyo etrafımda biraz da naz var taiii

inşallah ayrıntılı ultrasondan daha da iyi haberlerle gelirsin canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…