çok geçmiş olsun cnm...aman dikkat et bizede söylediğin iyi oldu...ilk başlarda çiğ ete fealn dokunmayın sucuk salam gibi şeyler yemeyin dedi doktorum ama demekki eti çok iyi pişirmek lazım...bebeğinde iyiyimiş çok şükür...inş. bu son olur korkular...
Canim gecmis olsun. Cig et yuzunden oldugu kesinmymis? Zehirlenmis misin yani nedir?
canım ödemde tansıyon eşlik ediyorsa sorun oluyor,
tansıyonunu düzenli ölç, 13/9 dan fazla ise doktoruna bildir.
benim de sabah kalktıgımda ellerim şiş oluyor limonlu su içiyorum iniyor. gece boyu yataktan sarkıtıyorum çünkü ben başka türlü uyuyamam.
bir d ekilonu kontrol et,
ani kilo artışı + ödem + tansıyon yüksek ise doktoru aramak gerekiyor.
ani kilo artışı 1 ayda 5 kilo
tansiyonum normal devamlı 12/7-8 çıkıyo
ama dörtlü testte doktor tansiyon riskin var dikkat et demişti
ben yarın bütün derdimi anlatayım doktora bakalım doktor bey neler dicek :18:
canım bır ayda 5 kilo ani kilo artışı sayılmaz , örneğin benım bu sorunu yaşayan arkadasım bir haftada 4 kilo almıştı aslında kilo değil ödem topluyor,
özellikle yüzünde ve gözünde şişlik varsa tehlikeli oluyor.
bana doktorum tek basına ödem artık gebelik zehırlenmesi literatüründen çıkartıldı buna tansiyon yüksekliği ve idrarda protein atımı da eşlik ediyor olmalı dedi.
kendimizi takip edeceğiz.
tansıyon aleti edin bence ama iyi olanlarından düzenli ölç, yüksek tansıyon riskin de varsa erken fark edersin ve gerekirse tansiyon ilacına başlarsın o yüzden ihmal etmemek gerekiyor.
Bebişinize birşeyler almaya başladınız mı kızlar, ben almak için 7.ayı bekliyorum şu ana kadar sadece dayanamayıp bir battaniye ve zıbın aldım aldım. Birde bebişim için biraz para biriktirdim :), hepsi bu kadar...
Sizler neler yaptınız?
Bebişinize birşeyler almaya başladınız mı kızlar, ben almak için 7.ayı bekliyorum şu ana kadar sadece dayanamayıp bir battaniye ve zıbın aldım aldım. Birde bebişim için biraz para biriktirdim :), hepsi bu kadar...
Sizler neler yaptınız?
doğru diyosun yarın herşeyi tek tek konuşayım şu doktorla
tansiyon ailetide alim ben bitane ki düzenli ölçeyim
ay korkmaya başladım valla tansiyon hastası olursam bide ben :18::18:
korkma canım telaş yapma, tansıyon hastası olup hamile kalan da var, doğuran da var. sendeki muhtemelen gebelik tansıyonu deidkleridir olsa olsa, bebegın yaptıgı kan basıncı yüksekliği, kontrol altına alınır merak etme. ama ben bu yaz günlerinde evden cıkmadan bir bardak limonlu su içiyorum, o arkadasım tavsıye etmişti, tansıyonu dengeler ani yükselmesinden diye, zaten de gribe yatkınım korunurum belki böylece.
Sizler neler yaptınız?
Slm kizlar.benim su.gibi akintim yaninda beyaz akintim oldu simdi daha.ve dunden beri.bebegimi hisetmiyorum onceki gun kipir kipirdi muzik sesine bile tepki verdi heycandan konisup durdum nazarmi degdi ne iyimidir acana 22.hafya yarin bitiyor ayrintim sali gunu vr heycam.basti.simdiden
canım ben direk internetten oda satın aldım ve eşim kurdu şu an hazır :) girip girip bakıyoruz.. oyun halısı aldım, perdelerini ve nevresimlerini aldım, internetten ucuz buldukça zıbın, hastahane çıkışı, yelekler, hırkalar aldım, en son şampuanı, pişik kremi, duş jeli içinde olan gezme çantasını aldım ha bide yenidoğan bebek bezlerinden aldım stokladım
giresundayım canım ben evim biaz yüksekte ve denizin karşısında püfür püfür esiyor buyur gel..
sağolasın canım 2 hafta sonrada inşallah ben gidicem bebeğinin hareketlerini net hissedebilyormsn
Maşallah sizler alışverişi bitirmişsiniz hanımlar :)), ben cesaret edemedim erkenden almaya, hem bütçe sınırlı hem de bebeğin cinsiyeti hala kesinleşmedi, o yüzden 4 boyutlu ultrasona girmeyi bekliyorum :)
Son Teknoloji Anneler -- Teknosa Anneler Günü Filmi - YouTube çok güzelmiş kızlarrDD
canım ben direk internetten oda satın aldım ve eşim kurdu şu an hazır :) girip girip bakıyoruz.. oyun halısı aldım, perdelerini ve nevresimlerini aldım, internetten ucuz buldukça zıbın, hastahane çıkışı, yelekler, hırkalar aldım, en son şampuanı, pişik kremi, duş jeli içinde olan gezme çantasını aldım ha bide yenidoğan bebek bezlerinden aldım stokladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?