2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim ALLAH büyüktür hiç sıkılma bence bebeğin gayet ii 2 hafta sonrada bi gitceksin bişeycik kalmamış üzülme emi

dogum günün kutlu olsun canım bi daha ki doğum gününde bebeğin ve eşinle olucaksın inş. yaa benimde eşim daha 1 yada 2 kez hissetti ne kadar seviniyorlar dimi ayy maşallah maşallah miniklerimize

tatlım belki mantıklı gelmiycektir dediklerim ama ben şöyle düşünüyorum yani bebeklerimizde bizler gibi bence kendimizi düşüncek olursak hergünümü< aynı hareketlilik içinde geçmiyor kimi gün çok hareketliyiz kimigün durgun ee bebeişlerimizde öyle bence hergün aynı olmalarını beklememek lazım bence sıkılma yani herşey yolundadır kontrole giderkende biraz tedirgin gidiyorsan etkileniyordur muhakkak aşkiton sakin olmaya çalış bakalımbelki denk gelir

herkese selam günaydın ii haftalar arkadaşlar yaa benim gene durduk yere bişey takıldı gece düşündüm durdum .deneyimli annelere soruyorum özellikle ya bebeğimiz dogduktan sonra göbek bağına nasıl pansuman yapılcak ve ilk günlerde nasıl giydirilcek mesela çıtçıtlaı badi giydirebilcezmi sıkmıcak baskı yapmıcak mı canını yakmaz mı tenine bişey degdiğinde nasıl kucaklıcaz ayy çok korkuyorum valla koca bi mandal takıyolar bide :18:

Herkese iyi haftalar. Ne güzel ayrıntılı ultrason vakitleri gelmiş çoğu arkadaşın. Ben de bugün gireceğim. Gerçekten beklemek bile çok heyecanlı. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Minnoşlarımıza sağlıkla kavuşalım inşallah. :18:

inşallah canım iyidir..çünkü hep böyle denk geliyor olması beni çok tedirgin etti..internetten de biraz araştırdım..benimle aynı durumu yaşayanlar olmuş,bebişleri gayet sağlıklı doğmuş..o da içimi biraz rahatlattı.cumartesi doktora kontrole gideceğim..o zaman soracağım doktoruma..

yok cicim yok yani ben 6.günüydü sanırım zıbının içine düşmüştü göbek bağı yni onlar için özel bir giysi yok allah tarafından muhafaza ediliyo bide böyle doktorun sana verdiği ayyy adını unuttumda tendirdiyot gibi siyah bişey pamukla üzerine sürüyosun hiç bişeycikler olmuyo zaten ben doğduktan ya 1 ya 2 gün sonra çocuk doktoruna götürüp ayrıca doktor göbeğine bakıp o ilaçtan sürüp sanada anlatıyo ve ilacı yazıyo ben her ay yaklaşık olarak düzenli çocuk doktoruna götürüyordum allahın izni ile bişeycik olmaz rahat ollllllllllllllllll :)))

hımmm :)))) bide ben şey okudum şimdi alkol veriyolarmış her altını açtığında orayapansuman yapılıyormuş kiminin 10 15 gün sürüyormuş ayy sürmesin o kadar yaaaa hemencik düşsün inş AYY DOĞURDUKDA GÖBEk bağını düşünüyoruz hehe çok alemim ben yaa benin fındığımda anne korkam adio içerden maşallah tekmeler savuruyobana şimdi bilgilendirme için sağolun sizler olmasaydınız napardık bilmiyorum valla

kızlar bu doğumdan sonra anneyle bebek arasındaki bağın
hemen kesilmemesi gerekiyormuş diye bişey okumuştum
kan kanseri riskini azaltan etkenlerden biride buymuş
bu konuda bilgisi olan var mı?

..............

Canım, doktorun hastaneden çıkarken sana reçete yazıyor.Onda gazlı bez ve alkol oluyor.
Ben alkolü rahat kullanabilmek için iğnesini çıkardığım bir şırıngayı kullanıyordum.Bebeğin altını açtığında gazlı bezin yapışma ihtimaline karşın biraz alkol damlatıp yumuşatıyordum.Sonra eski gazlı gezi açıp yenisini sarıyorsun.Mandalın üzerinden doluyordum ben.Sonra bezin göbek kısmını katlıyordum mandalı çok kıpırdatmasın diye.Üzerine ister çıtçıtlı body giydir,ister zıbın...
Ben geçen doğumumda zıbın kullandım, bu sefer body ile daha rahat edeceğimi düşünüyorum.Body giydireceğim.

Son düzenleme:

benimde kızım tembel oluyo bazı günler.çikolata yiyince başlıyo hareketlenmeye doktora gitmeden 20 dkka önce yersen faydası olabilir.ayaktayken hissedilmesi zor bende anca oturup bekleyince kıpırdıyo cnm.zaten 28.haftadan sonra düzenli saymak gerekirmiş hareketleri.

ya kızlar bebeklerinizin kime benzeyeceğini merak ediyo musunuz ?tabi önce sağlıklı olması önemli de benim arada sırada aklıma geliyor siz kime benzesin istiyorsunuz yada benzemesinden korkuyorsunuz bazı cvpları okur gibiyim şimdiden

arkadaşlar az önce de yazdım ama kimse oralı olmadı sanırım
yalnız dikkat edilmesi gereken bi konu olduğunu söyleyim ve bulduğum bi yazıyı paylaşayım sizinle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu konuda yazmak istediğim o kadar çok şey varki,nereden başlayacağımı bilemiyorum...
Önce tıp dünyasının yapmış olduğu çalışmalarla başlayayım.Bildiğiniz gibi,bebekler dünyaya geldiği anda alelacele yapılan ilk müdahale,göbek kordonunun penslenip,kesilmesidir.Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar bunun ne kadar yanlış olduğunu kanıtlamıştır.
Güney Florida Üniversitesinde Dr.Paul Sanberg öncülüğünde yaptığı araştırmalar sonucu,kordonun geç kesilmesinin;

*Anemiyi(kırmızı kan hücrelerinin azlığı) önlediğini.
*Bebeğe daha fazla kan gitmesini sağladığını.
* Erken doğumlarda kordon penslemenin 30 saniye geciktirilmesinin bile organ bozukluklarını önlediğini.
*Kalp karıncığı içindeki kanama olasılığını ve kan nakli gereksinimini azalttığını.
*Özellikle düşük kilolu bebeklerde ortaya çıkabilen sepsis (kan dolaşım sistemi enfeksiyonu - kan zehirlenmesi) tehlikesinin azalttığını.
*Kan pıhtılaştırıcı maddelerin tüm setinin bebeğe aktarılmasını sağlayacağını.
*Kordonu geç kesilen bebeklerin,demir depolarının çok daha fazla olacağını.
*Solunum sıkıntısı,kronik akciğer rahatsızlığı,beyin kanaması,göz hastalıklarıda dahil olmak üzere birçok hastalık riskinin azaldığını açıkladılar.
Doğanın ilk kök hücre nakli!!!
Güney California Üniversitesinde yapılan araştırmalar,göbek kordonu kanında çok sayıda kök hücreninde varlığına işaret ederek,bu hücrelerin azami sayıda bebeğe transferinin ancak geçiktirilmiş penslemeyle sağlanacağını söylüyorlar.Göbek kordonundan elde edilen kök hücrelerin önemi, bunların pek çok başka hücreye dönüşebilme yeteneğine sahip olmaları.

Peki bu kordon ne zaman penslenecek?Ne zaman kesilecek?

Bebekler doğduktan sonra,plasenta ve göbek kordonu büzüşmeye başlayarak yeni doğana kan pompalıyor. Kan basıncı dengelendiğinde,kordondaki atımlar duruyor ve bebeğe kan aktarımı sona eriyor.Bu sanki göbek kordonunun kalp atışı gibi.Doğum anından hemen sonra,annesinin güvenli kucağına verilen bebeğin göbek kordonu atışı,yaklaşık birkaç dakika beklenildiğinde kendiliğinden sona eriyor ve kordon bu atış bittikten sonra penslenip kesildiğinde,yukarıda yazdığım tüm yararlar bebeğe geçiyor.
Gelişimini normal olarak tamamlamış bebekler bile,doğumdan hemen sonra yeterli hava solunumunu gerçekleştiremezler,bu süreçte göbek kordonundan oksijen akışının devam etmesi bebeklere yardımcı olur.Bebeğin oksiyeni kendi ciğerleriyle almaya başlaması,göbek kordonundaki akışın tamamlanmasıyla başlar .Yeni doğan geldiği yeni dünyasına yavaş yavaş adapte olur.Annesinin karnına düştüğü ilk andan beri onu güvenle yeni hayatına bağlayan kordonu,henüz ciğerleri nefes almaya hazır olmadan aniden kesildiğinde,ona dünyanın pekte güvenli bir yer olmadığını hatırlatır...
Bir sonraki yazımda size,katıldığım bir eğitimde öğrendiğim,göbek bağının spirituel olan tarafından bahsedeceğim.Benim çok ilgimi çekti:)
Sevgiler
Özge Dündar Taşkın

.......

mutlu huzurlu haftalar diliyorum eylül anneleri:)
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için kistleri küçülür demeniz duanızı esirgememeniz benim pozitif düşünmeme büyük sebep moralimi bozmayıp pazartesi yi beklicem ve biliyorum ki küçülecek ve ben de burada müjde vericem inşallahhhhhh. sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almak dileğiylee

Ya her gün yeni bir icat çıkarmasınlar başımıza Banu Allahaşkına yaa!!!Buna hangi anne müdahale edebilir ki canı burnundayken yaa.Bir kısmımız genel anestezi ile yapıyor doğumu,neyi nasıl bilecek o anda.....Doktora ya da ebeye söylesen "bana işimi mi öğretiyorsun" demeyecek mi.Bırakın kaçıncı saniyede keserlerse kessinler göbek bağımızı.
Bebeğin o bu şu ihtimali azalacak diye düşünecek olursak....içimizden hiç çıkarmasınlar, biz böyle yekpare yaşayalım en güzeli!!!
Saçma sapan icatlar, yaklaşımlar...
Herkes bildiği işi yapsın,layığıyla yapsın, ben ötesini berisini kurcalamam valla

aa aaaa doğrudur vaalla kendimizi emanet ediyoruz doktorlara ama herşeyi doğru yapıolar mı acaba bencede çok mantıklı aslında şimdi doktoruna böyle böyle okudum siz nasıl yapıosunuz desen siz bana işimi mi öğretiyorsunuz güvenmiyorsanız başka doktor tercih edin der malesef doktorlarımız biraz hassas bu konularda

ben de öyle çok fazla hissetmiyorum kıpırtılarını hergün bi kere kıpırtısını hissediyorum ama sürekli değil

ben oğluşumun tıpkı rahmetli babama benzemesini istiyorum tabi önce sağlıklı olsun da... görenler aaa aynı dedesi desin istiyorum

ben babasına benzesin istiyorum,,eşimde kendi babasına benzesin istiyor....ikiside çok benziyorlar zaten rahmetli kayınbabama ve eşime benzesin...

kızlar bu doğumdan sonra anneyle bebek arasındaki bağın
hemen kesilmemesi gerekiyormuş diye bişey okumuştum
kan kanseri riskini azaltan etkenlerden biride buymuş
bu konuda bilgisi olan var mı?

..............

normal doğum yaparsam kordon kan akışı bitmeden kesilmeyecek
doktorumla hemfikiriz bu konuda

canım bu konuyu bende okumuştum ama şimdi şahsım adıma söylüyrum bunu devlet hastaneinde doğum yapacak biri olarak bunu doktora yada doğum anında olan kişiye nasıl anltcaksın ki cok bilmiş diye terslerler diye düşünüyrum.umarım en kısa zamanda bu konuyu doktorlarımız yapmaya başlar bizde bebeğimizde bu güzellikte yararlanırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…