az önce sordum ama yorum yapacak yok mu arkadaşlar? bebek için şifonyer mi yoksa gardolap mı daha kullanışlı ben takım olarak almayacağım ilk başta sadece yatak ve bu ikisinden birini düşünüyorum zaten yatağı bizim odamızda olacak onu da diğer odaya koyacağım,fikir verebilir misinizz??
evet ya bende şimdi tam ona bakıyordum sallanmıyor galiba şekli ve parası hoşuma gitmişti benim
neden sinirlisin canım inş bi sorun yoktur anlatmak istersen dinlerim
canımcım o belli oluyor
sanırım bu avukatlık durum hakkında
inşAllah en hayırlı bi şekilde çözüme ulaşır sorunun
az önce sordum ama yorum yapacak yok mu arkadaşlar? bebek için şifonyer mi yoksa gardolap mı daha kullanışlı ben takım olarak almayacağım ilk başta sadece yatak ve bu ikisinden birini düşünüyorum zaten yatağı bizim odamızda olacak onu da diğer odaya koyacağım,fikir verebilir misinizz??
biz o konuyu daha öncede arkadaşlarla konuştuk ama herkes bütçesine evinin büyüklüğüne kullanış açısına göre karar vericek anladığım kadarıyla da ben bu beşiği bikaç aylık olana kadar yanım ızda kalmaları gerekiyomuş ya o yüzden almak istiyorum ama sadece yatak olmayı düşünüyorsan yani oda almıcaksan bence park yatak almalısın hem taşıması kolay hem 5 yaşına kadar kullanabiliyor hem oyunda oynayabiliyor içerisinde
1 yaşına kadar nasıl ayırayacağız ki yanımızdan ya ne biliim hani ilk bebeğim benim de o yüzden diyorum ki iki masraf yapmaktansa 1 yıl sonra ahşap alacağıma yata odasına hemen yatağımın dibine koymayı sonra da ayrı oda yaparsak da sonra orada değerlendirme gibi bi düşüncem var gibi,şuan biz kirada oturuyoruz belki bikaç yıla kadar buradan taşınma durumumuz var,burdaki bebek odası da koridor sonunda bebeği 1 2 yaşından önce o odaya yatırmaya tedirgin olurum.
bir de diğer odada kullanmak için şifonyer mi gardolap mı alsam karar veremedim fikir verebilir misinizz??
valla canım ben 3 ay sonra ayırmayı düşünüyorum bebeğimi anneye bağımlı bir bebek olsun istemiyorum uzmanlarda önermiyor zaten ama herkes farklı düşüneiliyor tabi eger bebeğin eşyalarını koyabileceğin yerin varsa dediğim gibi park yatak derim ama hem taşıncakmışsınızda daha kolay olur seniin için
Geceden beri devam ediyor, bir ağırlık bir halsizlik sol tarafımdaki ağrı, sol kolumu hatta parmaklarımı bile halsizleştiriyor.
acil bir durum olmadıkça bebek doğar doğmaz göğsüme verilecek,
yıkanmasını önermedi yine
zor bir süreç olmazsa epizyotomi yapılmayacak,
tabi bunların hepsi normal doğum yapmam üzerine konuşuldu
hayırlısıyla olur inş.
arkadaşlar az önce de yazdım ama kimse oralı olmadı sanırım
yalnız dikkat edilmesi gereken bi konu olduğunu söyleyim ve bulduğum bi yazıyı paylaşayım sizinle
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu konuda yazmak istediğim o kadar çok şey varki,nereden başlayacağımı bilemiyorum...
Önce tıp dünyasının yapmış olduğu çalışmalarla başlayayım.Bildiğiniz gibi,bebekler dünyaya geldiği anda alelacele yapılan ilk müdahale,göbek kordonunun penslenip,kesilmesidir.Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar bunun ne kadar yanlış olduğunu kanıtlamıştır.
Güney Florida Üniversitesinde Dr.Paul Sanberg öncülüğünde yaptığı araştırmalar sonucu,kordonun geç kesilmesinin;
*Anemiyi(kırmızı kan hücrelerinin azlığı) önlediğini.
*Bebeğe daha fazla kan gitmesini sağladığını.
* Erken doğumlarda kordon penslemenin 30 saniye geciktirilmesinin bile organ bozukluklarını önlediğini.
*Kalp karıncığı içindeki kanama olasılığını ve kan nakli gereksinimini azalttığını.
*Özellikle düşük kilolu bebeklerde ortaya çıkabilen sepsis (kan dolaşım sistemi enfeksiyonu - kan zehirlenmesi) tehlikesinin azalttığını.
*Kan pıhtılaştırıcı maddelerin tüm setinin bebeğe aktarılmasını sağlayacağını.
*Kordonu geç kesilen bebeklerin,demir depolarının çok daha fazla olacağını.
*Solunum sıkıntısı,kronik akciğer rahatsızlığı,beyin kanaması,göz hastalıklarıda dahil olmak üzere birçok hastalık riskinin azaldığını açıkladılar.
Doğanın ilk kök hücre nakli!!!
Güney California Üniversitesinde yapılan araştırmalar,göbek kordonu kanında çok sayıda kök hücreninde varlığına işaret ederek,bu hücrelerin azami sayıda bebeğe transferinin ancak geçiktirilmiş penslemeyle sağlanacağını söylüyorlar.Göbek kordonundan elde edilen kök hücrelerin önemi, bunların pek çok başka hücreye dönüşebilme yeteneğine sahip olmaları.
Peki bu kordon ne zaman penslenecek?Ne zaman kesilecek?
Bebekler doğduktan sonra,plasenta ve göbek kordonu büzüşmeye başlayarak yeni doğana kan pompalıyor. Kan basıncı dengelendiğinde,kordondaki atımlar duruyor ve bebeğe kan aktarımı sona eriyor.Bu sanki göbek kordonunun kalp atışı gibi.Doğum anından hemen sonra,annesinin güvenli kucağına verilen bebeğin göbek kordonu atışı,yaklaşık birkaç dakika beklenildiğinde kendiliğinden sona eriyor ve kordon bu atış bittikten sonra penslenip kesildiğinde,yukarıda yazdığım tüm yararlar bebeğe geçiyor.
Gelişimini normal olarak tamamlamış bebekler bile,doğumdan hemen sonra yeterli hava solunumunu gerçekleştiremezler,bu süreçte göbek kordonundan oksijen akışının devam etmesi bebeklere yardımcı olur.Bebeğin oksiyeni kendi ciğerleriyle almaya başlaması,göbek kordonundaki akışın tamamlanmasıyla başlar .Yeni doğan geldiği yeni dünyasına yavaş yavaş adapte olur.Annesinin karnına düştüğü ilk andan beri onu güvenle yeni hayatına bağlayan kordonu,henüz ciğerleri nefes almaya hazır olmadan aniden kesildiğinde,ona dünyanın pekte güvenli bir yer olmadığını hatırlatır...
Bir sonraki yazımda size,katıldığım bir eğitimde öğrendiğim,göbek bağının spirituel olan tarafından bahsedeceğim.Benim çok ilgimi çekti:)
Sevgiler
Özge Dündar Taşkın
.......
acil bir durum olmadıkça bebek doğar doğmaz göğsüme verilecek,
yıkanmasını önermedi yine
zor bir süreç olmazsa epizyotomi yapılmayacak,
tabi bunların hepsi normal doğum yapmam üzerine konuşuldu
hayırlısıyla olur inş.
Sağolun kızlar..Bu sorun çözümlenecek bir sorun değil malesef...Allah ıslah etsin, herkese hakkı olanı versin.Ne eksiğini,ne fazlasını diyorum....Başka hiçbişey denemez.
Babam,dedemden ve babaannemden kalan mirastan bişeyler satmış, parasıyla eşinin üzerine ev almış.Sırf ilerde o öldüğünde ben malından yararlanmayayım diye yapıyormuş bunları.
Tabi bir yandan da kardeşlerinin vekaletini kullanıyor,yetkisini aşıyor.Amcam "benim bu satışlardan bilgim yok,onayım da yok" diye dava açmış zaten hakkını aramak için.Ama benim elim kolum bağlı.Babama kalan miras hakkında tasarruf yetkisi sadece ona ait. Artniyetini ibraz edip bişeyler yapabilirmiyim diye araştırdım, hiçbişey yapamıyormuşum. İpek eşine sordu sağolsun.
Şu mübarek günlerde böyle ince planlar yapıp beni mağdur etmeyi düşünüyor ya....açtım ellerimi havaya....İnşallah inleyerek can verir.Kafasına o sevmediği Sinem kadar taş düşer inşallah!!!Bu kötülükleri ona kat be kat geri döner innnşallahhh...Allahım büyük!!!!
Canım, gardrop al bence.Küçücük bebek diyoruz ama eşyaları çok oluyor.Şifonyer yetmez.Hem gardropta yazlık kışlık kullanma,yer değiştirme imkanın olur.Boş odana bebeğin gardrobunu koy.
Sağolun kızlar..Bu sorun çözümlenecek bir sorun değil malesef...Allah ıslah etsin, herkese hakkı olanı versin.Ne eksiğini,ne fazlasını diyorum....Başka hiçbişey denemez.
Babam,dedemden ve babaannemden kalan mirastan bişeyler satmış, parasıyla eşinin üzerine ev almış.Sırf ilerde o öldüğünde ben malından yararlanmayayım diye yapıyormuş bunları.
Tabi bir yandan da kardeşlerinin vekaletini kullanıyor,yetkisini aşıyor.Amcam "benim bu satışlardan bilgim yok,onayım da yok" diye dava açmış zaten hakkını aramak için.Ama benim elim kolum bağlı.Babama kalan miras hakkında tasarruf yetkisi sadece ona ait. Artniyetini ibraz edip bişeyler yapabilirmiyim diye araştırdım, hiçbişey yapamıyormuşum. İpek eşine sordu sağolsun.
Şu mübarek günlerde böyle ince planlar yapıp beni mağdur etmeyi düşünüyor ya....açtım ellerimi havaya....İnşallah inleyerek can verir.Kafasına o sevmediği Sinem kadar taş düşer inşallah!!!Bu kötülükleri ona kat be kat geri döner innnşallahhh...Allahım büyük!!!!
canım korkutmak istemem ama istersen bir doktorunu ara derim çünkü bana hastaneden verilen deergide el uyuşmalarının ve sol tarafta oluşan ağrıların önemli olabileceği yazıyor
günaydın kızlar.. hepinize güzel bir hafta diliyorum..
cumartesi günü ayrıntılı ultrasona gittik. sonunda kızımız olacağı netleşti. bebişimin sağlığı yerine çok şükür. 20+4 te 390 gr 26 cm çıktı. onun açısından içim rahatladı.
ancak ben korkulu rüyam plesanta previa totalis ile yüzleştim. plesanta rahim ağzımı tamamen kapatmış. cumartesi düşünmemeye çalışarak atlattım, ancak pazar sabah 7 de gözler açıldı düşün düşün açtım neti bişeyler okudum okumaz olaydım.. o saatten beri dokunsalar, baksalar, sorsalar, söyleseler, ağlıyorum. bir türlü toparlayamadım kendimi. dr 28. haftaya kadar yukarı çıkabilir ama senin ki pek çıkmayacak cinsten dedi. kendi dr raporlarımı mail atacağım ama arayacağı için ve ben telde ağlamaktan konuşamayacağım için henüz atamadım. dua edin kızlar..
Tatlımmm bunları okuyup hiç kafanı karıştırma..Gerçekden sinem in söylediği gibi pek bu tip şeylere müdahele etme fırsatın olmuyo yada aklına gelmiyo inan o an gözün bebeğin sağlıklı olsun başka bişey görmüyo..
Kiiii bu yüzyıllardrı hep bööle alışılagelmiş bir durum şimdi iş çıkarmasınlar gerçekden insan ne yapacağını neye nasıl davranacağını şaşırıyor.Ben şahsen çok fazla internet yada kitapla çocuk büyütmeye karşıyım kocakarı kafası diyebilirsiniz ama inanın eskilerin büyüklerin bildikleri yaptıkları herzaman daha iyi zaten annelik içgüdüsü ile çoğu şeyi hayatında ilk kez de olsa çok profesyonel yapıyorsun..Benim kızkardeşim 41 gün önce doğum yaptı kızı inanılmaz huysuz vik vik hiç susmuyor ama eşi ve kendisi ne anneleri dinliyorlar nede diğer büyükleri ıpad ellerinde ordan okuyup okuyup uyguluyorlar çocuğa kimseye ellettirmezler kapılarda zillerin üstü kapalı zile basmayın yazıyor gittikmi 50 saat cepden arıyoruz onlarında sesi kısık duyarda açarlarsa otomatiğe basıyorlar falan tv kapalı ışıklar kapalı offff daralıyorum heee diyorum ona şööle yap bööle yap diye ama yok yani sonuçda normal hayata alışması için normal yaşaması lazım..
Yani ilk bebeği olacak anne adaylarına nacizane tavsiyem her okuduğunuza o kadar bel bağlamayın bir bilene sorun derim çünki internek çoook derin bir okyanus oraya düştünüzmü çıkmak çok zor...
hemen ara doktorunu hatta doktorla ugraşma 112 yi ara direk doktora baglasınlar onunla konuş .
hayırdır çaydemledim sende mi sinirlisin bugün bu nasıl bi msj böyle anlayamadım birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz ve benim elimdeki dergide böyle yazıyor doktorunu arayıp sorsa hem içi rahatlar ne var ki bunda
yok bacım siirli degilim bende yaşadım doktorumu aradım dogumda şurdaburda dediler bende 112 yi aradım direk ilgili uzmana baglıyolar . (hamile degildim )bana asprin al kanın sulanır en yakn komşuna haber ver ve kapıları kilitleme dediler . geçince arayıp geçti dedim . kadın dogumcu ne anlar kalpten gel dicek kocası işten gelene kadar gidemiycek falan filan hem ne oldugunu öğrenir .
Tatlımmm bunları okuyup hiç kafanı karıştırma..Gerçekden sinem in söylediği gibi pek bu tip şeylere müdahele etme fırsatın olmuyo yada aklına gelmiyo inan o an gözün bebeğin sağlıklı olsun başka bişey görmüyo..
Kiiii bu yüzyıllardrı hep bööle alışılagelmiş bir durum şimdi iş çıkarmasınlar gerçekden insan ne yapacağını neye nasıl davranacağını şaşırıyor.Ben şahsen çok fazla internet yada kitapla çocuk büyütmeye karşıyım kocakarı kafası diyebilirsiniz ama inanın eskilerin büyüklerin bildikleri yaptıkları herzaman daha iyi zaten annelik içgüdüsü ile çoğu şeyi hayatında ilk kez de olsa çok profesyonel yapıyorsun..Benim kızkardeşim 41 gün önce doğum yaptı kızı inanılmaz huysuz vik vik hiç susmuyor ama eşi ve kendisi ne anneleri dinliyorlar nede diğer büyükleri ıpad ellerinde ordan okuyup okuyup uyguluyorlar çocuğa kimseye ellettirmezler kapılarda zillerin üstü kapalı zile basmayın yazıyor gittikmi 50 saat cepden arıyoruz onlarında sesi kısık duyarda açarlarsa otomatiğe basıyorlar falan tv kapalı ışıklar kapalı offff daralıyorum heee diyorum ona şööle yap bööle yap diye ama yok yani sonuçda normal hayata alışması için normal yaşaması lazım..
Yani ilk bebeği olacak anne adaylarına nacizane tavsiyem her okuduğunuza o kadar bel bağlamayın bir bilene sorun derim çünki internek çoook derin bir okyanus oraya düştünüzmü çıkmak çok zor...
ya kızlar bebeklerinizin kime benzeyeceğini merak ediyo musunuz ?tabi önce sağlıklı olması önemli de benim arada sırada aklıma geliyor siz kime benzesin istiyorsunuz yada benzemesinden korkuyorsunuzba zı cvpları okur gibiyim şimdiden
Stella hakikaten doktor yanından şanslısın sanırım, doğal doğumculardansın sen de :) Umarım herşey istediğin planladığın gibi gider, arkadaşların dediği gibi biz doktorlara böyle bunları söylesek terslerler, ben özele gitmeme rağmen çekiniyorum yani böyle şeyleri konuşmaya ama çekinmemek gerek. Merak ettim hangi şehirdesin ve doktorun kim? Ben de gerçekten bir terslik olmadığı sürece tamamen normal doğum istiyorum...Bazı bloglarda doğal doğum yapmış anneler pozitif doğum hikalerini anlatmışlar, okuyup okuyup inşallah benimki de böyle olur diyorum :)
ben çoook merak ediyordum ama doktorum beni rahatlattı en son gittiğimde minik kızım bana benziyormuş ilk kızım babasına benziyor..karnımdaykende her ultrasonda aynı babası aynı babası diyordu tabiki benden de bişeyler almış ama bu minik bana daha çok benziyormuş..ben aslında halalarına benzemesini çok isterdim 2 halasının ve babaannesinin gözleri yemyeşil ama diğer yüz hatları benim kadar güzel değil kahretsin:))))) bu yavru bana benzesin ama gözleri halalarına çeksin boyu posu fiziği adriana lima ya benzesin şansı bahtı çirkin şansı olsun huyu bana benzesin mantıklı oluşu babasına fingirdekliği ve cilvesi hülya avşar a ...oooo pişman oldun dimi bu soruyu sorduğuna..İşte Allah o yüzden herşeyi bizim kararımıza bırakmıyo bence ondan gelene ses çıkaramıyoruz sonuçda bize kalsa işimiz zor:))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?