Ben Nuna Pepp aldım ana kucağıyla beraber.. Arabanın tentenesi felan çıkınca tutma yerini kısaltınca baston puset gibi oluyor.. Ben çok beğenerek almıştım e-bebek'ten.. Pratik, kullanışlı bir araba bence..
Ama buradan Cucucan arkadaşımızda aldı, 1,5 yaşındaki yeğenim arabanın içine sığmadı iade ettim dedi..
Bende bir an düşündüm ama sonra vazgeçtim, severek aldım çünkü vazgeçmek istemiyorum.. 1,5 yıl sonrasını o zaman düşünürüm dedim..
Doktorumuzdan güzel haberlerle geldik, keyfimiz yerine geldi.
Nst de sancım çıkmadı çok şükür.
Geçen kontrolde biraz gerilemişti ama bu kontrolde her şey çok güzel çıktı.
Bugün 25+5 dik.
FL: 26+5
BPD: 26+3
AC: 26+1 çıktı.
Boyumuz 35 cm kilomuz 901-951 gram arasında çıktı.
26+3 çıktık.
Sarsıldığım için birkaç gün daha günde 3 defa magnezyum içmemi söyledi, o kadar.
Kralkaya ayni durum bendede var plasenta rahim agzina cok yakin benim durumuma marjinal diyorlar ama tamamen rahim agzinda olanlarda var o daha tehlikleli bir durum erken dogum riski acisindan, kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor benim doktorum kesinlikle is yapmamami stresten uzak kalmami bol bol dinlenerek ayakta cok kalmamami soyledi. dogum sekline gelince hemen sezaryen denmeyecegini 38.haftaya kadar beklenecegini ve eger hala asagida olursa o zaman sezaryen olacagini soyledi. insallah yukselir ben cok kisiden duydum 28. Haftada yukselir dediler yasayanlar ma o zamana kadar aman dikkat...
Arkadaşlar
Bebek arabası konusunda yardımınızı istiycem
Ben travel sistem arabalara bakıyorum ama kafama birşey takıldı Bu arabalar genelde 13-15 kiloya kadar taşır diyorlar
Bebek ne zaman 13 kilo olur yani eğer severse 2 yaşına kadar kullanılabilecek bişey almak isterim
Ya da sizin uzun süreli kullanılabilecek bir araba tavsiyeniz var mı?
seninki marjinalmiş.bendede egzantrik yazıyor o neki şimdi?doktor sadece plesentanın biraz aşağıda olduğunu ama bunun sorun teşkil etmediğini yukarı çıkacağını söyledi.
ya kızlar benım kasık agrım var cok ya
acaa normal mı bu zamanlar
bıde el ayak uyusmam var delı gıbı
Plasenta previa (Pl. previa) ya da Türkçe adıyla önde gelen plasenta, bebeğin anne ile arasındaki ilişkiyi sağlayan plasentanın, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani servikse daha yakın olmasıdır. Hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atabilen bir durumdur.
1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir
32. haftaya kadar takip devam eder, eğer 32-34 haftanın sonunda plasenta konumu değişmemişse bundan sonra yukarıya doğru çekilmesi artık beklenilen bir durum değildir ve çok nadirdir.
İNTERNETTEN AYRINTILI BİLGİ BULABİLİRSİNİZ... DİKKAT EDİLMESİ VE ÖNEMSENMESİ GEREN BİR DURUM..
ben plasenta tam rahim ağzını kapatmadığı halde sırf bu nedenle hamilelilğimin 17. haftasına kadar 5 kez lekelenme problemi yaşadım. Detaylı ultrasonda da normal ultrasonda da doktorlar böyle bir durum tespit ederse hastasına durumu açıklayarak riskler ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veriyor. Daha önce bu durumu yaşayan iki arkadaşım daha oldu 28. haftada plasentaları yukarı çıktı çok şükür. umarım bu sorunu yaşayan herkes için aynısı söz konusu olur... sağlıkla kalmanız dileği ile...
internette baktım ama bulamadım tam bir bilgi.zaten kendi doktoruma daha sonucu gösteremedim.ona sorucam artık ama ayrıntılıyı yapan doktor gaayet normal düzelir dediği için sallamadım bende pek.bakalım kendi doktorum ne diyecek.hamileliğin başından buyana bende hiç kanama olmadı bu arada.
Benim aşağıda 28.haftayı bekleyeceğiz dedi doktor şimdilik hiçbirşey söylemedi . Yine de tedirgin oldum yaaa( Yürürken sanki plesenta aşağıya düşecek gibi hissediyorum tövbe tövbe ( Bir de bugün doktordan sonra okula gittim ilk tenefüs ayağı kalktığımda sol kasığıma bir şey oldu adım atarken çok zorlandım otururken birşey yok ayağı kalkınca yürürken oluyor (( İdrar yolu enfeksiyonu tek taraflı kasık ağrısı yaparr mı?
kızlar bana da doktorum plesenta ön yüzde dedi kahverengi lekelerin sebebinin bu olabileceğini söyledi 24.hafta yukarı çıkabilir beklicez demişti ben de eve geldim araştırdm bi dahaki gidişimizde yine ön yüzde dedi ben de hala mı dedim hangi çeşidi peki dedim rahim ağzını kapatyo mu falan Sen internete fazla takılma teknik konuları bana bırak ben bilmen gereken bişe olursa söylerim dedi... 24.hafta gttiğimizde ise yine yardımcısına yazdırırken ön yüzde dedi ama ben artık sormadım. bize söylediği bebeğiniz iyi hersey normal kanaman kırmızı olursa alttan muayene ederimdoğum konusunu da daha konuşmak için erken dedi takılmıyorum ben de artık internette..... hayırlısı hakkımızda.
cok gecmis olsun canim benim simdi okudum. Allah korumus ikinizide daha dogrusu ucunuzu. insallah boyle birsey birdaha hic yasamazsiniz.Doktorumuzdan güzel haberlerle geldik, keyfimiz yerine geldi.
Bugün 25+5 dik.
26+3 çıktık.
Sarsıldığım için birkaç gün daha günde 3 defa magnezyum içmemi söyledi, o kadar.
Kızım bugün çok hareketliydi.Mesai bittkten sonra eve gelme sürecinde karnımın sağ tarafına sanki kasıklarımdan yukarı bıçak saplanır gibi sancılarım oluyor.Yattım dinlendim.Kızımın hareketleri devam ediyor ama sancıda var..Sizinde başınıza geldimi bu durum...
kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştısuana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.
kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....
Doktorumuzdan güzel haberlerle geldik, keyfimiz yerine geldi.
Bugün 25+5 dik.
26+3 çıktık.
Kızım bugün çok hareketliydi.Mesai bittkten sonra eve gelme sürecinde karnımın sağ tarafına sanki kasıklarımdan yukarı bıçak saplanır gibi sancılarım oluyor.Yattım dinlendim.Kızımın hareketleri devam ediyor ama sancıda var..Sizinde başınıza geldimi bu durum...
canım yok gelmedi de bence dinlenmen gerektiğinin habercisi kasık ağrısı, yarın işe gitme yat evde fırsatın varsa bence, telefonla da doktoruna sormanda fayda var daha önce hiç olmuş muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?