2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Selam kizlar herkes iyidir umarim bugun dr kontrolumuz vardi bebislerim 1242--1250--1380 olmuslar boylarida 40 olmus doktor haftasina gore gelisimlrri cok iyi dedi suyun iyi rahim iyi dedi ciger gelistirici igne vuruldum durabildigin yere kadar durcan dayancan dedi. İste boyle guzel haberlerle donduk cok sukuro

evet canım kız benimki
şimdiye kadar olmamıştı böyle
bu ay çilleniverdim ne olduysa

hıım tahmin ettim çünkü kız bebiş annenin güzelliğini alır ,anneyede leke yapar derler
gerçekten çevremdekilerdede aynı özellikle son aylarda oluyo, ama doğumdan sonra geçiyomuş..
hatta ve hatta pek bi güzelleşiyomuşsun

benim bebiş erkek ilk aylarda çok çirkin oldum herkeste diyodu nekaaa çirkinleştin diye şimdi toparlandım şükür
ama hamileliğimin ilk gününden itibaren gözümde bi arpacık çıktı
bi güzel yerleşti satın aldı sanki orayı gitmeyede hiç niyeti yok gibi
banada hamilelikten olur, doğumda geçer dediler bakalım ne olceeek

peki ben sezeryan istiorum desen yapacaklarmı iste bağlı? benim gittiğim hast.de öyle bi durum yok herşey normalse mecbur normal doğumu denyeceksin dediler

Muhtemelen normal doğum diye ısrar edeceklerdir. Ama kesin bir çözümü vardır diye umut ediyorum. Cumartesi dr randevumuz var bakalım tüm bu soruları sorucam.

BU arada Hastanelerin hamilelik eğitim programlarına gidiyorum. Bildiğimiz bir çok şey yanlışmış....

Aklıma gelenler...

Diş ağrısını boşuna çekme arkadaşım git doktora,

Diş Dolgu bile yaptırmak mümkün dedi. kana karışmaz zararı yok.

Saç boyası makyaj sorun değil.... ( Saçımı boyattım miss gibi oldu ben mutluyum kızımda mutlu:)

Evde kullandığınız fön aletinde bile mikrodalgadan daha fazla kanserojen riski var dedi. Mikrodalga kullanabiliriz bebek malzemelerinde sterilize etmekte.

Normal doğumda kendiliğinden acılan yırtılan organ yerine, evet kesiyoruz. Ama uyuşturuyoruz hissetmezsiniz dedi. doğal yırtmak mı makasla kesmek mi daha düzgün toplanır dedi....

Genelde bebişler baş aşağıda doğar.... %5 olasılıkta kafa yukarda olur kesin sezeryan sebebidir.

Normal doğum başlaması için sancıların düzenli aralıklarla olması, suyun gelmesi, nişan gelmesi gibi bir sürü belirti var. Başladığını kesinlikle anlarsınız, her şey yolunda olabilir ama mutlaka hemen doktora gidiniz.... (Ağrı eşiğim yüksek hissetmezsem dedim de)
ortalama sancı süresi 10 saat, saat başı 1cm gibi açılma normal değerlermiş...

32 haftaya kadar yer geniş istediğini gibi döner durur bebiş, ama 32 haftadan sonra yeri daralır tek pozisyonda kalır.

Doğum sonrası 40 gün kadar akıntı devam edermiş, 6 ay emzirdikçe gebe kalma riski azmış ,evet ama asla %100 koruma sayılmazmış (benim bir arkadaşım doğumdan 4 ay sonra hamile kaldı)

Doğum sonrası 10 gün kadar rahim kasılmaları sancıları devam edermiş.. Normal doğumda 10 gün kadar düz oturamazsınız.. Sezeryanda ağrı sancı olacak....

Anneler doğum sonrası emzirmede daha çok kilo alıyor süt yapsın yarasın diye, ama gerek yok emzirme esnasında mutlaka su içilmeli dedi yediklerine dikkat , 1 günde 2500-2800 kcal harcar vücut dedi...

bunlara aklımda kalanlar....

herkese sağlıklı günler olsun :))

Adamın biri peygamber efendimize sormuş

-Ya efendim en çok kime hürmet etmeliyim?

-ANNEYE(demiş)

-Peki sonra kime?

-ANNEYE(demiş yine)

-Ondan sonra kime?

-YİNE ANNEYE(demiş)

-Sonra? (demiş adam sabırla)

-SONRA BABANIZA HÜRMETİNİZİ EDEBİLİRSİNİZ..(demiş)

ahhhh ahhhh anam benim hakkını nasıl ödeyecez bilmem şimdi daha iyi anlıyorum
ama çok şükür ki bizde hakkı ödenmeyenlerden olacaz

Kızlar genelde bebişinizin babaya benzemesini istemişsiniz ne güzel, demek ki yalnız değilim, bende oğlumun babasına benzemesini istiyorum, zaten sürekli kocacığıma bakıp duruyorum ona benzesin diye, kocamı çok yakışıklı buluyorum, düzgün yüz hatları var ve Tom Cruise'a benziyor kocacığım, ama ondan da yakışıklı bana göre tabiki.. :) İnş. gönlümüze göre olur kızlar, hepimizin bebişleri çok güzel çok şirin ve çok tatlı olurlar inş. ama öncelikli sağlıklı olsunlar tabiki...

Hayirli günler hepinize kizlar...

Esimin bir arkadasindan duyduklarimi sizinlede paylasayim dedim.. Kendisi yabanci bir bayanla evlendi ve kadin müslüman olmustu.. Gecen sene dogum yapti... Bizim yedigimiz cig köfteden falan icinde cig kiyma var diye asiri derece tiksinen kadin hamileliligin son ayinda alisverise gittiklerinde et alalim demis kocasina neyse bunlar eti almis arabaya gitmisler.. Kocasi anlatiyor... "Bagaj'a aldiklarimizi yerlestiriyordum benim hanim arabaya et olan posetle oturdu cok yoruldum diye, bagaj isini hallettikten sonra arabaya binmek icin kapiyi actigim da gördügüm manzara karsisinda en az bir 5 dk öylece kaldim.. Benimki koca göbeginin üstüne et olan poseti koymus kanli koca bir et pancarisini çig çig yiyor beni görünce aglamaya basladi biryandan cok canim istiyor diye yemege devam ederken diger yandan gözümün icine bakarak agliyordu"

Suan ikiside bunu gülerek anlatiyorlar ama ben sok oldum dinlerken kocami tembihledim benzeri bir durum olursa lutfen engel ol bana diye

Verdiğin bilgiler için çok teş.ederim canım.. Benim de saçlarımdaki beyazlar çıktı ve ben çok rahatsız oluyorum, yüzüm pürüzsüz ve olduğundan daha küçük görünüyorum ancak beyaz saçlar moralimi çok bozuyor, ancak benim doktorum bana izin vermedi, acaba boyatsam mı yinede, bir türlü karar veremiyorum, doktorum izin vermediği için cesaret edemiyorum, ya zararı olursa bebişime diye içim içimi yiyip bitiriyor, ama boyatmayı çok istiyorum ben yaa...

Selam kizlar size iyi günler bana da gunaydinlar olsun bas ağrım tuttu yataktan çıkmadım havada bozuk karanlık cihadımda gelmedi acıkdık kizimla yoksa aksama kadar cikmazdim sanırım gecmisi okim dedim yok anam bu kadar konuşulur mü kizlar hemde ben yokken kusura bakmayın artikin basim agriyodu yarısını anca okuyabildim insallah hepiniz iyisinizdir ben soyle mutfağa dogru yol alım
Bu arada uconn cnm sagol Gül suyu onermissin denicem tatlim

Maşallah canım bebişlerine.. bende ciğer geliştirici iğne vuruldum, dün iki doz, bugün sabah iki doz vuruldum, inş. bebişlerimiz zamanında sağlıklı doğarlar canım.. Allahım bebişlerimizi korusun...

Aman Allahımm midem altüst oldu bulaşık süngeri,tuvalet kağıdı yiyenleri duymuştum ama bu ilk oldu :26:

Sagol canim amin insallah hepimizin bebisi zamaninda saglikla dogarlar
evet bende bugun 2doz vuruldum yarinda 2doz vurulcam hayirlisi ins bekler bizim kuzucuklar

bizim doktorumuz ultrasonda bakarken bebegimiz annesine benzicek galiba dediginden beri eşim triplerde

orası belli olmazmış, daha yüz hatları oturmamış bilmem ne resmen kıskançlıktan çatlıyorrrrrrrrrrrr

ona benzerse yakışıklı erkek klasmanında istanbul da ilk 3 e girermiş bana benzerse sondan belkiii 3 olur diyorr

canım bende bu konuyu çok düşündüm ve son haftamda maske takarak kokuyu solumamak için, diplerine çok degdirmeden boyatmaya karar verdim :26: bi sürü kişi boyamış bişey olmamış.. sadece kokuyu solumamak gerekmiş dediler. bakalım inşş öyledir

Sagol canim amin insallah hepimizin bebisi zamaninda saglikla dogarlar
evet bende bugun 2doz vuruldum yarinda 2doz vurulcam hayirlisi ins bekler bizim kuzucuklar

Hepinize de masallAh cnm ya biz bitanesini zor taşıyoruz şikayetlerimiz bitmiyor sen 3 tanesi ile başarıyorsun demek Rabbim yardım ediyor ya cok tatlisiniz masallAh kilolarida boylarida yerinde iyi besliyorsun annesi yavrularını Rabbim Hayirli sağlıklı bir sekilde dogurmayida nasip etsin insallah

Aman Allahımm midem altüst oldu bulaşık süngeri,tuvalet kağıdı yiyenleri duymuştum ama bu ilk oldu :26:

Bulasik süngerimi ?? Bu daha betermis canim yaa bende bunlari ilk kez duydum inanamiyorum... Toprak yiyeni duymustum gece gündüz hep ama bunlari duydukca kendimden korkuyorum

Selam canlar gecmisi okumadım daha soz aksam okutacağım
Telden giriyorum ağzımın ici yara olmuş hemde 3 tane
Yemek bile yiyemiyorum onereceginiz evde yapabileceğim bur şey var mı
Yardım lütfen çok acıyor

cnm rica ederim ne demek 0-3 aylıklar kalsın ama yenidoğanları degiştir bence.. beden degişikligi yaparlar, sen şansını dene bakalım olmazsa kullanmaya çalışırsınn
telefonla görüştüm bakalım depoyla görüşüp dönücekler ne gelirsede şansıma artık

maşallah canım bebişlerinede sanada baya uzun olcaklar desene

Selam canlar gecmisi okumadım daha soz aksam okutacağım
Telden giriyorum ağzımın ici yara olmuş hemde 3 tane
Yemek bile yiyemiyorum onereceginiz evde yapabileceğim bur şey var mı
Yardım lütfen çok acıyor

canım geçmiş olsun aft olmuşsun sanırım bende de olur bazen biraz karbonat al avcuna parmağını ıslatıp karbonata batır sonra yaraların üzerine sür kalın bir tabaka halinde bekletebildiğin kadar beklet biraz yakacaktır yutmamaya çalış ama, sonra ağzını çalkala bunu günde 2-3 kez yap geçecektir bende işe yarıyor umarım sana da faydalı olur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…