evet canım kız benimki
şimdiye kadar olmamıştı böyle
bu ay çilleniverdim ne olduysa
peki ben sezeryan istiorum desen yapacaklarmı iste bağlı? benim gittiğim hast.de öyle bi durum yok herşey normalse mecbur normal doğumu denyeceksin dediler
canım gözlerin renkli oldugu içinmi gözleri sana benzesin istiyorsun
benimde eşimin gözleri yeşil ogluma çok dua etmiştim simsiyah böcü gibi gözlü dogdu
bu oglumdada cok dua ettim bakalım yeşili tutturacakmıyım :
Muhtemelen normal doğum diye ısrar edeceklerdir. Ama kesin bir çözümü vardır diye umut ediyorum. Cumartesi dr randevumuz var bakalım tüm bu soruları sorucam.
BU arada Hastanelerin hamilelik eğitim programlarına gidiyorum. Bildiğimiz bir çok şey yanlışmış....
Aklıma gelenler...
Diş ağrısını boşuna çekme arkadaşım git doktora,
Diş Dolgu bile yaptırmak mümkün dedi. kana karışmaz zararı yok.
Saç boyası makyaj sorun değil.... ( Saçımı boyattım miss gibi oldu ben mutluyum kızımda mutlu:)
Evde kullandığınız fön aletinde bile mikrodalgadan daha fazla kanserojen riski var dedi. Mikrodalga kullanabiliriz bebek malzemelerinde sterilize etmekte.
Normal doğumda kendiliğinden acılan yırtılan organ yerine, evet kesiyoruz. Ama uyuşturuyoruz hissetmezsiniz dedi. doğal yırtmak mı makasla kesmek mi daha düzgün toplanır dedi....
Genelde bebişler baş aşağıda doğar.... %5 olasılıkta kafa yukarda olur kesin sezeryan sebebidir.
Normal doğum başlaması için sancıların düzenli aralıklarla olması, suyun gelmesi, nişan gelmesi gibi bir sürü belirti var. Başladığını kesinlikle anlarsınız, her şey yolunda olabilir ama mutlaka hemen doktora gidiniz.... (Ağrı eşiğim yüksek hissetmezsem dedim de)
ortalama sancı süresi 10 saat, saat başı 1cm gibi açılma normal değerlermiş...
32 haftaya kadar yer geniş istediğini gibi döner durur bebiş, ama 32 haftadan sonra yeri daralır tek pozisyonda kalır.
Doğum sonrası 40 gün kadar akıntı devam edermiş, 6 ay emzirdikçe gebe kalma riski azmış ,evet ama asla %100 koruma sayılmazmış (benim bir arkadaşım doğumdan 4 ay sonra hamile kaldı)
Doğum sonrası 10 gün kadar rahim kasılmaları sancıları devam edermiş.. Normal doğumda 10 gün kadar düz oturamazsınız.. Sezeryanda ağrı sancı olacak....
Anneler doğum sonrası emzirmede daha çok kilo alıyor süt yapsın yarasın diye, ama gerek yok emzirme esnasında mutlaka su içilmeli dedi yediklerine dikkat , 1 günde 2500-2800 kcal harcar vücut dedi...
bunlara aklımda kalanlar....
herkese sağlıklı günler olsun :))
Selam kizlar herkes iyidir umarim bugun dr kontrolumuz vardi bebislerim 1242--1250--1380 olmuslar boylarida 40 olmusdoktor haftasina gore gelisimlrri cok iyi dedi suyun iyi rahim iyi dedi ciger gelistirici igne vuruldum durabildigin yere kadar durcan dayancan dedi. İste boyle guzel haberlerle donduk cok sukuro
Hayirli günler hepinize kizlar...
Esimin bir arkadasindan duyduklarimi sizinlede paylasayim dedim.. Kendisi yabanci bir bayanla evlendi ve kadin müslüman olmustu.. Gecen sene dogum yapti... Bizim yedigimiz cig köfteden falan icinde cig kiyma var diye asiri derece tiksinen kadin hamileliligin son ayinda alisverise gittiklerinde et alalim demis kocasina neyse bunlar eti almis arabaya gitmisler.. Kocasi anlatiyor... "Bagaj'a aldiklarimizi yerlestiriyordum benim hanim arabaya et olan posetle oturdu cok yoruldum diye, bagaj isini hallettikten sonra arabaya binmek icin kapiyi actigim da gördügüm manzara karsisinda en az bir 5 dk öylece kaldim.. Benimki koca göbeginin üstüne et olan poseti koymus kanli koca bir et pancarisini çig çig yiyorbeni görünce aglamaya basladi biryandan cok canim istiyor diye yemege devam ederken diger yandan gözümün icine bakarak agliyordu"
Suan ikiside bunu gülerek anlatiyorlar ama ben sok oldum dinlerken kocami tembihledim benzeri bir durum olursa lutfen engel ol bana diye
Maşallah canım bebişlerine.. bende ciğer geliştirici iğne vuruldum, dün iki doz, bugün sabah iki doz vuruldum, inş. bebişlerimiz zamanında sağlıklı doğarlar canım.. Allahım bebişlerimizi korusun...
Kızlar genelde bebişinizin babaya benzemesini istemişsiniz ne güzel, demek ki yalnız değilim, bende oğlumun babasına benzemesini istiyorum, zaten sürekli kocacığıma bakıp duruyorum ona benzesin diye, kocamı çok yakışıklı buluyorum, düzgün yüz hatları var ve Tom Cruise'a benziyor kocacığım, ama ondan da yakışıklı bana göre tabiki.. :) İnş. gönlümüze göre olur kızlar, hepimizin bebişleri çok güzel çok şirin ve çok tatlı olurlar inş. ama öncelikli sağlıklı olsunlar tabiki...
Verdiğin bilgiler için çok teş.ederim canım.. Benim de saçlarımdaki beyazlar çıktı ve ben çok rahatsız oluyorum, yüzüm pürüzsüz ve olduğundan daha küçük görünüyorum ancak beyaz saçlar moralimi çok bozuyor, ancak benim doktorum bana izin vermedi, acaba boyatsam mı yinede, bir türlü karar veremiyorum, doktorum izin vermediği için cesaret edemiyorum, ya zararı olursa bebişime diye içim içimi yiyip bitiriyor, ama boyatmayı çok istiyorum ben yaa...
Sagol canim amin insallah hepimizin bebisi zamaninda saglikla dogarlar
evet bende bugun 2doz vuruldum yarinda 2doz vurulcam hayirlisi ins bekler bizim kuzucuklar
Aman Allahımmmidem altüst oldu bulaşık süngeri,tuvalet kağıdı yiyenleri duymuştum ama bu ilk oldu :26:
telefonla görüştüm bakalım depoyla görüşüp dönücekler ne gelirsede şansıma artıkcnm rica ederim ne demek0-3 aylıklar kalsın ama yenidoğanları degiştir bence.. beden degişikligi yaparlar, sen şansını dene bakalım olmazsa kullanmaya çalışırsınn
Selam kizlar herkes iyidir umarim bugun dr kontrolumuz vardi bebislerim 1242--1250--1380 olmuslar boylarida 40 olmusdoktor haftasina gore gelisimlrri cok iyi dedi suyun iyi rahim iyi dedi ciger gelistirici igne vuruldum durabildigin yere kadar durcan dayancan dedi. İste boyle guzel haberlerle donduk cok sukuro
Bende hep cif çimento koklayasim geliyor neden ki acep
Selam canlar gecmisi okumadım daha soz aksam okutacağım
Telden giriyorum ağzımın ici yara olmuş hemde 3 tane
Yemek bile yiyemiyorum onereceginiz evde yapabileceğim bur şey var mı
Yardım lütfen çok acıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?