- 24 Haziran 2012
- 1.966
- 4.361
- 133
- 52
sardığınız peçete vs. üzerine karıştırmıcak şekilde yazı yazın karışmasın :)
kızlar ben dün nts ye girdim 31.haftamdayım fakat nts de biraz ağrı çıktı dr da normal dedi URODAY diye idrar yolu enfeksiyonu için bir ilaç verdi birde o kasılmalar için MAGVİTALadında bir ilaç verdi 10gün sonra tekrar ntsye gel dedi aynı durumda olanlar varmı henüz erken olmasına rağmen kasılmaları başlayanlar var mı?birde bebeğim bu aralar aşırı hareketlendi sanki hiç uyumuyo ve çok sert hareketleri var sizinkide öylemi acaba:)
canm.tavsyene uydum ve bebegmn kesin dondugunu fark ediyorum tekmeleri savurmaya basladi gogsumun altina altina tostosum
Evet diğerlerine göre biraz pahalı canım 400küsürlerde fiyatları.çok kararsızım. :-(ben gragonun beşiğini çok beğeniyorum ama biraz pahalıydı yanlış hatırlamıyosam
Hımm bende bi kac haftaya baslayayım madem hurma olayına ;-)hurma hemen dogum yaptiran bisey degil o kadar hizli etki etmiyor. 30. haftadan sonra yemeye basliyosun. yavas yavas rahim duvarini inceltiyormus ama haftalar suruyormus tam olarak hazir olmasi. ben dun basladim yemeye. kegel konusunda oyle bir uyari yapmadilar ama sinifta riskli gebe yoktu belki ondan uyarmamislardir. hatta arabada yolculuk yaparken bile yapabilirsiniz dediler. bide kaslarin SIKILMASI 4 asamada olursa daha etkiliymis. yani 1 kez SIKMAK yerine 4 asamada yapiyorsun. bize gosterdiler nasil oldugunu ama tabii burda anlatabilmem mumkun degil:) ben daha ona baslamadim aslinda baslamam lazim
hurmanın çok faydası oluyormuş zaten doğum kolaylaştırıcı bi özelliği varmış hemde bütün vitaminleri barındırıyor
bir tane hurmaya yasini okuyup doğumunuzun kolay geçmesi için niyet edip sarıp saklayın sancınızın başladığında doğuma gitmeden önce yiyin. yine başka bir hurmaya yine yasini okuyup çocuğunuzun hayırlı imanlı biri olması için niyet edip sarıp onuda bebişinizin minik ağzına emzirmeden önce sürün. dünyada yediği ilk nimet hurma olsun. peygamber efendimizin hanımları böle yaparmış
yaaaaaaa
ben de yapıyım neydi o canım?
belinin altına yastık koyup ayaklarımızı tavana mı dikiyorduk?[/QUOTEF]
evet tatlim ama oncesinde hareketlenmesi icin cikolata ve sut ictim dene mutlaka
canm.tavsyene uydum ve bebegmn kesin dondugunu fark ediyorum tekmeleri savurmaya basladi gogsumun altina altina tostosum
haftaiçi ama topik çok sessizdoğuranların topiği bizimkinden kalabalık anacım ya bebişler iyi olsunda neyse sıkıldım ben kaçar herkes kendine iyi baksın gidimde yemek yapim bari ben
ben okuyorum okuyorumda yorgunluktan yazamıyorum. karnımı taşıyamıyorum artık. bu haftasonunu evde geçirmedim. cumartesi iyiydim önce. alışverişte kendimi yordum. o günden beride kendimde değilim. deminde iki göğsümden birden süt geldi.
tuvalete gittiğimde de adet olurken açıklık hissi olur ya öle hissediyorum. korkuyorum. ev berbat durumda ve yapmaya halim yok. birşey olursa rezil oldum.
birde demin annemle konuştum. eşim hakkında az olumsuz bişi söledi. ben onların düşüncelerini bildiğim için kalanını zihnimde tamamladım zaten. oturdum ağladım.
önce allah korusun sana bişi olsa evin kiri önemli değil bebekle senin sağlığın önemli herşeyden önce.Yrn bi muayene ol gidip korkmaktansa.Aileler keşke hiç karışmasa çiftlere ben erkek tarafı içinde aynı şeyi söylüyorum kız tarafı içinde herşeyden önce sen hamilesin durumunu bildikleri için anneninde öz eleştiri yapması yanlış bence eşin için öyle yada böyle eşlerimizle kalan yaşantımızı geçiricez biz onlara onlar bize muhtaç boşuna üzmüş seni annen eleştiri hakkı verme bndan snra içinizde kalsın de zaten söylemez kmse bişey daha
doğrudan bişi demedi de, babamın söylediği birşeyi söyledi. ben düşüncelerini biliorum zaten. o yüzden zoruma gitti işte.
odam çok dağınık ya. haftasonuda evde değildim. haftaiçi çok dağıtıoruz biz. öle böle değil ama. nasıl olsa toplucaz mantığıyla erkek bekar evi gibi oluyor :) bebeğin kıyafetleride hazır değilbu hafta randevum var zaten. onu beklicem. dr. nasıl dicem açıklık var mı diye ya ama hissi olarak öle hissediyorum
hımm bende sağlamlık konusunda sanki en çok gracoya güveniyorum ama görünüş olarak da diğerleri daha çok çekti kendine.işte zaten o nedenle 3 ü arasında kaldımsağolasın canım fikrin için
doktoru bayansa sıkıntı etme söyle gözle bakar alttan kurcalamaz yani anlaşılır açıklık olup olmadığı çok vuruyosa alttan o hissi vermiş olabilir bazen bnmde oluyor ama bazende hiç hssetmiyorum öyle bişey az kaldı inş 6,7 hafta daha dayansalar yeter bize snra istiolarsa doğsunlar :) hayır demem valla çok zorlanmaya başladım artık bende kaplumbağa gibiyim dün evde dolaşıyorum belim ağrıdı bayağı eşimde oturuyodu dio ki bana heyecanlandım ya sanki hastaneye gelmişiz sen sancı çekiosun gibi hssettim diodu
Pdnk ve tokoyay: gecmis olsun arkadaslar. isal cok kotu. insallah en kisa zamanda gecer gider.
dogum esnasinda yirtilmadan bahsedilmis. burda bunu asgariye indirmek icin egzersiz yaptiriyolar 30. haftadan sonra basliyosun. Kegel deniliyor internetten bulabilirsiniz. yirtilmayi en asgariye indiriyormus gunde 20 kez yapilirsa. cok kolay bir yapilisi var ve bir kac dk suruyor. bunun disinda gunde 6-7 hurma yerseniz duzenli olarak oda acilmayi hizlandiriyormus. ben dun itibariyle yemeye basladim. birde duzenli yurumek ve 35. haftadan sonra merdiven inip cikmayi tavsiye ettiler. tabii bunlarin haricinde bol bol dua etmeliyiz. insallah kolayca alnimizin akiyla kucaklarimiza alicaz kuzulari. birazda pozitif dusunelim pozitif olsun. kolay olacak diye dusunelim kolay olsun insallah. birbirimiz icinde dua edelim. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
slm kızlar doktordan şimdi geldik. nidilat erken dogum hapı içiyordumya doktorum bugün ciger geliştirici 4 tane igne verdi 2 sini bugün vurdular ikisinide yarın akşam vurcaklarmış.bebegimin kiloso 1800 küsür dedi boyu 42 cm nts de yine sancılarım çıkıyor allahtan hayırlısı :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?