2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kizlar kizim 20 haziran yasina girdiginde 8200 gr idi ancak suan 7.5 kg dustu hastalandi dis cikardi derken hicbirsey yememeye basladi suan hic agzini acmiyor kasik gorunce agliyor dr istah acici surup verdi siringayla veriyorum ama tukuruyor ne yapacagimi sasirdim kafayi yiyorum yemeyen cocuk cok zormus. Pediasure falan diye tibbi mama var ya ondan almayi dusunuyorum . Dr bir gun kirilacak bu durum diyor ama gunden gune eriyor cocuk. Tavsiye bekliyorum sizlerden

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim biberon da mi almıyor? Benim aklıma uykuda beslemek geldi biberonla falan.allah yardimcin olsun benim oğlan da istahsiz bu aralar o bile zorluyor beni.şayet sallayarak uyutuyorsan,uykuya daldiktan sonra ayağından indirmeden kaşıkla yedirmeyi denesen,mizmizlaninca sallardin.ya da biberonla.bir de vitasure diye bir mama vardı,cikolatalisi vanilyalisi var.belki çikolatalı hoşuna gider.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

nefisebrk canım geçmiş olsun.
oğluna hava verirken zorlanıyorum demişsin. biz hep uykuda veriyoruz cok rahat oluyor hiç uyanmıyorlar enteresan şekilde. sabit ses olması nedeniyle sanırım. acilde sormuştuk sıkıntı olmaz demişti.
benim oğlum 7 aylıkken çok ağır şekilde oldu bronşiolit. önce macrol şurup ventolin şurup zyrtec damla verdi, 10 gün kullandık hiç fayda görmedik. sonra nebülizatör aldırdı dr. günde 8 kez yani 3 saat aralıklarla başladık ventoline. 2 gün sonra 6 kez, 2 gün sonra 4 kez, 2 gün sonra 2 kez yani sabah akşam olarak kullandık. bu sırada pulmicort sabah akşam hava olarak verdik. iyileşince de 1 ay koruyucu tedavi olarak sabah aksam ventolin hava verdik.zyrtec damla kullandık bu sırada hep. bu arada pulmicort kortizon içeriyor. uyurken vermek daha iyi diye okumuştum nette, katarakt olmaması içinmiş.
zor günlerdi. tekrarladı bir kez daha ama onu hafif atlattık. mevsim geçişleri çok sıkıntılı demişti dr. bize.
artık öksürük ve geniz akıntısı olursa diye hasta olduğunda kullanmamız için allerset verdi dr. sadece 5 gün diye de uyardı. ventolin hava çok iyi geliyor. biz dönem dönem akşamları veriyoruz. rahatlıyor çocuk. ilaçlar hem uyku yapıyor hem iştah açıyor. bu da bir kolaylık oluyor işte.
iyileştirmek çok önemli. kesinlikle kendi kendine geçsin diye bekleme. ayrıca nette araştrmıştım keçiboynuzu pekmezi iyi geliyormuş. bir de omega3 takviyeli balık yağı...
en kısa zamanda geçer inşallah. hastalık süreci sıkıntılı ama sonrasında biraz uykuya alıştırıyor haberin olsun :)

Canim cok teşekkür ederim yazın beni ne kadar rahatlattı anlatamam.biz günde uc kere veriyoruz su an.pulmicort bizde de var ama günde uc kere serum fizyolojik ve ventolin karışık vericekmisiz bir de akşam pulmicort verecekmisiz.pulmicort ayrı mi verilecek yoksa ventolin ve seruma karistirilip mi verilecek tam anlamadım doktor aksi bir adam soramadim da.uc ay devam edeceğiz biz de.pulmicortu sen ayrı mi verdin? Ben de zaditen damla kullanıyorum,bir de bricanyl.antibiyotik surubu da kesmedi daha.aman yeter ki alissin uykuya daha ne isterim :) uykusu cok düzensiz bir bebekti cunku.

ventolini 1,5 ml serum fizyolojik de 1 ml koyduk. bu bir ilaç. pulmicorta hiç bişey koymadan verdik bu ayrı bir ilaç. yani ayrı ayrı veriliyor. farklı ilaçlar. zaten pulmicort ağır bir ilaç ve kortizon içeriyor.dr ne kadar süre dediyse onu aşma. ventolin daha normal bir ilaç. geçmediği zamanlar sayıyı artırabilirsin. yani günde 3 değil de 4 verebilirsin. tabi benim bu ölçüler 7 aylıkken kullandığım ölçüler onu da belirtiyim. antibiyotik şurup da şişe bitene kadar demişti bize dr. sonra vermedik. çok ağır olur hepsi birden zaten. oğlumun da uykusu bu hastalık öncesi berbattı. sonra iyileşince yani daha düzene girdi. bu arada serum fizyolojik var ya ilaca kattığın hani. o burun açmak için. zararsız bir serumdur. evde biten burun damlalarına bundan doldur hem kendinize hem çocuklara güvenle kullanabilirsin. izotonik sodyum klorürle aynı şey. konudan konuya geçiyorum ama ablamın çok iyi bir çocuk dru tanıdığı vardı. burun damlalarına boşuna para veriyorsunuz derdi. bu serum torba ile 3 tl olarak satılıyor. bundan al şırınga ile doldur eski şişelere kullan demişti. aklında olsun :)

Ya canim sen devamlı gelsene buralara bak neler öğrendim senden allah razi olsun :) söylediklerini bilmiyordum,evet tonimer mesela 30 tl.ve niyeyse ne zaman alsam içime otururdu,artik oyle yapicam sagol :) cuma kontrolümüz var,pulmicortu sorarım ne zaman birakicaz diye.sen nasılsın bebisin nasil niye gelmiyorsun hiç :)

Nefsiebrk canim nasil oldu oglusun ilaclari kullandikca daha iyi oluyordur ins.. valla bncede deryaf sen gel hep bak neler ogrendik sayende.

Nefsiebrk canim nasil oldu oglusun ilaclari kullandikca daha iyi oluyordur ins.. valla bncede deryaf sen gel hep bak neler ogrendik sayende.

Canimm cok teşekkür ederim,buhardan sonra daha iyi oldu ve deryafin dediği gibi,uykusu uzamaya basladi.dün iki kere uykuda verdim,gerçekten daha rahat oldu uyanmadi.gece de iki kere uyandi,bu bizim icin cok iyi.inşallah daha iyi olur,henuz balgani oksurugu geçmedi cunku.
Bir de meraklı cimcimem var benim,ona da buhar tuttuk cok hoşuna gitti :) hiç kipirdamadi :) bu arada kizim atti gitti demeye basladi :)

Cimcim kizim :)

Eklentiler

• $1406021645077.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 327

Gerçekten zayifmis boyu kaç cm. Benim kızım da 8.800 ama minyon yapılı aman aman zayıf görünmüyor ama zayıf. Sevdiği tek şey yoğurt çorbası. Ben önüne bir şeyler koyuyorum mesela tencere kasik su vs. onlarla ilgilenirken daha kolay yiyor. Bu mamayi bende araştırdım ama herkeste aynı etkiyi gostermemis. Ben sıvı bir mama almıştım deneme amaçlı eczaneden tanesi 7.5 lira 200 ml ama hiç sevmedi istersen sende dene. Balık yağı denedin mi? Güzel kilo yapıyor ve boy uzatıyor ama benim kizim içmedi.

Güzel Anneler kendinize iyi bakin. Fırsat bulunca yine yazmaya calisirim yazliga geçiyoruz. Bir süre evde değilim. Dönünce oğlum İlkokula başlayacak. Telaşlı olurum muhtemelen. Buraları kimsesiz bırakmayın yazın arada ben yazamasam da okurum en azından.
Sevgiyle kalın.

Canim ne güzel şehrin gürültüsünden kaçacak bir yazliginiz var,keşke bizim de olabilse.iki cocuk evin içinde cok bunaliyor.e hepimiz orucluyuz,sicaklardan devamlı dışarıya da cikilmiyor.balkonda havuza sokuyorum ben de.bayramda inşallah denize sokucaz cocuklari.sariyerliyiz aslında,boğazda da denize girecek cok güzel plajlar var.çocukluğum oralarda geçti.bayram sonrası da devamlı dışarı cikaricam cocuklari,cunku ben de evde cok daraliyorum iki çocukla.yazliginiz nerede canim?
Ben devamlı yaziyorum ama cok issizlasti buralar,çoğu kisi cok ender geliyor.yeni dogum yaptığımızda ne güzel cok kalabaliktik.

Maşallah canım cimcim kızına.
Saçlarına da ayrı bir maşallah. :)

Sagol canim cok geç uzadı benim kızın saçları,ama pir uzadı yani :) toka da sevmiyoruz hemen çekip atıyoruz :) kestir diyenlere uyuz oluyorum,kiz çocuğunun saçını niye kestirirler onu da anlamam.

Son düzenleme:

hepimizden Allah razı olsun canım. neler neler öğrendik buradan. ben pasif kullanıcı durumundaym :) telden okuyorum ama yazamıyorum. oğlum kesinlikle bırakmaz zaten tableti elime almam için. yemekti ev işiydi derken akşam oluveriyor. oğluşunun durumunu okuyunca yazmak istedim. zorluğu biliyorum çünkü. çalışanlar nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben evdeyken bile yetişemiyorum çok da zorlamıyorum açıkçası, bu günler geçiyor ev işi yemek bitmez oğlumu ne kadar mıncıklasam kar sayıyorum :) yürüyünce biraz daha rahatladım ben. sanki stressi gidiyor çocuğun. bana sorsalar en zor ne zamandı diye 6 ay ile 1 yaş arası derim. kabus günler olduğu çok oldu. sağlıklı olsun da kuzucuklar herşey yoluna girer. kızın çok cimcime ya maşallahhh bir de hallerini hareketlerini anlatıyorsun ya kız bebek isteğim artıyor :)

ben bi sürü şey öğrendim bu siteden faydam olduysa ne mutlu bana :)

ısır onu yerimize :)

Canim yazdıklarımın bu kadar okunduğunu bilmiyordum mutlu oldum :) ben burada birebir sohbet ediyormuscasina rahat yaziyorum ve sanıyorum ki kimse okumuyor :)
Evet o dönem gerçekten zordu.emekleme yürüme etrafı algılama vs.. kisa sürede cok şey yaşayınca bebekler de gergin ve huzursuz oluyorlar.ben yuruduklerinde rahat ettim mi bilemiyorum,kizim tam yaşında,oğlum 13 aylik yürüdü,iş arttı,yorgunluk arttı,bir de bu kadar şeyin arasında sikiliyorum ben,sıkılmaya vakit bulabiliyorum yani :) Pek cok seyi tek başına yapamamak beni cok geriyor.tek basima sokağa çıkamıyorum tek basima şişme havuza sokamiyorum tek basima yikayamiyorum vs. Vs. Yikiyorum ama diğerine o anda bakacak adam lazim.bu kısıtlamalar beni feci geriyor.sokağa da çıkıyorum ama arabadan indiremiyorum.geçen gün hastanede oğlumun girmediği delik kalmadı,kızımın peşinden de esim koşturdu.yani ikiz sahibi olmak,iki cocuk sahibi olmaktan daha zor. Ve her gün bir öncekinin aynısı.benim gibi olan tek cocuk anneleri neler yapıyor bu durumu bertaraf etmek icin bilmiyorum.

Canim kizim fena birsey ya,kızlar cok farklı gerçekten,oğlum agir abi,ama kizim her yerde :) oğlumun elinde olan hersey çöp de olsa değerli onun icin,alıp kaçıyor :) minnak cüssesiyle kardeşine sarılıp yere düşürüp kaçması var bir de :) uyandık mi soluğu omerin yanında alıyoruz,o da kalksın oynayalım :) oynaması da elindekileri almak :) kiz cocuk gerçekten kendini sevdiriyor farklı bir tatliligi oluyor :)

Son düzenleme:

Tatlım ömerin durumuna sevindim zamanla dahada iyi olacaktır sonuçta doğru ilaçlar verildi sanırım.cimcimeyide anlatıyosun böyle çok hoşuma gidiyor.eşim kız da olsa demeye başladı 2.çocuk düşünmüyorum dedikçe ısrar ısrar napcam bilmiyorum benimde çok zor geçti 9 ay cidden kabustu hala uyumuyor ama en azından ben ona alıştım sanırım 2.bi çocuk kim söylese ürperiyorum.bu ara yazamıyorum pek yamanı sudan çıkartamıyorum bende sabah 7 den akşam 10 a kadar uykular hariç yürüyor ve hala nasıl uyumuyor anlamıyorum bende.buraya alışması 4 günü buldu gece uyanıp uyanıp etrafa bakıp ağladı.birde ben de doğduğundan beri serum fizyolojiği şişe olarak alıp şırıngayla kullanıyorum ama bunu paylaşmadığıma üzüldüm ama oaylaşan arkadaş çok iyi düşünmüş atlamışım ben buda masraf açısından önemli çünkü.

Zor tabi ay ben ne çekmiştim çok şükür geçti o günler inş senin paşada iyi olmuştur bricany çok iyi oğlumada iyi gelmişti. Ben iyiyim canım nasıl olayım ki hayat devam ediyor bgn Bi yaş daha yaşlandım anlamsız Bi yaş günüydü sanki eski keyfim yok çok şükür ki oğlum var yoksa ben olurdum o bana güç veriyor Allah evlatlarımıza uzun omur versin bebeğimi kaybettikten snra oğluma daha çok sarıldım hırpalamaya bile elim gitmiyor artık

Kızlar oğlumun zorlukları çok arttı önlem almaktan paranoyak oldum 1haftadır koltukların üstüne çıkıyor balkondan sandalyeleri içeri aldım dun çamaşır sepetini odaya taşımış üstüne basıp üniteye çıkmış iyi ki gördüm,bide guluyo eşek her dk,muzurluk peşinde bide boğazı boş kalınca sinirli oluyo her dk ağzında bişey olucak sakız çiğniyor bide teyzeleri başıma gelen 😁 ama bariz buyuyo eşek kdr oldu anne de oğlum,diyince,annii diyo kaka yap giyince ıhhh yapıyı idrak ediyo artık her şeyi o böyle akıllı olunca çok seviniyorum yaptığı her şeyi bilinçli yapıyor inş seneye daha iyi olucak her şey bide kardeşle taçlandırırız mutluluğumuzu 💜

Oy kurban olayım şekerlik ya maşallah kız bebeklere hayranım benimde iki ay sonra kucağımda olacaktı ama,nasip değilmiş burada,sizlerinkiyle yetiniyorum,şimdilik önce sağlık sonra Bi kızım olmasını çok istiyorum op minnoşumu yerime,tam yemelik olmuş zaten

Geçmiş olsun o diş donem donem zorlandırıyor çocukları bizde atraksiyonlar yaşamıyor değiliz ayda 1,2 kere ama oğlum şuan iyi gitmekte canım,önerime gelince mama sandalyesi edin yoksa bizim yiyimimiz onda arttı diyebilirim var diyorsan önüne ilgisini çeken biletler koy o odaklanınca yedirmeye başla biz bu aralar bozuk paralarla oynayarak yemek yiyoruz aman dikkat tabi denersen eğer gözünden kaçırma ağzına atabilir bide sıcaklarda da iştahı olmayabilir eline meyve ver mürdüm,eriği ikiye bölünmüş uzum muz şeftali karışımı oure şeklinde seveceği bişeyler elbet çıkacaktır benim ki acından ölse sevmediği şeyi yemez tavuğa bayılır mesela kırmızı et yemez. Balkonda yedirmeyi dene parka götür orda dene tavşanım şarkısı var,onda çok yemek yer benim ki söyler dururum inş işe yarar cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…