2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Tavsiyeler icin herkeze cok tesekkur ederim
Lakin mama sandalyesi ,disarda yedirmek ,bardakla vermek , oyun oynarken yedirmek, pepe izletmek , kendinin yemesine izin vermek uzun zamandir yaptigimiz seylerdi
Yemiyor bunlarlada .. Dr cok anne sutu aldigi icin yemiyr dedi tahliller temiz cikti idrari alamadim henuz.
Emzirmeyi mecburen kesecegim bir kac dr gosterdim oneri ayni memeye guvenip yemiyor cok sik emiyor . Bu arada doktorlat bir yasindan sonra sutun suyla es deger oldugu cocugu biraz bagisiklik disinda bir faydasi olmadigini soylediler
Heleki ek gidayi istemeyen bebeklerde zarari bile varmis
Bir yasindan sonra sutun formulu degisiyormus cok etkili degilmis
Simdi nasi kesicem onu dusunuyoruz esimle. Azaltmayi denedik olmadi cok agladi dr birden bire tiksinecegi bir sey sur dedi
Cok zor bir durum
Bu arada similac sivi mama verdi 9.5 kg oluncayaa kdr kullanicaz takviyr olarak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu doktorların hiçbirine güven olmaz.iki sene emziren insanlar var hiç mi birsey bilmiyorlardı.anne sutunun ne zararı olabilir? Su olsun,içindeki vitamin mineral hicbirseyde yok.sacmaliyorlar.kim bilir hangi firmalarla anlasmalilar.anne sutunun bebeğe zarar verdiğinin söylendiği zamanlara geldik ya pes! Cok sinirleniyorum böyle insanlara,doktorlara.zaten amaç mamaya teşvik,sağlıksız nesiller.senin bebeğinin sorunu anne sutune güvenmek olabilir o ayrı,ama zarar verdiğine kesinlikle inanmıyorum.besleyiciligi de olmayabilir ama ya kuvvetlenen bağışıklık? Tabii ki tek başına gitmez ama onsuz da olmaz. Allah iyi insanlarla karsilastirsin ne diyelim.hala cok mu geliyor sutun?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sut damla damla geliyor
Ama zarar demesini sebebi kilo veriyor olmasi ysni bize ozel bjr durum
Surekli emerek midesini sisirmesi
Ama ucte bire dusuy

Dusuyormus doktor faydasindan cok zarari oluyor kizina dedi ama ben 3 doktora gorundum saglik ocagindaki ebelerde dahil kes dediler
Doktor ve anne olan yakin bir arkadasimda anne sutunun bir yasindan sonra kalitesinin degistigini c vitamini fln gibi disaridan alinabilen seyler icerdiguni soyledi
Kesmem lazim ama nasil
Kizim cok huysuz
Napicm bilmiyorum sabahdan beri ne sursem kizima nasi aciklasam aglarsa uyuyamazsa napicam onun derdindeyim
Offf cooook zor cook

Mesajını okuduğumdan beri bende nefisebrk gibi düşünüyorum. Fırsat kolladim çocuklardan sana yazabilmek için. Dünya Sağlık Örgütü bırakın 2 yi artık 3 yaşına kadar emzirmenin hiç bir sakıncası olmadığını söylüyor. Kabile hayatı yaşayan bir çok toplulukta bile en az 3 yaşa kadar emzirildigini biliyor muydun? Çok kızıyorum böyle doktorlara. Anne sütünün ne sakıncası olabilir benim sütümde çok çok az ama ısrarla veriyorum. Benimki de yememek için direniyor bende aç olduğu anlar ısrarla meme vermiyorum. Ağlıyor ama en azından bir kaç kasik yiyor. Ayrıca memeden kesince bir mucize olup yemek yemek için cildirmayacaklar. Istah siz çocuk her zaman aynı. Bu sefer de keşke kesmeseydim dersin. Azaltmanı anlarım mesela gündüzleri sadece uyku öncesi kuralı koy kendine. Ama kesmek çözüm değil. Ayrıca niye vitamini azalsin ki anne sütünün aksine çocuğun büyüme asamalarina uyum sağlayarak gelişen ve değişen bir şey. . Benim ablam 2 yaşına kadar emzirdi hemde neredeyse ek gidasiz ve benim 6 yaşındaki oğlumla 1 kilo var aralarında çocuk 2,5 yaşında.
Evet seninki de biraz zayıf ve iştahsız olabilir ama sen kararlı olursan asabilirsin. Istah açan ya da vitamin takviyesi olan bazı ürünlerle destekleyebilirsin.

Yasamadiginiz icin geriden soylemesi kolay geliyor
Ben kizimi emzirmek icin direndim 6 aylikken memeyi birakmaya calisti gece sabaha kdr uyumadim uykusunda verdim
Vitamin takviyeside yapiyoruz ama yetersiz
Biraz zayif dgl 6 aylik bebek kilosunda
Pedagoglada dahil bir cok kisiyle gorustum herkes ayni fikirde
Anne sutu alanlar hasta olmuyor mu
Benim kizim ilk alti ay su bile icmeyip her ayda hasta olanlardana
Anne sutunun f

Azaltmayida denedik bir saatte 14 den 11 e bile dusuremedik
Bir var meme bir yok meme cocuklarin kafasida allak bullak oluyor

Bu arada su tv de donen super dadi daki pedagog da bir yasindan sonra emzirilen cocuklarin anneye bagimli olduklari sosyallesemediklerinj soyluyor
Bende ondan dinleyince sasirmistim ama isin icine girince rengi degisiyormus herseyin

O zaman dünya sağlık örgütü yanılıyor olmalı! Burda hiç tanımadığınız sana ve bebeğine faydamiz dokunur belki diye boşuna cenemizi yormuşuz yani. Nasıl biliyorsan öyle yap o halde niye sordun ki.

Bu doktorlar açıp biraz makale araştırma okusalar ne güzel olur. Sütü kes zaten ise yaramaz diyen doktor dadi Pedagog kim varsa ağzına tam da kürekle vurmalik. Bir anne istediği zaman bebeğini sütten kesme hakkına sahip ama bir doktor asla bir ise yaramaz deme hakkına sahip değil. Kusura bakmayın ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sanırım burcu haklı ben 8,5 aylıkken gebelik oluşunca kestim günlerce ağladım anne sütünü tartışmak bile cahillik azda olsa vermeli anneyle bebek arasındaki en güzel bağ sut bence Bi bebek annesini emerken oğlum öylece bakınca kahroluyorum şuan kilosu her şeyi yerinde de olsa benim içimde kaldı bu durun ikinci bebeğimi 2y
Yaşına kdr emdiricem,inş repla sakın kızma ama emzir cnm azda gelse ver şimdi sen zayıf die gereksiz görüyorsun ama kemik gelişiminin faydasını ileride gorucek bebeğin

Gvn canim emzirmeyi bende cook istiyorum ama kesmek zorundayim kizim 1 saatte 14 kere emiyor doymuyor agliyor sute guvendigi icin ek gidayi red ediyor ve persentili yuzde ucun altina dustu somalili cocuklardan daha kotu bu sekildede bagisikligi dusuyor.
Burcu soruyu iyiki sahsina sormamisim dayak yerdim herhalde .. Yardimci olmakla yargilamak arasinda bur cizgi var orayi asiyorsun iste . Lutfen seninle kisisel konusmaya girmeyelim tartismayalim benim icin yorum yapma bende sana yapmayayim tamammi

Canim "yasamadiginiz icin geriden söylemesi kolay geliyor" gibi bir cümle kurarsan tepki alırsın kızma lutfen.
Bağımlılık demissin,bebek
Memeye cok küçükken de bağımlı olabilir.bu bebekten bebeğe değişir.anne memesine güvenen cok cocuk var.ama tamamen kesmek çözüm mu bilmiyorum.tabii ki doktor değilim,ama doktorlar artik cok farklı konuşmaya başladılar.iki yaşına kadar emziren cok tanıdığım var.seninki özel bir durum farkındayım gergin ve endiselisin onun da farkındayım ama burada paylasiyorsan ve bize soruyorsan biz de cevapliyorsak böyle cevaplamamalisin diye düşünüyorum.sen ya doktorların kes emrini tasdiklememizi bekliyorsun ya da kafan cok karışık.yine de en iyisini sen bilirsin inşallah kızınin iştahı da açılır tombis bir bebek olur.inşallah bir nebze rahatlarsin.ben hiç veremedim anne sutu,o yüzden gvn gibi cok hassasim bu konuda.allah yar ve yardimcin olsun.

merhaba,
öncelikle ben de diğer kızlar gibi kesinlikle anne sütü vermen gerektiğini düşünüyorum, belirtmek istedim. şu anda benim anladığım kadarıyla hatalı olunan konu anne sütü vermen değil anne sütünü zamanlama konusu. bak kendin diyorsun sürekli ağlıyr diye. keşke zamanında bir periyoda oturtsaydın. daha çok küçükken belirli aralıklar koymuştum ben. o zamanlar 2 saat aralıklıydı, sonra 3 saate çıkardım. şimdi uyku öncesinde emziriyorum sadece. tabi çocuk diştir düşmedir huysuzlanır falan arada kaçamaklar olur ama o da her gün her gün değil. sen komple kesmekten bahsettiğin için tepki oldu. çok açık şekilde yazıyorum, anne sütü bilmem ne zamandan sonra faydasız gibi sözleri kesinlikle ciddiye almam bunu söyleyen dr.u da çıkarcı bulurum. herşey mama satışı hazır ek gıda satışından ibaret. Kuranı Kerim de dahi en az 2 yaşına kadar emzirmekten sözedilir bildiğim kadarıyla. dr.ların söylediği kolay yol, kes memeyi ver yemeği. senin şu anda yapman gereken en az 3 veya 4 saat arayla emzirmen ve ek gıda öncesi emzirmemen.
geçen tv de bahsediliyordu, kanser ilacı olarak kullanılacakmış anne sütü. daha körpe çocuktan sütü kesmek, hele ki sütün varsa bence cahillik arkadaşım. kusura bakma. inşallah seni kırmamışımdır, fikir sorduğum için yazdım gönül koymazsın inşallah.

Böyle bir platformda soru soruyorsaniz baskalarinin fikirlerini duymaya da yeterince açık olmanız gerekir. Sahsiniza ya da anneliginize hiç bir kötü cümle sarfetmedim. Problem çocuğunuzu sütten kesmeniz de değildir problem anne sutunun faydasizligini savunmanizdir artık ne kadar etki altında birakildiysaniz. Her neyse yardimci olmaya çalıştığım için kusura bakmayın. Siz kesin memeden bakın her şey mükemmel olacak!

Canim yamanin uykusu oturmadan bence çocuğu düşünmeyin,yani karistim işinize üstüme vazife degil ama sen perişan olursun,herkes bir yere kadar ilgilenebiliyor gerisi hep anneye ait.özellikle geceler.o kadar yürümeye yorulup uyuması gerek evet.bu baybay damlayi denedin mi,benimkilere pek etki etmedi.omer zaten hastalıktan yatamadı hiç.
Canim sut alerjisi ne alemde yamanin? Benim son gittiğim doktor relaktaz isminde bir damla verdi,her sut urununden önce 8 damla verip herşeyi yediriyorum.cocuk sakinledi resmen.maşallah bir de güzel kaka yapıyor ki.önceki damlanin buzdolabında muhafazasi gerekiyormuş,unutuyordum bazen,hemen etkisi gidermiş.o yüzden etki etmedi bize.ama 40 tl ve on günde bitiyor.masraf hiç bitmiyor.onlar sağlıklı olsun ne yapalım.
Ya benimkiler yarim saat zor duruyor suda,oynasalar ben de biraz rahatlicam.güzel oynuyorlar ama kisa sürüyor.oyalayamiyorum ya.

Son düzenleme:

Canim hakkını helal et özür dilerim ben de kizimin resmini koydum uzdum belki seni... Dusuncesizlik yaptım üstüne bir de nasılsın diye sordum...

Geçecek inşallah bugünler de,bana da manasız geliyor çoğu şey,sikiliyorum çoğu zaman.annelik sıkıcı geliyor bazen.hep aynı kısır döngü.yedir oynat yatır... Cok buyuk nimet cok buyuk mutluluk nankörlük sanırım yaptığım.

Hayat onlarla güzel...
Kadir gecemiz mübarek olsun ettiğimiz dualar kabul olsun. Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin. Hayırlı geceler.

Eklentiler

• $1406143698226.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 45
Kizlar kadir gecemiz mubarek olsun..
Burcu paylasim cok guzel.. ben bazen dusundukce simdiden ozluyorum bu gunlerimizi.. evet zor zamanlar yasiyoruz hepimiz uyumuyor yemiyor pesinden saatlerce kosturup huysuzlaniyorlar.. ama dusunuyorum da koca bi delikanli olunca belki sarilmak bile istemeyecek, belki konusmaya cekinecek simdi firsatimiz varken keyfini cikaralim bidaha hic bir zaman bu kadar vakit geciremeyecegiz onlarla..

Emzirmek konusuna gelince uyumadan once emzirmek en mantiklisi.. benim oglumda biraksam dakka basi emmek istiyo ama ben oyaliyorum unutturuyorum cok aciktigini dusunursem de yemek yediriyorum cok sukur kilosu sagligi yerinde, ama zayif da olsa emzirmkten vazgecmezdim gece uyurken emziridim ama yinede emzirirdim.. tabiii bunlar benim fikrim herkesin farkli dusunceleri farkli yasamlari var.. arkadasim o yuzden kimseye kizma nasil istiyor ve sana en dogrusu nasil geliyorsa oyle davran ve yap.. Allah bebegine saglik versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…