Amerikalılar'da yapanlar var ama bizim kayınvalide biraz eğlenceye keyfe düşkün başka şeyle uğraşmaya vakti yok. Süsüne falan baksanız 65 yaşında demezsiniz. Yüzünü bile gerdirdi lazerler tüylerinden kurtuldu bu yaşta. 18 yaşında sanıyo kendini. Sürekli geziyo tozuyo:)))) yani bizimle uğraşmaya vakti yok o yüzden. İyiliğinden değil. Kocası ölüm döşeğindeyken kendime biraz zaman ayırmam lazım deyip bize geldi jakuzide şampanya içip eğlendi. O kadar şaşırmıştımki yani nasıl bir kadın kocası ölüm döşeğindeyken eğlenebilir havsalam almamıştı. Köpeğine oğlundan çok değer verir falan. Hatta bi defasında kaza yaptı başka bir şehirdeydi ve ben hastaydım eşimde işimi bırakamaz ona rağmen hemen gittim buna hastanede baktım falan çok şaşırdı. amerikalı bir gelinim olsa asla böyle bişey yapmazdı dedi. en azından kıymet bildi. Bebek için heveslenmeside yine eğlencesine. Altını bile açmaz ama alışveriş yapar çünkü alışveriş eğlenceli ve para harcamayı çok sever. Yoksa torununu çok seveceğinden değil. Eğlencesine hevesleniyo. Odasını süsler ciciler alır sırf keyifli olduğu için. Ama yinede çok şükür tabii zararı yok faydası var gerisi beni ilgilendirmez.zaten bu kaynanalık yapma örf ve adetleri biz türklere özgü sadece dünyada görülmemiş bişey gibime geliyobenimkide güya karışmaz ama illa önce fikrini söyler ondan sonra ama karışmak gibi olmayım gene siz bilirsiniz der
Evet kızlar bizler kıyamadıkça onlar tepemize biniyor..ama şu da var annemdende oldu bizim..kızım çok şey alma biz alıyoruz zaten dedi onları güvendirdi çoğu şeyde..sonra bunların hepsi laf olur diye önümü kesti..siz mutsuz olursunuz dedi..ama çok ezildiğimizi düşünüyorum..tamam karşı tarafıda düşünürsünde adamlar suistimal ediyorsa o zaman çekeceksin resti..ah bi başa dönebilsek neler olurdaaa neyse
Boşverin kızlar eşinizle mutluysanız gerisi fasa fiso..hala içim yanıyor ama mutluyum şükür herşeyi aldırıp her dediğimizin olup mutlu olmamakta vardı dimi?
Maşallah ne güzel herkes odalardan beşiklerden bahsediyor. İnşallah herşey gönlünüzce olur.
Ben galiba kayınvalideden yana şanslıyım. Daha doğrusu Amerikalı bir kadın ve kendi halinde. Erkek arkadaşı falan var hep dışarlarda gezmede. Üstelik çok zengin bir kadın bizim evden büyük evi var. Jipi ayrı spor arabası ayrı hayatının tadını çıkarmakla meşgul. Yani sizin anlıcanız bizede bebeğede daha doğrusu bakımına fazla karışmaz. Hatta büyük ihtimalle bebeğin çoğu ihtiyacını karşılar. Eşimden başka çocuğu yok çünkü ve bu bebek için çok hevesli. Şimdiden bebeğe Bellini cradle almış. Sadece 6 ay kullanılıyormuş. İlk başta ne gerek vardı dedim ama çokta beğendimbir kaç ay kullanırım sonrada ihtiyacı olan birine veririm. Odasınıda büyük ihtimalle cinsiyeti belli olur olmaz alır bize bırakmaz. Hatta odanın boyasını bile yapar. Çok zevkli bir kadın o yüzden endişem yok hayırlısıyla bir doğsunda hepsi olur inşallah. Hatta olmasada olur. Sağlıklı bir şekilde doğsunda başka şey istemiyorum.
bu arada kızlar resimlerime bakıyodumda aklıma geldi. biz bigün eşimle kahve yaptık içtik dalgasına fala bakiyim demiştim ve benim fincanımda böle bişi çıkmıştı. bariz belli zaten bi kadın bebeği havaya kaldırmış seviyor o zaman hamile olduğumu bilmiyodum 2 hafta sonra öğrendim hamile olduğumu çok garibimize gitmişti :) yanlız tepelerinde bi kadın var ona yorum yapamadık acaba kim olabilir yorumu olan varmı acaba
Eki Görüntüle 559024
hanımlar 20 gündür öksürüğüm devam ediyor denemediğim bitkisel yol kalmadı , kaburgalarım kasıklarım öksürükten o kadar acıyorki artık nefes alırken bile canım yanıyor. dün kbb ye gittim antibiyotik verdi kadın doğumcunuza sormadan başlamayın dedi başka da size yapacak birşey yok dedi. doktorumda kullanalım dedi. bir de işin kötü yanı dün gece burnumda tıkandı şimdi hiç nefes alamaz oldum. nedir bu çektiğim , bir yandan da işteyim zaten halim yok kimse git evine demiyor. zaten midemde çok bulanıyor. akşam olsa da şöyle sıcacık yatağımda bir uyusam.
saol canım teşekkürederim öyle dediğin gibi ama neyapayım o da benim gibi heyecanlansın bana anlayış göstersin istiyorum belki de diğer arkadaşların dediği gibi karnım büyüyünce belki biraz daha anlayışlı olur, aslında canın bişey sitiyomu diye sorup ediyo ama bel fıtığım tutuyo ağrıdan kıvranıyorum yada asabi olup duygusal oluyorum onu anlayamıyo ben de dediğin gibi takmamaya çalışıcam ağladıkça bebeğime zarar veriyorum ama aynı dediğin gibi buhafta hemen heme hergün ağladım dün gece hariç
ay yarabbim ağlamak için bşy bekliyomuşum gözyaşlarım sıraya girmiş neden arıyomuş dışarı çıkmak içinbebegımı o kadar cok ozledım kı sımdıden anlatamam
anne olmak ne demekmıs daha sımdıden anlamaya basladım
hıc bu kadar heyecanlı ve ısteklı bekledıgım kımse olmamıstı
daha gormeden sesını duymadan dokunmadan kımseyı bu kadar cok sevmemıstım
oyle askla baglandım kı en ufak bı sesde bıle karnımı tutuorm yavrum zarar gormesın dıe
gece gunduz hep ama hep aklımda yavrum acaba mutlu mu huzurlu mu orda benı sımdıden oda sevıomu
annesı ben olacagım ıcın kendını sanslı hıssedıomu bu kadar cok beklendıgını ve ozlendıgını bılıo mu
offf anlatamıorm bıle hıssettıklerımı
su zaman cabucak geccsın de kavusalım artık
aayyyyy allah kimseyi böyle insanlarla karşılaştırmasın çok fenayap kuzum yap
Aman Allah beni ona muhtaç etmesin başka bişey istemiyorum
Ben ilk evlendiğimde zehirlenmiştim sabahta eşim işe gitmişti zar zor ona seslendim son gücümle çıktı geldi ben bayılmışım zaten
sonra yatağıma yatırmış beni komşusuna seslenmiş uyandığımda ikisi odamda yerde oturmuş gülüp sohbet ediyolardı o gün nefret ettim zaten
eşim geldi kucakladı götürdü Allahtan ona haber vermiş
Yani hep dua ederim Allah beni ona muhtaç etmesin bu saatten sonrada onu bana etmesin çünkü ben onun gibi yapamam yine elimden geleni yaparım bu seferde
kendime kızarım öyle yani
ooh ne güzel hemen buluncak bşy aşermişsin kızkızlar 3 aydır ilk defa bişeyi bu kadar aşerdim galiba marul :) ama tuzlu limonlu üzerinede yağ ohhhh şimdi koca bi tabak yiyorum:))):))
kız sen ne güzelmişin öyle yavru kuşum, ee tohumda varsa minişine de geçer heralde, geçsin tabi ya anasına benzemicek de kime benzicek dimi amaBİraz nostalji yapalım dedim benim bebekliğim bu ama gördüğünüz üzere ben kızıl saçlı bir bebektim acaba diyorum bebişim nasıl olcak benim annem esmerdi çünkü babam kızıldı ama bizim bebiş kızıl mı olur dersiniz
sağlıklı olduğunu duyarsın inşallah cnm.hepimiz şu ara cinsiyet etrafında konuşup duruyoruz ama sırf meraktan başka bşy deil, sağlıklarından başka ne isteyebiliriz ki yeter ki herbişeyleri yerli yerinde olsun normal olsunlar kimseye muhtaç yaşamasınlar yeterbana doktorum direk amniyosentez yaptır dedi ya hiç heveslenemiyorum ben şimdi sizin gibi. Cinsiyetini falan hiç merak etmiyorum. Sadece sağlıklı olmasını diliyorum hepsi bu.
ve öyle olduğu için annem iki düşük yapmış öyle olmuyor o işler tarlada doğum yapan vs düşüklerde oluyor hamileleri saymıyorlarmış ki çok kızıyorum böylelerine abimde böyle ilk haftalarda kasık ağrım olurdu psikolojik derdi ): değil derdim annemde boşver abini sen bana söyle diyordu eşim allah razı olsun ondan işten geliyor ev işlerinde bile yardım ediyor bana ilşkiden bile bebek için kaçınıyor düşünüyor saolsun gerçi iki yıl uğraştık ondan eltim ebe mesela sakın der hiç yapma şimdi yerleşme zamanı beeğinin boşver kalsın çok yatsan 9 ay yatacaksın dşyor eşimde öyle diyor işi yapmasan birşey olmaz ama giden geri gelmez diyor sinir bozucu durumkarınlarında taşımadıkları için bazıları anlamıyor tabiri caiz işe odun oluyor lar arkadaşım vardı kız işten çıkar yemek nerde derdi kocası sürekli ağlardı kız hiç hamile olduğunu düşünmezdi kadının yapı meselesi karnı büyüdü şimdi farketmiş daha hamile olduğunu anaca endişelnmeye başlamış aileden geliyor böyle şeyler benim kocamın annesinden allah razı olsun çok iyi yetiştirmiş evlatlarını oğlum olursa kadına değer veren kadını kadın gören evlat yetiştirmek isterim bu arada polislik çok acayip bir meslek eşimde polis seni çok çok iyi anlıyorum aynen öyle oluyor birazda kıskançlık var sanki bu durumda nöbet konusunda ben tutuyorum sende tut meselesi
dmtfth
yok canlarım yaa bizimki okadar anlayışlıki düğünümüz karsta oldu bizim ve ben orda hastaydım hani iilk gece buraya gelince olacaktı biliyolardı bunuda neyse geldik geldiğimiz gün oldu bizim ve onun üçüncü günü bizdeydi o kadar anlayışlı yani düşünün..
valla tatlım bnm kayınvalide gilde karslı ben tabi istanbulda yaşıyorum beni alana kdr çok zorlandılar ailem tek kız olduğum için katıydı epeyce nişanda herşey 10 numara oldu ama bana tabi çok yanlış gelen durumları vardı kültürde olabilir yanlış gelen ama yol yordam hiç bilmiolardı kayınpederimi çok severdim gözlerimden öperdi hep severdi beni ben diğer gelinlerinden farklıyım brz aile yaşantısı görmüşlük olarak o yzden benim söz hakkım hep vardı neyse nişan güzel oldu btti haziranda düğünümüz oldu taa ki düğüne kdr sorun yoktu ama düğünde aileler brbrne girdi olan bnle eşime oldu tabi 2miz maymun gbi ortada büküm büküm büküldük.Meselede şuydu kayınpeder 5 parasız gelmiş düğün yapmaya gtmiş ev..r die i mağazaya beğenmiş obilyaları beyaz eşyaları herşeyi beni götürdü dedi ki bak kızım ben bunu bunu bunu beğendim 2,3 alternatif vermiş bide banaşmdi gülüom ama o zaman tabi beynime kan sıçradı ben bi gttm o mobilyaları dolapları bana bedava verseler alıp evime koymam çokta kiracıyım insan 1 kere evlenio yani.Yüzüne ddm ki valla ben bnların hiçbirini beğenmedim ddm durdu kaldı çıktık ordan meğer amacı para yok ya taksitle alıp üstümüze bırakıcak borcu.Madem ben ödiycem ddm bellonaya gttm koltuk takımımı konsolu masa sandalye vs aldım herşeyi ordan siemene buzdolabı çamaşır makinesi fırınıda aldım halılarımıda beğenip aldım düğünden snra tabi çok sıkıntı çektik eşimin maaşı belli kiramı verelim faturalarımı mutfak masrafı çok oldu bide ilk zamanlar sağolsunlar evlendim aynı snn gbi 3 gün snra geldiler bize 15 gün başımdalardı eşimin anası babasıdır die ses etmedim mecbur kmse kmseyi sevmesede saygı duymak zorunda oluo biyerden sonra.15 gün bizim doğu insanı brz anlayışsız sabahın 7sinde uyanıolardı bnm eşimde öğlen 12 de gider işe 11 de gelir akşam geçuyuruz bide yeni evlisin geç uyuyosun mecbur 2 sabah kalktım verdim çaylarını ddm valla ben kalkamıorum ddm eşime yat sende ddi allahtan çok anlayışlıdır düşkündür bana ezik çnkü ailesinden ötürü brzda.Neyse ben 6 tane bilezik bozdum bunların yüzüne borçları ödeyemioduk ama kayınpederimede ddm ki bi oğlun daha var bizden zerre destek görmiceksiniz ddm biz nasıl kendi kendimize evlendiysek o da öyle evlensin ddm bişi demedi ama çok soğudum cnm anlıycağın ailem de çok soğudu şmdi hamileyim arayıp eşime soruolar nasıl iyimi midesi bulanıomu die bnde ddm ki eşime senmi hamilesin ben mi onlarda beni pek aramazlar pek umrumdada değil zaten uzak dursunlar yeter olan saygımda az buçuk gtsin istemiorum ama eşimi çok seviyorum o bnm hayatımdaki tek doğrum tek gerçeğim iyi ki evlenmişim ve iyiki ona bi bebek vericem allah bizi mtlu etsin gerisi boş aileler 2. planda
Hoşgeldin canım arzu_mu'ya özel mesaj at yaşını kaçıncı çocuğun olduğu kalp atışlarını duyduğun günü seni de listeye eklesinler. Bu aralar halsizlikler ara ara yoklayan bel ağrısı tavuk, balık soğan sarımsaktan tiksinmek dışında bir problemim yok çok şükür.
canım bende yeniyim ama özel mesaj atamıyorum sen atabilirmisin yaşım 25 ilk çocuk ve kalp atışını duyduğum tarih 28 ekim
Gönderdim canım ekler seni de en kısa zamanda inşallah
hoşgeldin aramıza cnm.benim küçük kızım vararkadaslar benide ekleyin 12+6 yım muhtemel doğum tarihimiz haziran 1 yada ikisi cinsiyet öğreenen oldumu bakalım aranızda
zaman ne gösterir bilemem ama ben de yanımda çok fazla yatırmayı düşünmüyorumooooooooooooo 3 yasına kadarmı? valla canım ben o kdar uzun durdurmam odamda.. tabiki baslarda benimle olucak ama bir süre sonra odasına geçer bebişim.. nasılsa yanyana odalar hemen duyarız sesini...
dmtfth
yok canlarım yaa bizimki okadar anlayışlıki düğünümüz karsta oldu bizim ve ben orda hastaydım hani iilk gece buraya gelince olacaktı biliyolardı bunuda neyse geldik geldiğimiz gün oldu bizim ve onun üçüncü günü bizdeydi o kadar anlayışlı yani düşünün..
valla tatlım bnm kayınvalide gilde karslı ben tabi istanbulda yaşıyorum beni alana kdr çok zorlandılar ailem tek kız olduğum için katıydı epeyce nişanda herşey 10 numara oldu ama bana tabi çok yanlış gelen durumları vardı kültürde olabilir yanlış gelen ama yol yordam hiç bilmiolardı kayınpederimi çok severdim gözlerimden öperdi hep severdi beni ben diğer gelinlerinden farklıyım brz aile yaşantısı görmüşlük olarak o yzden benim söz hakkım hep vardı neyse nişan güzel oldu btti haziranda düğünümüz oldu taa ki düğüne kdr sorun yoktu ama düğünde aileler brbrne girdi olan bnle eşime oldu tabi 2miz maymun gbi ortada büküm büküm büküldük.Meselede şuydu kayınpeder 5 parasız gelmiş düğün yapmaya gtmiş ev..r die i mağazaya beğenmiş obilyaları beyaz eşyaları herşeyi beni götürdü dedi ki bak kızım ben bunu bunu bunu beğendim 2,3 alternatif vermiş bide banaşmdi gülüom ama o zaman tabi beynime kan sıçradı ben bi gttm o mobilyaları dolapları bana bedava verseler alıp evime koymam çokta kiracıyım insan 1 kere evlenio yani.Yüzüne ddm ki valla ben bnların hiçbirini beğenmedim ddm durdu kaldı çıktık ordan meğer amacı para yok ya taksitle alıp üstümüze bırakıcak borcu.Madem ben ödiycem ddm bellonaya gttm koltuk takımımı konsolu masa sandalye vs aldım herşeyi ordan siemene buzdolabı çamaşır makinesi fırınıda aldım halılarımıda beğenip aldım düğünden snra tabi çok sıkıntı çektik eşimin maaşı belli kiramı verelim faturalarımı mutfak masrafı çok oldu bide ilk zamanlar sağolsunlar evlendim aynı snn gbi 3 gün snra geldiler bize 15 gün başımdalardı eşimin anası babasıdır die ses etmedim mecbur kmse kmseyi sevmesede saygı duymak zorunda oluo biyerden sonra.15 gün bizim doğu insanı brz anlayışsız sabahın 7sinde uyanıolardı bnm eşimde öğlen 12 de gider işe 11 de gelir akşam geçuyuruz bide yeni evlisin geç uyuyosun mecbur 2 sabah kalktım verdim çaylarını ddm valla ben kalkamıorum ddm eşime yat sende ddi allahtan çok anlayışlıdır düşkündür bana ezik çnkü ailesinden ötürü brzda.Neyse ben 6 tane bilezik bozdum bunların yüzüne borçları ödeyemioduk ama kayınpederimede ddm ki bi oğlun daha var bizden zerre destek görmiceksiniz ddm biz nasıl kendi kendimize evlendiysek o da öyle evlensin ddm bişi demedi ama çok soğudum cnm anlıycağın ailem de çok soğudu şmdi hamileyim arayıp eşime soruolar nasıl iyimi midesi bulanıomu die bnde ddm ki eşime senmi hamilesin ben mi onlarda beni pek aramazlar pek umrumdada değil zaten uzak dursunlar yeter olan saygımda az buçuk gtsin istemiorum ama eşimi çok seviyorum o bnm hayatımdaki tek doğrum tek gerçeğim iyi ki evlenmişim ve iyiki ona bi bebek vericem allah bizi mtlu etsin gerisi boş aileler 2. planda
karsta var canım evi gitmiyo orayada büyük oğlu oturuyo onun eşide istemiyo bunu. eşimde ne desin asnnem dio kapıya atamamya diyo
bende aynı düşünceyle yola çıkmıştım hep ama inan bi yere kadar artık tahammülüm kalmadı ve ben daha beş aylık evliyim
hanımlar yardımcı olabilcek bir hayırsever yok muuu ???
ah bi bilsem o konuda zaten çok dertliyim ben sorma canım bide hiç yalnız kalamıyoruz işin kötüsü ne yapsak oda dahil son çılgına çevirdi çocuğa o bakarmış ben anlamazmısım çocuk bakmaktan varya kendimi zor tututyorum. o yüzdende oda takım ı yerine beşik almaya karar verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?