2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım hayırlı olsun kızınız inşallah:) çok şükür testde iyi çıkmış darısı bizim başımıza inşallah bu arada 12 + kaçta yaptırdın testi canım..

Kızlar ben acayip hasta oldum acaba bı acile gitsem mı ne dersiniz

Bol bol C vitamini al canım..Acile gitsen ne yapacaklarki ilaçta alamıyorsun...Geçmiş olsun

Tebrik ederim canım..Bizlerde en yakın zamanda öğreniriz inşallah cinsiyetleri

canımgeçmiş olsun... yat dinlen sen.doktor neden kızsın ya böle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum bana yani bizlere cvp vermek zorundalar mutlaka. ben işte memleketimdeyken öğrendiğimde durumumu kap şeklinin olduğunu soru üstüne soru sorunca ters bakmıştı bende aynısını yaptım ve dedim istifa mı edersin naparsın bilmem ama bana cvp vermek zorundasın.. böylede olmalı yanii. ALLAH a çok şükür şuan ki doktorum çok iyi ne zaman ararsan ara birşey demiyor...

neyi ne zaman istiyorsan git canım doktorunun yanına endişelenmek senin en doğal hakkın bebeğini düşünüyorsun sonuçta....

tekrardan çok geçmiş olsun tatlım en kısa zamanda düzelir inşallah zorunlu olmadığı sürece kalkmamaya çalış bence de dualarım hepinizle tüm annelerle... İnşallah sağlıcakla kucağımıza alıcaz ALLAH nasip edecek inşallah bize o günleri :)))) iyi düşünelim her zaman ALLAH a emanet bebişler :)))))

geçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:

sabah erkenden yola koyulduk eşimle 10 da randevumuz vardı ikili test için.ben gerçekten işinde uzman olduğunu düşündüğüm doç dr zeki şahinoğluna muaynehanesine gittik bağdat caddesi çiftehavuzlara.kendisi ayrıca ataşehir şifa ve gebze anadolu sağlıkta perinatoloji uzmanı.kendisi bizi 45 dk bekletti oda önemli değil neyse ama ultrasonda bebiş hiç durmadı.sürekli yer değiştirdi.karnımdan baktı önce,sonra idrar torban dolu lavaboya git gel deditekrar karından baktı.baktıki olmicak alttan muayene edebilirmiyim dedibende siz nasıl uygun görürseniz diyebildimordada biraz kurcaladıktan sonra bebek baş aşağı konuma geçtiği için görüntü alamadı ve tekrar karına geri döndü,bu arada sürekli karnımı dürttü ultrason cihazıyla ve öksürttü beni ama olmuyordu.artık dua ediyordum içimden bebiş uygun pozisyona geçsin diye.sonra bi ara baktım ölçüm yapıyor.artık ben bile sıkılmıştımhoca çok soğuktu,msvlt arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ne kadar heyecanlanmıştım.herşeyini tek tek gösterdi demişti yazısında.hiç bişey anlatmadı bebekle ilgili,bebeğin hiç bişeyini göstermedi.hiç heyecanımızı paylaşmadı.ağzından bişey çıksın diye doktorun ağzının içine baktık eşimlekendi çapında işini yaptı ve bıraktı.iyi dedi,olumsuz bişey görmedim dedi.o kadarişinde iyi olabilir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıf.normalde 12+1 dim bugün ama kendisinin ölçümüne göre 11+3 çıktımboyumuzda çok kısa çıktı.4,5 cm.daha 8 gün önce biz 11+1 dik.2 gün mü büyümüşüz yaniçok canım sıkıldı.resmen paramızla rezil olduk.eşimle ben hiç memnun kalmadık.açıkcası ben günüm geçmeden başka bi doktora görünmeyi bile düşünüyorum...

moralimiz bozuldu gördüğümüz muameleden dolayı.bizde gün boyu kendimizi gezmeye verdik.sinemaya falan gittik.
umarım diğer arkadaşlarımızın karşısına benim gibi doktorlar çıkmaz ve umarım hepimizin sonuçları tertemiz çıkar...

bazı ultroson cizhazları farklı ölçüm yapıyor değişiyor boyuda 4 .5 cm olabilir her bebek 50 cm doğmuyor ama içinize sinmediyse baska bir yere daha baktırın
zaten cumarteside doktorlar yoğun oluyor gitmemek lazım sanırım benim doktorumda az konusuyor cumartesileri

belki bebeğin durmadığı için tam ölçememeiştir seninkide maşlalh baya hareketliymiş :) hiç canını sıkacak birşey yok sen biraz daha ayrıntılı bilgi alırım die umut etmişsin boşver bebişlerimiz sağlıklı olsunda :) iyi olduğunu söylemiş ya oda yeter :)

maalesef bizim doktorumuzda bizimle henüz pek ilgilenmiyor.. kontrol haftaya çatladım artık... Ama en azından test sonuçların iyi çıkmış bozma moralini

CANIM endişelenmene hiç gerek yok e benimde tiroidlerde sorun var
Düzenli ilaç kullanıyorum ayda bir olcturuyorum değerlerimi
Dahiliye uzmanına gidiyorum ben o zeka geriliği söyle
Eğer tedavi edilmeZse bebekte belki bi sorun oluşuyormuş
Çok şükür ilaçlarımızı düzenli kullanırsak bi sıkıntı olmaz inş

sevgili annişler, içinizde progesteron kullanan var mı? progesterona başlamadan önce doktorunuz hormon değerlerinizi ölçtü mü? lütfen acil cevaaaap :))

Bende kullanıyordum CANIM ama bıraktım
Hormon degerleri ölçülmedi düşüğü engellemek için vermişti doktorum

arkadaşlar lekelenmeniz olmuşçok geçmiş olsun,dilerim bu son olur...

seninde öğretmenler günün kutlu olsun canım ve ehliyetinde hayırlı olsun...

Aynen ben de birazdan gezmeye gidicem :) Bugün benim doğum günüm :) gezmek hakkım ama dimi :)

nice mutlu senelere:124:

canım sonuçların ve minik kızın hayırlı olsun

tşk ederim canım cevabın için korkum şu yüzden doktor bana sürekli takip olmalı demedi kendi isteğimle hamiel olduğumu öğrendiğğimde yaptırdım oda normal aynen devam dedi 1 buçuk ay geçti ve sanırım haftalar ilerledikçe ihtiyaç artıyormuş doktora ben böyle bir hastalığm olduğunu söylediğim halde test sonucuna göre normal dedi ve bıraktı takip istemedi bende bilmediğim için birşey demedim yoksa her gittiğimde onuda yaptırırdım bu kadar öenmli şey atlanır mı allah korusun ya doğuştan bu hastalık ondada olursa daha minicikken başlıcak tedaviye buna canım sıkıldı endokrin uzamnıda yok pazartesi merkeze gidicem sırf endokrin uzamanına danışmak için atlayamam böyle bir şeyi ama doktorun beni yönlendirmesi gerekmezmiydi sen kaç mg alıyorsun ben 100 mg

her ultrason bir olmuyo canım bebişinde baya harekliymiş ama için rahat etmicekse tekrar git

Bende de hasimato var suan degerlerim normal sinirlarda ve normalden hizli calisiyor zaten hasimato ilk absta hiper yok olduktan sonra hipoya cevirebiliyor, benim bildigimde hipotiroid zeka geriligine sebep olabiliyor cunku yavas calisiyor tabi ilac kullanilmazsa ama ilaci ve duzenli kontrol oldugunda cevremde tanidigim bir suru insan var hipo yada hiper masallah herkesin cocugu oldukca saglikli zeki.Ne kadar cok bu hastalik varmis suan daha cok hissettim ben annemi bu illettden dolayi kaybediyordum cunku ne oldugunu anlayamadilar 1 hafta yogunbakimda yatti annem anlamadilar ayagiyla hastaneye gelmistik ve en son annemin suru kapanmis ve solunuma baglanmisti ve olayi cozmelerinin ardindan kucucuk bir hapla annem geri donmeye basladi.Allaha binlerce kere sukrediyorum.Ama iste o ilac tum herseyi duzenliyor hastaligi bilip kontrol edince hicbir sikintisi yok bebekde bu sekilde korunuyor.Bu arada bu konuda cok iyi bir doktor var prof. İlhami Uslu aklinizda olsun

geçmiş olsun aslında çok öenmli bir hastalık doğduktan sonra direk bebeklere yapılıyormuş bu test bizimkilere özellikle yapılması gerekir çünkü anneleri bu hastalıktan olmuş oluyor inş onlar hasta olmaz olmamalrı içinde bizim dikkat etmmeiz gerekir

Simdi biraz daha arastirdim hiperde hipo ayni sekilde benzer tehlikelerdeymis, bizimde ayda bir kontrol olmamiz gerekiyor ben doktorumada soyledim ama kontrolumu yaptimak icin neyi bekliyor acaba, halen olcturmedi.

Annemde, teyzelerimde kuzenlerde var tum kiz cocuklarinin kontrol olmasi gerekiyor.Annemde cok hizli calistigi icin vucut sodyum ve potasyumu disari atiyormus.Sodyumda kasin calismasini saglarmis tabi kalp de kasdan olustugu icin annemin nabzi 20 lere dusmustu en sonunda tomografi cekildi ve anladilar.Bize beyninde tumor var ayada bobrek ustu bezi yetmezligi var dediler ama hipertiroid cikti.Hamilelikde iyice dengesizlesiyormus onceden degerler normal olsa bile, benim acilen endokrin doktoruma gorunmem lazim.

cık cık cık ya bazen insanlar düşünemiyor demekki çok çok geçmiş olsun demek bu hastalık bu raddeye kadar getirebiliyor samdunda ilk anlaşıldığında doktorum dedi nasıl durdun bu zaman kadar diye hayati bir hormon dedi valla ilk öğrendiğimde çok kötü olmuştum doktor o kadar kötrü anlattıki neyseki okadar korkunç değil yan etkisi olmayan bir ilaç kullanıcam ömür boyu endokrin uzamnı bulsam bulunduğum yerdede yok merkeze gidicem aksatmaya gelmez bende diğer randavumu beklesem hastanedemi yaptırsam diyorum ama daha 12 gün var korkuyorum bebeklerimiz için günler haftalar çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…