Selamlar herkese. Uzuuun zamandir giremedim, simdi soyle bir okudum ama ayrintili okumam ve herseyden haberdar olmam imkansiz galiba. Herkesler iyidir umarim.
Bizden haberlere gelirsek; bugun ikili taramamizi yaptirdik normal zamanindan yaklasik 2 hafta gecti ama olsun dedi doktor. Sonuclarimiz cook iyiydi. Cook sukur hic bir sorun yok. Sat a gore 13 haftayi bugun doldurdum ama bebegim daha ilerdeymis. 3-4 gun kadar. 28-29 mayis dedi doktor. Saniyorum hazirani bulmayacak dogum.
Veeeeeee:)) cinsiyetimizi de ogrendik. 4 boyutlu ultrason ile bakti dontorunuz ve epey inceledikten sonra buyuk ihtimalle kiz dedi.
Haftaya %100 belli olur dedi. Bu habere en cok 4 yasindaki kizim sevindi. Zaten hep "Allah im bana bir kiz kardes ver" diye dualar etmisti gebeligimden once. Esim de ben de cok sevindik. Rabbime sukurler olsun:))
Bizde isler boyle, sizler nasilsiniz..
Kızlar ben acayip hasta oldum acaba bı acile gitsem mı ne dersiniz
Tebrik ederim canım..Bizlerde en yakın zamanda öğreniriz inşallah cinsiyetleriSelamlar herkese. Uzuuun zamandir giremedim, simdi soyle bir okudum ama ayrintili okumam ve herseyden haberdar olmam imkansiz galiba. Herkesler iyidir umarim.
Bizden haberlere gelirsek; bugun ikili taramamizi yaptirdik normal zamanindan yaklasik 2 hafta gecti ama olsun dedi doktor. Sonuclarimiz cook iyiydi. Cook sukur hic bir sorun yok. Sat a gore 13 haftayi bugun doldurdum ama bebegim daha ilerdeymis. 3-4 gun kadar. 28-29 mayis dedi doktor. Saniyorum hazirani bulmayacak dogum.
Veeeeeee:)) cinsiyetimizi de ogrendik. 4 boyutlu ultrason ile bakti dontorunuz ve epey inceledikten sonra buyuk ihtimalle kiz dedi.
Haftaya %100 belli olur dedi. Bu habere en cok 4 yasindaki kizim sevindi. Zaten hep "Allah im bana bir kiz kardes ver" diye dualar etmisti gebeligimden once. Esim de ben de cok sevindik. Rabbime sukurler olsun:))
kızlar progestanı bırakalı 15 gün oldu bugün yine lekelenmem oldu kızgınlık üzüntü karışımı bişey yaşıyorum artık son kontrolde doktora sordum lekelenmem olursa geliyim mi yine yoksa progestanamı başlıyım diyee gelmene gerek yok akşamları bitane iç dedi ama içim rahat etmiyor kızlar şimdi yine neden başladı diyorum bütün bayan doktorları ardım 3 hastane var yakınımda hepsi ful kendi doktorum 10:30 da gelicek yine gidip sormak istiyorum ama kızmasından korkuyorum beni evhamlı sorunlu biri gibi görsün istemiyorum yaaa ne biliyim kafam karmakarışık 2 erkek doktor buldum randevuları boş ama erkek doktorada eşim izin vermiyo oda kızıyo bana niye böle yapıyosun doktor sana ne dedi diyeee yaaa bi fikir verin nolur napıyım yoksa içim içimi yiycek biliyorum
Bol bol C vitamini al canım..Acile gitsen ne yapacaklarki ilaçta alamıyorsun...Geçmiş olsun
Bilemedim canım ya burnum falan tikali oksijen alimida minnoslar için önemli ya bı an endişelendim
geçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:
sabah erkenden yola koyulduk eşimle 10 da randevumuz vardı ikili test için.ben gerçekten işinde uzman olduğunu düşündüğüm doç dr zeki şahinoğluna muaynehanesine gittik bağdat caddesi çiftehavuzlara.kendisi ayrıca ataşehir şifa ve gebze anadolu sağlıkta perinatoloji uzmanı.kendisi bizi 45 dk bekletti oda önemli değil neyse ama ultrasonda bebiş hiç durmadı.sürekli yer değiştirdi.karnımdan baktı önce,sonra idrar torban dolu lavaboya git gel deditekrar karından baktı.baktıki olmicak alttan muayene edebilirmiyim dedi bende siz nasıl uygun görürseniz diyebildim ordada biraz kurcaladıktan sonra bebek baş aşağı konuma geçtiği için görüntü alamadı ve tekrar karına geri döndü,bu arada sürekli karnımı dürttü ultrason cihazıyla ve öksürttü beni ama olmuyordu.artık dua ediyordum içimden bebiş uygun pozisyona geçsin diye.sonra bi ara baktım ölçüm yapıyor.artık ben bile sıkılmıştım hoca çok soğuktu,msvlt arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ne kadar heyecanlanmıştım.herşeyini tek tek gösterdi demişti yazısında.hiç bişey anlatmadı bebekle ilgili,bebeğin hiç bişeyini göstermedi.hiç heyecanımızı paylaşmadı.ağzından bişey çıksın diye doktorun ağzının içine baktık eşimle kendi çapında işini yaptı ve bıraktı.iyi dedi,olumsuz bişey görmedim dedi.o kadar işinde iyi olabilir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıf.normalde 12+1 dim bugün ama kendisinin ölçümüne göre 11+3 çıktım boyumuzda çok kısa çıktı.4,5 cm.daha 8 gün önce biz 11+1 dik.2 gün mü büyümüşüz yani çok canım sıkıldı.resmen paramızla rezil olduk.eşimle ben hiç memnun kalmadık.açıkcası ben günüm geçmeden başka bi doktora görünmeyi bile düşünüyorum...
moralimiz bozuldu gördüğümüz muameleden dolayı.bizde gün boyu kendimizi gezmeye verdik.sinemaya falan gittik.
umarım diğer arkadaşlarımızın karşısına benim gibi doktorlar çıkmaz ve umarım hepimizin sonuçları tertemiz çıkar...
geçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:
sabah erkenden yola koyulduk eşimle 10 da randevumuz vardı ikili test için.ben gerçekten işinde uzman olduğunu düşündüğüm doç dr zeki şahinoğluna muaynehanesine gittik bağdat caddesi çiftehavuzlara.kendisi ayrıca ataşehir şifa ve gebze anadolu sağlıkta perinatoloji uzmanı.kendisi bizi 45 dk bekletti oda önemli değil neyse ama ultrasonda bebiş hiç durmadı.sürekli yer değiştirdi.karnımdan baktı önce,sonra idrar torban dolu lavaboya git gel deditekrar karından baktı.baktıki olmicak alttan muayene edebilirmiyim dedi bende siz nasıl uygun görürseniz diyebildim ordada biraz kurcaladıktan sonra bebek baş aşağı konuma geçtiği için görüntü alamadı ve tekrar karına geri döndü,bu arada sürekli karnımı dürttü ultrason cihazıyla ve öksürttü beni ama olmuyordu.artık dua ediyordum içimden bebiş uygun pozisyona geçsin diye.sonra bi ara baktım ölçüm yapıyor.artık ben bile sıkılmıştım hoca çok soğuktu,msvlt arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ne kadar heyecanlanmıştım.herşeyini tek tek gösterdi demişti yazısında.hiç bişey anlatmadı bebekle ilgili,bebeğin hiç bişeyini göstermedi.hiç heyecanımızı paylaşmadı.ağzından bişey çıksın diye doktorun ağzının içine baktık eşimle kendi çapında işini yaptı ve bıraktı.iyi dedi,olumsuz bişey görmedim dedi.o kadar işinde iyi olabilir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıf.normalde 12+1 dim bugün ama kendisinin ölçümüne göre 11+3 çıktım boyumuzda çok kısa çıktı.4,5 cm.daha 8 gün önce biz 11+1 dik.2 gün mü büyümüşüz yani çok canım sıkıldı.resmen paramızla rezil olduk.eşimle ben hiç memnun kalmadık.açıkcası ben günüm geçmeden başka bi doktora görünmeyi bile düşünüyorum...
moralimiz bozuldu gördüğümüz muameleden dolayı.bizde gün boyu kendimizi gezmeye verdik.sinemaya falan gittik.
umarım diğer arkadaşlarımızın karşısına benim gibi doktorlar çıkmaz ve umarım hepimizin sonuçları tertemiz çıkar...
mrb kızlar ben birşey merak ediyorum burda trıid hastası olan varmış bende var hangisi bilmiyorumda o hormonu vücudum yok ediyormuş bende dışarıda takviye ile alıyorum sorun olur ilaç sadece yeterli olur muki çocyuğuma zeka geriliğine neden oluyormuş sanırım allah korusun dadaha önce yada geçirmiş olan hamileliği nasıl geçti endişelenmem gerekir mi bilmiyorum
sevgili annişler, içinizde progesteron kullanan var mı? progesterona başlamadan önce doktorunuz hormon değerlerinizi ölçtü mü? lütfen acil cevaaaap :))
yaşasınn annişler!! direksiyon sınavımı da geçtim bugün çok şükür ehliyetimi alıcamöğretmenler günü hediyesi gibi oldu bu bana tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun sevgiler
Aynen ben de birazdan gezmeye gidicem :) Bugün benim doğum günüm :) gezmek hakkım ama dimi :)
Selamlar herkese. Uzuuun zamandir giremedim, simdi soyle bir okudum ama ayrintili okumam ve herseyden haberdar olmam imkansiz galiba. Herkesler iyidir umarim.
2'li test kaçınca haftalarda yapılıyor?
CANIM endişelenmene hiç gerek yok e benimde tiroidlerde sorun var
Düzenli ilaç kullanıyorum ayda bir olcturuyorum değerlerimi
Dahiliye uzmanına gidiyorum ben o zeka geriliği söyle
Eğer tedavi edilmeZse bebekte belki bi sorun oluşuyormuş
Çok şükür ilaçlarımızı düzenli kullanırsak bi sıkıntı olmaz inş
her ultrason bir olmuyo canım bebişinde baya harekliymişgeçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:
Senin kastettiğin haşimato tiroidi anlattığın kadarıyla.Benim ki hipotiroidi.Her ay düzenli olarak endokrin doktoruma gidiyorum tahlillerimi yaptırıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.İhmal etmeyin kesinlikle.Geçmiş olsun
Bende de hasimato var suan degerlerim normal sinirlarda ve normalden hizli calisiyor zaten hasimato ilk absta hiper yok olduktan sonra hipoya cevirebiliyor, benim bildigimde hipotiroid zeka geriligine sebep olabiliyor cunku yavas calisiyor tabi ilac kullanilmazsa ama ilaci ve duzenli kontrol oldugunda cevremde tanidigim bir suru insan var hipo yada hiper masallah herkesin cocugu oldukca saglikli zeki.Ne kadar cok bu hastalik varmis suan daha cok hissettim ben annemi bu illettden dolayi kaybediyordum cunku ne oldugunu anlayamadilar 1 hafta yogunbakimda yatti annem anlamadilar ayagiyla hastaneye gelmistik ve en son annemin suru kapanmis ve solunuma baglanmisti ve olayi cozmelerinin ardindan kucucuk bir hapla annem geri donmeye basladi.Allaha binlerce kere sukrediyorum.Ama iste o ilac tum herseyi duzenliyor hastaligi bilip kontrol edince hicbir sikintisi yok bebekde bu sekilde korunuyor.Bu arada bu konuda cok iyi bir doktor var prof. İlhami Uslu aklinizda olsun
geçmiş olsun aslında çok öenmli bir hastalık doğduktan sonra direk bebeklere yapılıyormuş bu test bizimkilere özellikle yapılması gerekir çünkü anneleri bu hastalıktan olmuş oluyor inş onlar hasta olmaz olmamalrı içinde bizim dikkat etmmeiz gerekir
Annemde, teyzelerimde kuzenlerde var tum kiz cocuklarinin kontrol olmasi gerekiyor.Annemde cok hizli calistigi icin vucut sodyum ve potasyumu disari atiyormus.Sodyumda kasin calismasini saglarmis tabi kalp de kasdan olustugu icin annemin nabzi 20 lere dusmustu en sonunda tomografi cekildi ve anladilar.Bize beyninde tumor var ayada bobrek ustu bezi yetmezligi var dediler ama hipertiroid cikti.Hamilelikde iyice dengesizlesiyormus onceden degerler normal olsa bile, benim acilen endokrin doktoruma gorunmem lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?