ammaan niye öyle yapmış ki o öyle, canım bazen dr.ların ters zamanına denk gelinebiliyor..kim bilir hangi işi ters gitti de sizden çıktı böyle. İçin rahat etmediyse gidin başka bir doktora, gerçi geçmiş bitmiş artık ama keşke lafını esirgemeseydingeçmişi okumadan önce bugün yaptıklarımı bi yazayım dedim.fikirleri olan arkadaşlarım olursada alıntılarınızı bekliyorum.aslında hafta sonu pek arkadaşımız burda olmuyor ama umarım yazım arada kaynamaz.herkes görür:105:
sabah erkenden yola koyulduk eşimle 10 da randevumuz vardı ikili test için.ben gerçekten işinde uzman olduğunu düşündüğüm doç dr zeki şahinoğluna muaynehanesine gittik bağdat caddesi çiftehavuzlara.kendisi ayrıca ataşehir şifa ve gebze anadolu sağlıkta perinatoloji uzmanı.kendisi bizi 45 dk bekletti oda önemli değil neyse ama ultrasonda bebiş hiç durmadı.sürekli yer değiştirdi.karnımdan baktı önce,sonra idrar torban dolu lavaboya git gel deditekrar karından baktı.baktıki olmicak alttan muayene edebilirmiyim dedi bende siz nasıl uygun görürseniz diyebildim ordada biraz kurcaladıktan sonra bebek baş aşağı konuma geçtiği için görüntü alamadı ve tekrar karına geri döndü,bu arada sürekli karnımı dürttü ultrason cihazıyla ve öksürttü beni ama olmuyordu.artık dua ediyordum içimden bebiş uygun pozisyona geçsin diye.sonra bi ara baktım ölçüm yapıyor.artık ben bile sıkılmıştım hoca çok soğuktu,msvlt arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ne kadar heyecanlanmıştım.herşeyini tek tek gösterdi demişti yazısında.hiç bişey anlatmadı bebekle ilgili,bebeğin hiç bişeyini göstermedi.hiç heyecanımızı paylaşmadı.ağzından bişey çıksın diye doktorun ağzının içine baktık eşimle kendi çapında işini yaptı ve bıraktı.iyi dedi,olumsuz bişey görmedim dedi.o kadar işinde iyi olabilir ama hasta doktor ilişkisi çok zayıf.normalde 12+1 dim bugün ama kendisinin ölçümüne göre 11+3 çıktım boyumuzda çok kısa çıktı.4,5 cm.daha 8 gün önce biz 11+1 dik.2 gün mü büyümüşüz yani çok canım sıkıldı.resmen paramızla rezil olduk.eşimle ben hiç memnun kalmadık.açıkcası ben günüm geçmeden başka bi doktora görünmeyi bile düşünüyorum...
moralimiz bozuldu gördüğümüz muameleden dolayı.bizde gün boyu kendimizi gezmeye verdik.sinemaya falan gittik.
umarım diğer arkadaşlarımızın karşısına benim gibi doktorlar çıkmaz ve umarım hepimizin sonuçları tertemiz çıkar...
tebriklerSelamlar herkese. Uzuuun zamandir giremedim, simdi soyle bir okudum ama ayrintili okumam ve herseyden haberdar olmam imkansiz galiba. Herkesler iyidir umarim.
Bizden haberlere gelirsek; bugun ikili taramamizi yaptirdik normal zamanindan yaklasik 2 hafta gecti ama olsun dedi doktor. Sonuclarimiz cook iyiydi. Cook sukur hic bir sorun yok. Sat a gore 13 haftayi bugun doldurdum ama bebegim daha ilerdeymis. 3-4 gun kadar. 28-29 mayis dedi doktor. Saniyorum hazirani bulmayacak dogum.
Veeeeeee:)) cinsiyetimizi de ogrendik. 4 boyutlu ultrason ile bakti dontorunuz ve epey inceledikten sonra buyuk ihtimalle kiz dedi.
Haftaya %100 belli olur dedi. Bu habere en cok 4 yasindaki kizim sevindi. Zaten hep "Allah im bana bir kiz kardes ver" diye dualar etmisti gebeligimden once. Esim de ben de cok sevindik. Rabbime sukurler olsun:))
Bizde isler boyle, sizler nasilsiniz..
desehacanım nasıl oldun? herşey yolunda mı?
canım hayırlı olsun kızınız inşallah:) çok şükür testde iyi çıkmış darısı bizim başımıza inşallah bu arada 12 + kaçta yaptırdın testi canım..
Tesekkurler. Biz hic bise sormadik doktora, kendisi soyledi. Emin olmasa soylemezdi diye dusunuyorum. Sat a gore tam 13+0 da ogrenmis olduk.
Bol bol C vitamini al canım..Acile gitsen ne yapacaklarki ilaçta alamıyorsun...Geçmiş olsun
Tebrik ederim canım..Bizlerde en yakın zamanda öğreniriz inşallah cinsiyetleri
Tesekkurler darisi basina:))arkadaşlar lekelenmeniz olmuşçok geçmiş olsun,dilerim bu son olur...
seninde öğretmenler günün kutlu olsun canım ve ehliyetinde hayırlı olsun...
nice mutlu senelere:124:
canım sonuçların ve minik kızın hayırlı olsun
günaydın kızlar,kafamı kaldırdım bugün erkenden geçmişi bi iki sayfa okudum ama şimdiden kötüledim. Ben yatayım en iyisi yine. Eşim sabah bebeği severken sitem etti, anneyi üzme artık diye. Aman iyi olsun da ben yatarım 9 ay hiç problem değil. Yarın kontrol var, bakalım dua ediyorum.
ammaan niye öyle yapmış ki o öyle, canım bazen dr.ların ters zamanına denk gelinebiliyor..kim bilir hangi işi ters gitti de sizden çıktı böyle. İçin rahat etmediyse gidin başka bir doktora, gerçi geçmiş bitmiş artık ama keşke lafını esirgemeseydin. Kimsenin hakkı yok böyle yapmaya. neyse ki bebiş iyi, asıl önemli olan o
tebrikler
cık cık cık ya bazen insanlar düşünemiyor demekki çok çok geçmiş olsun demek bu hastalık bu raddeye kadar getirebiliyor samdunda ilk anlaşıldığında doktorum dedi nasıl durdun bu zaman kadar diye hayati bir hormon dedi valla ilk öğrendiğimde çok kötü olmuştum doktor o kadar kötrü anlattıki neyseki okadar korkunç değil yan etkisi olmayan bir ilaç kullanıcam ömür boyu endokrin uzamnı bulsam bulunduğum yerdede yok merkeze gidicem aksatmaya gelmez bende diğer randavumu beklesem hastanedemi yaptırsam diyorum ama daha 12 gün var korkuyorum bebeklerimiz için günler haftalar çok önemli
günaydın canım,
stres olduğum için böyle erkkenden uyanıyorum sonra da uyuyamıyorumallaha şükür bi sorun yok şimdilik uyandığımda yine aynı sahneyle karşılaşıcam diye korktum ama kanamam bitmiş. inş bir daha olmaz düşük riski olmasa bile sen bunu dr a gitmeden bilemiyosun o yüzden de her kanamada düşük yaptım sanıyosun.. amannnn bitsin artık şu kanamalar, sıkıntılar biraz da keyfini çıkaralım hamileliğin:)
tüm annişlere bebişleriyle güzel bir pazar günü diliyorum, en çok da kendime çünkü yılda bi kez hakkım, bugün benim doğum günüm:))
Dogum günün kutlu olsun canım, bebeğinle birlikte nice senelere...:)Aynen ben de birazdan gezmeye gidicem :) Bugün benim doğum günüm :) gezmek hakkım ama dimi :)
Canım kanamanın bittiğine çok sevindim, sağlıkla kucağına al inşallah. Doğum günün kutlu olsun, nice seneleree:)günaydın canım,
stres olduğum için böyle erkkenden uyanıyorum sonra da uyuyamıyorumallaha şükür bi sorun yok şimdilik uyandığımda yine aynı sahneyle karşılaşıcam diye korktum ama kanamam bitmiş. inş bir daha olmaz düşük riski olmasa bile sen bunu dr a gitmeden bilemiyosun o yüzden de her kanamada düşük yaptım sanıyosun.. amannnn bitsin artık şu kanamalar, sıkıntılar biraz da keyfini çıkaralım hamileliğin:)
tüm annişlere bebişleriyle güzel bir pazar günü diliyorum, en çok da kendime çünkü yılda bi kez hakkım, bugün benim doğum günüm:))
Günaydın kızlaaar, nasılsınız bakalım? Çooook güzel bir pazar günü diliyorum hepimizeee
Dogum günün kutlu olsun canım, bebeğinle birlikte nice senelere...:)
Canım kanamanın bittiğine çok sevindim, sağlıkla kucağına al inşallah. Doğum günün kutlu olsun, nice seneleree:)
nice yaşlarına olsun sevdiklerinle ,iyi ki doğduuunnnnnAynen ben de birazdan gezmeye gidicem :) Bugün benim doğum günüm :) gezmek hakkım ama dimi :)
kıza benzetti ama ben hala erkek hissettiğim için tam olarak kızmış gibi gelmio:) Sağlıklı olsun da en önemlisi o gerçekten.. ense kalınlığı 1,8 çıktı.3 ten sonrası sıkıntılı dedi.burnuşu da olusmus cücüğümün:) o da down sendromlu olanlarda olusmazmıs,dümdüz olurmus..çok sükür sıkıntı yok dedi bakalım..senin de iyi haberlerini bekliyorum canım benim..ne bilim bende daha yaptırmadım daha var 12 gün sonra felan gidicem ense kalınlığını ölçücek inş normal çıkar hadi kötü çıksa ne yaparım die düşünüyorum da inan cevap veremiyorum kendime hayırlsını istiyorum sadece rabbim bize ne layık gördüyse diyorum kabulümdür :) hadi benzetince doğru çıkıyor kızın olacak demek bakalım benimki ne olacak çok sevindim senin adına ense kalınlığın normalse hiç endileşenleme daha allah ağlıklı şekilde eline almayaı nasip eder inş hepimizi tabi okuyorum ben sürekli sizi çok sevindim senin adına :)
sezencim kıza benzio dedi ama bidahakı gelisinde kesin söylerim dedi.çünkü daha 13.haftanın ilk günüydü gittiğimde,hayırlısı olsun bakalımhayırlı olsun canım..Bu arada madem öğretmensin öğretmenler günün kutlu olsun
aa belli oldumu senin maşallah..bende az daha durayımda tam belli olsun diye gitmiyordum..hafta içine randevu alayım o zaman..hayırlı olsun canım..yarın kesin söyler o zaman:)
Doğum günün kutlu olsun canım..Bir dahaki doğum gününde bebişinle kutlarsın inşallah..
selincim senin adına çok sevindim:)) ben 77 ile hamıs kaldım simdi 14.haftaya girdik bugün 81 kılo oldum..ben senin kadar sanslı değilim ne yazıkkı:)kızlar az önce muhteşem bişe oldu:) ben hamileliğimi öğrendiğimde sağlık ocağında tartıldım 82 kilo çıktım bebiş bize göre zmansız gelince kiloma haliyle dikkat edememiştim neyse oldu artık dedim beslenmeme dikkat ettim yumurtadır süttür cevizdir işe yarıcak ne varsa yedim 3 haftalıkken bebiş ben 82 kiloydum ve canım ne istersede yedim yani hiçde sakınmadıım yürüyüşde pek yapmadım evdede çok hareketli olamadım çünkü üstümde bi ağırlık var sürekli uyumak istiyorum genelde yattım iş yerindede masa başı çalışıorum yane per hareketli bi hayatım yok benim:) boğazdanda kısmadım.
şu an hemileliğimin 9+2 deyim tartılmıyodum kesin 4 kilo almışımdır 86 falan çıkarım diye korkuyodum tartıdan bu sabah aartık cesaretimi topladım dedim ben tartılcam olmazböle başıma ne gelmiş görmeliyim karnım açtı bide lavaboya gittim tartıya çıktım gözlerimi kapadım kalbim güm güm güm atıyo bi açtım gözümü 80 kiloyum yok dedim yer düz diil başka odaya geçtim hala 80 evin tüm odalarını gezdim hala 80:)
benim bulantılarım var ama toplam 4 kere anca kusmuşumdur oda sabah kusması midem boşken yane çok çok çok mutluyum:) zaten kilolular pek hamilelikte kilo almaz demişlerdi doğruymuş meğer:)
canım benim kendinizi strese sokmamaya çalısın..kanaman da yok sanırım artık, kanama yoksa bebis var:) hep bun düsün öyle kendini rahatlat..bende bazen böyle düsünüp rahatlıyorum çünkükızlar bende geç üye oldum 9+2 deyim ve çok sıkıntı yaşıyorum mide bulantılarım akşam fena oluyor,hiç durmadan istifra ediyorum. 2 hata önce lekelenmem oldu doktor bir hafta yatacaksın dedi. Çalışıyorum bide aşırı derecede panik bir insanım eşimde aynı sürekli doktora gidiyoruz. İlk bebeğimiz kaybetmekten çok korkuyoruz
kızlar az önce muhteşem bişe oldu:) ben hamileliğimi öğrendiğimde sağlık ocağında tartıldım 82 kilo çıktım bebiş bize göre zmansız gelince kiloma haliyle dikkat edememiştim neyse oldu artık dedim beslenmeme dikkat ettim yumurtadır süttür cevizdir işe yarıcak ne varsa yedim 3 haftalıkken bebiş ben 82 kiloydum ve canım ne istersede yedim yani hiçde sakınmadıım yürüyüşde pek yapmadım evdede çok hareketli olamadım çünkü üstümde bi ağırlık var sürekli uyumak istiyorum genelde yattım iş yerindede masa başı çalışıorum yane per hareketli bi hayatım yok benim:) boğazdanda kısmadım.
şu an hemileliğimin 9+2 deyim tartılmıyodum kesin 4 kilo almışımdır 86 falan çıkarım diye korkuyodum tartıdan bu sabah aartık cesaretimi topladım dedim ben tartılcam olmazböle başıma ne gelmiş görmeliyim karnım açtı bide lavaboya gittim tartıya çıktım gözlerimi kapadım kalbim güm güm güm atıyo bi açtım gözümü 80 kiloyum yok dedim yer düz diil başka odaya geçtim hala 80 evin tüm odalarını gezdim hala 80:)
benim bulantılarım var ama toplam 4 kere anca kusmuşumdur oda sabah kusması midem boşken yane çok çok çok mutluyum:) zaten kilolular pek hamilelikte kilo almaz demişlerdi doğruymuş meğer:)
Ben rahat 3 kilo aldim bile,zayif oluncada cok kilo aliyorsan ben onlari sonra nasil vericem fazla yemesemde rejim yapabilme gibi bir yetenegim yok.Bebegim icin herseyi yemeye calisiyorum artik sonra birsekilde kilo vermeye calisirm o iyi saglikli olsunda.
Bende de hasimato var suan degerlerim normal sinirlarda ve normalden hizli calisiyor zaten hasimato ilk absta hiper yok olduktan sonra hipoya cevirebiliyor, benim bildigimde hipotiroid zeka geriligine sebep olabiliyor cunku yavas calisiyor tabi ilac kullanilmazsa ama ilaci ve duzenli kontrol oldugunda cevremde tanidigim bir suru insan var hipo yada hiper masallah herkesin cocugu oldukca saglikli zeki.Ne kadar cok bu hastalik varmis suan daha cok hissettim ben annemi bu illettden dolayi kaybediyordum cunku ne oldugunu anlayamadilar 1 hafta yogunbakimda yatti annem anlamadilar ayagiyla hastaneye gelmistik ve en son annemin suru kapanmis ve solunuma baglanmisti ve olayi cozmelerinin ardindan kucucuk bir hapla annem geri donmeye basladi.Allaha binlerce kere sukrediyorum.Ama iste o ilac tum herseyi duzenliyor hastaligi bilip kontrol edince hicbir sikintisi yok bebekde bu sekilde korunuyor.Bu arada bu konuda cok iyi bir doktor var prof. İlhami Uslu aklinizda olsun
Yarın kontrol var, bakalım dua ediyorum.
ammaan niye öyle yapmış ki o öyle, canım bazen dr.ların ters zamanına denk gelinebiliyor..kim bilir hangi işi ters gitti de sizden çıktı böyle. İçin rahat etmediyse gidin başka bir doktora, gerçi geçmiş bitmiş artık ama keşke lafını esirgemeseydin. Kimsenin hakkı yok böyle yapmaya. neyse ki bebiş iyi, asıl önemli olan o
günaydın canım,
günaydın canım,
sorma canım herkes kocişiyle pazar keyfinde sanırım..eşim bugünde çalıştığı için ben hala pijamalrla kızımla oturuyoruz böyle..birde bebişim tabiigünaydınnnnnn...1200.sayfamız ve bir pazar günü..gene kimse yok
hayırlı olsun canım..darısı 40 haftalara olsunMerhabalar kızlar
11. haftamıza girdik bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?