2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ya benim canım bi erık cekıokı sormayın
hanı bole kasenın ıcıne tuzluolar ya
sende eksı eksı yıosun:43::43::43::43:

öyle bir şansın varsa ne güzel yaaa..ben ücretsiz iznimi kullanıp kullanmamakta bile kararsızım..6 ay kanunu çıkmazsa raporlarla falan düşünüyorum 6aya tamamlamayı..[
bak sen raporla halledrsın ama ben edemem
cunku ozelde calısıorm..ama
senın yerınde olsam yıne 6 ay ucretsız ızın kullanırdım sonrada ısıme devam ederdım :52::52::52:[/QUO

okul bitince hemen evlendik eşimle..onunda benimde birikimişiz olmayınca herseyi borçla aldık..6 aydır borç ödüyoruz cok şükür bu ay sonn..bebekte bayağı masraf demek..eşimin ailesi bişeye karışmıyor pek...ne maddi ne manevii.çok şükür kimseye ihtiyacımzda yokk..artık kızım doğduktan sonra karar vercemm...içimden bi hiss yanındann ayrılamıyacağımı söylüyorr uzun bir zaman:))

Ben dayanabilirsem 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Sonra ücretsiz izin alacağım 1 yıl. İşe başladığımda çocuk 1,5 yaşına gelmiş olur böylece.

Ben dayanabilirsem 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Sonra ücretsiz izin alacağım 1 yıl. İşe başladığımda çocuk 1,5 yaşına gelmiş olur böylece.

doktor bana cok kilo almazsan daha rahat hareket edersin demişti..bende her nekadar tavsiyesine uymaya çalışsamda 7 kilo aldım..yani kısacası 37. haftaya rahat ulasabilmek içinnn yediklerimize dikkat edicezzz arkadasımm:)))9

doktor bana cok kilo almazsan daha rahat hareket edersin demişti..bende her nekadar tavsiyesine uymaya çalışsamda 7 kilo aldım..yani kısacası 37. haftaya rahat ulasabilmek içinnn yediklerimize dikkat edicezzz arkadasımm:)))9
Doğru diyorsun. Ben şimdiye kadar 4 kilo aldım ama son aylar çok önemli. Yine bu kararlılıkla gidersem inşallah süper olacak

maşaallahh canım yaaa inş böyle devam edersin darısı basimaaa inşş:))
İnşallah böyle devam edebilirim. Bebek büyüdükçe daha fazla iştahı açılıyor insanın. Bir de hareketlerim kısıtlanıyor.

İdrar sonucum çıktı şükür ki doktor ilaçla tedaviye gerek görmedi. Bol bol su içecekmişim. Rahat bir nefes aldım :49:

Bir de oğluşum karın derimi patlatacakmış gibi canımı acıtmasa ne iyi olurdu :55:

İnşallah böyle devam edebilirim. Bebek büyüdükçe daha fazla iştahı açılıyor insanın. Bir de hareketlerim kısıtlanıyor.

İdrar sonucum çıktı şükür ki doktor ilaçla tedaviye gerek görmedi. Bol bol su içecekmişim. Rahat bir nefes aldım :49:

Bir de oğluşum karın derimi patlatacakmış gibi canımı acıtmasa ne iyi olurdu :55:

gecen ay banada idrar tahilinden sonra bol su iç demişti.bu ay yeteri kadar içmemiş olacağım ki bana purinol efeversan diye bi ilaç verdi.oysa ben günde 2 lt su tüketiyordum niye ilaç verdi anlamadım...sende ihmal etme su içmeyi canımm

ya kızlar ben artık calısmak ıstemıorm ya
gercekten evımde uyuyup tv ızlemek sahıle yurumeye gıtmak annneme gıtmek ıstıorm
ben cok sıkıldım artık 32. haftayı doldurup hemen kacmam lazım
:52::52::52::52:

hULLY SLM;
katılıyorum bende sana...Çalışmak istemiyorummmmm artık.Ama 37 . haftaya kadar dayanırsak 32 ile 37 arasını sonra bebişimizle geçirmek daha mantıklı geliyor

sanırım herkes aynı dertten muzdarip:) bende mayısın 17sini iple çekiyorum..

ya ben donmucem kı ıse bebek kreş yasına gelene kadar ben calısmayı dusunmuorm
ama gıttıkce daha zor gelıo calısmak bana su an sadece uzanmak ıstıorm ama
işyeri işte burası:52::52::52::52::52:
1 mayıs ıtıbarı ıle hayatta gelmem ıse

öyle bir şansın varsa ne güzel yaaa..ben ücretsiz iznimi kullanıp kullanmamakta bile kararsızım..6 ay kanunu çıkmazsa raporlarla falan düşünüyorum 6aya tamamlamayı..

kızlarrrr keske doğum izni 6 ay onaylansa yaa , bende 37 . haftaya kadar çalısacağım sonrasında süt iznimi ve yıllık iznimi toplu kullanmayı düşünüyorum 20 gün izin + 52 gün süt izni eder dedi personelcimiz, toplamda 5-5,5 ay gibi evde kalabileceğim gibi görünüyoo , keske daha fazla bebeğimle geçirebilsem , hazır konu gelmişken dün bahsedilen doğum sonrası para sskdan aylık alabilrsin dedi bana , maas olarak biz hesabına yatıramayız dedi ancak 5-6 aylık maasını avans olarak alırısın sonra geri vermek kaydıyla dedi , bende bisekilde borç olarak alıcam işyerinden sonra sıkışmak istemiyorum :34:

gecen ay banada idrar tahilinden sonra bol su iç demişti.bu ay yeteri kadar içmemiş olacağım ki bana purinol efeversan diye bi ilaç verdi.oysa ben günde 2 lt su tüketiyordum niye ilaç verdi anlamadım...sende ihmal etme su içmeyi canımm
bende de idrarda mikrop cıktı günde 2 litre su iç dedi ama çok zorlanıyorum yaa:25:

Geçmiş olsun. Ben zaten her gün 1,5-2 litre içiyordum ama yine de enfeksiyon olmuşum. Daha da çok içeceğim artık

bende de idrarda mikrop cıktı günde 2 litre su iç dedi ama çok zorlanıyorum yaa:25:[/QUOTE]

aklına geldikçe içmelisin.ben artık günde 2 tane 1,5 suyu masama koyuyorum işten çıkana kadar bitirmeye çalısıyorum..hep gözünün önünde tutmaya calış su şişelerini...ve artık bardak kullnmıyorum direk içiyorum şişedenn öyle daha kolay içiliyor

En son Çapa'daki kontrolümde kan grubu belirlemek için test yapılmıştı.. Kendimi bildim bileli kan grubum B rh +
Aslında ben yıllar önce kan grubuma baktırmış, kan grubu kartımı da sürekli yanımda taşırdım..
Ama kan grubumu sordukları anda şans işte kartım cüzdanımda eşimdeydi..
Biz emin olalım kendimiz tekrar bakalım diye testi tekrar ettirdiler..
Sonucumu aldığımda şaşırdım bir sorun var galiba dedim çünkü AB rh + çıktı..
Tekrar incelediler sonucu değerlendirdiler sorun yok kan grubunuz bu dediler..
Ben tekrar randevumda doktora sorarım diye üzerinde durmadım ama aklımın bir köşesindeydi..
Bugün Çapa kan merkezinden beni aradılar..
Kan grubum A3B olarak çıkmış ama A olan kısmı özel bir kan grubu dediler..
Ve çok çok ender görünen bir kan grubu.. Hamile olduğum için daha da önemliymiş..
Size kan verilmesi gerekirse ciddi sıkıntı yaratır çünkü bu kan grubu yok denecek kadar az diyorlar..
Kan grubu derken alt gruplardan da bahsediyorlar..
Siz her kan verdiğinizde kan grubunuz farklı da çıkabilir dedi bayan..
Benden acil olarak 1-2 tüp kan alıp Fransa'ya moneküler incelemeye gönderecekler.. Eğitim araştırma olduğundan sanırım ücret talep etmeyeceklermiş..
Çok farklı ve özel bir durum araştırmamız lazım diyerek hastaneye çağırıyorlar..
Bebek için zararlı mıdır dedim şu an tam net bir şey söyleyemeyiz diyorlar..

Artık bundan sonra daha ne kadar aksilik yaşarım acaba? Çıldırma noktasına geldim nihayet..

Beni de yönlendirdiler, belki nedenlerimiz tam örtüşmeyebilir ama vardığımız nokta aynı gibi geldi bana..
Yaşadığımız sağlık sorunları bir yana üzerine başka sıkıntılar da eklenince hamileliğimden uzaklaşmaya başladım gibi geliyor..
Bunun suçluluk duygusu ağır basıyor.. Ben de bir süredir devam eden ağlama krizleri ve sürekli mutsuzluk ve umutsuzluk hali de var.. doğumdan sonra, doğurduğumdan uzaklaşacakmışım anne olamayacak mışım gibi geliyor..
Bunu sadece anne olmuş bir kişiyle konuştum ve dedi ki;
Doğum yaptığında senin bile anlayamayacağım bir mucize olacak ve bebeğine aşık olacaksın.. Ve sonra gözünde büyüttüğün herşeyi içgüdüsel bir şekilde yapmaya başlayacaksın.. Zaman zaman sızlansan da mutsuz da olsan bebeğin sana yeni bir dünyanın kapısını açacak..

Ben de bu durum için bir adım atmak istedim ve doğum öncesi kursa kayıt yaptırdım hem de senin hastanen de Mart'ın son cuma gününde yapılacak sanırım..
Ve başka başka kurslara da gitmeyi neyle karşılaşacağımı anlamaya çalışarak kafa karışıklığını kaldırmayı düşündüm..

Kontrole gittiğimde destek almayı kabul ettiğimi söylemeyi düşünüyorum çünkü kendi haline bıraktıkça panik havası yayılıyor içimde..

Sen bebekle ilgili çok sıkıntılı bir tramva yaşadın, bende çok daha önce bir tramva yaşadım geçen sene bu zamanlardı o tekrar hortladı çok ağırdı yaşadıklarım gerçekten ve şuan ona eşlik eden bir durum var kendim başa çıkamıyorum sürekli aklıma geliyor üzülüyorum bu yüzdende hamile olduğumu bile düşünmek istemiyorum sanki hamile değilmişim doğduğunda herkes nasıl alışıyorsa bende yaparım heralde diye düşünüyorum hiçbir heves kalmadı bazen saat 11 de kahvaltı yapıyorum aralarda birşey yemiyorum yemek yediğimde kuş kadar yiyorum bazen gaza gelip birden enerji depolayıp cevizi,meyvesi, vitaminli yemekler, süt falan tüketiyorum bazen uzun süre birşey yemiyorum iyice dengesizleştim o yüzden acilen yardım almalıyım o masuma bunu yapmaya hakkım yok sürekli stres içinde hissediyorum kalbim havada gibi.Doktorum bana şuan fizyolojik olarak herşeyin normal gittiğini söyledi ama depresyon ile beraber vücut kortizol üretir vücuttaki tüm şekeri bunun için harcar ve bebek beslenemez Allah korusun herşey aksine dönebilir dedi.Ve adam bakışımdan anladı kötü olduğumu mutlaka destek almalısın bu dönemde antidepresan ilaçlarıda alamazsın dedi bana yeditepede yard. doç birini önerdi fiyatı 350 koftiden birinede gitmek istemiyorum bu parayıda vermeye acıyorum çünkü en az 10 defadan fazla gidicem.Senin gittiğin birisi var mı?Bu arada belki bende işlerimi ayarlarsam martda yapılacak eğitime gelirim tanışırız :) güzel olur, ay bu bile kendimi iyi hissettirdi şimdi..

Msnroz canım buradan uzaklaşmamın bir sebebide bu sanırım, haklısın :(....Siyah süt kitabına bende başladım ama daha başında sanki çok karamsarmış gibi geldi daha kötü olurum diye korkup bıraktım okumamı tavsiye ediyorsan devam ediyim..
Sürekli buhranlı değilim ama ara ara böyle oluyorum bütün gün sürmüyor 1 saat falan çok kötü oluyorum sonra iyiyim, inşallah toparlıcam.
Bu keyifli döneminizde umarım içinizi şişirmedim :( iyi olduğum dönemlerde girip birşeyler yazmaya çalışıcam..
Teşekkürederim destekleriniz için

Merhaba bayanlar :-))) haziran 2013 anne adayıyım. Bi oğluşumuz olacak. Şuan ki yaşadığım problemler beni maffediyor. Bel ağrılarım mevcut. Hızlı kilo alıyorum 6 ay boyunca 9 kilo aldım. Göbişimde de ürünler kullanmama rağmen çatlaklar oluşmaya başladı Sizin önerebileceğiniz en güzel çatlaktan korunma yöntemi veya kremi nedir acaba :(((((

kızlar beğenenler kusura bakmasın ama beğenmeme butonu aradım yazıyı okuyunca...bu kadar cinsiyetçi ve bu kadar bağnaz bir yazının sahibi, bir de üstüne kadın...yazık yazık...sema hanım bol keseden atmış ama ne psikolojiden ne de pedagojiden haberi var, cahilin teki. Umarım benim oğlum bu kadının yetiştirdiği veya yetişmesini istediği çocuklardan uzak olur hayatı boyunca

Canım arkadaşım yazıyı beğenip beğenmeme elbetteki senin kararın ama yazıyı paylaştığım için doğrusu yorumundan dolayı biraz rencide oldum. Benim eşim doçent gece dersleri ve çalışmaları yüzünden fazla evde bulunamıyor çocuk eğitiminin benim üstüme kalacağını bizzat söyledi. Bende bir yandan okulda çalışırken bir yandan yüksek lisans tezimle uğraşıyorum. Yazıda babanın çocuklar üstündeki etkisinden ve evdeki rolünden bahsediyor bayanları rencide edici bi yanını gerçekten göremedim.Sema hanımı tanımam veya başka yazısını okumadım bu yüzden şahsına dair yorum yapamam ama yazı bu hamile halinle seni üzdüyse kusura bakma bir daha başka bir makale bu platformda paylaşmayı düşünmüyorum zaten.

Merhaba bayanlar :-))) haziran 2013 anne adayıyım. Bi oğluşumuz olacak. Şuan ki yaşadığım problemler beni maffediyor. Bel ağrılarım mevcut. Hızlı kilo alıyorum 6 ay boyunca 9 kilo aldım. Göbişimde de ürünler kullanmama rağmen çatlaklar oluşmaya başladı Sizin önerebileceğiniz en güzel çatlaktan korunma yöntemi veya kremi nedir acaba :(((((

Canım doktorum bana fito diye bir krem verdi memnunum şimdilik. Daha önce kakao yağı denemişti ama belkide cildim hassas olduğu için kırmızı kabarcıklar çıktı ve kaşıntı yaptı ama kakao yağından da memnun kalan arkadaşım var. Birde fitoyu yanık veya yaralarımada kullandım fayda verdi.
günaydın kızlar
benım oglum aksam balık yedı
bı tekmeler bı tekmeler
masallah hala enerjisi yerınde:1::1::1::1::1:
babasınada vurdu aksam 1 2 kere akıllı kocam ıse gıderken sabah kendı kendıne guluodu:52::52::52::52:
ogluna ıyı bakcakmısım belım acılıomus:52::52::52:
ya ama bıde su halsızlık ve uyku halım olmasa:52::52::52:
ne guzel 100 den gerıye saymaya baslayanlara ımrenıorm :52::52:

100 den sonra bende sayıcam bide 81'e geldikmi askerler gibi şehir şehir dolaşarak geriye sayıcam:9:

gunaydın kucuk anneler :):):)

benım aynı zamanda böbregım de taşda var kızlar o yuzden butun gun elımde su şişesıyle gezıyorum sureklı su ıcıyorum. beslenmemede cok dıkkat edıyorum gercı sımdıye kdr 4.5-5 kılo falan aldım. Cuma gunu ıcın kayserıde prof mustafa başbuğ randevu aldım. detaylı olarak ınceleyecek. sorunu olan olursa eger benım kendı kadın dogumcum önerdı bu doktoru. muayene ucretı ankaradakılere göre daha uygun. sanırım amnıyon sıvısı 200 altına dusunce erken doğum durumları cıkıyormuş doktorum söylemıştı banada.. Allah dermansız dert vermesin.. Bebeklerimizi haziranda sağlıkla öpüp koklayalım...

sevgılerrr...

Geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşAllah.

ya benim canım bi erık cekıokı sormayın
hanı bole kasenın ıcıne tuzluolar ya
sende eksı eksı yıosun:43::43::43::43:

Hully cim az kaldı sabret 1 aya kadar erikler çıkar. Benim asıl canım karpuz çıkıyor bi çıksa kocaman bi tane sırf ben yicem:56::60::60:

Back
X