Her bebeğin bir karakteri ve fizyolojik yapısı olduğunu söylüyor. Kızımın iştahsız bir bebek olduğunu kabul etmemi istedi herşeyden önce. Yapısının da bu olduğunu ve değiştiremeyeceğimi de ekleyip, beni rahatlatmaya çalıştı.
Doğdığundan bu yana gelişim eğrisinde hep en az %10 nun içerisinde. Bunun düzenli olması, gelişiminin normal kabul edilmesi demekmiş. Her ay minumum kg aldığı için de, sıkıntı olmadığını söyledi. Yeterki kilo vermesin...
Sizin bebeğimiz kaç kg? Önceki aylarda daha fazla mı kg alıyordu ki, şimdi bu yorumu yapıyor?
Canim turkiyede de olan marka hangisi milupa mi??
Merhaba kızlar,
Ben de şu an 14. haftamda hamileyim, ilk bebeğim olacak.Henüz cinsiyet %100 kesin olmamasına rağmen %90 kız olacak demişti 2 farklı doktor. Ben de bebiş için birşeyler bakmaya başladım. Ancak neler gerekiri bilmediğim gibi, Nisan'da neler giydirilmeli hiç bilmiyorum. Uzun kollu body mi, kısa kollu ve üzerine tulum mu? Pantalon ve üst mü? Bebişim bayağı uzun boylu olacakmış. (Ben ve eşim uzunuz.)Ayaklı pantalonlardan mı, ya sığmazsa. Pantalon, çorap mı?
Ayrıca bodyler boyundan çıtçıtlı olması daha mı iyi? Çünkü o miniklerin başlarını nasıl geçireceğiz?Özellikle kol genişliği beni şaşırttı. Badylerden kısa kollu olan mothercare'den ven kol genişliği 4cm. Diğer uzun kollu başka marka ve 6cm. 4cm den kolunu nasıl geçiririzdiye birden tuhaf oldum.
Bana giyim konusunda ve de belki battaniye vs.. gibi ilk zamanlarda gerekli olacak hazırlıklarla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Deneyimli Nisan annelerisiniz, sizden fikir almak çok çok değerli olacak. Kayınvalde, anne uzakta. Çok da yardımcı olabilecek kimse yok. Bebişim uzun boylu olacağına göre ilk kıyafetlerini kaç cm almam gerek? (resimdekiler olur mu? bir de akılı tulum aldım bir tane:)
Yardım, öneri ve fikirleriniz için şimdiden çook teşekkür ederim..:)
Öncelikle doktorunun verdiği bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim. Moralim bozuldukça bu cevabını okuycam:))
Bebeğim 3.800 gr doğdu, Aylık kilo alımları: 800,850,500,500,200. En başından beri beğenmiyor kilo alışını. Persentil 75 lerden 25 lere düştü, giderek düşüyor. Kilosu iyi doğan bebek daha çok kilo almak zorunda mı acaba?. Boyu iyi ilerliyor.
Her ay minimum kg alması yeterli demiş doktorun, minimumdan kasıt kaç gr? senin bebeğinin kilo alması nasıl?
oğlum 3 gün kakasını yapamamıştı. epey bi huysuzluğu vardı. sancılandığı belliydi. gaz damlası da işe yaramıyordu.yarım fitil attım makatına. bir gecede 6 defa kakasını yaptı.rahatladı.çok da fitile alıştırmamak lazım.
sebze çorbası vermeye çalışıyorum öğlede.kasaptan et,kemik aldım. haşlayıp rondodan geçirdim. buzluğa attım. sebze çorbasına katıyorum.
oğlumun iştahı yerinde .çok yemek yemiyor.ama seçmiyor da pek.
benim merak ettiğim,anne sütünü ne kadar verebiliriz. yani piyasada da söylendiği gibi günde 500 ml. veremiyorum galiba.6-9 ay arası 500ml olması gerekiyor. ama sütüm yetmiyor. siz neler yapıyorsunuz?
Merhaba kızlar,
Ben de şu an 14. haftamda hamileyim, ilk bebeğim olacak.Henüz cinsiyet %100 kesin olmamasına rağmen %90 kız olacak demişti 2 farklı doktor. Ben de bebiş için birşeyler bakmaya başladım. Ancak neler gerekiri bilmediğim gibi, Nisan'da neler giydirilmeli hiç bilmiyorum. Uzun kollu body mi, kısa kollu ve üzerine tulum mu? Pantalon ve üst mü? Bebişim bayağı uzun boylu olacakmış. (Ben ve eşim uzunuz.)Ayaklı pantalonlardan mı, ya sığmazsa. Pantalon, çorap mı?
Ayrıca bodyler boyundan çıtçıtlı olması daha mı iyi? Çünkü o miniklerin başlarını nasıl geçireceğiz?Özellikle kol genişliği beni şaşırttı. Badylerden kısa kollu olan mothercare'den ven kol genişliği 4cm. Diğer uzun kollu başka marka ve 6cm. 4cm den kolunu nasıl geçiririzdiye birden tuhaf oldum.
Bana giyim konusunda ve de belki battaniye vs.. gibi ilk zamanlarda gerekli olacak hazırlıklarla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Deneyimli Nisan annelerisiniz, sizden fikir almak çok çok değerli olacak. Kayınvalde, anne uzakta. Çok da yardımcı olabilecek kimse yok. Bebişim uzun boylu olacağına göre ilk kıyafetlerini kaç cm almam gerek? (resimdekiler olur mu? bir de akılı tulum aldım bir tane:)
Yardım, öneri ve fikirleriniz için şimdiden çook teşekkür ederim..:)
canım bildiğim kadarıyla anne sütü yetmiyosa devam mamasıyla takviye yapman lazım. bunlardan sonra da ek gıda olmalı.
benim cadı kızım tükürmeye başladı yaa. ne versem püskürtüyo. memeyi görünce de önce bi dudaklarını değdiriyo sonra kendini geri atıyo. bizde savaş durumu var yani.
slm kızlar Bebek ve ocuklar iin salkl beslenme rehberi ve tarifler | Gurme Bebek diye bi site var çok iyi ben çok faydalanoyorum bi sürü tarif, ne ne zaman verilir falan tavsiye ederim.tariflerde meyve sevmeyen bebekler için püreler de vardı
allah kolaylık versin.canları sağolsun da..atlatırız bu dönemleri.....
gerçi büyüdükçe de problemler bitmiyor ki.onlarda büyüyor...
Günaydın,
Biz ilk ay 1 kg. Sonrasında 3 ay, aylık 600 gr aldık. 5. Ayda da 400 e düştü.Bu ayda 400 civarı alırız.
Boyu uzayıp, kafa çapı gelişiyorsa zaten sıkıntı olmamalı. Kg almak tek gelişim göstergesi değil ki .
Takma sende. Bu ay 200 alıyorsa, bi daha ki ay 500 alır. O da bir birey. İştahı kaçabilir ...
Diş döneminde hiç yemek yemiyorlar. Belki dişler geliyordur
canım paylaşımın için çok saol inceledim faydalı tarifler var deniycem bende:)
Günaydın arkadaşlar,
Bebeği desteksi oyuran, emekleyen, baba - dede gibi hece tekrarı yapmaya başlayan var mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?