2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Öncelikle doktorunun verdiği bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim. Moralim bozuldukça bu cevabını okuycam:))

Bebeğim 3.800 gr doğdu, Aylık kilo alımları: 800,850,500,500,200. En başından beri beğenmiyor kilo alışını. Persentil 75 lerden 25 lere düştü, giderek düşüyor. Kilosu iyi doğan bebek daha çok kilo almak zorunda mı acaba?. Boyu iyi ilerliyor.
Her ay minimum kg alması yeterli demiş doktorun, minimumdan kasıt kaç gr? senin bebeğinin kilo alması nasıl?

uzun kollu bodyleri onden tamamen citcitli al derim ben, alttan citcitlilardansa cok daha kolay geldi bana.kisa kollu yerinede kolsuz olanlar cok kullanisli.ayaksiz tulumda kullandim fakat corabi ayagini s1kabiliyor, acilabiliyor toplaniyor filan ilk 3-4 ay sadece ayakli tulum kullandim diyebilirim yine onden tamamen acilabilen en kolayima gelmisti.ayaksiz kullanmak istersen tek alt olarak ayaksiz olanlar daha kullanisli.ilk aylar geceleri battaniye yerinede uyku tulumu kullanmistim.ve klasik olcak ama cok cok alip doldurma cok cabuk buyuyorlar

Son düzenleme:

Günaydın,
Biz ilk ay 1 kg. Sonrasında 3 ay, aylık 600 gr aldık. 5. Ayda da 400 e düştü.Bu ayda 400 civarı alırız.
Boyu uzayıp, kafa çapı gelişiyorsa zaten sıkıntı olmamalı. Kg almak tek gelişim göstergesi değil ki .
Takma sende. Bu ay 200 alıyorsa, bi daha ki ay 500 alır. O da bir birey. İştahı kaçabilir ...
Diş döneminde hiç yemek yemiyorlar. Belki dişler geliyordur

benim oğlumda şu an 7.ayın içinde.zaman zaman değişik problemler bizde yaşıyoruz.bazen 10 saat uyumadığı oluyor.yemediği zaman oluyor. gecenin bir vakti çıldırasım geliyor. sabah işe gidecez vs.inanın evim her sabah savaş alanı gibi .sanki evde bomba patlamış misali .bir de 8 yaşında oğlum var. 2sini idare etmek elbett zor geliyor.
ama patron bebek olunca pazarlık yapamıyoruz. onlar ne derse ona uyuyoruz.allah acılarını göstermesin. bunlar da geçer.
insanların başına neler geliyor misali.

oğlum 3 gün kakasını yapamamıştı. epey bi huysuzluğu vardı. sancılandığı belliydi. gaz damlası da işe yaramıyordu.yarım fitil attım makatına. bir gecede 6 defa kakasını yaptı.rahatladı.çok da fitile alıştırmamak lazım.
sebze çorbası vermeye çalışıyorum öğlede.kasaptan et,kemik aldım. haşlayıp rondodan geçirdim. buzluğa attım. sebze çorbasına katıyorum.
oğlumun iştahı yerinde .çok yemek yemiyor.ama seçmiyor da pek.
benim merak ettiğim,anne sütünü ne kadar verebiliriz. yani piyasada da söylendiği gibi günde 500 ml. veremiyorum galiba.6-9 ay arası 500ml olması gerekiyor. ama sütüm yetmiyor. siz neler yapıyorsunuz?

canım bildiğim kadarıyla anne sütü yetmiyosa devam mamasıyla takviye yapman lazım. bunlardan sonra da ek gıda olmalı.
benim cadı kızım tükürmeye başladı yaa. ne versem püskürtüyo. memeyi görünce de önce bi dudaklarını değdiriyo sonra kendini geri atıyo. bizde savaş durumu var yani.

bebeğin hayırlı olsun. rabbim sağlıkla kucağuna almayı nasip etsin. tulum alma bence. çok çabuk büyüdükleri için giydiremeden kalıyo. çıtçıtlı bady bol al çabuk kirletiyolar. çok üşüdükleri için genelde uzun kollu olsun. genelde 0-3 ay alışverişi yap. sonrasını bebeğinin kilosuna göre yaparsın. battaniye çok işe yarıyo ve çabuk kirleniyo. ondan da 3-4 tane alabilirsin.
1 tane yenidoğan zıbın takımı alırsın. diğerleri ona göre biraz daha büyük olur.

allah kolaylık versin.canları sağolsun da..atlatırız bu dönemleri.....
gerçi büyüdükçe de problemler bitmiyor ki.onlarda büyüyor...

allah kolaylık versin.canları sağolsun da..atlatırız bu dönemleri.....
gerçi büyüdükçe de problemler bitmiyor ki.onlarda büyüyor...

kesinlikle canları sağolsun. varlıkları yeter. çok yoruluyoruz ama zamanla hepsi geçecek inşallah. cennete kabul edilmek öyle kolay değil :)

Teşekkür ederim, süper zekalı doktor bana öyle dememiş olsa inan ben de takmam. Dişler konusunda ise 3 ayından beri belirtiler var, ha çıktı çıkacak diye bekliyorum. İnşallah ondandır. Zaten doğduğundan beri iştahsızdı, dediğin gibi, o da bir birey, böyle kabul etmek lazım. En çok üzüldüğüm şey, bu gidişle anne sütünü kısa sürede bırakacak( Bırakınca ne yiyecek onu da bilmiyorum. Ek gıdaları da istemiyor, Allah yardımcımız olsun.
Bu arada, doktordan doktora nasıl fark var, seninle konuşunca daha iyi anladım. Bizimki herhalde ayda 1 kilonun altını kilodan saymıyor, gıcık...

Hanımlar eğer sağlık sorunu yoksa az yiyen, az kilo alan bebeklerde durum genetik dedi benim doktorum.
Kızım ek gıdayı sorunsuz yiyor ama aldığı 500 gramı geçmedi daha.
Bu yüzden doktora götürdüm, eğer kakası, uykusu normalse, herhangi bir rahatsızlığı yoksa dert etme dedi, ailede zor kilo alan ya da alamayan varsa ona çekmiştir dedi.
Sonra kendi çocukluğumu hatırladım, annemlerin bana kilo aldırmak için uğraştığı günler geldi aklıma, 1 kg alsam bayram havası olurdu evde. Şimdi matem havası oluyor ama yaştan hep bu kilolar
Eğer sağlık sorunu yoksa bebeklerinizde boşa ilaç falan da vermeyin, yazık minik bedenlere.

anne sütünden yoğurt yapma deneyimin başarısızlıkla sonuçlandı sulu yoğurt bile olmadı. bildiğin süt hala. en iyisi ben inek sütünden yapıp yedireyim.

*

kızlar bebeklerinize kaban-mont aldınız mı? ne almayı düşünüyosunuz? dün ben biraz baktım ama güzel bir şey bulamadım. ben kışın çok üşürüm. baktığım bebek kabanları çok ince gibi göründü gözüme. aslında ben kozmonot almak istiyorum. büyük ihtimal internetten sipariş vericem. fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,
Bebeği desteksi oyuran, emekleyen, baba - dede gibi hece tekrarı yapmaya başlayan var mı acaba?

biz henüz desteksiz oturamıyoruz ama "annem-mama-memme" diyo kızım. memme diyen bebeklere hep anne-baba alıştırıyo heralde derdim sinir olurdum. şimdi benim kızım da söylüyo. hem de kalabalık ortamlara girdiğimizde :)
emekleme de minik minik var ama tam olarak emekleme denemez. genelde yuvarlanarak istediği yere gidiyo.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…