cnm valla herkes farklı şey diyor.
kimi doktor ikili test en önemlisi diyorlar ,bazısı diger tarama testlerine güveniyor anlamadım bende
mesela ben 4 lüyü yaptıracagım zaman doktorum bana 2 li test sonucu baz alınır genelde.bu sonucuna görede amniyorsentez öneriyoz size dedi
ben bildigimi uygulayarak 4 lüyü yaptırdım.sonra sonucu doktora götürdüm.hayret 4 lünün sonucu cok ii cıkmış amniyosenteze gerek yok dedi.
izmirli senin cinsiyet oğlandı di mihaftasonu yaptın pikniğini geldin ohhh denize de girdin mi bizim yerimize
ayyy yerim ya dayıya da boyu posu çeksin dio ben napim oğluşum olsa çekicek bi dayısı bile yok :) ama allahtan babasının boyu posu yerinde :) zaten kaç aydır topuklu giyemiorum cüce gibi hissediom yanındaşimdi içimizde kıpırdarken ne heyecanlanıoz bi de sağlıkla kucağımıza alabilsek kim bilir neler hissedicez walla kovalar zor karakterdir die biliorum canım ama bebekleri nasıl oluo araştırmak lazım :) benimki oğlak olucak allah izin verirse onlar da cin bişi oluolarmış bakalım :)
ne güzel ya ben diodum eşime cinsiyet belli olmadan oğlan olursa sana çeksin o da diodu kız olursa sana benzesin :) bakalım minik kızımız kime benzicek :) ama huyu babasına benzer inşallah uslu olurben çok yaramaz bişeydim tüm sülalem dio ki sana benzerse yandın hala küçüklük huysuzluklarım unutulmamıştır kuzenlerim bile az çekmemiştir benden :) abilerim (kuzenler) eşime anlatıo diolar ki bahçede oynardık koşardık, küçük prenses merdivenin başında dikilirdi önünden geçerken selam verirdik ona :) hele bir ağlatalım onu amcam canımıza okurdu
valla kararsız kaldım chiccoyu da bi eczane önermişti..:44: valla içlerinden seçicez birini artık oo piti piti yapalım barivalla aslına bakarsan anacım beni johnson baby ile yıkardı.bişey olduğuda yok bana.ama çok ya temmuz sıcağında doğduğumdan yada bişeye alerji olduğumdan tombişmişimde azcık çok isilik olurmuşum bilemedim şimdi bak hangisini alsam:44:
canım benim arkadaş 4 tane nevresim yaptırmıştım iyikide yaptırmışım bebeğim çok kustu dedi öyle deyince banada mantıklı geldi bende öyle düşünüyorum hayırlısı artık :)ya daha onun araştırmasına girmedim kızlar hep sabun tozu diolar ama geçen gün doktorlar programında bi uzman vardı makinada yıkayacaksanız sabun tozu kullanmayın diodu, topaklanabiliomuş pamuklu çamaşırları yıkarken, tam erimiomuş.. bende kararsız kaldım..
canım işte şimdilik bitti ev işi nankör.. o camlar silindi ama yine kirlenicek :) en ufak bir yağmurda yine cırt :) en azından dolap içleri bitti gerisi zaten haftalık yapılıo napalım artık :)
öle mi diosun tuğbacım :) inşallah stressiz olur ama ben çok tezcanlıyım evlenmeden önceki hazırlık dönemimizdeki halimi görseydin öle demezdinhemen olsun herşey sorunsuz olsun isterim ama hep beni bulur :) yatak odamla misafir odam istediğim gibi gelmedi aynen mobilyacıya geri yolladım, yenileri yapıldı ankarada bi de onu bekledik bir ay daha :) altı ay önceden başladığımız halde düğünden bir ay önce zor tamamlanıp geldi eşyalar :) sonra tabi halılardan beğenmediklerim oldu eşyanın içinde güzel durmayanlar hadi bakalım bi daha halıcıya git bi daha model seç getirsinler sersinler :) evlendikten sonra bile gittim değiştirdim o derece yani :) şimdi korkuom işte yine beni bulur eksik işler die ondan stres olurum herhalde :)
bence de bir uyku seti bir nevresim takımı yeter gibi görünüo şimdilik ama bakalım tecrübe edip öğrenicez artık :)
kızlar dün bebişime bunları aldım
oğluşumun havlusu,penye battaniyesi,fermuarlı polar battaniyesi;
Eki Görüntüle 512904
oğluşumun çıngıraklı diş kaşıyıcısı,alt açma bezi,yan yatış yastığı;
Eki Görüntüle 512905
oğluşumun altüst pijama takımı,ağız silme mendilleri,yenidoğan kundağı,inekli kadife tulumu
Eki Görüntüle 512907
Vee Buda ayrıntılıda zıpır oğlumun hareketliliğinden bukadar çekilebilen soldan ve önden profili
Eki Görüntüle 512909 Eki Görüntüle 512910
kızlar bikaç eczaneyi dolaştım bugün bebeğin şampuanı ne olsun diye karar veriyim dedim..sebamed ve bübchen arasında kalmıştım.tanıdık iki eczanede arkadaslarım sebamedde bile alerjiyle karşılaştıklarını,bübchen markasının daha iyi olduğunu söylediler..sonra bi kozmetik mağazasına girdim büyük parfümeri ve bakım ürünleri satan biyer ordada bübchen iyi dediler..dalin yada johnson baby'de 1 yaştan itibaren kullanmamı önerdiler.bübchen kullanmaya karar verdim oğlumun cilt sağlığı için,alerji olmaması açısından..bübchen'in setini alıcam krem şampuan bebek yağı falan filan..siizinde bilginiz olsun dedim..çamaşırları için dalinin bebekler için sıvı deterjanı var sadece onu biliyorum.başka marka bilen önericek olan varmı...
ayrica aramiza hosgeldin tatlim benim allahim saglikla sihatle kucagina alirsin sag saglim insallahhhhhhh amin..hersey gönlünce olur insallahhh hepimize insallahh.
hey samsunlu
sülalenin kıymetlisiay canım hepimiz sağlıkla kucakllarız inşallah hayallerimizde gerçek olur piknik pek yaramadı bize et yemeyi sevmeyince buarada normalde aşırı etçilimdir oğluş otçul çıktı buda babamıza yaradı ama deniz güzeldi ay bide hava serin olunca herkez bebekleri getirmiş çok tatlılardı seneye bizde götürürüz diye izledik durduk ay buarada bi yüzme bilirim bi bilirim ki :) ama zevkide bilmeden çıkıyo kocişe zahmet o beni azcık bırakıp zevkini alıyo sonra yine benle uğraşıyor ya simit ya kocanın kolu illa elimde bişey olacak
kız senin boy uzun kocanın ki heptendi benim kız kardeş ve abi 180 üstleri ama ben cüce 163 bende hep topuklu giyerdim onlarla kocişi buldum spor ayakkabının keyfine vardım 172 :)
Ense kalınlığı normaldi canım. Diğer ölçümler de normaldi.
2'li testi iyi geldi zaten ama 4'lü testte down sendromu riski 1:50 idi.
Hemen ayrıntılı usg'ye aldılar, bebeğin barsaklarında problem görünüyormuş bu da down riskine işaretmiş.ama herhangi bir barsak problemi de olabilir demişlerdi.
Sonra amniyoya aldılar ve bugün de sonuç geldi.
Ben de bakım ürünlerinde Nivea ve Sebamed arasında kararsız kaldım. çoğu yerde bübchen için de iyi denmiş. Çantalı setler de unibaby nin çantası de hoşuma gitti aslında ama içindekiler fiyatına ve diğer setlere göre yetersiz geldi bana. Eltim de ilk olarak Sebamed ürünlerini almıştı gayet memnun, pişik kremi baya etkili. Ama nivea ın da kokusunu da oldum olası çok severim :)))
Canım, ben oğlum için Sebamed'in ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum..Tavsiye ederim
Bu arada benim de doğum günüm 21 ocak
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
geldiimmmm canim benim hersey yolunda 700 gr olmusss melegim nabzini dinledi sesini duydum ayyy esimle agzimmm kulaklarimizdaydi iyice bakti baya uzun uzun anlatti büüyk ultrasall gibi cünki ben bacak agrim icin gittim kendi doktorum sali günleri olmazmis baska bir doktor vardi süperdi buda munuhte calismis baya sohbet iyiydi sanki büüyk ultrasal gibi herseyi en ince ayrintisina kadar anlatti dinletti 700 gr hersey yolunda ben evde kendi tartimda 57 cikiyom orda 58 hic kilo almamisim ama herseyyyyyyyy yolunda cokkkkkkkk sükürrr kurban oldugum allahimmm hepimiz iyi oluruz insallahhh sonuna kadar.bence ben sebze meyve cok yiyorum su cok iciyorum yagli veya asiri yemiyorum az az ama sik yiyorum doktor kilom hakkinda zorun yok dedi icim rahatladi bebiste iyi kilo olarak esimle cokkk sairdik kiolsuna birbirmize baktik sanki ilk bebegimiz olucak gibi heyecanliydikk esimle ben pürdikkat dinledik sorduk sankii ilk bebis gibisira geldi cinsiyete doktor bacaklari kabali dedi ama %90 kiz dedi hayret birsey yaaa bir orasini tam göremedik hemen öbür doktorum ne dedi diye sordu esimde%80 kiz demisti bunda kesin söylerim demisti ama bu sefer siz varsiniz kramf icin geldigimiz icin deyince bende arasini görmüyom kapali ama%90 kiz dedi yani nasil kapali görmüyor %90 kiz diyor anlamadim artik öbür ay kendi doktorum nediycek bakalim..hayirlisi allahim saglikli sihatli versin hepimizin evlatlarini amin.....isvicre demissin evleniptemi gittin tr ye ailen nerde almanyadami merak ettim bak bende canim benimm...
teşekkür edim canım
çok agrım yok ara ara giriyo sürekli olmuyo ama yine endişeliyim
yarın giderim sanırım dr
ooo maşallah maşallah
ii günlerde kullanın canım ogluşunla inş çok güzel ciciler almışsın
Caniiim maşallah kuzucuna kilosunda super ben 21 haftalığım ve bebeğim 400gr.dr.normal dedi insallah öyledir.buarada benimkisinde kız edepsiz edepsiz acmıştı bacaklarını biz bile gördük kz olduğunu:))))) allahıma şükürler olsun iki kızım olacak Allah nasip ederse.canım benim dedem ilk isviçreye gitmiş babam amcam halam hep orda doğdular ee bende tabi.13 yaşındayken kesin dönüş yaptık.5 yıllık evliyim.annemler kardeslerim burdalar ama diğer yakın akrabalarım kimisi Almanya kimisi isviçrede.
evet canim iyiydi herseyi cok sükür.ahhh benimkide kizsa edepsiz ciksada acsa bacaklarida tammm gösterse ikilemde kalmasak oglansa oglan kizsa kiz ona göre alirdim birseyler böyle tam belli olmazsa birsey alamiycam anlasilann..yerimmm seninn kizlarini bitanede bizim eve gelir insallahhhhhhhh kurban oldugum allahim onunda tatina baktirmayi nasip etsin allahim herkezin gönlüne göre versin insallah aminnn..seni isvicreli seni allahim yuvanda öbür boyu saglik mutluluk versin agiz tatliligi versin hepimize kurban oldugum allahim..kendine cokk iyi bakkk bebisede...buseferde%90 dedi ama bacak kapali nasil oluyor ya cinsiyeti hakkindada yorum yapti acaba bildigi birseymi varda ondan dedi yoksa birsey demezdi degilmi biraz kafama takildi sence erkekse bacagi kapali olsa bile testisleri düsmüsmüdür asagi kapaliysa onlar görürmüydü..
Hay allah iyiliğini versin güldürdün beni:)))iskelet yapisindanda anılıyorlarmış ben ikili testte gittiğimde ısrar ettim bir yorum yapın diye bayan doktor biryerlerini gösterdi (tabi ben neresi olduğunu tam anlamadım)iste bu çıkıntı yatay olursa kıza dikey olursa erkeğe benzetiriz falan demişti.tecrubeli doktorlar anlıyorlar canm ben doktoruma okunuda güveniyorum.[yaa kizim ne yapayim yaaa her seferinde yüzde diyorlar buseferde böyle oldu kendi doktorum demisti öbür ay kesin birsey derim dedi ama bu seferde baska doktor arkadasimda iyi olmus baska doktorun görmesi dedi falan benimde aklima öyle geldi iste erkeklerde o asgida olurya kapali olsada görünür diye okumustum internetten bak simdi banada gülme krizi geldi aklima hersey gelyor artikkkk:öpt seni kendine iyi bakkkk
slm kizlarr gittik hersey yolunda cok sükür kilosu herseyi gelisimi benim kilo evdeki teraziye göre 57 ordakine göre 58 cikti.krampf icin bebek sinire bastirdigi icin cok agriyormus gecmezse akupuntur yapcaklar öyle dedi..herseyini inceledi benim doktorum degildi sali günü benimki izinde oluyormus onun yerine bu doktor vardi cokk iyidi ve netti herseye bakti anlatti sordu memnun kaldim baska bir doktor daha bakmis ve görmüs oldu biraz sansliydim bu konuda cok inceledi nabzinin sesini dinletti baya ugrasti nizde sasirdik ama sankiii ilk bebis gibi bizde bir heyecan bir heyecan bebisi görünce esimle agzimiz kulaklarimizdaydi insan cokk mutlu oluyor pürdikkat bakiyor inceliyor seviniyor soruyor yani ilk bebk olsada 3 de olsa farkketmiyor heyecam ayniiiiiiiiiiiii cok mutlu olduk gercekten görünc herseyide cokkk iyiymis cokkk sükür rabbime..hersey iyi gecti herseyim yapilinca 26 eylüldekine gelmene gerek yok hepsini yaptik dedi bacak icin gittik normal baktilar gönderdiler bizi cok memnun kaldim bu doktordanda ama cinsiyet hakkinda%90 kiz dedi bacaklari kapali tam görünmüyr dedi bende esime ozaman neden yorum yapiyor dedim esim askim vardir bir bildigi birseyler hissetmese demezdi kendi doktorumun ne söyledigini sordu bizde%80 kiz dedi dedik bende %90 diyorum bacaklari kapali ama kiza benziyor dedi yinede kimze%100 diyemez bende diyemem dedi--öyle insallahh hayirlisi bakalimm kizlar bir dahakine insallahhhhh bacaklarini acarda gösteriir.ona göre birseyler aliriz artik..allahim hayirlisini versin kurban oldugum allahim saglikli sihatli azasiz noksansiz hepimize insallahhhhhhhhhhhh aminnnn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?