2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

İnşallah sağlıkla gelsinler de biz zorluklara katlanırız, doğduğunda doya doya keyif çıkarırız

kizlar bana yardimci olurmusunuz...kafam cok karisik...burda hersey para...doktorum bana bir liste verdi, kontroller icin...

her defasinda ultraschall resmi icin 100 euro aliyorlar
organ kontrolu icin 40 euro
ense ölcülüyormus 215 euro
4 D resmi 100 Euro

sizce hangisini yaptirmam gerek, yani hangisini yaptirayim...cok kararsiz kaldim...
bana yardimci olurmusunuz?

günaydın cinsiyet hakkında bişey söylemiş miydi sana doktor, bugün belki söyler doktordan gelince hemen yaz merakta bırakma bizi

Günaydın canım..
Yok benim doktorum söylemedi.
Şimdi başka doktora randevu aldım, ona gidicem. Biraz iyi olduğunu öğrenip rahatlamak için, biraz cinsiyetini öğrenebilmek için gidicem...
Akşam yazarım:) İnşallah öğrenmiş olurum..

Sen de öğrenmedin herhalde daha?

yükseldiği dönemler de oldu benim guatrımın düşürmek için yine ilacı kullanmamı söylediler. kullanınca düştü. neyse doktorlar daha iyi bilir tabi:) endokrolojiye mi gittiniz?

ne zamanda kadar calismayi düsünüyorsun? bebis geldikten sonra devam calisacakmisin?

Canım ben kamu çalışanıyım, Önce yasal izinlerimi kullanıcam daha sonra ücretsiz izne ayrılıcam Rabbim nasip ederse sen ne yapmayı düşünüyosun? Testler çok pahalıymış canım sizin. Organ kontrolü ve ense ölçümünü bir defalığına yaptır bence ya da o kadar parayı vereceğine o parayla Türkiye ye bilet al burda daha ucuza yaptır oluyosa

Hıımm seni seni meraklı sultan Yaz yaz bekliyorum:) Bende öğrenemedim daha, cumartesi ikili tarama var o zaman öğrenirim inşallah

Son düzenleme:
yükseldiği dönemler de oldu benim guatrımın düşürmek için yine ilacı kullanmamı söylediler. kullanınca düştü. neyse doktorlar daha iyi bilir tabi:) endokrolojiye mi gittiniz?

özel guatr doktoru, tek onunla ilgileniyor, ve yaninda baska doktorlarda vardi ic hastaliklara bakiyorlardi, (hormon falan)
ne olduguna bagli..onu demistim ya...yani iki cesit varmis...morbus bas. sendromu mu?
benim doktorda kesinlikle önermedi ilac...cünkü kendiliginden gecermis.

bizim burda canim üc sene evde kala biliyorsun, yani annelik izni oluyor, bir sene boyunca simdiki kazdandigim paranin yüzde 60 veriyor devlet (ona her ay para ödüyoruz, mecburi herkes)
bende evde kalacam canim insallah...bebisimle ilgilenecem bundan sonra
burda 6 hafta dogumdan sonra ve 8 hafta sonrasinda normal ayligini veriyor devlet sonrasinda dedigim gib bir sene boyunca yüzde 60 aliyorsun...

TR de nasil?

canim Tr ye bilet suan 350 euro
yani ucuz degil :)
bilmiyorum ya....ne yaptirsam diye...cok kararsiz kaldim. burda hersey cok para

Son düzenleme:

İkili testi de en son ben yaptırıcam herhalde :)
31 marta randevum :)
Cinsiyetini çok merak ediyorum ama şuanda iyi olsun da onu istiyorum.
Dün tüm gün alt tarafıma batıyordu.. Bugün batmıyor. Korkuyrum...

kendiliğinden geçerse çok iyi tabi. doktorun istanbul'da mı?

yok canim ben yurtdisinda kaliyorum (almanya)
evet kendiliginden gecermis...bebis 12-13 haftalik oldugunda degerler normale dönermis :) sükür

türkiye'den selamlar olsun Almanya'daki kardeşlerimize:) orada hastane-doktor durumu nasıl oluyor? kadın doğum doktorunu kendin seçip istediğin zaman gidebiliyor musun?

türkiye'den selamlar olsun Almanya'daki kardeşlerimize:) orada hastane-doktor durumu nasıl oluyor? kadın doğum doktorunu kendin seçip istediğin zaman gidebiliyor musun?

burdanda size selam yoluyorum :)
evet, kendin sece biliyorsun ama burda hersey cok pahali...

bu kontroller ates pahasi, yani TR gibi degil canim...
yok istedigin zaman gidemiyorsun, randevu alman gerek, her 4 haftaya bir gidiyorsun doktora, ilerleyen zamanlarda 2 haftaya düsüyor bu zaman...
her defasinda ultraschall resmini vermiyorlar

istersen 100 euro ekstra
organ kontrolu icin 40 euro
ense ölcülüyormus 215 euro
4 D resmi 100 Euro

o yüzden cok kararsizim...
ve suan okudum bu ense kalinligini falan sanirim TR de ikili ve üclü test deniliyormus dogrumu?
yüzde 20 ensa kalinligi 3 mm den fazla ise risk fazla oluyormus, ama o yüzde 20 dedigim orandanda 10 cocuktan yinede 8 cocuk saglikli dünyaya geliyormus...risk yüksek olmus olsada

Valla yuksek derken biri 7.55 biri 3.5 cikti doktor yuksek.old soyledi ama senin kdr ayrintili fln bakilmadi bende ilaca baslamadan endokrine gittim.iki tane onlarda aynisini soyleyince basladim sali randevum var ilac dozu degerlerime gore ayatlancak senin dedigin sendromlari.fln da hic duymadim.inan
benim de guatrım var. 15 yıldır nerdeyse her sabah ilaç alıyorum. bir çok doktora da gittim hepsi ilacı kesinlikle kullanmam gerektiğini söyledi. aksi halde hormon dengesi sağlanamaz ki.

Sen.de eutyrox mu kullaniyosun cok gcmis olsn dicem ama bu durum omurluk...hamilelikte kac doz.aliyorsun

gerçekten pahalıymış ben burada özel hastaneye 20 liraya muayene oluyorum. evet ikili üçlü test diyorlar. ben yaptırmayı düşünmüyorum bu testleri. sadece detaylı ultrason çektiricem o kadar. Allah korusun olumsuz bir şey derseler de aldıramam Allah'ın verdiği can. ki bu testler %100 doğru çıkmıyor. sakat dedikleri çok bebek gayet sağlıklı doğuyor. %60-70 doğruluk payları var.

ben levotrion kullanıyorum günde 50 mg. nodüllerim çoğalmış ve büyüdü. doktor biopsi istedi ama kadın doğum doktorum yaptırma hamilelikte dedi. kararsızım yani. bakalım İnşallah sağ salim doğururuz bebişlerimizi.

Merhaba Annişler

Bende dün bebişimi gördüm. 10+4 haftalık olması gerekirken 10 haftalık çıktı zaten benim yumurtlama döneminden sonra olmuştu sürpriz bebeğim :)

Onun dışında iyi maşallah hareket bile ediyordu el salladı annesine :) bende ikili test yaptırmıcam direk 16. haftada dörtlü test yaptırıcam.

ben özele gidiyorum, muayene ücreti 100 lira. Testler devlet hastanelerinde ücretsiz, özelde az bi fiyat ama tam bilmiyorum.Senin Tr ye gelmen de mantıklı değilmiş:) Bence önem arz eden testleri yaptır canım. Doğum sonrası izinler falan iyiymiş gerçekten. Testler çok pahalıymış ama gerekli bence imkanın varsa yaptır canım

İkili testi de en son ben yaptırıcam herhalde :)
31 marta randevum :)
Cinsiyetini çok merak ediyorum ama şuanda iyi olsun da onu istiyorum.
Dün tüm gün alt tarafıma batıyordu.. Bugün batmıyor. Korkuyrum...

İyidir ya merak etme, kanaman ağrın yoksa içinde oynaşıp duruyodur Ben de batınca sancım olunca korkuyorum sonra normaldir deyip kendimi rahatlatıyorum:)

Son düzenleme:

Maşallah annesi, daha da büyür kocaman olur inşallah

hmm...sorarsin doktoruna....

evet bende aldirmayi düsünmüyorum, tek düsündügüm icim rahat etsin diye yaptirayimi , yoksa kötü bir sonuc cikarsa bütün hamileligim boyunca üzüleceyim onuda düsünüyorum, ama kesinlikle bir cana kiyamam yani....diyorum ya yanlisda ola biliyormus bu testler ve cok riskli hamileler bile 10 bebekten 8 saglilki doguyormus

üfff cok kararsizim yarin karar vermek zorundayim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…