• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Hayirlisi olsun cjim saglikla gelsin benim oglusta normalde 19 kasim ama doktorumuz 7 kasimda alicaginibsoyledi sezeryan olcak benimde bazi sorunlar yuzunden sezeryanda cati nuayanesi yapiliomu :KK43: yapilmasin valla ya arkdaslarim.cok kotu oldugunu can yaktigini soylediler ibsallah oyle olmaz ben sesryan olcaklara yapilmio diye biliyorum doktorumda hic bahsetmedi insallah olmaz 30 eylulde tekrar kontrolum var sorayim bakiyim

Sağol canım...benim ikinci bebeğim olacak ilkinde önce normal doğum denediğimiz için defalarca çatı muayenesi oldum doğum öncesi 3 gün hastanede yattım ve sunni sancı çektim bu arada açıklık var mı diye sıkça baktılar. Bu defa olmaz umarım...Yani zamanından önce sancın olur suyun gelir falan bakablirler yine açıklık var mı doğum başladı mı durdurulabilir mi diye...ama günü gelipde hastaneye sezeryan olmaya gidersek bakacaklarını sanmam...

image.webp
image.webp
Zeyy teyzemizin sayesinde çok güzel ciciler aldık biz sabah. Babamız da çok ama çok beğendi. :KK60:

ayy evet canım ya en rahat sol tarafa yatabiliyorum bende ama oda bazen uyanıyorum sol kalçam çok ağrımış sağa dönmek zorunda kalıyorum mecbur o taraftada ellerim uyuşuyo Allah beterinden korusun yinede iyiyim şükür uykusuzluk falan olmuyo
yatmadan önce su içmeyin bu arada içince gece tuvalete çok kalkılıyo

Bende susuz duramıyorum işte, deli gibi susuyorum. Normalde de zaten çok içerdim ama şimdi hararet bastıkça suya sarılıyorum, bu seferde akşamları yatak odası-tuvalet arası seferlerimiz yoğun oluyor:KK48:

Ben hem eve göz aydına gelene hem de mevlüte gelenlere hediye vermeyi düşünüyorum canım. Hastanede de çikolata dağıtacağım, çünkü bizim burada çok akrabamız yok. Mevlüte gelecek hepsi. Göz aydına gelenlere yine lohusa şerbeti, ikramlıklar, lokum falan ikram edicez. O değil de bunların hepsini nasıl yetiştircez hiç bilmiyorum.

Eşim doğumuma girecek Allah'ın izniyle.
Dün burada bir arkadaş doğum hikayeleri paylaşmıştı, akşam geldiğinde izlettim, gözleri doldu çok duygusallaştı. Bir an önce o gün gelsin biz de bu tarifsiz duyguyu yaşayalım artık dedi. Benimki biraz desem yalan olur baya duygusal biz konusunda. Bakalım doğumda ne yapacak.

Maşallahhhhhh size.

Valla bizde çok yakınlarım hastaneye mutlaka gelir, o yüzden ben hastane hediyeliği olarak onlara ayrı düşündüm. Evde yine lohusa şerbeti, ikramlık ve çikolata mutlaka olur.

Ben derin dondurucuya börek, sigara böreği, poğaça, zeytinyağlı sarma falan yapıp koydum. Annem yanımda olacak zaten ama , o da yorulmasın elinin altında olsun diye. Bir tane de kek yaptım, bütün şekilde koydum dondurucuya.Artık yettiği kadar, yetmediği yerde ilave yapılır.

Tesekkür ederiz canım

Rica ederim canım.

Merhaba Güzel kasım anneleri ve bebişleri...
Pınar arkadaşım aldıkların çok şirin güzel günlerde kullanın inşallah...
Nasılsınız anneler...hamilelik artık cidden zor bir hal aldı yatarak oturarak ayakta hiç bi şekilde rahat olamıyorum artık.uykusuzluk doğum stresi hepsi hepsi başladı :) Allah yardımcımız olsun inşallah...

Benim 10 kasım 2010 doğumlu bir kızım var...oğlum içinde 16 kasımdan bir hafta önce alırız dedi doktor yani yine 7 yada 10 kasım olacak doğum :) size sormak istediğim şu AYNI GÜN doğmalarının bi sakıncası var mıdır? yani siz ister miydiniz böyle olmasını...benimki tesadüfen denk geldi...

Ailemden uzaklarda Trabzonda tek başımayım doğum hazırlıklarımı da kendim yapmaya calışıyorum haliyle...Haftaya bebeğime cibinlik ve fisto battaniye alt açma takımı birde pazen battaniye dikeceğim...sonrada yavaş yavaş kıyafetlerimizi yıkamaya başlayacağım...hepinize sağlık dolu günler diliyorum annecikler

ay kızlar sınır oldum sıze anlatmam lazım,

ısyerınde avukat bı kız var annesı gıttıgım hastanede ebe, doktorlar dogum ve dogum sureclerı hakkında cok bılgılendırmedıklerı ıcın, tecrubelı bırınden tavsıyeler almak ve tanısmak ıcın annesı ıle konusmak ıstıyordum, hanı olurda dogum zamanımda o calısıyorsa tanıdık bırı oldugu ıcın yardımcı olur dıye dusunuyordum. bugun soyledım kıza annenle konusmak ıstıyorum dıye, neymıs annesı karar veremezmıs, doktorumla konusmam gerekırmıs. sankı ben bılmıyorm bunları.

dedım sen benı anlamadın, ben sadece sureclerı ısın ıcınde olan bırınden dınlemek ve tavsıyelerını almak ıstedım. oda işte tabı konusursn falan agzının ucuyla soyledı. kendı anlatıyor yok sancı ggelırmıste uzun surermısde dogum 5 dklık bısı degılmıste. ee herhalde bende bunların farkındayım dedım, benım sormak ıstedıklerım bunlar degıl dedım.

cok sınırlendım ya, sonucta cocuk dogrmamıs kısıler bıle bırbırıne akıl verıyor, dogum yapacagım hastanede calısan bırının tavsıye vermesı cok mu zor, bnm annem olsa nasıl ılgılenır. sınır oldum hayatta gıtmem. ıns. dogumuma da denk gelmez...

ınsanlar ne tuhaf yaa.... ne zor gelıyor...

ay bıde dıyor bana dogum planlı olmazmıs, akışına bırakmak lazımmıs, kendısı oyle yapacakmıs bazı seylerı zorlamamk lazımmıs. tovbe tovbe yaa...

Kızlar bende bebek kurabiyesinin yanına kolonya yapmak yada yaptırmak istiyorum sizce malzemelrini alıp kendim mi yapayım yoksa sipariş mi vereyim hangisi daha uygun olur bayağı aranızda bu işe kolları sıvayıp girişenler var banada bi el atın :mad:
kendin yapabilirsin canım çok basit küçük cam şişeler satılıyo mantar kapaklı lavanta kolonyası aldım içine boya kattılar pembe oldu istersen mavide yapar yani ,şişelere kendin doldurursun ağzı kısmına kurdele fiyonk yaparsın şimdi biyerde gördüm mantarın üstüne küçük çiçekler yapıştırıcam bulabilirsem bulamazsamda sadede gayet güzel bence

Merhaba Güzel kasım anneleri ve bebişleri...
Pınar arkadaşım aldıkların çok şirin güzel günlerde kullanın inşallah...
Nasılsınız anneler...hamilelik artık cidden zor bir hal aldı yatarak oturarak ayakta hiç bi şekilde rahat olamıyorum artık.uykusuzluk doğum stresi hepsi hepsi başladı :) Allah yardımcımız olsun inşallah...

Benim 10 kasım 2010 doğumlu bir kızım var...oğlum içinde 16 kasımdan bir hafta önce alırız dedi doktor yani yine 7 yada 10 kasım olacak doğum :) size sormak istediğim şu AYNI GÜN doğmalarının bi sakıncası var mıdır? yani siz ister miydiniz böyle olmasını...benimki tesadüfen denk geldi...

Ailemden uzaklarda Trabzonda tek başımayım doğum hazırlıklarımı da kendim yapmaya calışıyorum haliyle...Haftaya bebeğime cibinlik ve fisto battaniye alt açma takımı birde pazen battaniye dikeceğim...sonrada yavaş yavaş kıyafetlerimizi yıkamaya başlayacağım...hepinize sağlık dolu günler diliyorum annecikler
Aynı gün olmasında ne sakınca olabilir ki canım eger öyle denk geliyorsa bi sakıncası olmazdı benim için
Hatta eşimin bana evlilik teklifi ettiği gün 10 kasım eşim bebeğimizin 10 kasımda doğmasını istiyor

ısyerınde avukat bı kız var annesı gıttıgım hastanede ebe, doktorlar dogum ve dogum sureclerı hakkında cok bılgılendırmedıklerı ıcın, tecrubelı bırınden tavsıyeler almak ve tanısmak ıcın annesı ıle konusmak ıstıyordum, hanı olurda dogum zamanımda o calısıyorsa tanıdık bırı oldugu ıcın yardımcı olur dıye dusunuyordum. bugun soyledım kıza annenle konusmak ıstıyorum dıye, neymıs annesı karar veremezmıs, doktorumla konusmam gerekırmıs. sankı ben bılmıyorm bunları.

dedım sen benı anlamadın, ben sadece sureclerı ısın ıcınde olan bırınden dınlemek ve tavsıyelerını almak ıstedım. oda işte tabı konusursn falan agzının ucuyla soyledı. kendı anlatıyor yok sancı ggelırmıste uzun surermısde dogum 5 dklık bısı degılmıste. ee herhalde bende bunların farkındayım dedım, benım sormak ıstedıklerım bunlar degıl dedım.

cok sınırlendım ya, sonucta cocuk dogrmamıs kısıler bıle bırbırıne akıl verıyor, dogum yapacagım hastanede calısan bırının tavsıye vermesı cok mu zor, bnm annem olsa nasıl ılgılenır. sınır oldum hayatta gıtmem. ıns. dogumuma da denk gelmez...

ay bıde dıyor bana dogum planlı olmazmıs, akışına bırakmak lazımmıs, kendısı oyle yapacakmıs bazı seylerı zorlamamk lazımmıs. tovbe tovbe yaa...

Sakin olalalım lütfen:KK48: Ben Allahtan hastanemde ki ebelerle tanıştım, rahatsızlanıp hastanede yattığım dönemde. Hepsi inanılmaz şirin, güleryüzlü ve yardımcı. Ne sorsam cevap verdiler o zaman. Hatta biri vardı ki inşallah siz denk gelirsiniz bile dedim yani.

Benim normal doğum ile ilgili tek asla istemem dediğim şey suni sancı, onun dışında doktorum risk görmediği sürece, yapabilirsin dediği sürece ben varım bu işe :KK54:

kendin yapabilirsin canım çok basit küçük cam şişeler satılıyo mantar kapaklı lavanta kolonyası aldım içine boya kattılar pembe oldu istersen mavide yapar yani ,şişelere kendin doldurursun ağzı kısmına kurdele fiyonk yaparsın şimdi biyerde gördüm mantarın üstüne küçük çiçekler yapıştırıcam bulabilirsem bulamazsamda sadede gayet güzel bence
Canım mantar şişelerden ben yapmıştım değişik olmuştu içine kolonya koymadım ben alışveriş bölümüne koymuştum mantar şişeleri kendin yapınca daha uyguna denk geliyor

Sakin olalalım lütfen:KK48: Ben Allahtan hastanemde ki ebelerle tanıştım, rahatsızlanıp hastanede yattığım dönemde. Hepsi inanılmaz şirin, güleryüzlü ve yardımcı. Ne sorsam cevap verdiler o zaman. Hatta biri vardı ki inşallah siz denk gelirsiniz bile dedim yani.

Benim normal doğum ile ilgili tek asla istemem dediğim şey suni sancı, onun dışında doktorum risk görmediği sürece, yapabilirsin dediği sürece ben varım bu işe :KK54:
tanışmak avantajlı degıl mı, yanlıs dusunmuyrm

sen ne guzel tanısmıssın :)

nil niye suni sancı istemiyorsun

Bende şöyle düşünüyorum 40. Haftaya kadar doğmayıp suni sancıyla doğum yaptırıcaklarsa direk sezeryan olsun öyle olup cok zor doğum yapanlar sancı cekip en son sezeryana alınanlar kafamda şöyle bir mantık oluştu eğer gelmek istemiyorsa 40 kadar bunun doğucağı yok direk sezeryana zorlamasınlar suni sancıyla

Zeyy foto koydum begencek misin bakalim:KK16:
canimcim bu lavanta kesesi oluyo dimi. magnet falan var mi arkasinda peki. bir da sanırsam butun malzemeleri Eminönü nden aldin?
Slm herkese...Hava öyle süper ki suan yağmurlu ve serin yürürken ağrım olmasa okul dönüsü biraz daha yürümek isterdim ama maleseff.Hamarat annisler harekete geçmis masallah:nazar:Hastane de kalmak istemediğim için böyle islere girismedim ben normal olursa aynı gün çıkarıyormus doktorum ordakilere dağıtmak için de sadece çikolata alırız diye kararlastırdık esimle.Herkese dağıtıp hatıra olarak kendinize ayırmayı da unutmayın :KK66:
valla bu el isi yapanlari tebrik ediyorum yaa yetenek isi yani ben hic beceremem.. hazirlarini alcam gibi :))

Bilgisini paylasmak bile zor geliyor kimisine

Canım mevlüde gelicek kişi sayısı kadar kaba taslak hesap edersin ben şöyle düşündüm 50 tane olsa yeter bende eve gelen gidenlere ikram etmek için düşündüm hastaneye sadece bebek çikolatası götürmeyi düşünüyorum mevlütte de yaptığım mantar şişelerden vermeyi düşünüyorum bebek mevlüt şekerleri varya belki ondan yaptırırım mevlüde aslında söyle birşey düşünmüştüm mevlüt şekerlerini koymak için süslüyorsun ama icrata geçemedim sana da atıyım

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 72
  • image.webp
    image.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 70
canimcim bu lavanta kesesi oluyo dimi. magnet falan var mi arkasinda peki. bir da sanırsam butun malzemeleri Eminönü nden aldin?

valla bu el isi yapanlari tebrik ediyorum yaa yetenek isi yani ben hic beceremem.. hazirlarini alcam gibi :))
lavantaların arkasında magnet var buzdolabına takılsın diye yapıştırdık.. enes ticaret diye biyerdi eminönü de hemen hemen heryerde var bi kaç sokakta toplanmışlar hep bu malzemeler satılıyor.. gidemicek gibisen birmax.com sitesinden bakabilirsin ben ordanda mevlüt şekerleri yapıcam onalr için sipariş verdim hazır şeker magnetlerde var uygun fiyata..

al benden de o kadar canım benim de el becerim hiç yoktur koy malzemeleri birleştiremem bile hazıra dayanıcaz gibi görünüyor:110:

Bilgisini paylasmak bile zor geliyor kimisine

valla burada sızler olmasanız bırsey bıldıgım yok, paylasmak ne guzel bırbırımıze burada yardımcı oluyorz ogrendıgımız herseyı paylasıyoruz...

ınsanlar tuhaf yaa...

doktorum ıyı bı doktor, ona guvenıyorum ama nasıl seyler yasayacagım hangı durumda ne yapmam lazım bılemıyorum. artk buradan sızın tavsıyelerınızle hareket edıcem...

epıdural konusunda kararsızım, normal dogum yaparsam epıdural almalımıyım almamalıyım.. bı dr varmıs dısarıdan getırılıyormus 600 lrıaya, cok ıyı anestezı uzmanıymıs para verıp onu mu cagırtsam bılmıyrm

kafam karısık..

Back
X