- 23 Kasım 2013
- 146
- 67
- 28
- 35
Kızlar geçen hafta İzmir'de oturan dayımn evi yandı (kiradaydı)çocuklarını zor kurtarmışlar.çocuklarının ayakkabıları bile yanmış...şimdi de 2,5 yaşındaki kız çocuğu başüstü düşmüş balkondan betona beyin kanamsı geçirmiş yavrum...şu an ege üniv.tıp fak.de yatıyor.ameliyata almışlar...annesi başında bekliyor ne kadar zor bir durum...Rabbim yaşatmasın... dua eder misiniz kızlar küçük Meryem'imize..
merhaba kızlar nasıl özlemişim kaç gündür giremiyorum diye üzüldüm herşey perşembe günü boğaz yanmasıyla başladı ardından gece saat 2 de eşim ateşimin 39.5 olduğunu görünce apar topar hastaneye ilaçlar serumlar vs o gece hastanede yattım bir ara bebeği de tehlikeye giriyor dediler fısıltılarını duydum bu ateş bebeği de etkiler falan filan dualarla geçirdim o geceyi allahıma şükürler olsun hiçbişey olmadı çok zor bir gecenin ardından sabah işimin başına geçtim ay başı olduğundan malum yerime bakacak kimse bulamadığımdan kolumda serumla işlerimi bitirmeye çalıştım cumartesi günü de halime acıyıp 4 te bıraktılar da evime gittim iş yerindeki koltuğumdan kalkıp evime yatağıma gittim sadece tuvalete bile giderken zorlanıyordum allahıma şükürler olsun şimdi iyiyiz ikimiz de herşey normale döndü
beni merak eden herkese çok teşekkür ederim önemsenmek çok güzel bişey sizlerin tarafından ve
sizi merakta bıraktığım için özür dilerim
Bu sabah ben de ağrıyla uyandımhafta sonu dr gidicem o zamana kadar idare edeceğim.yol gidiş dönüş 2 saat.hafta içi de işe toplam 1 saat yol çekiyorum.o yüzden hafta sonu gideceğim.kendimi nine gibi hisseder oldum:) şuram ağrıyor buram ağrıyor :)
Kızlar başımıza gelen!!!!!! Akşamüzeri annemlerden döndüm kızım banyoya girdi , banyo yapmış bornozunu alırken duvardan askı düşmüş seramik bişey , çarpıp düşmüş ve ayağını kesmiş , anne diye seslendi bişey düştüğünü anladım ama hiç aklıma gelmedi ayağı 5 cm kadar kesilmiş ve küvetin içi kan içinde :18: hemen sardım atletle hemen acile gittik dikiş falan, Allah'tan çocuğumun canı tatlı değil gık demedi yavrum Allah korudu yavrumu ya başka bi yerine gelseydi
evet canım o kadarı yetiyo bende kızıma öyle giydirdim hiçte bişicik olmadıı
evet yaaaa bebek kokusuuu miss gibii ama ilk gözağrılarımız bebek doğunca
nasıl düşünecekler ne hissedecekler ister istemez bebekle ilgilenicez
yanlış anlarlar mı acaba valla kızım içerlenir die çok üzülüyorum
birde aileler kalkıp densizlik edipte ben kardeşini daha çok seviyorum derler mi
ööff nasıl çıkıcam bunca sıkıntının içinden bilmiyorum Allah kolaylık versinn bizlere inş..
Kızlar başımıza gelen!!!!!! Akşamüzeri annemlerden döndüm kızım banyoya girdi , banyo yapmış bornozunu alırken duvardan askı düşmüş seramik bişey , çarpıp düşmüş ve ayağını kesmiş , anne diye seslendi bişey düştüğünü anladım ama hiç aklıma gelmedi ayağı 5 cm kadar kesilmiş ve küvetin içi kan içinde :18: hemen sardım atletle hemen acile gittik dikiş falan, Allah'tan çocuğumun canı tatlı değil gık demedi yavrum Allah korudu yavrumu ya başka bi yerine gelseydi
yok canım artık en eski babaanneler bile bu hassasiyetin farkında oluyorlar. Bence bebeğinin ablasına hediyeler aldığını söylemekle başlayabilirsin. Doğduğunda da bu hediyeyi kardeşin sana aldı diyerek gönlünü alabilirsin. Kesinlikle çok işe yarıyor:))
Benim ablamın kızı var o bile kıskanır diye şimdiden hazırlık yapıyorum ben. Karnıma kulağını koyuyor. Ben de o duymadan ağzımla ayşenur abla ben seni çok seviyorum diyorum. O da karşılık veriyor ben de seni seviyorum diye. göbeğimi öpüyor:))
Ebruyu çok seviyormuş annesine hep öyle diyormuş:))) daha görmeden fethettim gönlünü:))
ya bewnde o bebek kokusunu duymak için buyuk marketlere gidip temizlik reyonlarındaki bebek yumusatıcılarını kokluyorum:) Melojcum senin bizden daha dıkkatlı olman lazım gercektende. Bebeğinle ilgilenirkne diğer cocugunun psikolojisi bozulmamalı. Ama senin gibi bilinçli bi anne eminin cxok rahat ustesinden gelir bu durumun.
kızlar sizlere birşey sorcam :)) belki aranızda birilerine komik gelecek belki bazılarınız hala o adeti devam ettiriyordur. Bebek doğduğunda 20si çıktığında mı ne bebeği tuzlu suyla silerler. ilerde teri kokmasın diye :))
Yeğenlerimde sahiden de işe yaradı sanki bebekliklerinde hiç terleri kokmadı.
ama bir yeğenimde babası karşı çıktı böyle saçmalık mı olur diye ona yapılmadı ama bebek olmasına rağmen teri çok ağır kokuyodu.
Sizce bu bir tesadüf mü ? İnananınız var mı böyle şeylere :))
ben itiraz etmicem çevremdeki her bebeğe denenmiş birşey ama sizin fikrinizi merak ettim :)))
ilk çocuğun kabullenebilmesine yardımcı olmak için evet. bizim abimize de kardeşi paten ve transformers getirecekmiş.
eşime diyorum aldın mı mesajı aldım aldım almam mı diyor. biz aldık hediyelerini saklıyoruz şimdiden. kaan da bazen sarılıyor anne kardeşim beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum diyor. birşey yiyorsa falan anne sen yersen kardeşimde yer diyor ona ayırıyor falan. çok güzel şimdilik tepkileri doğunca nasıl olur bilmiyorum.
ama inan endişelerim hala devam ediyor iki çocuk ile ilgili...
ben bunu göbeği düştüğünde yapılıyor diye biliyorum ben yaptırdım yani ananesi ve babanesi yaptı. sesimi çıkarmadım yapsınlar dedim. bana soracak olursan onunla bir alakası var mı diye bilemiyorum ama oğluşun teri kokmuyor ya da kuzguna yavrusu şahin görünürmüş o hesap
bence doğunca da böyle devam edecek tabii senin bu konudaki sınavın çok büyük. İkisine de eşit davranırsan veya abisinin artık abi olduğunu,bebeğin annesine muhtaç olduğunu,sen olmadan büyüyemeyeceğini idrak ettirebilirsen kesinlikle müthiş bir ilişkileri olacaktır.
Ben 3 yaşına gelince 2.yi düşünüyorum bu durum benim de şimdiden kafama takılan bir konu ama emin ol aile bilinçliyse kolaylıkla üstesinden gelinebilecek birşey. Sen gönlünü ferah tut. Senin gibi tatlı bir anne bunun üstesinden kolaylıkla gelir
ne zaman yapılır onu ben de tam bilmiyorum da işte yapılanlarda herhangi bir sorun olmadı. Ablam bile kızının ter kokusunun çok ağır olduğunu söylüyordu hep. bilmiyorum ki kuzgun şahin ilişkisi ile alakası var mı?
ama benim 4 tane yeğenim var hiç biri ablamın kızı kadar bebekken ağır kokmuyordu. Her gün banyo yaptırmasına rağmen ki ablam çok titizdir. Uyuyup uyanınca terliyor biraz bekleyince de kokmaya başlıyordu. Garip sahiden de
Ben de anneanne ve babaanneye ses çıkartmıcam bırakayım yapsınlar belki gerçekten de işe yarıyodur:)))
canım teşekkür ederim ama görsen şu son 4 aydır sadece bununla ilgili kitaplar okuyorum ve oğlumu da dahil ediyorum bunlara birlikte böyle yaparız şöyle olur falan filan diye ki eşimde bu konuda çok hassas bir de abimiz inanılmaz duygusal inanılmaz naif bir çocuk. en çok korktuğum duygularını anlamazsak sonuçları kötü olur diye. neyse hayırlısı diyorum şimdiden bu kadar kasmamam gerekiyor gereksiz kuruntu da yapıyor olabilirim zamanla göreceğiz durumlarını hem bak sende ikinciyi düşünüyorsun ya ben yardımcı olurum o zamana kadar bizimkiler toparlanmış olur inşallah.....
inan ideal olanı çünkü bebek doğana kadar diğeri 4 yaşına yakın olacak ve senin anlattıklarını söylediklerini etrafını herşeyini daha iyi anlayacak kavrayacak.
Günaydın güzel anneler hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürlerkızımla kahvaltı ediyoruz , raporu bir kaç gün ayağının üzerine basmaması gerekiyor.buna şükür
geçmiş olsun schagacıımm. çok şükür atlattın bu testi de :)))
idrarda enfeksiyon için benim de pek fikrim yok. Fikir verecekleri dört gözle bekliyoomm:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?