Muhtemelen 5, 6 yaslarindadir. Hayal kurmanin doruk yaptigi yastir ozelliklede 5 yas. Kendi oglumdan biliyorum yakinda 6 olacak ana okul 3. Sinifta. Mart dogumlu balik burcu ve coook utangac icine kapali bir cocuk. Ama tamamen onun karakteri bu degistiremiyorum ama aktiviteler vs. destekliyoruz. Birde cocugunuzun ogrenme sekline dikkat edin. Kimi cocuklar duydugunu hemen ogrenirken kimisi gordugunu daha cabuk ogreniyor... Bu yaslarda siz yapin ama fazla bisey beklemeyin sonra kendiliginden cikacaktir... Dikkat eksikligi olan bi cocuk olsa hic bir konuya odaklanamaz. Ayrica cocugunuzun hikaye uydurmasida cok guzel biseyGünaydın güzel bir hafta olur inşallah. Sizden öneri bekliyorum büyük kızım anaokulu na gidiyor sayıları sayabiliyor fakat her hangi bir rakamı yaz dediğimde yazamiyor gösteriyorum sık sık aradan bir kaç dak geçiyor tekrar sorduğumda unuttum anne diyor bu normal mi acaba dikkat eksikligi mi var anlam veremedim diğer konularda iyi sorun yok tatil öncesi hikaye etkinliği vardı evde ara ara okuduğum hikayeyi kendisi okulda anlattı tabi heyecanıda vardı mesale evde okudugum hikayeleri kendi calisma odasima gidip karsisinda arkadaslari varmis gibi aklinda kalanlari anlatiyor yada kendi hikaye uyduruyor bun hareketleride normal mi yapı itibariyle içine kapanık bir çocuk okula başlıktan sonra biraz daha iyi
Canim suan unuttum der.ama sonradan unutmadigini goreceksin..bilmGünaydın güzel bir hafta olur inşallah. Sizden öneri bekliyorum büyük kızım anaokulu na gidiyor sayıları sayabiliyor fakat her hangi bir rakamı yaz dediğimde yazamiyor gösteriyorum sık sık aradan bir kaç dak geçiyor tekrar sorduğumda unuttum anne diyor bu normal mi acaba dikkat eksikligi mi var anlam veremedim diğer konularda iyi sorun yok tatil öncesi hikaye etkinliği vardı evde ara ara okuduğum hikayeyi kendisi okulda anlattı tabi heyecanıda vardı mesale evde okudugum hikayeleri kendi calisma odasima gidip karsisinda arkadaslari varmis gibi aklinda kalanlari anlatiyor yada kendi hikaye uyduruyor bun hareketleride normal mi yapı itibariyle içine kapanık bir çocuk okula başlıktan sonra biraz daha iyi
Canim okulda 9 kadar gelmisler işte benim kız tanımıyor sayıları görünce sakinca tanıyor evde nasıl öğrenebilirim diye araştırıyorumGunaydin canlarYeni hafta hepimize mujdeli guzel haberler getirsin insallah
Mavis ben corba yapmiyorum canim. Kimyonu kendi yediklerime koyuyorum. Gaz sikintisi 3. aydan beri yok cok sukur. Kendi yemegime de altini sondurmeye yakin koyuyorum ama daha once koymanin baharatin ozelliklerini daha cok ortaya cikardigini duydum gecen. Bilen varsa aydinlatsin bizi
Yarem selam canim. Masallah prensesineDaha anaokulunda canim. Rakam vs simdiden gosterirsen okulda sikilmaz mi cocuk. Birak oynasin. Ne guzel ifade yetenegi iyiymis. Vakti zamani geldiginde suan yapamadiklarini da yapar.
Inşallah öyledir acaba öğrenebilir mu diyorum dikkat eksikliği mi diyorum anne olmak her yönden zor
Canim 5 yaşında Kasım 2009 doğumlu oda çok içine kapanık ırsi olsa gerek babası öyleyim sanırım kızım duydugunu daha çabuk ogreniyor mesela okuduğum hikayeyi eline alır sayfaları çevirir orda ne resim varsa ona uygun aklında kalanı anlatıyor eksi yönü bunu bizim karşımızda değilde çalışma Odamıza sanki sanki karşı sinda arkadaslari varmış gibi anlatır öğretmenin taklit ediyor kendi kendine yetebiliyor bir ara hayali mektup arkadaşı vardıMuhtemelen 5, 6 yaslarindadir. Hayal kurmanin doruk yaptigi yastir ozelliklede 5 yas. Kendi oglumdan biliyorum yakinda 6 olacak ana okul 3. Sinifta. Mart dogumlu balik burcu ve coook utangac icine kapali bir cocuk. Ama tamamen onun karakteri bu degistiremiyorum ama aktiviteler vs. destekliyoruz. Birde cocugunuzun ogrenme sekline dikkat edin. Kimi cocuklar duydugunu hemen ogrenirken kimisi gordugunu daha cabuk ogreniyor... Bu yaslarda siz yapin ama fazla bisey beklemeyin sonra kendiliginden cikacaktir... Dikkat eksikligi olan bi cocuk olsa hic bir konuya odaklanamaz. Ayrica cocugunuzun hikaye uydurmasida cok guzel bisey
bu gelir vergisi degil mi cnm?ama o 2 taksitti 6 ayda 1 senin attigin 3ayda 1 farkli sanirim2ocak rica ederim,sevgiler
mavis tabiki hatırlatırım, Mali Müşavir im ben, aynı zamanda denetçiyim, hayatım vergi ve denetim
seve seve hatırlatma yaparım hatta ilk hatırlatmamı yapıyorummm:
01/02/2015- 16/02/2015 2014 IV. Geçici Vergi Dönemine (Ekim-Kasım-Aralık) Ait Gelir Geçici Vergisinin Beyanı
01/02/2015- 16/02/2015 2014 IV. Geçici Vergi Dönemine (Ekim-Kasım-Aralık) Ait Kurum Geçici Vergisinin Beyanı
yani 2014/4.dönemine ait Geçici vergi Beyanları var 16.02.2015 e kadar, ödemesi ise 17.02.2015 ...
Bilgilerinize rica ederim, deyim tam olsun
buarada herkese güaydınlar sevgiler,, sağlıklı mutlu haftalarrr olsun İNŞALLAHHH
çok sık yapıyormu böyle... karşısında biri varmış gibi...odanın kapısını kaptıyormu anlatırkenCanim 5 yaşında Kasım 2009 doğumlu oda çok içine kapanık ırsi olsa gerek babası öyleyim sanırım kızım duydugunu daha çabuk ogreniyor mesela okuduğum hikayeyi eline alır sayfaları çevirir orda ne resim varsa ona uygun aklında kalanı anlatıyor eksi yönü bunu bizim karşımızda değilde çalışma Odamıza sanki sanki karşı sinda arkadaslari varmış gibi anlatır öğretmenin taklit ediyor kendi kendine yetebiliyor bir ara hayali mektup arkadaşı vardı
Yapamaz diye dusundugun seyleri bile yapar sasar kalirsin..bir ay bile fark eder..gecen sene anasinifi ogretmeni benim oglumada ojula verme hazir degil dedi..cok canim sikildi..yinede ben cocugumu biliyorum verdim ve herkesten once okumaya cikti...haa suda var zorluyo bazen yok ogrenemeyecek diyosyn sonra bi bakiyosun ogrenmis bile..Inşallah öyledir acaba öğrenebilir mu diyorum dikkat eksikliği mi diyorum anne olmak her yönden zor
canım bunlar geçici vergi beyannamesi, senin söylediğin Yıllık gelir vergisi beyannamesi bak bi tablo atıcam daha net anlarsın, bu adresten ayrıntılı vergi ödeme ve zamanlarını görebilirsinbu gelir vergisi degil mi cnm?ama o 2 taksitti 6 ayda 1 senin attigin 3ayda 1 farkli sanirim
canım dilerim herşey hayaletiğinden daha güzel olsun inşallah...iş arama döneminde 2 tane iş yeri sırf küçük bebeğim var zırt pırt izin alırsın sen (yok aşısıydı yok hasta oldu diye)işe almamışlardı...bir nevi haklılarda....özelde çalışınca daha zor oluyor ama sen özelde çalışmadığın için fazla sorun olmaz sanıyorum...herkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
benim kız memde uyurdu artık öylede uyumuyor...ayakta sallıyordum 1 haftadır...dün ayakta sallamaylada uyumadı 3 lere 4 lere kadar uyumuyor... meme için uyandı desem oda değil... karnını doyuruyorum daha beter oluyor...Anneler gece emzirme ya da gece beslenme olayını kesen var mı aranızda? Biz en az bir kere emmek için kalkıyoruz. Uzmanlar 6. aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diyorlar. İçim de elvermiyor ki zaten şu anda üst yan dişimiz geliyor 2 gündür çoook huzursuzuz. En sorunlu gününde bile en geç 12 de uyumuş olan çocuk dün gece sabaha karşı 3.30'da uyuduBir de uyku eğitimi veren var mı? Biz ana kucağında sallanarak uyuyoruz hem gündüz hem gece. Ne zamana kadar gider bu bilmiyorum zaten artık ana kucağına sığmamaya başladılar. Diş dönemini atlatınca uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum. Bebeği kendi kendine uykuya geçen arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz neler?
Bizim ogretmende yıl sonunda okula gonderip göndermeyeceginize karar veririz dedi yYapamaz diye dusundugun seyleri bile yapar sasar kalirsin..bir ay bile fark eder..gecen sene anasinifi ogretmeni benim oglumada ojula verme hazir degil dedi..cok canim sikildi..yinede ben cocugumu biliyorum verdim ve herkesten once okumaya cikti...haa suda var zorluyo bazen yok ogrenemeyecek diyosyn sonra bi bakiyosun ogrenmis bile..
Benim kızım ilk 2ay geceleri mama ve anne sütü icti,artık saat 8-9dan sabah 8-9a kadar sadece su veriyorum.belki mama içtiği icin uzun süre tok duruyor sanıyordum,doktor aptamile akakası yok dedi.bizim kız cocuk şarkılarıyla uyuyor,yaklaşık 2aydır.benim kızımda gec yatıyor,bu durum beni rahatsız ediyor.arkadaşım 8-9da yatırıyor,bizim kız o saatlerde cin gibi maşallah.Anneler gece emzirme ya da gece beslenme olayını kesen var mı aranızda? Biz en az bir kere emmek için kalkıyoruz. Uzmanlar 6. aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diyorlar. İçim de elvermiyor ki zaten şu anda üst yan dişimiz geliyor 2 gündür çoook huzursuzuz. En sorunlu gününde bile en geç 12 de uyumuş olan çocuk dün gece sabaha karşı 3.30'da uyuduBir de uyku eğitimi veren var mı? Biz ana kucağında sallanarak uyuyoruz hem gündüz hem gece. Ne zamana kadar gider bu bilmiyorum zaten artık ana kucağına sığmamaya başladılar. Diş dönemini atlatınca uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum. Bebeği kendi kendine uykuya geçen arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz neler?
Canım benim üzülme,İnan bana benimde imkanım olsa bende calışmak isterim.bir kadının calışması kadar güzel birşey yok bence...inşallah herşey istediğin gibi olur.herkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
Bosver birsey dikkatimi cekti yas erkene cekilice anaokullarinda ogreenci azaldi..her ogtencige hazir degil vermeyin diyolar.verin dediklerini gormedim.Bizim ogretmende yıl sonunda okula gonderip göndermeyeceginize karar veririz dedi y
ben de 6 .aya kadar bacagimda hep salladım .giderek yorucu hal almaya basladı.arastırdım tracy nın kıtabini ALdım.ilk üç gün sıkıntı.sonra cok güzel alışıyor kendi kendine uyumaya.diş çıkarma vs.gibi zamanlarda uyanma oluyor bazen.ama gercekten simdi daha rahatım.daha geç olmadan alıştırın bence .sonra daha da zor oluyormus.cünkü daha cok seyler öğreniyorlar.anneye bağlanıyorlar.ayrılık kaygısı oluyor .bıraz daha zor.ama dene derim canımbir sey kaybetmezsin .bebek kendi kendine uyuma becerisi kazanıyor .bunu ne kadar önce öğrenirse hem kendisi için hem evebeyinler için rahat.Anneler gece emzirme ya da gece beslenme olayını kesen var mı aranızda? Biz en az bir kere emmek için kalkıyoruz. Uzmanlar 6. aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diyorlar. İçim de elvermiyor ki zaten şu anda üst yan dişimiz geliyor 2 gündür çoook huzursuzuz. En sorunlu gününde bile en geç 12 de uyumuş olan çocuk dün gece sabaha karşı 3.30'da uyuduBir de uyku eğitimi veren var mı? Biz ana kucağında sallanarak uyuyoruz hem gündüz hem gece. Ne zamana kadar gider bu bilmiyorum zaten artık ana kucağına sığmamaya başladılar. Diş dönemini atlatınca uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum. Bebeği kendi kendine uykuya geçen arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz neler?
ben işten gelince hep üstümde olmak istiyor uyurkende kucağımda omuzuma yatıp uyuyor başka türlü asla uyumuyor babsında uyusun diyorum anne diyip ağlıyor yanına gidince ttup çekiyor kendine bende kıyamıyorum bir türlü belip sırtım çok ağrıyor ağırda ama napıyım zaten tüm gün ayrıyız diye bende uyku eğtimi faan veremiyorum kucağımda uyuyor.BrujaV hissettiklerimin tamamini anlatmissin. Hic okula gidesim yok ama bir yandan artik baslamak lazim diyorum.
EverMore gece kac defa kalktigim belli olmuyor. Bazen 2, bazen sayisini bile bilmiyorum. Her defasinda sut veriyorum. Bir yerde susadiklari veya aciktiklari icin kalktigini okumustum.
Uyku egitimini vermeyi denedim ama kiyamadim. Biz hamakta sallayarak uyutmaya alistirmistik. Sonra yatagina aldim. Biberondan sut icerken daliyor. Sutu biraktigi an emzigi veriyorum. Ola ki ac degilse veya emzigi verememissem gecmis olsun tekrar dalmasi icin 1 saat gecmesi gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?