canım dilerim herşey hayaletiğinden daha güzel olsun inşallah...iş arama döneminde 2 tane iş yeri sırf küçük bebeğim var zırt pırt izin alırsın sen (yok aşısıydı yok hasta oldu diye)işe almamışlardı...bir nevi haklılarda....özelde çalışınca daha zor oluyor ama sen özelde çalışmadığın için fazla sorun olmaz sanıyorum...
canım başlarda zor olur ama sende kızında alışırsınız merak etme...gerçi başka türlüsüde mümkün değil...hayırlısı olsun...
benim kız memde uyurdu artık öylede uyumuyor...ayakta sallıyordum 1 haftadır...dün ayakta sallamaylada uyumadı 3 lere 4 lere kadar uyumuyor... meme için uyandı desem oda değil... karnını doyuruyorum daha beter oluyor...
Benim kızım ilk 2ay geceleri mama ve anne sütü icti,artık saat 8-9dan sabah 8-9a kadar sadece su veriyorum.belki mama içtiği icin uzun süre tok duruyor sanıyordum,doktor aptamile akakası yok dedi.bizim kız cocuk şarkılarıyla uyuyor,yaklaşık 2aydır.benim kızımda gec yatıyor,bu durum beni rahatsız ediyor.arkadaşım 8-9da yatırıyor,bizim kız o saatlerde cin gibi maşallah.
ben de 6 .aya kadar bacagimda hep salladım .giderek yorucu hal almaya basladı.arastırdım tracy nın kıtabini ALdım.ilk üç gün sıkıntı.sonra cok güzel alışıyor kendi kendine uyumaya.diş çıkarma vs.gibi zamanlarda uyanma oluyor bazen.ama gercekten simdi daha rahatım.daha geç olmadan alıştırın bence .sonra daha da zor oluyormus.cünkü daha cok seyler öğreniyorlar.anneye bağlanıyorlar.ayrılık kaygısı oluyor .bıraz daha zor.ama dene derim canımbir sey kaybetmezsin .bebek kendi kendine uyuma becerisi kazanıyor .bunu ne kadar önce öğrenirse hem kendisi için hem evebeyinler için rahat.
BrujaV hissettiklerimin tamamini anlatmissin. Hic okula gidesim yok ama bir yandan artik baslamak lazim diyorum.
EverMore gece kac defa kalktigim belli olmuyor. Bazen 2, bazen sayisini bile bilmiyorum. Her defasinda sut veriyorum. Bir yerde susadiklari veya aciktiklari icin kalktigini okumustum.
Uyku egitimini vermeyi denedim ama kiyamadim. Biz hamakta sallayarak uyutmaya alistirmistik. Sonra yatagina aldim. Biberondan sut icerken daliyor. Sutu biraktigi an emzigi veriyorum. Ola ki ac degilse veya emzigi verememissem gecmis olsun tekrar dalmasi icin 1 saat gecmesi gerekiyor.
ben işten gelince hep üstümde olmak istiyor uyurkende kucağımda omuzuma yatıp uyuyor başka türlü asla uyumuyor babsında uyusun diyorum anne diyip ağlıyor yanına gidince ttup çekiyor kendine bende kıyamıyorum bir türlü belip sırtım çok ağrıyor ağırda ama napıyım zaten tüm gün ayrıyız diye bende uyku eğtimi faan veremiyorum kucağımda uyuyor.
ins iyi insanlarla karsilasirsin cnm kiza kim bakacqk?herkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
herkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
İnsaallah iyi insanlarla karsilasirsinn..bende bazen diyorum artik calisayim sonra vazgeciyorum..calissam bukadar yorulmuycam biliyorum evde is bitmiyo yemek ve cocuklsr..sabahtan beri buyuk oglan moloopoly oynayalim deyip duruyo..cildiricam.enson ufakligi anneme sattim oynadikta elinden kurtuldum.bende istiyorum oynamak ama vaktim yok..hele ufaklik costu bu aralar elimden tut gezelim diyo..ayakta tek duruyo bir adim atiyo ..[/QUOTE]TE="BrujaV, post: 39205317, member: 536417"]herkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
öperim hepinizi
supersin cok tskler cnmcanım bunlar geçici vergi beyannamesi, senin söylediğin Yıllık gelir vergisi beyannamesi bak bi tablo atıcam daha net anlarsın, bu adresten ayrıntılı vergi ödeme ve zamanlarını görebilirsin
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Yararli_Bilgiler/beyannameverme_odeme.pdf
metoda gore aglayinca yanina gidip sakinlestirip min surde disari cikacaksin degil mi?ben de 6 .aya kadar bacagimda hep salladım .giderek yorucu hal almaya basladı.arastırdım tracy nın kıtabini ALdım.ilk üç gün sıkıntı.sonra cok güzel alışıyor kendi kendine uyumaya.diş çıkarma vs.gibi zamanlarda uyanma oluyor bazen.ama gercekten simdi daha rahatım.daha geç olmadan alıştırın bence .sonra daha da zor oluyormus.cünkü daha cok seyler öğreniyorlar.anneye bağlanıyorlar.ayrılık kaygısı oluyor .bıraz daha zor.ama dene derim canımbir sey kaybetmezsin .bebek kendi kendine uyuma becerisi kazanıyor .bunu ne kadar önce öğrenirse hem kendisi için hem evebeyinler için rahat.
ben de is icin oyle dusunuyorumBrujaV hissettiklerimin tamamini anlatmissin. Hic okula gidesim yok ama bir yandan artik baslamak lazim diyorum.
EverMore gece kac defa kalktigim belli olmuyor. Bazen 2, bazen sayisini bile bilmiyorum. Her defasinda sut veriyorum. Bir yerde susadiklari veya aciktiklari icin kalktigini okumustum.
Uyku egitimini vermeyi denedim ama kiyamadim. Biz hamakta sallayarak uyutmaya alistirmistik. Sonra yatagina aldim. Biberondan sut icerken daliyor. Sutu biraktigi an emzigi veriyorum. Ola ki ac degilse veya emzigi verememissem gecmis olsun tekrar dalmasi icin 1 saat gecmesi gerekiyor.
Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadıDiş çıkarıyoruz biz bu dönem 3 gündür çok huzursuzuz. Dün akşam yine uyumuyo baktık olacağı gibi değil gece 10 da çıkardık arabayla gezdirdik, 5. dakikada uyuyakaldı. Uyku tulumunu da giydirmiştik üstüne hemen geldik usulca yatırdık yatağına 15 dakika sonra başladı ağlamaya ama nasıl bağırıyo bas bas. Ne meme istiyo ne başka bişey kalkıp gezecekmiş. Uyku dağıldı yine. Yarım saat durduk olacağı yok tekrar çıktık arabayla turlamaya :) 10 dakika sonra yine uyuyakaldı geldik bu kez anakucağına yatırdık sabaha kadar onda yattı yatağında hemen uyanıyor. Sabaha kadar mız mızdı ama. Ne olacak bu böyle bilmiyorumDişinin yeri iyice belli olmuş, umarım dişten yapıyodur.
Yok canım ya bizimkinin de açlıkla toklukla alakası yok. Valla uyumamaya kafaya koyduysa şarkı falan işe yaramıyor. Şu diş bir çıksın uyku eğitimini düşünüyorum artık ben
Şu çıkmak üzere olan dişi çıktıktan sonra ben de düşünüyorum artık uyku eğitimi vermeyi ama çok korkuyorum ne yalan söyliyimAğlamalarına nasıl dayanıcaz.. Bir de bana hayal gibi geliyor, yatağına koyucam ve kendisi uyuyacak ama illa ki he çocuk öğrenebilir bazı çocuklar 3 günde bazıları 10 günde ama mutlaka istikrarlı olunursa her çocuk öğrenebilir deniyor. Bakalım inşallah biz de yapabiliriz. Seni tebrik ediyorum canım maşallah size
Canım bizimki bu aralar uyandığının çoğunda ne emmek istiyor ne de su istiyor aksine emzirmeyi deneyince daha da sinirleniyor. Bizim problemimiz uykusunu kaçırması sanırım ve evet işte uyku kaçınca da bizim de bi daha toparlamamız uzun sürüyor. Valla hepimizin Allah yardımcısı olsun, ne zaman gece uyuyup sabah kalkacak bu çocuklar
Evet o ağlarken anne deyişler bizde de var, o yüzden uyku eğitimine başlayınca ben o ağlamalara nasıl katlanırım bilmiyorumAllah kolaylık versin canım size de
Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadı
Teşekkürler canım,ateşi yok ck şükür,ama öksürüyor&burnu tıkalı.burun sprayi fayda etmiyor...inşallah geçer en kısa zamanda...dışarıyada çıkartmıyorum daha ck hasta olur diye,çıkartırsam daha iyi olurmu bilmiyorumGecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum.
Teşekkürler canım,ateşi yok ck şükür,ama öksürüyor&burnu tıkalı.burun sprayi fayda etmiyor...inşallah geçer en kısa zamanda...dışarıyada çıkartmıyorum daha ck hasta olur diye,çıkartırsam daha iyi olurmu bilmiyorum
benim kızımda salıncağa bayılıyor sallanırken neredeyse uyuyacak :)Gunaydin, keyifler yerindedir insallahBiz minigimle parka gittik. Salincakta sallandi&kaydi. Biraz korku biraz heyecan, eglendi yavrum
Bruja ise basliyormussun. Hayirli olsun canim. Ikiniz icin de kolay gecer insallah
sanki benim kızın dün geceki halini anlatmışsın üstteki dişi bnbeyaz bizde dişe yorduk yavrum sabahı zor etti sürekli bir ağlamaklı tepkiler kucağımda uyuyor yatırınca yineçok huzursuz nasıl işe geldim bilmiyorum gece babasıyla döbnüşümlü kucakladık artık normalde böyle yaopmazdı hiç dişe yorduk bizde bu gün öğlen gittim banyo yaptırdık oh bi uyudu 1 saat normelde 20 dak ancak uyurdu sıpa bni perte çıakrdı bendi gündüz dinleniyor.birde şimdi iş yerinde uzaktan bilg. üzerine eğitim başladı sınav var her hafta onları yetişmeye çalışıyorum.Diş çıkarıyoruz biz bu dönem 3 gündür çok huzursuzuz. Dün akşam yine uyumuyo baktık olacağı gibi değil gece 10 da çıkardık arabayla gezdirdik, 5. dakikada uyuyakaldı. Uyku tulumunu da giydirmiştik üstüne hemen geldik usulca yatırdık yatağına 15 dakika sonra başladı ağlamaya ama nasıl bağırıyo bas bas. Ne meme istiyo ne başka bişey kalkıp gezecekmiş. Uyku dağıldı yine. Yarım saat durduk olacağı yok tekrar çıktık arabayla turlamaya :) 10 dakika sonra yine uyuyakaldı geldik bu kez anakucağına yatırdık sabaha kadar onda yattı yatağında hemen uyanıyor. Sabaha kadar mız mızdı ama. Ne olacak bu böyle bilmiyorumDişinin yeri iyice belli olmuş, umarım dişten yapıyodur.
Yok canım ya bizimkinin de açlıkla toklukla alakası yok. Valla uyumamaya kafaya koyduysa şarkı falan işe yaramıyor. Şu diş bir çıksın uyku eğitimini düşünüyorum artık ben
Şu çıkmak üzere olan dişi çıktıktan sonra ben de düşünüyorum artık uyku eğitimi vermeyi ama çok korkuyorum ne yalan söyliyimAğlamalarına nasıl dayanıcaz.. Bir de bana hayal gibi geliyor, yatağına koyucam ve kendisi uyuyacak ama illa ki he çocuk öğrenebilir bazı çocuklar 3 günde bazıları 10 günde ama mutlaka istikrarlı olunursa her çocuk öğrenebilir deniyor. Bakalım inşallah biz de yapabiliriz. Seni tebrik ediyorum canım maşallah size
Canım bizimki bu aralar uyandığının çoğunda ne emmek istiyor ne de su istiyor aksine emzirmeyi deneyince daha da sinirleniyor. Bizim problemimiz uykusunu kaçırması sanırım ve evet işte uyku kaçınca da bizim de bi daha toparlamamız uzun sürüyor. Valla hepimizin Allah yardımcısı olsun, ne zaman gece uyuyup sabah kalkacak bu çocuklar
Evet o ağlarken anne deyişler bizde de var, o yüzden uyku eğitimine başlayınca ben o ağlamalara nasıl katlanırım bilmiyorumAllah kolaylık versin canım size de
ben gripken serum fiz. damlatıp burun aspiratörü ile çekmiştim birde yaka damlası damlatmıştım rahatlama olmuştu.Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadı
iyiyim canım...sizin park keyfinizi kıskanıyorum valla... hasta sonu havalar ısınacakmış inşallah öyle olursa bende kızımı parka götürcem...anne kız ilk park gezimiz olacak inşallah...Hirsizi nasilsin canim, miniginde ne gelismeler var
Mavis sen hazir izindeyken ikinciyi de yapacagim diyordun
canım kilosu falan iyise sorun etme fazla benim sütüm olsa hiç dert etmem gerçekten... süt olmayınca aç kalmamk için yiyecek mecbur ...sen işe başlayınca hiç sorun olmaz mecbur yiyecek korkma...en önemlisi anne sütü... zaten ilerde illaki yemek yiyecekler...Selam canlar, her gün yazmasam da takipteyim ve sizin yazıları gördükçe sevdiğim arkadaşlarımı görmüş gibi oluyorum :)
M mavis01 canım doğumdan sonraki 2 yıl içinde istediğin zaman ücretsiz izin kullanabilirsin.
BrujaV Allah kolaylık versin canım inşallah istediğin gibi olur
@selo86ardaannesi3 ben 1 tane doğurdum kafa kalmadı size hayranım maşallah Allah razı ve yardımcınız olsun.
Kızlar önerilerinize ihtiyacım var. Bizimki yarın 10 aylık oluyo ve hâlâ sık emiyor, fazla ek gıda almıyor. Çorba yapıyorum bir iki yudum ancak içiyor, parmak şeklinde meyve sebze yiyecek veriyorum yerse birkaç ısırık alıyor yemezse o da yok. Ağzına tepiştirip nefret ettirmek istemiyorum, o isteyip yesin diye genelde önüne koyuyorum ya da bardakla çorba vs icireyim diye elimde bardakla peşinde dolaşıp ara ara teklif ediyorum ama bazen oturup ağlayasım geliyo yiyip içmemek için ağzını resmen kilitliyo acıkınca gelip mememi boynumu yalamaya başlıyo. Ben de tabii ki emziriyorum öyle olunca. Sabah 8 gibi kalkıyoruz emiyo,9 gibi peynir&zeytin&yumurta&ceviz veriyorum az bişey zeytin ve ceviz yiyo diğerlerine pek bakmıyo, öğlen köfte ya da çorba yapıyorum o da bikaç yudum gidiyo, akşamüstü kuru ya da taze meyve veriyorum sevdiği için 2 hurma kadar yiyo. Aksam da becerebilirsem 1 kaşık yoğurt veriyorum 8-9 gibi. Geri kalan hep anne sütü. Işe başlayınca nolcak bilmiyorum, yemiyo diye üzülüyorum. Bir de akşam 5-6dan sonra yemesin bişey ağır olur diye okumuştum ondan çok fazla sofraya beraber oturup yemek yeme olayımız yok. Öneriniz var mı bana? Acaba ona özel çok uğraşmadan sabah akşam ne yiyosak önüne mi koysam? Bi yandan da kabızlık sorunumuz devam ediyo. Sizden yardım eli bekliyorum
1 yaşına kadar ana besin anne sütü, diğer yemekler anne sütüne EK gıda... Önemli olan sadece yemek yeme alışkanlığı geliştirmesi. 1 yaşından sonra da ne yiyeceğine, ne kadar yiyeceğine kendisi karar vermeli. 1 yaşından sonra çocuğun psikolojik olarak sağlıklı gelişmesi, fazla miktarda yemek yiyebilmesinden daha önemli.Selam canlar, her gün yazmasam da takipteyim ve sizin yazıları gördükçe sevdiğim arkadaşlarımı görmüş gibi oluyorum :)
M mavis01 canım doğumdan sonraki 2 yıl içinde istediğin zaman ücretsiz izin kullanabilirsin.
BrujaV Allah kolaylık versin canım inşallah istediğin gibi olur
@selo86ardaannesi3 ben 1 tane doğurdum kafa kalmadı size hayranım maşallah Allah razı ve yardımcınız olsun.
Kızlar önerilerinize ihtiyacım var. Bizimki yarın 10 aylık oluyo ve hâlâ sık emiyor, fazla ek gıda almıyor. Çorba yapıyorum bir iki yudum ancak içiyor, parmak şeklinde meyve sebze yiyecek veriyorum yerse birkaç ısırık alıyor yemezse o da yok. Ağzına tepiştirip nefret ettirmek istemiyorum, o isteyip yesin diye genelde önüne koyuyorum ya da bardakla çorba vs icireyim diye elimde bardakla peşinde dolaşıp ara ara teklif ediyorum ama bazen oturup ağlayasım geliyo yiyip içmemek için ağzını resmen kilitliyo acıkınca gelip mememi boynumu yalamaya başlıyo. Ben de tabii ki emziriyorum öyle olunca. Sabah 8 gibi kalkıyoruz emiyo,9 gibi peynir&zeytin&yumurta&ceviz veriyorum az bişey zeytin ve ceviz yiyo diğerlerine pek bakmıyo, öğlen köfte ya da çorba yapıyorum o da bikaç yudum gidiyo, akşamüstü kuru ya da taze meyve veriyorum sevdiği için 2 hurma kadar yiyo. Aksam da becerebilirsem 1 kaşık yoğurt veriyorum 8-9 gibi. Geri kalan hep anne sütü. Işe başlayınca nolcak bilmiyorum, yemiyo diye üzülüyorum. Bir de akşam 5-6dan sonra yemesin bişey ağır olur diye okumuştum ondan çok fazla sofraya beraber oturup yemek yeme olayımız yok. Öneriniz var mı bana? Acaba ona özel çok uğraşmadan sabah akşam ne yiyosak önüne mi koysam? Bi yandan da kabızlık sorunumuz devam ediyo. Sizden yardım eli bekliyorum
1 yaşına kadar ana besin anne sütü, diğer yemekler anne sütüne EK gıda... Önemli olan sadece yemek yeme alışkanlığı geliştirmesi. 1 yaşından sonra da ne yiyeceğine, ne kadar yiyeceğine kendisi karar vermeli. 1 yaşından sonra çocuğun psikolojik olarak sağlıklı gelişmesi, fazla miktarda yemek yiyebilmesinden daha önemli.
İlk 4 ayda bebeklerin yediklerinin yüzde 27′sinin büyümeye harcandığı hesaplanmıştır. 6-12 ay arasında sindirdiklerinin sadece yüzde 5′ini, ikinci yılda ise yüzde 3′ünü büyümeye harcarlar." diyordu kitapta. Yani yavaş yavaş yeme miktarı azalacaktı. Zaten aslında midesi, sadece yumruğu kadardı ve her öğün yiyeceği porsiyon miktarı ancak kendi yumruğun kadar olmalıydı (ki 2-3 kaşık bu miktarı fazlasıyla karşılıyordu). Tüm doktorlar 1 yaşına kadar anne sütünün esas gıda olduğu, diğer katı gıdaların ise "ek gıda" olması gerektiği hususunda fikir birliği ediyorlar. Bazı doktorlar ise kimi hastalarının 2 yaşına kadar ek gıda almadan, sadece anne sütü ile beslendiklerini ve sağlıklı bir gelişim gösterdiklerini söylüyorlar. Ayrıca bebeğin büyüme hormonları da bu işte etkiliymiş. Hızlı bir büyüme içine giren çocuk, bir noktada: "Tamam, buraya kadar! Büyümeyi yavaşlatıyorum!" diyormuş. Nitekim kızım 10. aydan sonra aylarca kilo almadı. Başka anne olsa kafayı yerdi ama ben edindiğim bilgilerden biliyordum ki kilo alması bir sağlık belirtisi değil, ancak kilo kaybederse bu bir sorun. Çok şükür ki kilo kaybı bu kadar az yemeye rağmen hiç olmadı (anne sütü unsurunu unutmamak lazım elbette).
http://sormabulmadunyasi.kadinlarkulubu.com/2011/10/bebeginiz-ek-gdaya-alsamad-m-kasg.html
bu yazıyı bu sayfadan aldım istersen bir oku kendini iyi hisset...
kadinlarkulubu.com/2011/10/bebeginiz-ek-gdaya-alsamad-m-kasg.html
benim ablamın ogluda böyleydi emmeyi seven bebkler ek gıda istemiyor galiba bizim kızda mamayı istemiyor çok şanslısın bence hiç kafana takma .önemli olan sağlıkları oda yerindeymiş maşallah emsin kuzucuk.Çok teşekkür ederim HIRSIZI iyi ki varsın canım. Ben bu yazıyı okumuştum ama arada gelip gidiyo işte :) bi de dediğin gibi az da olsa bi beslenme alışkanlığı kazansın istiyorum, tüm gün önüne sofra bezi koyup bir iki lokma alsın diye gözünün içine bakıyorum, yemezse bi yarım saat sonra tekrar deniyorum. Haliyle talep görmemesi beni üzüyo. Tek derdimiz bu olsun Rabbime şükür herhangi ciddi bi sağlık sorunumuz yok ama işte sürekli kendimi sorguluyorum bu sefer verdiğim yiyecekleri mi beğenmiyo ya da ben doğru zamanda vermeyi mi bilmiyorum diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?