2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Gunaydin, keyifler yerindedir insallah Biz minigimle parka gittik. Salincakta sallandi&kaydi. Biraz korku biraz heyecan, eglendi yavrum

Bruja ise basliyormussun. Hayirli olsun canim. Ikiniz icin de kolay gecer insallah

Diş çıkarıyoruz biz bu dönem 3 gündür çok huzursuzuz. Dün akşam yine uyumuyo baktık olacağı gibi değil gece 10 da çıkardık arabayla gezdirdik, 5. dakikada uyuyakaldı. Uyku tulumunu da giydirmiştik üstüne hemen geldik usulca yatırdık yatağına 15 dakika sonra başladı ağlamaya ama nasıl bağırıyo bas bas. Ne meme istiyo ne başka bişey kalkıp gezecekmiş. Uyku dağıldı yine. Yarım saat durduk olacağı yok tekrar çıktık arabayla turlamaya :) 10 dakika sonra yine uyuyakaldı geldik bu kez anakucağına yatırdık sabaha kadar onda yattı yatağında hemen uyanıyor. Sabaha kadar mız mızdı ama. Ne olacak bu böyle bilmiyorum Dişinin yeri iyice belli olmuş, umarım dişten yapıyodur.

Yok canım ya bizimkinin de açlıkla toklukla alakası yok. Valla uyumamaya kafaya koyduysa şarkı falan işe yaramıyor. Şu diş bir çıksın uyku eğitimini düşünüyorum artık ben

Şu çıkmak üzere olan dişi çıktıktan sonra ben de düşünüyorum artık uyku eğitimi vermeyi ama çok korkuyorum ne yalan söyliyim Ağlamalarına nasıl dayanıcaz.. Bir de bana hayal gibi geliyor, yatağına koyucam ve kendisi uyuyacak ama illa ki he çocuk öğrenebilir bazı çocuklar 3 günde bazıları 10 günde ama mutlaka istikrarlı olunursa her çocuk öğrenebilir deniyor. Bakalım inşallah biz de yapabiliriz. Seni tebrik ediyorum canım maşallah size

Canım bizimki bu aralar uyandığının çoğunda ne emmek istiyor ne de su istiyor aksine emzirmeyi deneyince daha da sinirleniyor. Bizim problemimiz uykusunu kaçırması sanırım ve evet işte uyku kaçınca da bizim de bi daha toparlamamız uzun sürüyor. Valla hepimizin Allah yardımcısı olsun, ne zaman gece uyuyup sabah kalkacak bu çocuklar

Evet o ağlarken anne deyişler bizde de var, o yüzden uyku eğitimine başlayınca ben o ağlamalara nasıl katlanırım bilmiyorum Allah kolaylık versin canım size de

ins iyi insanlarla karsilasirsin cnm kiza kim bakacqk?

İnsaallah iyi insanlarla karsilasirsinn..bende bazen diyorum artik calisayim sonra vazgeciyorum..calissam bukadar yorulmuycam biliyorum evde is bitmiyo yemek ve cocuklsr..sabahtan beri buyuk oglan moloopoly oynayalim deyip duruyo..cildiricam.enson ufakligi anneme sattim oynadikta elinden kurtuldum.bende istiyorum oynamak ama vaktim yok..hele ufaklik costu bu aralar elimden tut gezelim diyo..ayakta tek duruyo bir adim atiyo ..[/QUOTE]
ben d calissam bu kadar yorulmam diye dusunuyorum ama calisma fikri de BrujaV in dedigi gibi bogazima dugumleniyor

supersin cok tskler cnm

metoda gore aglayinca yanina gidip sakinlestirip min surde disari cikacaksin degil mi?
benim oglum ayaga kalkiyor yatirinca daha cok agliyor mutlaka kucagima aliyorum ve uyanikken imkansiz yatmiyor
ben nasil uygukayabilirim?

ben de is icin oyle dusunuyorum
iyi kucak,ayak,gezme istemiyor kolay uyuyormus yine

Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadı

Hirsizi nasilsin canim, miniginde ne gelismeler var

Mavis sen hazir izindeyken ikinciyi de yapacagim diyordun

Gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum.
Teşekkürler canım,ateşi yok ck şükür,ama öksürüyor&burnu tıkalı.burun sprayi fayda etmiyor...inşallah geçer en kısa zamanda...dışarıyada çıkartmıyorum daha ck hasta olur diye,çıkartırsam daha iyi olurmu bilmiyorum

Viral enfeksiyonlarda bagisiklik sisteminin durumuna gore iyilesme suresi degisebiliyor canim. Sicak ortamda olmasi daha iyi. Aksam dusunu aldir burnu da acilir. Birkac gune toparlar kendini.

supapatya88 biz butun gun birlikteyiz ama dun aksam banyoyu yikarken babasina biraktim. Ben cikana kadar banyonun kapisindan ayrilmadi. İse baslayinca ne yapicaz bakalim

EverMore emre de bir ara geceleri kalkip sadece agliyordu ve hicbir sekilde susmuyordu. Biz o gunlerde yabanciladigi kisilerin arasina girdigini farkettik. Yavrum nasil korkuyorsa artik gece uykusunu bile etkiliyor. Belki sizde de oyle bir durum vardir.

M mavis01 vallahi kucak gezme istemiyor ama uykuya dalmasi mesele. Bazen saatlerce ugrasiyoruz. Aslinda cok uykusu oluyor ama dalamiyor bir turlu. Ha bir de uyudu diyelim parmaklarimizin ucunda yuruyoruz artik. Sese karsi cok duyarli. Hepimiz su uyku konusunda rahat ederiz insallah.

Gunaydin, keyifler yerindedir insallah Biz minigimle parka gittik. Salincakta sallandi&kaydi. Biraz korku biraz heyecan, eglendi yavrum

Bruja ise basliyormussun. Hayirli olsun canim. Ikiniz icin de kolay gecer insallah
benim kızımda salıncağa bayılıyor sallanırken neredeyse uyuyacak :)

sanki benim kızın dün geceki halini anlatmışsın üstteki dişi bnbeyaz bizde dişe yorduk yavrum sabahı zor etti sürekli bir ağlamaklı tepkiler kucağımda uyuyor yatırınca yineçok huzursuz nasıl işe geldim bilmiyorum gece babasıyla döbnüşümlü kucakladık artık normalde böyle yaopmazdı hiç dişe yorduk bizde bu gün öğlen gittim banyo yaptırdık oh bi uyudu 1 saat normelde 20 dak ancak uyurdu sıpa bni perte çıakrdı bendi gündüz dinleniyor.birde şimdi iş yerinde uzaktan bilg. üzerine eğitim başladı sınav var her hafta onları yetişmeye çalışıyorum.

BrujaV seni çok iyi anlıyorum bende ilk 7 ay kendim baktım bebeğime inan insanın kendi evladına bakması kadar güzel bir şek yok ve bana görede çalışan olmak zor her ikisinide iyi kötü tecrübe ettim .çünkü bebeğin istediğin gibi yetiştiremiyor ilgilenemiyorsun.kimsenin kendisinden iyi bakan olmaz bebeğine bunlar annelerimiz olsa bile.iş stresi yetmez gibi bide özlemleri koyuyor.benimde ablam doğum yapınca iş hayatını bıraktı çalışmanın kolay olduğunu söylüyor tabi herkez yaşadığından haberdar hiç bir anne çocuğuna bakmak zor geldiği için çalışmıyor neticede.mecburiyetler ve gelecek kaygıları olmasa herkez gönlünce büyütse keşke bebeğini gözün arkada kalmayacak şekilde bakılır.

Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadı
ben gripken serum fiz. damlatıp burun aspiratörü ile çekmiştim birde yaka damlası damlatmıştım rahatlama olmuştu.

Selam canlar, her gün yazmasam da takipteyim ve sizin yazıları gördükçe sevdiğim arkadaşlarımı görmüş gibi oluyorum :)
M mavis01 canım doğumdan sonraki 2 yıl içinde istediğin zaman ücretsiz izin kullanabilirsin.
BrujaV Allah kolaylık versin canım inşallah istediğin gibi olur
@selo86 ardaannesi3 ben 1 tane doğurdum kafa kalmadı size hayranım maşallah Allah razı ve yardımcınız olsun.

Kızlar önerilerinize ihtiyacım var. Bizimki yarın 10 aylık oluyo ve hâlâ sık emiyor, fazla ek gıda almıyor. Çorba yapıyorum bir iki yudum ancak içiyor, parmak şeklinde meyve sebze yiyecek veriyorum yerse birkaç ısırık alıyor yemezse o da yok. Ağzına tepiştirip nefret ettirmek istemiyorum, o isteyip yesin diye genelde önüne koyuyorum ya da bardakla çorba vs icireyim diye elimde bardakla peşinde dolaşıp ara ara teklif ediyorum ama bazen oturup ağlayasım geliyo yiyip içmemek için ağzını resmen kilitliyo acıkınca gelip mememi boynumu yalamaya başlıyo. Ben de tabii ki emziriyorum öyle olunca. Sabah 8 gibi kalkıyoruz emiyo,9 gibi peynir&zeytin&yumurta&ceviz veriyorum az bişey zeytin ve ceviz yiyo diğerlerine pek bakmıyo, öğlen köfte ya da çorba yapıyorum o da bikaç yudum gidiyo, akşamüstü kuru ya da taze meyve veriyorum sevdiği için 2 hurma kadar yiyo. Aksam da becerebilirsem 1 kaşık yoğurt veriyorum 8-9 gibi. Geri kalan hep anne sütü. Işe başlayınca nolcak bilmiyorum, yemiyo diye üzülüyorum. Bir de akşam 5-6dan sonra yemesin bişey ağır olur diye okumuştum ondan çok fazla sofraya beraber oturup yemek yeme olayımız yok. Öneriniz var mı bana? Acaba ona özel çok uğraşmadan sabah akşam ne yiyosak önüne mi koysam? Bi yandan da kabızlık sorunumuz devam ediyo. Sizden yardım eli bekliyorum

Hirsizi nasilsin canim, miniginde ne gelismeler var

Mavis sen hazir izindeyken ikinciyi de yapacagim diyordun
iyiyim canım...sizin park keyfinizi kıskanıyorum valla... hasta sonu havalar ısınacakmış inşallah öyle olursa bende kızımı parka götürcem...anne kız ilk park gezimiz olacak inşallah...
dün iyi uyudu... kalın yün tayt ve üzerine kalın şeyler giydirdim... bildiğin gaz oluyor ve sebebi üşümesiydi galiba... dün sıcaktan uyudu gaz sancısı olmadı.. babası dün kızın sesini hiç duymadım dedi uykusunu almış eşim... 2-3 defa uyandı emdi uyudu viyaklamadı....birde akşam yatmadan yoğurt yediyse o gün çabuk uyuyor ve rahat uyuyor...
bir şeyler anlatıp duruyor...bend e günüm nasıl geçtiyse anlıyormuş gibi bahsediyorum beni dinleyip bir şeyler söylüyor arapça japonca :) daha türkçe birşey söylemiyor gel-anne baba dede ve ''ela gel ''menin nin dışında... ha birde oyuncaklarının burnunu ağzını gösteriyor sorunca...geçen pijamasının lastiği ayak bileğini sıkmış ayağını gösterip ağlıyordu bir kaç defa yaptı bende baktımki nasıl oturmuş bileğine hemen kestim lastiğini...dilleri yok kim bilir nereleri ağrıyorda söyleyemiyor...
annen gitti galiba ?

canım kilosu falan iyise sorun etme fazla benim sütüm olsa hiç dert etmem gerçekten... süt olmayınca aç kalmamk için yiyecek mecbur ...sen işe başlayınca hiç sorun olmaz mecbur yiyecek korkma...en önemlisi anne sütü... zaten ilerde illaki yemek yiyecekler...

1 yaşına kadar ana besin anne sütü, diğer yemekler anne sütüne EK gıda... Önemli olan sadece yemek yeme alışkanlığı geliştirmesi. 1 yaşından sonra da ne yiyeceğine, ne kadar yiyeceğine kendisi karar vermeli. 1 yaşından sonra çocuğun psikolojik olarak sağlıklı gelişmesi, fazla miktarda yemek yiyebilmesinden daha önemli.

İlk 4 ayda bebeklerin yediklerinin yüzde 27′sinin büyümeye harcandığı hesaplanmıştır. 6-12 ay arasında sindirdiklerinin sadece yüzde 5′ini, ikinci yılda ise yüzde 3′ünü büyümeye harcarlar." diyordu kitapta. Yani yavaş yavaş yeme miktarı azalacaktı. Zaten aslında midesi, sadece yumruğu kadardı ve her öğün yiyeceği porsiyon miktarı ancak kendi yumruğun kadar olmalıydı (ki 2-3 kaşık bu miktarı fazlasıyla karşılıyordu). Tüm doktorlar 1 yaşına kadar anne sütünün esas gıda olduğu, diğer katı gıdaların ise "ek gıda" olması gerektiği hususunda fikir birliği ediyorlar. Bazı doktorlar ise kimi hastalarının 2 yaşına kadar ek gıda almadan, sadece anne sütü ile beslendiklerini ve sağlıklı bir gelişim gösterdiklerini söylüyorlar. Ayrıca bebeğin büyüme hormonları da bu işte etkiliymiş. Hızlı bir büyüme içine giren çocuk, bir noktada: "Tamam, buraya kadar! Büyümeyi yavaşlatıyorum!" diyormuş. Nitekim kızım 10. aydan sonra aylarca kilo almadı. Başka anne olsa kafayı yerdi ama ben edindiğim bilgilerden biliyordum ki kilo alması bir sağlık belirtisi değil, ancak kilo kaybederse bu bir sorun. Çok şükür ki kilo kaybı bu kadar az yemeye rağmen hiç olmadı (anne sütü unsurunu unutmamak lazım elbette).

http://sormabulmadunyasi.kadinlarkulubu.com/2011/10/bebeginiz-ek-gdaya-alsamad-m-kasg.html
bu yazıyı bu sayfadan aldım istersen bir oku kendini iyi hisset...
blogspot.com/2011/10/bebeginiz-ek-gdaya-alsamad-m-kasg.html

Son düzenleme:
direk adresi yazınca sayfa çıkmıyor bunu arama motoruna yapıştırarak dene istesen
sormabulmadunyasi.blog spot.com/2011/10 bebeğiniz-ek-gdaya-alsamad-m-kasg

ilk çıkan sonuç

Çok teşekkür ederim HIRSIZI iyi ki varsın canım. Ben bu yazıyı okumuştum ama arada gelip gidiyo işte :) bi de dediğin gibi az da olsa bi beslenme alışkanlığı kazansın istiyorum, tüm gün önüne sofra bezi koyup bir iki lokma alsın diye gözünün içine bakıyorum, yemezse bi yarım saat sonra tekrar deniyorum. Haliyle talep görmemesi beni üzüyo. Tek derdimiz bu olsun Rabbime şükür herhangi ciddi bi sağlık sorunumuz yok ama işte sürekli kendimi sorguluyorum bu sefer verdiğim yiyecekleri mi beğenmiyo ya da ben doğru zamanda vermeyi mi bilmiyorum diye

benim ablamın ogluda böyleydi emmeyi seven bebkler ek gıda istemiyor galiba bizim kızda mamayı istemiyor çok şanslısın bence hiç kafana takma .önemli olan sağlıkları oda yerindeymiş maşallah emsin kuzucuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…