Canim hayirlisi olsun isin idareyle konussan kucuk cocugun oldugunu gereken zamanlarda gidecegini bunun icin izin almak yerine sana birgunu bos birakabilirler mi diye sorsan olmazmiherkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
iyi ki sende varsın canım...Çok teşekkür ederim HIRSIZI iyi ki varsın canım. Ben bu yazıyı okumuştum ama arada gelip gidiyo işte :) bi de dediğin gibi az da olsa bi beslenme alışkanlığı kazansın istiyorum, tüm gün önüne sofra bezi koyup bir iki lokma alsın diye gözünün içine bakıyorum, yemezse bi yarım saat sonra tekrar deniyorum. Haliyle talep görmemesi beni üzüyo. Tek derdimiz bu olsun Rabbime şükür herhangi ciddi bi sağlık sorunumuz yok ama işte sürekli kendimi sorguluyorum bu sefer verdiğim yiyecekleri mi beğenmiyo ya da ben doğru zamanda vermeyi mi bilmiyorum diye
Siznle sofraya oturt bence..ver eline kirletsede yedigi kadar..herseyin tadina baksin..ben az tuzlu yaparak bizim yediklerimizi yediriyorum.bu sabah krep kasar zeytin dut pekmezinden surup yapiyorum onu anilerine yaptigim patates kizartmasindanda tirtikladi....uyudu..oglen annem dovmeli yogurtlu corba yapmisti bi kucuk kase yedi..sonra borek yapmistim ondan cekustire cekistire diside altte iki tane ama yedi..hatta azcik bir iki lokma kisir yedi..yesil sogan isirdi yuttu..portakal eline verdim akitti yedi..muz yarim kendi yedi..aksamada bulgur pilavi var yesil mercimekli..boyle cogunu kendi yiyo.Selam canlar, her gün yazmasam da takipteyim ve sizin yazıları gördükçe sevdiğim arkadaşlarımı görmüş gibi oluyorum :)
@mavis01 canım doğumdan sonraki 2 yıl içinde istediğin zaman ücretsiz izin kullanabilirsin.
@BrujaV Allah kolaylık versin canım inşallah istediğin gibi olur
@selo86ardaannesi3 ben 1 tane doğurdum kafa kalmadı size hayranım maşallah Allah razı ve yardımcınız olsun.
Kızlar önerilerinize ihtiyacım var. Bizimki yarın 10 aylık oluyo ve hâlâ sık emiyor, fazla ek gıda almıyor. Çorba yapıyorum bir iki yudum ancak içiyor, parmak şeklinde meyve sebze yiyecek veriyorum yerse birkaç ısırık alıyor yemezse o da yok. Ağzına tepiştirip nefret ettirmek istemiyorum, o isteyip yesin diye genelde önüne koyuyorum ya da bardakla çorba vs icireyim diye elimde bardakla peşinde dolaşıp ara ara teklif ediyorum ama bazen oturup ağlayasım geliyo yiyip içmemek için ağzını resmen kilitliyo acıkınca gelip mememi boynumu yalamaya başlıyo. Ben de tabii ki emziriyorum öyle olunca. Sabah 8 gibi kalkıyoruz emiyo,9 gibi peynir&zeytin&yumurta&ceviz veriyorum az bişey zeytin ve ceviz yiyo diğerlerine pek bakmıyo, öğlen köfte ya da çorba yapıyorum o da bikaç yudum gidiyo, akşamüstü kuru ya da taze meyve veriyorum sevdiği için 2 hurma kadar yiyo. Aksam da becerebilirsem 1 kaşık yoğurt veriyorum 8-9 gibi. Geri kalan hep anne sütü. Işe başlayınca nolcak bilmiyorum, yemiyo diye üzülüyorum. Bir de akşam 5-6dan sonra yemesin bişey ağır olur diye okumuştum ondan çok fazla sofraya beraber oturup yemek yeme olayımız yok. Öneriniz var mı bana? Acaba ona özel çok uğraşmadan sabah akşam ne yiyosak önüne mi koysam? Bi yandan da kabızlık sorunumuz devam ediyo. Sizden yardım eli bekliyorum
brujav ben de ilk dönemin son haftası başladım bir şey anlamadım okuldan aklım hep evdeydi okulu öğrencilerimi özlemişim diğer yandan işten soğumuşum bakalım ikinci dönem nasıl geçecekherkese iyi haftalar dilerim kızlar :)
gebelikten beri kendime verdiğim iznin artık son 1 haftası. haftaya okulların açılmasıyla iş başı yapıyorum ben dehem içim kıpır kıpır, hem de bir el boğazımı sıkıyor. kızımı bırakma zamanım yaklaştıkça daha da çok sıkılıyor içim. ama özledim de çalışmayı. keşke bebeğini kendi büyütebilen anneler kadar şanslı olsaydım. inşallah iş ortamımda iyi idarecilerle çalışırım. malum çocuk olunca hasta oldu izin, aşısı var izin, kontrolü var izin belki bana boş gün verirler de hiç kasmam kendimi izin alcam diye. yarın gidip işlemlerimi yaptıracağım. tanışacağım bakalım okul eşrafıyla. hakkımızda hayırlısı
öperim hepinizi
Günaydn kızlar,
HIRSIZI benim kzıında gaz skıntısı var bu ara nedendir anlamaım değişik bir şyde yedirmedim ama çok gaz çıkarıyor çıkaramadğı yerdede bağırıp ağlıyor dişide geliyor .bi kurtulamılar şu gaz probleminden.
bu arada bn kzımı artık küvetten çıkaramıyoum ağlıyor kaldırınca basmıyor ayakalrını hep suyla oynasın çok seviyor yazın deniden aamıycaz anlaşılan.
ablam oğlu için sormuştu sinema için 4yaşına girince gitmeye balayab,ilirsiniz demişti.zaten daha önceki denemelergenelde ağlamayla sonuçlanıyor .ama tiyatroya 2 yaındaydı pepeye gitti bayıldı tbii tv tanıyor ya deli olmuştu :) şimdi sık sık anasınafı ile yada annesiyle tiyatroya gidiyorlar enson keloğlana gitti geçn hafta :)Gunaydin guzeller
Hirsizi masallah guzeline canim. Buyumus te konusurmusUsumekten olabilir gazi dedigin gibi. Burada da hava soguk ama sikiliyoruz ikimiz de evde. Iyi oluyor hava alip geliyoruz. Iple cekiyorum sinemaya-tiyatroya goturmeyi. Kac yasinda aliyorlar acaba? Annem gitti evet. Her ay gelip 1 hafta kadar kaliyor. Biz gitmedik aylardir, artik onlar geliyorlar
Srvvr arkadaslar yazmis zaten. Senin son mesajin uygulama sorununu acikca gosteriyor canim. Yeme saatleri belli olmali. Ogle yemegini reddettigi icin yarim saat sonra bir daha hazirlamamalisin. Bir de emdikten 1 saat sonra acikmiyor olabilir. Masaya oturtacaginda gercekten ac olsun. Sana emmek icin gelmesini bekle mesela. Emzirmek yerine kahvaltisini ver. Zorlamadan koy onune istedigini yesin. Arkasina emzir yine. Aksam kacta uyuyor bebegin bilmiyorum ama 5-6 aksam yemegi icin erken gibi geldi bana. Biz aksam 7-7.3 gibi yiyoruz. Sonra banyosunu yaptirip yatiriyorum.
deniz 50 metre dibimizde annanesi ve dedesi kahvaltı sonrası hergün götürürüz diyor ablamın oglunda bakarken hergün sabah 2 saat denize götürüyorlardı allah razı olsun bide sonrasında havuzada alışırsa ne yaparız bilmem ablamın oğlu deniz havuzdaydı bütün gün su kuşu 4.5 yaşında şu an yüzmeyi öğrendi geçen yz sonu kolluksuz yüzüyor evde bir el yıkamaya giriyor yarım saat bi bakıyoruz su ile oynuyor :)denize girmeyi çok özledim bende .birde kerem köfteyi dişi yokkende yiyebiliyormuydu yani benim kızın 3. çıktı 4. yolda daha vermedim bazı verdiklerimi damağında ezip yiyior yani dişin olup olmaması parçaları ezmesnde etkilimi onu merak ettim?Yaza havuz alirsin, icinde oynar tum gun
deniz 50 metre dibimizde annanesi ve dedesi kahvaltı sonrası hergün götürürüz diyor ablamın oglunda bakarken hergün sabah 2 saat denize götürüyorlardı allah razı olsun bide sonrasında havuzada alışırsa ne yaparız bilmem ablamın oğlu deniz havuzdaydı bütün gün su kuşu 4.5 yaşında şu an yüzmeyi öğrendi geçen yz sonu kolluksuz yüzüyor evde bir el yıkamaya giriyor yarım saat bi bakıyoruz su ile oynuyor :)denize girmeyi çok özledim bende .birde kerem köfteyi dişi yokkende yiyebiliyormuydu yani benim kızın 3. çıktı 4. yolda daha vermedim bazı verdiklerimi damağında ezip yiyior yani dişin olup olmaması parçaları ezmesnde etkilimi onu merak ettim?
neden başladı tekra bu gaz olayları ya... çok yediriyor olabilirmiyim karnı küp gibi oluyor... çok mu karışık besliyorum acaba...kıvranıyor sürekli...Günaydn kızlar,
HIRSIZI benim kzıında gaz skıntısı var bu ara nedendir anlamaım değişik bir şyde yedirmedim ama çok gaz çıkarıyor çıkaramadğı yerdede bağırıp ağlıyor dişide geliyor .bi kurtulamılar şu gaz probleminden.
bu arada bn kzımı artık küvetten çıkaramıyoum ağlıyor kaldırınca basmıyor ayakalrını hep suyla oynasın çok seviyor yazın deniden aamıycaz anlaşılan.
havalar iyi gidiyor bakalım biraz güneş görünmeye başladı... gerçi böyle giderse yalancı bahardan dolayı ağaçlar çiçek açacak... sonrada birden soğuyacak sanırım...sinemaya 4 yada 5 yaşında olunca alıyorlar diyebiliyorum... az kaldı :)Gunaydin guzeller
Hirsizi masallah guzeline canim. Buyumus te konusurmusUsumekten olabilir gazi dedigin gibi. Burada da hava soguk ama sikiliyoruz ikimiz de evde. Iyi oluyor hava alip geliyoruz. Iple cekiyorum sinemaya-tiyatroya goturmeyi. Kac yasinda aliyorlar acaba? Annem gitti evet. Her ay gelip 1 hafta kadar kaliyor. Biz gitmedik aylardir, artik onlar geliyorlar
Srvvr arkadaslar yazmis zaten. Senin son mesajin uygulama sorununu acikca gosteriyor canim. Yeme saatleri belli olmali. Ogle yemegini reddettigi icin yarim saat sonra bir daha hazirlamamalisin. Bir de emdikten 1 saat sonra acikmiyor olabilir. Masaya oturtacaginda gercekten ac olsun. Sana emmek icin gelmesini bekle mesela. Emzirmek yerine kahvaltisini ver. Zorlamadan koy onune istedigini yesin. Arkasina emzir yine. Aksam kacta uyuyor bebegin bilmiyorum ama 5-6 aksam yemegi icin erken gibi geldi bana. Biz aksam 7-7.3 gibi yiyoruz. Sonra banyosunu yaptirip yatiriyorum.
bende anlamadımki beslenmemiz aynı bizim mercimek yediği zaman bile böyle kıvranmadı üşüttüğünüde sanmıyorum ama benim kızın bilemedim doktora kontrol zamnı yaklaştı ya ondan herhalde :)zaten gündüz gaz çıkarıyor ama gece çok huzursuz.neden başladı tekra bu gaz olayları ya... çok yediriyor olabilirmiyim karnı küp gibi oluyor... çok mu karışık besliyorum acaba...kıvranıyor sürekli...
havalar iyi gidiyor bakalım biraz güneş görünmeye başladı... gerçi böyle giderse yalancı bahardan dolayı ağaçlar çiçek açacak... sonrada birden soğuyacak sanırım...sinemaya 4 yada 5 yaşında olunca alıyorlar diyebiliyorum... az kaldı :)
Diş çıkarıyoruz biz bu dönem 3 gündür çok huzursuzuz. Dün akşam yine uyumuyo baktık olacağı gibi değil gece 10 da çıkardık arabayla gezdirdik, 5. dakikada uyuyakaldı. Uyku tulumunu da giydirmiştik üstüne hemen geldik usulca yatırdık yatağına 15 dakika sonra başladı ağlamaya ama nasıl bağırıyo bas bas. Ne meme istiyo ne başka bişey kalkıp gezecekmiş. Uyku dağıldı yine. Yarım saat durduk olacağı yok tekrar çıktık arabayla turlamaya :) 10 dakika sonra yine uyuyakaldı geldik bu kez anakucağına yatırdık sabaha kadar onda yattı yatağında hemen uyanıyor. Sabaha kadar mız mızdı ama. Ne olacak bu böyle bilmiyorumDişinin yeri iyice belli olmuş, umarım dişten yapıyodur.
Yok canım ya bizimkinin de açlıkla toklukla alakası yok. Valla uyumamaya kafaya koyduysa şarkı falan işe yaramıyor. Şu diş bir çıksın uyku eğitimini düşünüyorum artık ben
Şu çıkmak üzere olan dişi çıktıktan sonra ben de düşünüyorum artık uyku eğitimi vermeyi ama çok korkuyorum ne yalan söyliyimAğlamalarına nasıl dayanıcaz.. Bir de bana hayal gibi geliyor, yatağına koyucam ve kendisi uyuyacak ama illa ki he çocuk öğrenebilir bazı çocuklar 3 günde bazıları 10 günde ama mutlaka istikrarlı olunursa her çocuk öğrenebilir deniyor. Bakalım inşallah biz de yapabiliriz. Seni tebrik ediyorum canım maşallah size
Canım bizimki bu aralar uyandığının çoğunda ne emmek istiyor ne de su istiyor aksine emzirmeyi deneyince daha da sinirleniyor. Bizim problemimiz uykusunu kaçırması sanırım ve evet işte uyku kaçınca da bizim de bi daha toparlamamız uzun sürüyor. Valla hepimizin Allah yardımcısı olsun, ne zaman gece uyuyup sabah kalkacak bu çocuklar
Evet o ağlarken anne deyişler bizde de var, o yüzden uyku eğitimine başlayınca ben o ağlamalara nasıl katlanırım bilmiyorumAllah kolaylık versin canım size de
maviş01 e
ben 6 aylıkkken basladım .ilk gece 2 saat surdu ğlayınca kucagima aldım bıraktım .simdi bizim cocoklar 9 aylık oldılar tracy bu aylarda cok kucaga almayı önermıyor .tek basina uyutmaya yenı basladıysan ,bırazcık ağlıcak bebiş..bu anneme ne oluyor neden boyle yapıyor dıyormus bebek ..cok ağlarsa kucagına al bıkac sanıye tekrar bırak.ağlaması na üzülme .sen yanındasın ,o yuzden guven duygusu zedelenmez .sadece tek başına uyumayı bilemıyor henüz ...
inan bizim kız uyuyorsa butun bebekler uyur.ıkı ssaat sallıyordum ayagimda .iki üc gün dene .netten yorumları oku .
benim kı de tam tamına tek uyumuyor suan yanında duruyorum .gozlerını yumunca odADAN Cıkıyorum .ayaga kalkmak istiyor .bir iki sefer izin veriyorum sonra uyuyor bazaen inat yapıyor ama sononda uyuyor .insaallah bebişn de uyur canım .sana da bol bol dinlenmeye vaktın kalır.
canm
Benim ywgenimde alti yasinda ama sinema karanlik ses ten korkuyo..girmiyo..biz simdi kostebekgillere gittik o iceri girmedi..benim oglanlar israr etti ama nafile..ablam oğlu için sormuştu sinema için 4yaşına girince gitmeye balayab,ilirsiniz demişti.zaten daha önceki denemelergenelde ağlamayla sonuçlanıyor .ama tiyatroya 2 yaındaydı pepeye gitti bayıldı tbii tv tanıyor ya deli olmuştu :) şimdi sık sık anasınafı ile yada annesiyle tiyatroya gidiyorlar enson keloğlana gitti geçn hafta :)
Benim oglanin yeni iki disi cikti.yokkrnde damgiyla ezip yiyebiliyor snownynin dedigi gibi yeterki sevsindeniz 50 metre dibimizde annanesi ve dedesi kahvaltı sonrası hergün götürürüz diyor ablamın oglunda bakarken hergün sabah 2 saat denize götürüyorlardı allah razı olsun bide sonrasında havuzada alışırsa ne yaparız bilmem ablamın oğlu deniz havuzdaydı bütün gün su kuşu 4.5 yaşında şu an yüzmeyi öğrendi geçen yz sonu kolluksuz yüzüyor evde bir el yıkamaya giriyor yarım saat bi bakıyoruz su ile oynuyor :)denize girmeyi çok özledim bende .birde kerem köfteyi dişi yokkende yiyebiliyormuydu yani benim kızın 3. çıktı 4. yolda daha vermedim bazı verdiklerimi damağında ezip yiyior yani dişin olup olmaması parçaları ezmesnde etkilimi onu merak ettim?
Uzme kendii canim yoktur sorun insallah bizi habersiz birakmaslm kızlar nasıl keyifler .insallah herkes musmutlu mesuttur
biz yarın dr kontrolüne gidecegiz.hem çoçuga hem ortopediye..
6 aylıkken kızımı kontrole goturmüstm .dr kızımın bacak boğumlarındas fark olduğunu söyledi .üzuldüm.ne düsünecegimi ne yapacağımı bilemedim .bandaj takılır bebeğim icin her seye katlanırdım .cok sükür rontgrn sonuçları iyi çıktı .9 aylıkken tekrar gelin dedi .biz de gideceğiz bakalım .sorun yoktur inşallah ..korkuyorum ,
bisey dicekler diye.ve de rontgenin zararı olur mu küçücük bebege .bu ikinci röntgen olaca k.
Dünde öğlen ben kısır yapmıştım verdim biraz çok yedi genelde akşam yemeğinde bizim yediklerime zde veriyorum ıspanaklı,Kıymalı borek dolmada vermesidir. Bu aralar dış çıkarıyor iştah hiç yok gibiSiznle sofraya oturt bence..ver eline kirletsede yedigi kadar..herseyin tadina baksin..ben az tuzlu yaparak bizim yediklerimizi yediriyorum.bu sabah krep kasar zeytin dut pekmezinden surup yapiyorum onu anilerine yaptigim patates kizartmasindanda tirtikladi....uyudu..oglen annem dovmeli yogurtlu corba yapmisti bi kucuk kase yedi..sonra borek yapmistim ondan cekustire cekistire diside altte iki tane ama yedi..hatta azcik bir iki lokma kisir yedi..yesil sogan isirdi yuttu..portakal eline verdim akitti yedi..muz yarim kendi yedi..aksamada bulgur pilavi var yesil mercimekli..boyle cogunu kendi yiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?