Slm canımMerhabalarrr
Çok sağol canım ben de hastaneye gidimce sorayım diyorum aptal olup çıkıyorım bi şey soramadan. Anestezistle görüştüm mesela hiç sormadım genel mi spinal mi napıcan diye. Üf hayırlısıyla bi doğursaydık artık sıkıldım hastanelere taşınmaktanCanim ben medipol megaya gidiyorum odalar tek kişilik,banyo tuvalet mevcut,resimlerden gösterdiler bize.erken saatte gittiğimiz için odalar bosalmamisti henüz o yüzden gezdiremediler.gebe danisma odasi var orada rada bilgi veriyorlar ayrıca hastaneye getirilecek listesi de veriyorlar eline.ama ben o listeyi aştim çünkü kantinleri pahali bos yere onlara para kazandırmak istemiyorum.ayrıca doğumhanedeki vbekleme odamizda tek kisilikmis yanimiza da bir bayan refakatçi bekliyormuş psikolojik destek amacli
İyiler mi peki bebişler? Haberiniz var mı doğum yapan arkadaşların bebeklerinden? 2 bilinmeyenin kızıydı galiba biri ameliyat olacaktı o aklımda kaç gündür bir haber de yok galiba merak ediyorum çok. Dua ediyorum sürekli hepimiz içinMytwin 14 nisanda dogm yapti canm
gelmiş 60 70 yaşına hala doktorluk yapıyo Allah nasıp ederde bu bebegımı sag saglım alırsam kucagıma gıtcem zaten yanına bunu alcaktın gelişmemiş düşcek dıye dıcem
Evet benim de dikkatimi çekti :)doğum yapanlar hep erkek anneleri gibi :)
Çok güzel yazmışsın canım, ben de lohusalık dönemini çok merak ediyordum. Dediğin taktikleri uygulayabiliriz umarım. Hem kendimizin hem bebeğimizin huzuru ve mutluluğu için :)Herkese merhaba,
Oncelikle 3 aylarimiz hayirli, mubarek olsun, bereket, huzur getirsin cumlemize.
Bir konuda nacizane fikirlerimi paylasmak isterim. Lohusalik doneminde yanimizda olacak kisilerle ilgili..
Bu benim ikinci dogumum olacak insallah. Hem kendi tecrubelerimden hem de yakin arkadaslarimla ayni donemlerde dogum yaptigimizdan dolayi gozlemlerinden bahsedecegim.
Bi kere cok buyuk ihtimalle yaninizda olan kisi anneniz bile olsa lohusalik donemi oyle ilginc bi hal ki alinacak, kizacak bisey muhakkak bulursunuz. Az cok hamilelikte de bunu tecrube etmissinizdir zaten :) ve bebeginiz sizin icin oyle kiymetli olacak ki muhtemelen babasindan bile kiskanacaginiz anlar gelecek. Bunlarin hepsinin cok dogal oldugunu surekli kendinize hatirlatip rahatlamanin bir yolunu bulursaniz bu surec cok kolay gecer. Bi kere kimse sonusuza kadar yaninizda kalmayacak. Bunu hic unutmayin ve yaninizda olduklari surece kendilerinden maksimum fayda saglamaya bakin. Yemeginizi yapsinlar, misafiri agirlasinlar, ev islerine baksinlar.. Kontrol manyagi olmayin, birakin evinizin duzeni 10 gun 1 ay neyse bozulsun. Bardaklarinizin yeri degissin, ortalik biraz daginik kalsin. Siz tum enerjinizi bebeginize adayin. Ve vucudunuza iyilesmesi icin zaman vermeye bakin. Kendinizi iyi hissediyosunuz diye oraya buraya kosturup misafire ikramdi, onu bunu memnun etmeydi dusunmeyin. Bir dogum gecirdiniz, evet herkes de gecirmis olabilir, ama emin olun ki dinlenip, is yapacaginiz vakitte uykunuzu alirsaniz sute de bebege de size de bundan faydalisi olmaz.
herkes icin ayni sey gecerli degildir elbette, yoksa dunyada kotu insan olmazdi di mi? :) evet kayinvalidelerden bahsedicem. Muhtemelen en cok onlarin yaptigi gozumuze batacak. O ara gozleri kapatmak en iyisi :) Benim gozlemledigim cogu zaman o kadar da art niyetli olmuyolar. Herkesin bi yetisme tarzi, bi gordugu var. bunlardan kurtulmak o kadar da kolay degil. Bize dusen ne olursa olsun saygi duymak gibi geliyor bana. He deyip gecmek, alttan almak, bunlar hem kendi saglimiz hem iliskimiz icin en guzeli. Cunku emin olun onlar degismeyecek. "Ben boyle olmayacagim" diye dusunmeyin, ilerisinin ne getirecegini asla bilemezsiniz. Onlar da ne de olsa anne. Ve biz de birilerinin kayinvalidesi olacagiz. Bu dusunce hep beni dizginlemistir mesela.
Biraz uzun oldu. Dedigim gibi istisnalar elbette vardir. Allah o arkadaslarimiza ekstra sabir, kolaylik versin. Digerlerimiz de beterin beteri oldugunu hatirlayip, telkin ve dua ile rahatlamaya bakalim. Cok yakinda minik mucizelerimiz bizimle olacak insallah
Bende de yeni çıktı öyle bişey. Bugün doktoruma merhem yazdırdım ilerlemesin diye.. Basur derken afedersiniz kzlar ozurdileyerek soyluyorum meme gibi bise cikti bende.oylemi sizinde
o kadın kaybettıgım kızımdada gelişmemiş kalp atısı yok 2 ayına kadar beklıycez kalbı atmazsa alcaz demıstı ondada 2 gun sonra acıle gıttıgımde kalp atısı gormustuk şimdi şikayet etsemde it itin ayagına basmıyo malesef kadın cok ün yapmıs bı doktor onun lafı yuzunden ben lekelenmem olunca doktora gıtmedım dusuyo dıye lekem gecınce gıttım ne oluyo dıye kalp atısını duyduk
bence şimdi bile durup beklemem hata böyle doktorları meslekten men etmeleri lazım. Benim ilk düşüğümde tam tersi oldu bana hafif leke var dedim 2 hafta sonraya kontrole gel bakalım dedi bana. Bende dinlemedim gittim korkudan bir gün sonra duruma baksın diye. Hiç beklemiyordum pat diye yüzüme bu bebegin kalp atışı yok eşini cagir çık yukarı yarısını yapsınlar hemen almam lazim dedi. Ilk bebeğim ilk hevesim mutluluğum öyle bir oldum ki bir daha hamile olmak falan kabusa dönmüştü benim psikolojisi altüst etmişti. Rabbime şükürler olsun bu bebeğim iyi oldu yoksa ben hiçbir zaman psikolojimi duzeltemeyecekti. Bence git o doktora tepkiyi göster sen zaten kolay şeyler yasamadin ne kadar oldu daha. Biraz insan olsunlar ya.
Evet öyle bende de ama önceden de vardı
. Bende kullansam iyi gelir mi acaba? Neydi acaba ilacin ismi??Bende de yeni çıktı öyle bişey. Bugün doktoruma merhem yazdırdım ilerlemesin diye.
işe geç dönmek için canım :)doğum sonrasında neden rapor alıyoruz, bilmiyorum ben
Aynen bende öyle canım normal çok istiyorum ama bu konuda inad edip oğlumu riske atmak da hiç istemem.Amiin canım haklısın hayırlı evlat olsunlar inşallah, ay evet ya az kaldı bu seer de ya kendi gelmezse korkusu başlayacak
Sıkıntın olmamasına çok sevindim canım, tabiki nişan çok belirleyici değil maalesef. Senin de daha bekleyecektir yavrun inşallah :) evet benim doktorum da öyle diyor canım ama dua ediyorum işte hayırlısı olmayacaksa normal de olmasın. Çok problem değil normal doğum sevdamdan vazgeçebilirim
ıns cnm ay sonu gıdıcem bakalım konusucamdoktorla konuşmanın zamanı gelmiş o zaman,riskli bi durum varsa sezeryan için gün verecektir tahminen,tarih konusundada belli bi aralıkta anlaşırsınız diye düşünüyorum,hayırlısı olsun inşaallah
Proctolog ismi, hemoroid için yazıyor zaten. Kadın doğum uzmanı onayladığı için kullanıcam ben de. Çünkü normal doğum istiyorum ilerlemesin daha fazla. Yine de sen de sor doktoruna tlfnla istersen.. Bende kullansam iyi gelir mi acaba? Neydi acaba ilacin ismi??
Maşallah bebeğine:)merhaba kızlar kontrolden geldim.herşey yolunda.bbek kanala dogru ilerliyormus.3 kg olmuş oglum.haftaya tekrar çağırdı çatı muanesi yapcam dedi.ya ne gerek var bu çatı muanesine şart mı?tırstım valla.dogum olsada erken sayılmaz dedi.
. Sagol canim. Sorarim ben yinede. Umarim gecer benimdeProctolog ismi, hemoroid için yazıyor zaten. Kadın doğum uzmanı onayladığı için kullanıcam ben de. Çünkü normal doğum istiyorum ilerlemesin daha fazla. Yine de sen de sor doktoruna tlfnla istersen.
Ne güzel yazmışsınız ya içim açıldı okurken çok rahatladım, teşekkür ederiz. :)Herkese merhaba,
Oncelikle 3 aylarimiz hayirli, mubarek olsun, bereket, huzur getirsin cumlemize.
Bir konuda nacizane fikirlerimi paylasmak isterim. Lohusalik doneminde yanimizda olacak kisilerle ilgili..
Bu benim ikinci dogumum olacak insallah. Hem kendi tecrubelerimden hem de yakin arkadaslarimla ayni donemlerde dogum yaptigimizdan dolayi gozlemlerinden bahsedecegim.
Bi kere cok buyuk ihtimalle yaninizda olan kisi anneniz bile olsa lohusalik donemi oyle ilginc bi hal ki alinacak, kizacak bisey muhakkak bulursunuz. Az cok hamilelikte de bunu tecrube etmissinizdir zaten :) ve bebeginiz sizin icin oyle kiymetli olacak ki muhtemelen babasindan bile kiskanacaginiz anlar gelecek. Bunlarin hepsinin cok dogal oldugunu surekli kendinize hatirlatip rahatlamanin bir yolunu bulursaniz bu surec cok kolay gecer. Bi kere kimse sonusuza kadar yaninizda kalmayacak. Bunu hic unutmayin ve yaninizda olduklari surece kendilerinden maksimum fayda saglamaya bakin. Yemeginizi yapsinlar, misafiri agirlasinlar, ev islerine baksinlar.. Kontrol manyagi olmayin, birakin evinizin duzeni 10 gun 1 ay neyse bozulsun. Bardaklarinizin yeri degissin, ortalik biraz daginik kalsin. Siz tum enerjinizi bebeginize adayin. Ve vucudunuza iyilesmesi icin zaman vermeye bakin. Kendinizi iyi hissediyosunuz diye oraya buraya kosturup misafire ikramdi, onu bunu memnun etmeydi dusunmeyin. Bir dogum gecirdiniz, evet herkes de gecirmis olabilir, ama emin olun ki dinlenip, is yapacaginiz vakitte uykunuzu alirsaniz sute de bebege de size de bundan faydalisi olmaz.
herkes icin ayni sey gecerli degildir elbette, yoksa dunyada kotu insan olmazdi di mi? :) evet kayinvalidelerden bahsedicem. Muhtemelen en cok onlarin yaptigi gozumuze batacak. O ara gozleri kapatmak en iyisi :) Benim gozlemledigim cogu zaman o kadar da art niyetli olmuyolar. Herkesin bi yetisme tarzi, bi gordugu var. bunlardan kurtulmak o kadar da kolay degil. Bize dusen ne olursa olsun saygi duymak gibi geliyor bana. He deyip gecmek, alttan almak, bunlar hem kendi saglimiz hem iliskimiz icin en guzeli. Cunku emin olun onlar degismeyecek. "Ben boyle olmayacagim" diye dusunmeyin, ilerisinin ne getirecegini asla bilemezsiniz. Onlar da ne de olsa anne. Ve biz de birilerinin kayinvalidesi olacagiz. Bu dusunce hep beni dizginlemistir mesela.
Biraz uzun oldu. Dedigim gibi istisnalar elbette vardir. Allah o arkadaslarimiza ekstra sabir, kolaylik versin. Digerlerimiz de beterin beteri oldugunu hatirlayip, telkin ve dua ile rahatlamaya bakalim. Cok yakinda minik mucizelerimiz bizimle olacak insallah
Oh maşallah aferin oğluşuna :) çatı muayenesi de çok rahat geçiyor sakın tırsma canım, gerekli bir kontrol bence :)merhaba kızlar kontrolden geldim.herşey yolunda.bbek kanala dogru ilerliyormus.3 kg olmuş oglum.haftaya tekrar çağırdı çatı muanesi yapcam dedi.ya ne gerek var bu çatı muanesine şart mı?tırstım valla.dogum olsada erken sayılmaz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?