Oh hadi gözünaydın Elif'cim :)Kizlar sancim cikmadi doktor istiyorsan gidebilirsin dedi2 den sonra godebilirmisim
Oyuy maşallah özge bu tam bir tosuncuk diyim ben sanabiz geldik kızlar nst de sancımız cıkmadı sükür , ultrasonda da hersey yolunda gözüküyor pek konusmadı doktorumuz ,hala 3 hafta öndeyiz 34+2 yiz ama 37 haftayla uyumluyuz kilomuz 3400 olmuş 20 günde 1 kilo almışız 800 gramı oğlmun bna 200 gram kalıyor cok mutlu oldum30 nisanda yine çalışamaz raporu almak için gidicez.
Bizde durumlar boyle darısı kontrole gidecek olanlara:))
Bayıldım tabirineCanım bende gece oluyor sanırım uzun süre aynı tarafa yatmanın etkisiyle kalçam ve çatım,o yüzden sık sık yön değiştiriyorum eskiden genelde sola yatıyordum ama artık çok mümkün olmuyor,gece lavaboya kalkınca zorlanıyorum ağrıyı hissediyorum ama sabah kalkıp hareket edince geçiyor :) yani çok şükür bende de öyle şiddetli ağrı sızı yok,bende biara burda pek çok arkadaş çatı ağrım var yazmıştı önceki dönemlerde o zaman araştırmıştım bende neden yok acaba diye,öyle okuyup sevinmiştim inş öyledir sahiden :)valla geçen hafta doktorum da baya gaz verdi bana normal doğum konusunda,sana normal yapacağız değil mi ümitliyim ben senden yaparsın sen falan diye,iyice heveslendim güç geldi sanki inş hangisi hayırlı olacaksa o olsun da hakkımızda ama normal doğum yaparsam kendimi galip gelmiş bir savaşçı gibi hissedeceğim sanki o yüzden çok arzu ediyorum,inş hepimizin gönlüne göre olsun..ama sana da maşaallah oku kendini son haftalardasın sen,nazar değmesin canım böylede rahat tamamlansın inş :)
Canım büyükler için olanıda bitkisel katkılı ama tamamen doğal değil tabi belki bebek için olanlar farklıdır bir içeriğine baksan..ama eğer tamamen doğal ürünler düşünüyorsan ben organicare aldım tüm bakım ürünlerimi,bir de töpfer var yine tamamen doğal benim bildiğim,yine doğal olmayıp bitkisel özlü olan ama çok kullanılan bübchen güzel mesela bebekler için bunlarada bir göz at karar vermeden istersen..
Canım benim ablamında ilki zor oldu ama ikincisinde doğuma girmesiyle çıkması bir oldu gayette gülerek çıktı ben doğurdum bile diye :)inş seninde öyle olur..
Canım sabah kalktığımda ve gece bende de bacak kalça ağrısı oluyor,sanırım gece hareketsiz kaldığımızda tek yöne uzanıp uzun süre durduğumuzdan çünkü ben uyanıp hareketlendikten sonra kalmıyor hiç,bir de idrara sıkışmışsan o da sancı ve baskı yapıyor..öyle bir durum mu seninki de?
sağol canm :)hayırlısı canım gozun aydın. maşallah bebıkınee tütütütü
sorma canm hemde ne tosun simdiden zorluyor beni bakalım sonmz ne olacakOyuy maşallah özge bu tam bir tosuncuk diyim ben sanaAllah nazardan korusun canım gözünaydın :)
canım benimki tuvalete gitsemde geçmiyor. oturuyorum bir süre sonra azalıyo ama sanki regl olcakmış gibi karnımda garip bir ağrı var özellikle 2 gündür. doğum sancısı mı acaba
maşallah canım tosuncuk olmuş sahiden bizim de 3,5 ta randevu bakalım ne kadar en son 34+5 de 2900 dü bugün 36+0 bakalım neler diyecek çok heyecanlıyım.
Haha baya sağlam açılmıcak bu gidişle sanırımgüldürdün beni.senin çatı daha sağlam galiba:)
Hayır canım korkma benim de öyle 3 mayıs doğum tarihi yakın zamanlarda 30 nisan veriyordu ultrason son gittiğimde 8 mayıs verdi tarihini. Kafa Çevresi genetik bir durum o da geriye atıyor tarihi. Kilosunu da dert etme bazen bir anda çok alıyorlar bazen bir süre duruyor. Doktorlar bu konuda çok hassas bir sorun görseydi eminim söylerdi.kızlar merhaba topiği pek takip edemesemde bende mayıs ta doğum yapacağım inşallah. Geçen hafta yani 35+4 te kontrole gittik bebeğimin kilosu bir hafta geri de çıktı hatta BPD ve HC değerleri de 33 haftalık görünüyor. Doktorum normal dedi yani bebek ort 3,300 kg doğar dedi ama diğer değerlerin iki hafta geride olması beni düşündürdü açıkcası. ŞU ana kadar herşeyi tam haftasında gidiyordu.
Bu ay kızımın bacağı yandığı için devamlı hastanelerdeydik ve ben hiç dinlemedim geceleri uyku uyuyamadım beslenmeme de pek önem veremedim. Acaba bundan dolayı gelişim gerilemiş olabilir mi? :'(
Hayırlısı canım ama sen sezeryan istiyordun zaten değil mi, kilosunun fazla olmasının da bir sakıncası yok o açıdan bakarsak :)) ye tosunum ye diyebiliriz Paşa'ya :))sağol canm :)
sorma canm hemde ne tosun simdiden zorluyor beni bakalım sonmz ne olacak
canını sıkma benim de öyle oldu, bir iki hafta evde hasta yatmıştım kontrole gittiğimde bebek bir hafta geriden geliyor demişti doktor ama önemli olan farkın açılmaması, hala bir hafta geriden ama gelişmesi devam ettiği için sıkıntı yok dedi doktor,kızlar merhaba topiği pek takip edemesemde bende mayıs ta doğum yapacağım inşallah. Geçen hafta yani 35+4 te kontrole gittik bebeğimin kilosu bir hafta geri de çıktı hatta BPD ve HC değerleri de 33 haftalık görünüyor. Doktorum normal dedi yani bebek ort 3,300 kg doğar dedi ama diğer değerlerin iki hafta geride olması beni düşündürdü açıkcası. ŞU ana kadar herşeyi tam haftasında gidiyordu.
Bu ay kızımın bacağı yandığı için devamlı hastanelerdeydik ve ben hiç dinlemedim geceleri uyku uyuyamadım beslenmeme de pek önem veremedim. Acaba bundan dolayı gelişim gerilemiş olabilir mi? :'(
inşallah canım açıkcası çok üzüldüm. Hatta kızımın ultrasonlarına baktım devamlı bir hafta önde gidiyormuş. sanırımHayır canım korkma benim de öyle 3 mayıs doğum tarihi yakın zamanlarda 30 nisan veriyordu ultrason son gittiğimde 8 mayıs verdi tarihini. Kafa Çevresi genetik bir durum o da geriye atıyor tarihi. Kilosunu da dert etme bazen bir anda çok alıyorlar bazen bir süre duruyor. Doktorlar bu konuda çok hassas bir sorun görseydi eminim söylerdi.
Ay benim gibi biri daha varmış sevinsem mi üzülsem mı bilemedim, aynen geceleri uykudan uyanıyorum ve benim uyuşmam gün içinde de gece de hiç geçmiyo canım, pek çözüm bulamadim, son ay böyle geçecek demekki napalim kuzucuklar için katlanacağızgunaydın kızlarrrrr opüşldünüzzzz
bu parmak ugusmam ıyıce kudurdu. gece sol elım komple uyusmus uyanıyorum. cok agrıyo esıme ovdurdum gece .acayıp bısey. bazende hıcbısey yok mesela suan. anlamadım gıttı
Ne farki var canim.Canım biraz araştırdım. Epidural ile spinal arasındaki farkı. Spinale karar verdim gerçi daha doktorumla konusmadım. Ama ben öyle istiyorum şimdilik. Genele zaten hiç sıcak bakmıyorum çünkü bebeğim doğdugunda onu görmek koklamak öpmek istiyorum uyanık olmak istiyorum. Tabi şartlar ne gerektirir onu da bilmiyorum. .pazartesi doğum öncesi kontrol ve tahliller yapılacak o zaman konusacam
inşallah bir sorun çıkmaz canım son haftalar çok gerginim kızımda rahatsızdı onada çok üzüldüm. Gerçi doktorum gayet sağlıklı dedi ama işte düşünmeden edemiyor insancanını sıkma benim de öyle oldu, bir iki hafta evde hasta yatmıştım kontrole gittiğimde bebek bir hafta geriden geliyor demişti doktor ama önemli olan farkın açılmaması, hala bir hafta geriden ama gelişmesi devam ettiği için sıkıntı yok dedi doktor,
of ya offffffffffffffff ısıgıda acıyomu alttan offfyaaaadaniel biraz ayrıntılı olacak ama çatı koltuğuna oturuyorsun canım. Doktor iki parmağını kullanıyor eldiven takarak. Kayganlaştırıcı sürüyor. Durum Değerlendirmesi yapıyor. Yani bebeğin kafasının çıkacağı anda kafasına takılacak kemik var mi ve vajina içinde ki o kemikler dar mı diye parmaklarını döndürüyor. Toplamda 5 Sn sürüyor ve acısız bir işlem.
Yanlış bilgi olmasın tabiki ikisi Türkiye'nin en kapsamlı üniversite hastanesi olmak üzere 4 kere ameliyat masasına yattım, ve bunların hepside 2004 ve sonrasıdır. Sezeryan doktoru test yapmıyor o sadece soru sorar ve bir form doldurur. Test yapılacaksa zaten derlerki şu testleri tamamla getir. Bir de sezeryan doktoruyla tanışılması amaçlı. Ha belki sorularaverilen cevaplar doğrultusunda bir test gerekebilir mi bilemem ama bunu telefonla da öğrenebilir arkadaş, oralara kadar gidipte 5 dakkisını bile ayırmayacak bir sezeryan doktoruna gitmeden telefonla sorsun istedim sadece.Yok canım, yanlış bilgi olmasın. Sezeyanda da tüm bu testler yapılıyor ve mutlaka yapılmalı. Safra kesesi ameliyatı cerrahi olarak, sezaryandan daha kapsamlı ve riskli.
Ben de lohusa takımı almadım çok pahalıydı 2 adet önden yarıya kadar düğmeli pijama takımı aldım emin ol yetiyor. Gayette uygun fiyatı. İlk hamileliğimde de öyle yapmıştım.Arkadaşlar aslında düşündüm de biz gecelik ve pijamalarımızı doğumdan sonra gıyeceğiz.Needen hamilelik lohusa tarzından alıyoruz ki onlar hem pahallı hemde modelleri çok kısıtlı. Bedenimizden büyük alsak olmaz mı?. Daha önce doğum yapanlar bunu bilirler. Ben L giyerdim hamilelikten önce şimdi XL alsam olmaz mı , Lohusa olması şart mı ?
Çok normal canım annemiz işte herşeyi iyi olsun istiyoruz. Gittiğinde kaç haftalıktı ve kaç kilo dedi doktor yazarsan belki aynı olan arkadaşlar vardır. Kızının önde gitmesi son 2 hafta değişti mi bir de onu merak ettim. Son haftalarda gününü buluyor derler çünkü :)inşallah canım açıkcası çok üzüldüm. Hatta kızımın ultrasonlarına baktım devamlı bir hafta önde gidiyormuş. sanırım
oğluşum ufak bi bebiş olacak. Dediğin gibi doktor gayet sağlıklı dedi. Umarım öyledir. Son haftalar insan iyice strese giriyor :)
canım ben aslında devlet diye çok tedirgin olmuştum ama arkadaşlar var benimde hastaneye ne zaman gitsem o sancı odasında doğum sonrasında hemşireler drlar hastalara o kadar güzel davranıyorlar ki bende inanamadım. hani hep korkuturlar ya hemşireler vurumuş yok dr çok bağırırmış diye ben daha hiç şahit olmadım benim tanıdığım var diye tamm bana daha iyiler ama ordaki hiç bir hasta içinde görmedim. Hatta en son gittiğimde bi bayan sancı çekiyordu hadi az kaldı birz daha dayan dediklerini bile duydum hakkımızda hayırlısı olsun rabbim iyilerle karşılaştırsınHehe aynı ben :):) Ya Zekai Tahir iyi bi hastanedir, şanslısınız :):) Arkadaşlarım orda staj yapmışlardı güzel hikayeler duyardım :) Allah hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin :)
Maşallah sizeeeee :)
ben dah akilosunu hiç öğrenemedim canım geçen gün hiç durmadı dr hiç bakamadı ki 22 de öğrenicem inşallah. benim çocuk iri deyince hemen aklıma aldığımız kıyafetler geliyor inşallah canım giyebilir yoksa sana yine çarşı yolu göründütesekkur ederiz kızlarr
doktorda aynı senin gibi soyledi canım kaç kilo olucak bu doğana kadar ya dedi , haftada ortalama 250 gram alıyor zaten boyle giderse 40 ı göremeyiz acaip ağırlaştı, 38. haftada 4.5 civarı olucak 500 gram yanılma payı olsa 4 kilo bide baş çevresi geniş sezeryan olabilir yani hakkımızda hayırlısı :))
evet yaa son keyifler bende işten çıktıktan sonra evde bide koşturuyorum artık kilo alımım durdu inşallah bebişimin kilosu iyidir. Şimdi ayaklarını uzat elinde kumanta keyfine bak şekerim bir ay sonra bize sabahlar olmasınBen yemek ev temizliği de yapıyorum Nerede ilk zamanlar da zorlanan ben Nerede şimdiki ben valla kendi kendime evde yetmeye çalışıyorum bebek doğmadan son keyifler galiba
Sende izne çıkıcaksın biraz evde keyif sür
evet yaa herkes tetikte annemi aradım azönce telefonu sancınmı başladı diye açıyor bide farklı şehirlerde olduğumuz için stres yapıyor heralde nasıl yetişcem diye..:) hayırlısıyla temiz temiz bi kurtulsak..:)benimde 3 gündür öyle. uff belirsizlik çok kötü birşey. şuan hep ikinci hamileliğimde bunların ne olacağını biliyor olacağım diye kendimi avutuyorum. eşim bile sabah işe giderken ben gelmeden doğurma sakın diyerek gitti. herkes hazırda bekliyor. uff ne zor beklemek
Kıyamam yok canım ya Gözüyle bakmıyor. Örtüyle kapalı orası sadece iki parmağını sokuyor. Ben hep diyorum yani ilişkiye girebilen bebiş yapabilen her kadın bu muayeneyi olurof ya offffffffffffffff ısıgıda acıyomu alttan offfyaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?