- 21 Nisan 2015
- 1.982
- 984
- 38
güzel haberlerle gel bitanem40+2den günaydın teyzoşlar :) :) biz bugün erkenden doktor amcamizi ziyarete gidecez insaallah herşey yolundadir doğum başlamış ve biz fark etmemişizdir ... Ve de insaallah hayırlısyla sağlıkla bizde bugün oğlumuzu kucağmıza aliriz ne olur dualarnızk eksik etmeyin güzel anneler ve anne adayları :) :) hepinizi opuyoruz oğluşla
benim oğlum gündüz 6 saate kadar uyuyor. ee ben de korkuyorum. iki saatte bir uyandır mutlaka diyorlarBizim cocuk doktorumuz ilk kizimda da bunda da ilk 10 gun 2-3 saati gecmeyecek uyandiracaksin, sonra kendi belirleyecek emme vakitlerini, 6 saat bile uyusa uyandirma buyumesi icin uyumasi da lazim dedi. Ben de oyle yaptim, yapiyorum. Her doktor degisik onerilerde bulanabiliyor. bu da bi fikir olsun sizlere. 10 gunu gectiyse ve sarilik gibi uyanmasini gerektirecek ozel bir durumu yoksa fazla endiselenmeyin, doktorlariniza danisin isterseniz.
bebeğini sağlıkla büyüt canımGünaydın Mayıs anneleri bende ayın 15 inde kızımı Dünya'ya getirdim çok şükür. Sezeryan oldum. Sizlere sormak istediklerim var Yanımda yardımcı olabilecek kimse yok ve birkaç Sıkıntımız var. Birincisi Sezeryan yeri hareket ettikçe ağrıyor Eğilip kalkmak ne mümkün hafif yürüyüşler yapabiliyorum ve sadece kızımla ilgileniyorum sizede durum böle mi ne kadar sürede geceçek. Ikincisi bebeğimi emzirirken çok acı hissediyorum krem kullanıyorum ama pek işe yaramıyor ne yapmalıyım üçüncüsü bebeğim memeyle adeta savaşıyor ağızda iken çekiştiriyor sanki memeyi Arıyor gibi Buda canımı cok yakıyor, sütüm varmı yetiyorum anlamıyorum bunun yolu nedir, memeyi sıkınca bazen süt geliyor bazen gelmiyor ama kızım hep emiyor acaba meme ile savaşması yeterli süt olmaması mı tecrübeli anneler yardım edin. Bu sorular beni strese soktu resmen
Ben gündüzleri 2 saatte bir gece de 3 saatte bir emziriyorum canım 21 günlük olduk. Bilmiyorum ki doktora sormadım uyandirip emziriyorum cuma günü kalça çıkığı testi yapıcaz sorarım gittiğimde.Bizim cocuk doktorumuz ilk kizimda da bunda da ilk 10 gun 2-3 saati gecmeyecek uyandiracaksin, sonra kendi belirleyecek emme vakitlerini, 6 saat bile uyusa uyandirma buyumesi icin uyumasi da lazim dedi. Ben de oyle yaptim, yapiyorum. Her doktor degisik onerilerde bulanabiliyor. bu da bi fikir olsun sizlere. 10 gunu gectiyse ve sarilik gibi uyanmasini gerektirecek ozel bir durumu yoksa fazla endiselenmeyin, doktorlariniza danisin isterseniz.
Canım daha çok yeni. Şimdiden eğilip doğrulma canım. Bol bol hareket et. Ve mutlaka günde 3 lt su. Dikişler alındıktan sonra daha rahat edeceksin. Ben 10. Günde kosuyordum :)Günaydın Mayıs anneleri bende ayın 15 inde kızımı Dünya'ya getirdim çok şükür. Sezeryan oldum. Sizlere sormak istediklerim var Yanımda yardımcı olabilecek kimse yok ve birkaç Sıkıntımız var. Birincisi Sezeryan yeri hareket ettikçe ağrıyor Eğilip kalkmak ne mümkün hafif yürüyüşler yapabiliyorum ve sadece kızımla ilgileniyorum sizede durum böle mi ne kadar sürede geceçek. Ikincisi bebeğimi emzirirken çok acı hissediyorum krem kullanıyorum ama pek işe yaramıyor ne yapmalıyım üçüncüsü bebeğim memeyle adeta savaşıyor ağızda iken çekiştiriyor sanki memeyi Arıyor gibi Buda canımı cok yakıyor, sütüm varmı yetiyorum anlamıyorum bunun yolu nedir, memeyi sıkınca bazen süt geliyor bazen gelmiyor ama kızım hep emiyor acaba meme ile savaşması yeterli süt olmaması mı tecrübeli anneler yardım edin. Bu sorular beni strese soktu resmen
Emzirirken resmen bağırıyorum canımın acısından geçiyormu Buda zamanlabebeğini sağlıkla büyüt canım
sezeryan yerim 1 hafta boyunca çok ağrıdı. aynı senin gibi. hareket et bol bol. iyileşmeni hızlandırır. cann yansa ilaç al ve hareket et.
bebeği ilk zamanlar fazla emziremiyebilirsin. soğanı ikiy böl ve göğüsünde biraz beklet ve yıka. karbonatlı su ile. zeytinyağı da işe yarıyor. tabi buz en iyi yöntem.
sen pes etme ve o reddetse de bol bol emzir. yoksa bnm oğlum gibi sarılık olur.
başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım
göğüs kafesine bastırıyormuş hissi oluyor oda nefes darlığı yaptı bana nefes alamadım ama çok kısa sürdüğü için rahatsız olmadım midem bulanmadı heyecanım doruktaydı ama kontrolsüz değildim bebeği göreceğim anı düşünerek hepsini unuttum zaten o heyecanı hissetmek oakdar güzel ki anlatamam tarifsiz bir heyecan bekleyiş müthiş bir tecrübeydi iyiki uyanık kalmışım merakımı giderdim bir daha olsa bir daha yapardım. Rabbim sanada nasip etsin
evet canım. ben sezeryan yeri için veriilen merhemi göğüsüme de sürüyorum. madecassol. zaten içeriğini okursan göğüsün için de kullanabileceğin yazıyorEmzirirken resmen bağırıyorum canımın acısından geçiyormu Buda zamanla
40+0 dan herkese selamlar :) benımle aynı durumda olan arkadaslar ne durumdasınız 38. haftada sancım vardı, geçen hafta hiçbirşey çıkmadı , bebek tam olarak kanala yerleşmemiş ama kanalın etrafında dolanıyor demişti. yarın kontrolüm var, herkes birşeyler diyor yok haznede kalır yok bilmem ne... seeryan ol diyen bile var. fakat bebeğin suyu filan çok iyi demişti doktorum.... sizce ne yapmalıyım beklemelımiyimm.. kanala girip girmediğini nasıl anlarımm.. helllpp meee
Hakkinda hayirlisi olsunn 1 hafta sobra bebegin kucaginda insaAllah. Gec gelsinnn nazli kuzuuuu napalim :)
benim oğlum gündüz 6 saate kadar uyuyor. ee ben de korkuyorum. iki saatte bir uyandır mutlaka diyorlar
Kızlar bebeğiniz kaç dakika emiyor. Benim kızım doysa da emmeye devam ediyor hiç memeden ayrulmiyor ben çıkarıyorum. 15 20 dk emziriyorum. Uyuyor zaten uyuyunca çekiyorum acaba az mı emziriyorum bilmiyorum ki
kanala girdigini anlaman biraz zor.. doktorun en fazla bir hafta daha bekler.. sonra suni ya da sezaryenle dogumunu gerceklestirir.. her bebek ve dogum farkli oluyor.. bazi bebekler 4 hafta once dogum kanalina giriyor, bazilari da sanciyla birlikte dogum aninda.. senin icine sinen neyse onu yap bence..
İz geldik teyzesi sancımız çıktı ama açıklık olması gereken kadar değilmis bebek kanalda bugün yarın doğum olur dedi bekliyoruz yine insaallah hayırlısıyla en yakın zamanda sağlıkla gelir tüm bekleyen arkadaşlarimin kuzulari :) :) rabbim sizlerin bebişlere de sifalar uykular bol bol gülücükler sizlere de pınar gibi süt versin :) :)güzel haberlerle gel bitanem
Bende oyleyim cnm acaip sertlesio karnim Dr bana yalanci sancılar dediBenim.karnim cok geriliyor sanki yirtilcak gibi budami sanci cesiti acaba cahil olmak.ne kotu yaaa :)
hoşgeldiniz , bizde 40+0 olduk bugun yarında doktor kontrolü.. siz kaçtasınız? benım sürekli karnım kasılıyor sanki bebiş eskisi kadar hareket etmiyor. sizde ki sancının belirtileri filan ne ? kafam çok karıştı iyice , bide gören senin karnın inmemiş 1 hafta on günün var deyıp duruyor , nasıl bir bağlantı varsa anlamadımİz geldik teyzesi sancımız çıktı ama açıklık olması gereken kadar değilmis bebek kanalda bugün yarın doğum olur dedi bekliyoruz yine insaallah hayırlısıyla en yakın zamanda sağlıkla gelir tüm bekleyen arkadaşlarimin kuzulari :) :) rabbim sizlerin bebişlere de sifalar uykular bol bol gülücükler sizlere de pınar gibi süt versin :) :)
Maşallah size, ömrü bereketli olsun yavrunun, yatarken 3 yastıkla yattım ben hafif dik kalkmam çok kolay oldu, tabi ilk 3 gün eşimden destek aldım hep kalkarken :)Kizlar merhaba ben de bu genital bolgemdeki et beni ve sigiller yüzünden 12 mayis günü sezeryanla oğlumu kucagima aldim :) 3520 gozukuyordu 3 kilo dogdu sonrada 2800 le çıktık hastaneden. Şimdi toparladi biraz. Sezeryan yatip kqlkarken zorluyor icim acıyor resmen baskada bi zorluğu yok. Iyiyiz cok şükür evimize yağız oglan geldi hoşgeldiiiii :)
Tubişş bugün yarın senden haber alıcaz demek :):) Hadi hayırlısı canım, dualarım seninle :)40+2den günaydın teyzoşlar :) :) biz bugün erkenden doktor amcamizi ziyarete gidecez insaallah herşey yolundadir doğum başlamış ve biz fark etmemişizdir ... Ve de insaallah hayırlısyla sağlıkla bizde bugün oğlumuzu kucağmıza aliriz ne olur dualarnızk eksik etmeyin güzel anneler ve anne adayları :) :) hepinizi opuyoruz oğluşla
1. sezeryanın daha çok yeni 1 haftaya toparlamış olursun :) dikişlerin hep kuru olmalı ona dikkat et, kendini sıcak tut ve çorap giy hep :) ben 10. gün evi süpürüp sildim kendimi iyi hissetmiştim :)Günaydın Mayıs anneleri bende ayın 15 inde kızımı Dünya'ya getirdim çok şükür. Sezeryan oldum. Sizlere sormak istediklerim var Yanımda yardımcı olabilecek kimse yok ve birkaç Sıkıntımız var. Birincisi Sezeryan yeri hareket ettikçe ağrıyor Eğilip kalkmak ne mümkün hafif yürüyüşler yapabiliyorum ve sadece kızımla ilgileniyorum sizede durum böle mi ne kadar sürede geceçek. Ikincisi bebeğimi emzirirken çok acı hissediyorum krem kullanıyorum ama pek işe yaramıyor ne yapmalıyım üçüncüsü bebeğim memeyle adeta savaşıyor ağızda iken çekiştiriyor sanki memeyi Arıyor gibi Buda canımı cok yakıyor, sütüm varmı yetiyorum anlamıyorum bunun yolu nedir, memeyi sıkınca bazen süt geliyor bazen gelmiyor ama kızım hep emiyor acaba meme ile savaşması yeterli süt olmaması mı tecrübeli anneler yardım edin. Bu sorular beni strese soktu resmen
Emzik veriyorum canım mesela 1 saat önce 15 dk emdi uyudu ağladı uyandı 20 dk emzirdim tekrar istedi emzik verdim tam uyudu hıçkırık tuttu uyandı şimdi kucağımda aranıyor yine. Bana hemşire bir gögüşten 15 20 dk vermeye çalış çünkü ilk gelen süt gazli süt sonra yağlı süt geliyormuş dedi ay her doktor her ebe farklı bişey söylüyor biz annelere allah sabır versinAma senin bebeginde sarilik var canim. elbette uyandirip emzirmelisin ki gecsin. Zaten durumundan dolayi uyanamiyor. Benim dedigim farkli. Doktor sariligi olmayan, 10 gunu gecmis bebekler icin soyledi.
Bizim doktor 10 dk. bir meme, 10 dk. bir meme 20 dk emmesi lazim dedi. Benimki de tam tersi 10 dk emse bayram ediyorum. Ne yapsam almiyo, genelde tek meme besleniyoruz. Bi seans biri, bi seans digeri. biraz inatciyiz.
Bildigim kadariyla fazla emmesi de gaz problemlerine yol acabiliyor. Gaz oldukca emmek istiyo, emdikce gaz oluyo. Kisir donguAllah kolaylik versin canim. Emzik aliyo mu? Aliyorsa biraz rahat edersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?