- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
kullandığın pompa manuel miKızlar benim oğlan hala meme alamıyor süt sağmaktan bittim tükendim. Sürekli elimde pompa hiç bi şey yapamıyorum hiç bir şeye fıreatım kalmıyor açım yorgunum susuzum mutsuzum :/ silikon göğüs ucu aldım onu da veremiyorum. Ben mi beceriksizim oğlan mı beceriksiz anlamadım gitti bana bi akıl verin nolur
Dünyaca ünlü ebe Ina May Gaskin'in Kitabında da bahsetmiş olduğu ve The Farm Ebelik Merkezinde de uyguladığı iki Yöntem
Gogus ucu uyarmayi deniyorum.. ama gun icinde yarim saat yapmak gerekiyormus.. sen denedin mi canim bunlari? Bir de sicaga yakin suyla banyo yapiyorum.. kaslari gevsetip dogumu baslatabiliyormus.
Bugün Sezeryanla on ikide kavuştum kızıma dikiş ağrısı var ve süt yok onun dışında problem yok şükür
silikon ucu denedim canim onu da almiyorCanım silikon göğüs ucu al onu rahat alıyorlar sonra cikarirsin memeye alistirirsin.
Canım benimki de dün gece uyanamadi. Ama gündüz çok uyumamisti. Ben de gündüz yorulduhgum için gece saati kurdum saat çalmış ve yorgunluktan kapatıp uyumusum 4 saat aç kaldı kuzum onda uyanıp aglamadi. Icim gitti ama.
Kızlar benim oğlan hala meme alamıyor süt sağmaktan bittim tükendim. Sürekli elimde pompa hiç bi şey yapamıyorum hiç bir şeye fıreatım kalmıyor açım yorgunum susuzum mutsuzum :/ silikon göğüs ucu aldım onu da veremiyorum. Ben mi beceriksizim oğlan mı beceriksiz anlamadım gitti bana bi akıl verin nolur
Var canim. ben düştükten sonra pansumana devam etmedim.offf çok acemiyim yaa.oğlumun göbeği düştüğünde doktoru aradım. getirmene gerek yok. 3 gün pasumana devam et ve kuru tut dedi. zaten spreyi var değil mi
tamam kontrole kadar o sprey seti ile silmeye devam et ve hep kuru tut canımVar canim. ben düştükten sonra pansumana devam etmedim.offf çok acemiyim yaa.
uyandinmi ye uğraşırken gelmiş klorak kokan elini dudaklarına degdiriyoAhhhh ah. Ben de benimkinden çekiyorum. Ağlarken geliyo kucağımdan alıyo neden ağlatıyosun çocuğu dio. He piskopattım keyfime ağlatıyorum. En ufak ağlamasında yukarı çıkıyo. Noldu neden ağlıyo die. Herşeyi onlar biliyo biz de salağız çunku.
nazli bunlar valla ya.bende hicbir belirti yok.cati muaynesi oldm bugun cati muaynesi dogumu tetikliyor diyorlardi bende de tetiklesin istiyorum artik :)Benim dr umda 2haftada bir usg ile bakiyor, cok sik olmasindan yana degildi zaten basindan beri, her hafta nst ye giriyoruz sadece..
canim benim dr um da 40 hafta dolana kadar bekleriz mudahalesiz ama 40tan sonra serum veririz, riske gerek yok dedi..guveniyorumda dr uma canim sende guven bence ama ins hic gerek kalmazda kendileri gelir, bizim gecen hafta 1 parmak acikligimiz vardi vaktini beklemez demisti ama hala tik yok sancida cikmiyor nst de:) bakalim ne zaman canlari isteyecek..
nasildi cnm peki ilk dogumun sanki sende biraz zor demistin suni icin.kanala girmemis malesef.dogumumu ozel sigorta karsilayacagi icin epidural normal dogum sansim var aslinda ama doktorum cok yaptirmadigini soyluyor.istersen yapariz demisti daha once.abim anestezi uzmani o da bu konuda tecrubeli olan cok yaptirmis biriyse konforlu bi dogun olur.aksi halde riskleri war dedi.doktorumla detayli konusacagim bu ihtimali ciddi sekilde dusunmeye basladim.aciklik yok sanirim cnm cati muaynesinde soylerdi galiba olsa.bisi demedi.Bence doktorunu dinle.. insallah gunu dolmadan kendi sancinla dogum yaparsin.. ama suni sanci da oyle cok korkulacak bir sey degil.. benim doktorumu degistirmemin sebebi yalan soylemesiydi.. ama senin doktorun sana acik acik anlatmis.. benimki eve gitme, evde dogurursun.. dogum baslamis, 4 cmaciklik var.. gibi seyler soyledi.. tabi hepsi yalan. ne 4 cm aciklik var, ne de sanci.. bak 5 gun oldu.
Bu arada ilk oglumu 38+3de suni sanciyla epiduralsiz dunyaya getirdim.. ama doktoruma guvendim ve gerekli gordu.. epidural sansin varsa eger daha kolay olur..
Bu arada bebegin kanala girmis mi canim? acikligin var mi?
bisey olmaz cnm korkma korkulcak bisey olsa bekletmezdi doktorun.cogu kiside bekliyor aslinda ama benim doktorum risk almak istemiyor.bende guwencem artik ona.benmde dün doldu ama dr hala bekletiyor haftaya pazara kadar dedi. ondan sonra müdahale ederiz dedi.. korkuyorum kızıma bişey olacak diye
Yemin ederim aynı şeyi yaşamışız. Ben de ağlayınca eşim gitti bağırdı, anasının kucağından neden alıyosun kız ne güzel bakıo karışma die. Yok kundak yapçakmış, yok banyo suyuna yumurta kırıp yıkıcakmış, yok saarı tulbentle yuzunu tamamen ortecekmiş, şimdiki gençler çocuk bakmasını bilmiyomuş falan falan. Zor beeeeuyandinmi ye uğraşırken gelmiş klorak kokan elini dudaklarına degdiriyo
Öyle böyle değil nasıl buram buram kokuo. Kadın iyilik yapsada batio bana. Banada çok yaptı kucagimdan aldı. Bırakmadı. Ver diyorum vermio. Sen dinlen dio. Ver diyorum vermio. Eşimde gördü. Bugün bi ağladım içerde. Eşim nasıl olduysa bağırdı. Bırak anasina o bakacak dedi. Hayret ettim normalde öyle bağırmaz anasi na.
Ustunu aç kısa kollu badiyle biraz dursun. Benim oğlan hastanede klimaların altında 1 saat öyle dolaştı. Korkma drumuz yenidoğanlar 1 ay uşumez dedi. Burnuna bak tıkalı olmasın. Bizimki tıkanıkken almıyo bazen. Emzirmeden önce birer damla fizyolojik serum vermişlerdi ondan damlatıyorum. Olmadı banyo yaptır. Rahatlıcaktır sonra güzelce emer uyur. Aklıma başka bişey gelmiyo canım. Bir de annem karnı ağrıyosa karnını ovala, kulağı ağrıyosa kulağını ovala derdiKızlar bebeğim çok huzursuz neyi var bilmiyorum gazı vardı çıkarttık. Tüm gün toplasaniz 3 saat uyumustur hep meme istedi ben de bitkin düştüm emzirmekten 1 dk emiyor sonra emzik niyetine kullanıyor memeyi kaldiriyorum kıyamet kopuyor emzigi veriyorum sürekli düşüyor diye sinir olup ağlıyor. Dudagimla alnina dokunuyorum sıcak gibi geliyor bana ateş olcerke olcuyorum bişey yok. Ne derdi var bir anlasam. Bugün hava çok sıcak burda 30 derece çok mu giydirmisim acaba. Kısa kol mu giydirsem kafam allak bullak
Sorma pek nazli ciktilar, yok valla bendede cati muayenesi tetiklemedi lekem bile gelmedi:) tek avuntum acikligim olmasi bakalim bu hafta belki tekrar bakar umarim artmistir acikligim, seninde gonlune gore olur ins..pilates topu calismalarina devamnazli bunlar valla ya.bende hicbir belirti yok.cati muaynesi oldm bugun cati muaynesi dogumu tetikliyor diyorlardi bende de tetiklesin istiyorum artik :)
nasildi cnm peki ilk dogumun sanki sende biraz zor demistin suni icin.kanala girmemis malesef.dogumumu ozel sigorta karsilayacagi icin epidural normal dogum sansim var aslinda ama doktorum cok yaptirmadigini soyluyor.istersen yapariz demisti daha once.abim anestezi uzmani o da bu konuda tecrubeli olan cok yaptirmis biriyse konforlu bi dogun olur.aksi halde riskleri war dedi.doktorumla detayli konusacagim bu ihtimali ciddi sekilde dusunmeye basladim.aciklik yok sanirim cnm cati muaynesinde soylerdi galiba olsa.bisi demedi.
canim bir dus aldirip masaj falan yapsan, bir yokla vucudunu agriyan bir yeri mi var acaba, ona gore tepki verir belki..Allah yardimciniz olsun, bakalim bizimkilergelince biz neler yasayacagiz:)Kızlar bebeğim çok huzursuz neyi var bilmiyorum gazı vardı çıkarttık. Tüm gün toplasaniz 3 saat uyumustur hep meme istedi ben de bitkin düştüm emzirmekten 1 dk emiyor sonra emzik niyetine kullanıyor memeyi kaldiriyorum kıyamet kopuyor emzigi veriyorum sürekli düşüyor diye sinir olup ağlıyor. Dudagimla alnina dokunuyorum sıcak gibi geliyor bana ateş olcerke olcuyorum bişey yok. Ne derdi var bir anlasam. Bugün hava çok sıcak burda 30 derece çok mu giydirmisim acaba. Kısa kol mu giydirsem kafam allak bullak
zor tabi.zaten psikolojim izYemin ederim aynı şeyi yaşamışız. Ben de ağlayınca eşim gitti bağırdı, anasının kucağından neden alıyosun kız ne güzel bakıo karışma die. Yok kundak yapçakmış, yok banyo suyuna yumurta kırıp yıkıcakmış, yok saarı tulbentle yuzunu tamamen ortecekmiş, şimdiki gençler çocuk bakmasını bilmiyomuş falan falan. Zor beeee
Giyindirmek için eşyalarıni alıyorum tatlı tatlı giydirieken daliyo hemen baslio giydirmeye ben geri cekiliyorum o devam edip sarıp sarmalayip kucakliyo. Bide annem gelince kucaklamayı ruz ağrıyo kemikleri diyo kendi kucagindan indirmio. Sınır oluyorum utanmasa emzirecekte iyyyyyyy tepemdelerYemin ederim aynı şeyi yaşamışız. Ben de ağlayınca eşim gitti bağırdı, anasının kucağından neden alıyosun kız ne güzel bakıo karışma die. Yok kundak yapçakmış, yok banyo suyuna yumurta kırıp yıkıcakmış, yok saarı tulbentle yuzunu tamamen ortecekmiş, şimdiki gençler çocuk bakmasını bilmiyomuş falan falan. Zor beeee
gogus ucu uyarma nasil oluyorGogus ucu uyarmayi deniyorum.. ama gun icinde yarim saat yapmak gerekiyormus.. sen denedin mi canim bunlari? Bir de sicaga yakin suyla banyo yapiyorum.. kaslari gevsetip dogumu baslatabiliyormus.
aynen leke bile gelmedi sabahtan beri.ne gzl acikligin war senin bende o da yok.platesten inmiyorum dewam ::) ananas aldm bugun o da etkili oluyor dediler hurmanin ve yuruyusunde miktarini artirdim gerisi ALlaha kaldi:))Sorma pek nazli ciktilar, yok valla bendede cati muayenesi tetiklemedi lekem bile gelmedi:) tek avuntum acikligim olmasi bakalim bu hafta belki tekrar bakar umarim artmistir acikligim, seninde gonlune gore olur ins..pilates topu calismalarina devam
canim bir dus aldirip masaj falan yapsan, bir yokla vucudunu agriyan bir yeri mi var acaba, ona gore tepki verir belki..Allah yardimciniz olsun, bakalim bizimkilergelince biz neler yasayacagiz:)
Canım tam olarak bilmiyorum ama ilk iki gün sütüm gelmediği için ilave mama veriyorduk sağlık ocağındaki sağlık memuru " bebeklerin midesi 5 cc bir şırınga kadar. 2,5-3 saatte bir 30 cc mamadan fazla vermeyin " demişti. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Bir de bende göğüsüm çok acıdığı için sütümü sağıp günde 2-3 kez sağdığım sütü veriyorum. Tek seferde maksimum 50 cc falan içiriyorum. Dediğin gibi doyduklarını bilmiyorlar 50 dan fazla vermemeye çalışıyorumKızlar benim bebek biberonla anne sütü içiyo. Meme almio. Dün ve Bugün meme aldı ama bugün kustu gaz oldu çok ağladı sanırım ölçüyu kaçırdı çok içti. Ben nasıl anlicam bu çocuk doydugunu anlamiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?