2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar benim oğlan hala meme alamıyor süt sağmaktan bittim tükendim. Sürekli elimde pompa hiç bi şey yapamıyorum hiç bir şeye fıreatım kalmıyor açım yorgunum susuzum mutsuzum :/ silikon göğüs ucu aldım onu da veremiyorum. Ben mi beceriksizim oğlan mı beceriksiz anlamadım gitti bana bi akıl verin nolur

kullandığın pompa manuel mi

Dünyaca ünlü ebe Ina May Gaskin'in Kitabında da bahsetmiş olduğu ve The Farm Ebelik Merkezinde de uyguladığı iki Yöntem
Gogus ucu uyarmayi deniyorum.. ama gun icinde yarim saat yapmak gerekiyormus.. sen denedin mi canim bunlari? Bir de sicaga yakin suyla banyo yapiyorum.. kaslari gevsetip dogumu baslatabiliyormus.

39+5 de kendi sancım geldi doğum Yaptım.Olmasaydı deneyecektim her yolu:)Hamama gitmekte bir diğer seçenekti.

silikon ucu denedim canim onu da almiyor

Canim selam. Benim bebegimde almiyordu hatta buraya da yazdim. Bugun 6. Gun ve dun aksam itibariyle yavas yavas tutmaya basladi bugun alisti cok sukur. Ama benim sut kanallarim tikanmis o yuzden kahverengi bolge bile cok sertti. Onlari yumusattik baya bi ugrastik. Agridan yatamiyordum. Sicak havlu koyduk masaj yaptik sicak dus ve tarakla bildigin taradim goguslerimi kanallar acildi ucu yumusadi. Verdim almadi bebegim. Zorladim baya bi. Sonunda ayni senin gibi elimde pompa sagarken baktim sut akiyo gidiyo. Aldim bebegi tuttum ucunu agzina zorla sokuverdm, olmadi sagdigim sutten gogusume bir iki damla akitip tutturmaya calistim bir iki defa itti sonra ugrasa ugrasa tuttu. InsaAllah senin kuzunda tutar. cok zor durumdasin biliyorum. Bir de parmagini agzina versene bakalim damagini sikistirabiliyo mu tutabiliyo mu? Rabbim yardimcin olsun en kisa zamanda tutsun insaAllah

uyandinmi ye uğraşırken gelmiş klorak kokan elini dudaklarına degdiriyo
Öyle böyle değil nasıl buram buram kokuo. Kadın iyilik yapsada batio bana. Banada çok yaptı kucagimdan aldı. Bırakmadı. Ver diyorum vermio. Sen dinlen dio. Ver diyorum vermio. Eşimde gördü. Bugün bi ağladım içerde. Eşim nasıl olduysa bağırdı. Bırak anasina o bakacak dedi. Hayret ettim normalde öyle bağırmaz anasi na.

nazli bunlar valla ya.bende hicbir belirti yok.cati muaynesi oldm bugun cati muaynesi dogumu tetikliyor diyorlardi bende de tetiklesin istiyorum artik :)

nasildi cnm peki ilk dogumun sanki sende biraz zor demistin suni icin.kanala girmemis malesef.dogumumu ozel sigorta karsilayacagi icin epidural normal dogum sansim var aslinda ama doktorum cok yaptirmadigini soyluyor.istersen yapariz demisti daha once.abim anestezi uzmani o da bu konuda tecrubeli olan cok yaptirmis biriyse konforlu bi dogun olur.aksi halde riskleri war dedi.doktorumla detayli konusacagim bu ihtimali ciddi sekilde dusunmeye basladim.aciklik yok sanirim cnm cati muaynesinde soylerdi galiba olsa.bisi demedi.

benmde dün doldu ama dr hala bekletiyor haftaya pazara kadar dedi. ondan sonra müdahale ederiz dedi.. korkuyorum kızıma bişey olacak diye
bisey olmaz cnm korkma korkulcak bisey olsa bekletmezdi doktorun.cogu kiside bekliyor aslinda ama benim doktorum risk almak istemiyor.bende guwencem artik ona.

Kızlar bebeğim çok huzursuz neyi var bilmiyorum gazı vardı çıkarttık. Tüm gün toplasaniz 3 saat uyumustur hep meme istedi ben de bitkin düştüm emzirmekten 1 dk emiyor sonra emzik niyetine kullanıyor memeyi kaldiriyorum kıyamet kopuyor emzigi veriyorum sürekli düşüyor diye sinir olup ağlıyor. Dudagimla alnina dokunuyorum sıcak gibi geliyor bana ateş olcerke olcuyorum bişey yok. Ne derdi var bir anlasam. Bugün hava çok sıcak burda 30 derece çok mu giydirmisim acaba. Kısa kol mu giydirsem kafam allak bullak

Yemin ederim aynı şeyi yaşamışız. Ben de ağlayınca eşim gitti bağırdı, anasının kucağından neden alıyosun kız ne güzel bakıo karışma die. Yok kundak yapçakmış, yok banyo suyuna yumurta kırıp yıkıcakmış, yok saarı tulbentle yuzunu tamamen ortecekmiş, şimdiki gençler çocuk bakmasını bilmiyomuş falan falan. Zor beeee

Ustunu aç kısa kollu badiyle biraz dursun. Benim oğlan hastanede klimaların altında 1 saat öyle dolaştı. Korkma drumuz yenidoğanlar 1 ay uşumez dedi. Burnuna bak tıkalı olmasın. Bizimki tıkanıkken almıyo bazen. Emzirmeden önce birer damla fizyolojik serum vermişlerdi ondan damlatıyorum. Olmadı banyo yaptır. Rahatlıcaktır sonra güzelce emer uyur. Aklıma başka bişey gelmiyo canım. Bir de annem karnı ağrıyosa karnını ovala, kulağı ağrıyosa kulağını ovala derdi

Sorma pek nazli ciktilar, yok valla bendede cati muayenesi tetiklemedi lekem bile gelmedi:) tek avuntum acikligim olmasi bakalim bu hafta belki tekrar bakar umarim artmistir acikligim, seninde gonlune gore olur ins..pilates topu calismalarina devam

canim bir dus aldirip masaj falan yapsan, bir yokla vucudunu agriyan bir yeri mi var acaba, ona gore tepki verir belki..Allah yardimciniz olsun, bakalim bizimkilergelince biz neler yasayacagiz:)

zor tabi.zaten psikolojim iz
Giyindirmek için eşyalarıni alıyorum tatlı tatlı giydirieken daliyo hemen baslio giydirmeye ben geri cekiliyorum o devam edip sarıp sarmalayip kucakliyo. Bide annem gelince kucaklamayı ruz ağrıyo kemikleri diyo kendi kucagindan indirmio. Sınır oluyorum utanmasa emzirecekte iyyyyyyy tepemdeler

Kızlar benim bebek biberonla anne sütü içiyo. Meme almio. Dün ve Bugün meme aldı ama bugün kustu gaz oldu çok ağladı sanırım ölçüyu kaçırdı çok içti. Ben nasıl anlicam bu çocuk doydugunu anlamiyo

Gogus ucu uyarmayi deniyorum.. ama gun icinde yarim saat yapmak gerekiyormus.. sen denedin mi canim bunlari? Bir de sicaga yakin suyla banyo yapiyorum.. kaslari gevsetip dogumu baslatabiliyormus.
gogus ucu uyarma nasil oluyor

aynen leke bile gelmedi sabahtan beri.ne gzl acikligin war senin bende o da yok.platesten inmiyorum dewam ::) ananas aldm bugun o da etkili oluyor dediler hurmanin ve yuruyusunde miktarini artirdim gerisi ALlaha kaldi:))

Kızlar bebişlere devit3 damlaya nezaman başlanıyor? Ve nasıl kullanılıyor? Bana sağlık ocağından verdiler topuk kanı alınırken ama nasıl kullanacağımı onlar söylemeyi bende telaşeden sormayı unuttum.

Canım tam olarak bilmiyorum ama ilk iki gün sütüm gelmediği için ilave mama veriyorduk sağlık ocağındaki sağlık memuru " bebeklerin midesi 5 cc bir şırınga kadar. 2,5-3 saatte bir 30 cc mamadan fazla vermeyin " demişti. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Bir de bende göğüsüm çok acıdığı için sütümü sağıp günde 2-3 kez sağdığım sütü veriyorum. Tek seferde maksimum 50 cc falan içiriyorum. Dediğin gibi doyduklarını bilmiyorlar 50 dan fazla vermemeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…