- 25 Haziran 2013
- 564
- 601
- 88
Bir tur sanırım ama doktor kordon takibi yapmayalım dedi, zaten haftasını doldurdu kilosu da iyi riske atmayalım bos yere dogurtayim şimdi seni dedi:)nst sonuçları iyi çıkmamıştı o gün, ben de zaten bebeğin harekeerini hissedemiyorum diye gitmiştim, oluverdi:)Allah seni de bir sancıda kurtarsın sağ salim kavus inşallah bebisine:)Canim Allah anali babali buyutsun bebegini kordon dolanmis diye mi aldilar benim bebegime de dolanmis bir kat dedi doktor senin cok mu dolanmisti ki hemen aldilar
Gece banyo yaptırma diyorlar canım. Arabayla gezdirdik yagla karnına masaj yaptım yok hala uyumadi. Şimdi emzirdim gazını aldım daha aranıyor sütüm de var doymuyor diyemiyorumUstunu aç kısa kollu badiyle biraz dursun. Benim oğlan hastanede klimaların altında 1 saat öyle dolaştı. Korkma drumuz yenidoğanlar 1 ay uşumez dedi. Burnuna bak tıkalı olmasın. Bizimki tıkanıkken almıyo bazen. Emzirmeden önce birer damla fizyolojik serum vermişlerdi ondan damlatıyorum. Olmadı banyo yaptır. Rahatlıcaktır sonra güzelce emer uyur. Aklıma başka bişey gelmiyo canım. Bir de annem karnı ağrıyosa karnını ovala, kulağı ağrıyosa kulağını ovala derdi
Bir bilsem canım kivraniyor uyumuyor ne yapacam bilmiyorum yaSorma pek nazli ciktilar, yok valla bendede cati muayenesi tetiklemedi lekem bile gelmedi:) tek avuntum acikligim olmasi bakalim bu hafta belki tekrar bakar umarim artmistir acikligim, seninde gonlune gore olur ins..pilates topu calismalarina devam
canim bir dus aldirip masaj falan yapsan, bir yokla vucudunu agriyan bir yeri mi var acaba, ona gore tepki verir belki..Allah yardimciniz olsun, bakalim bizimkilergelince biz neler yasayacagiz:)
Canim bi arkadasimin bebegide ayniydi yuzustu yatirdilar simdi çok iyi uyuyor 20 gunlukten beri yuzustu yatiriyorlar basini yana koy bi dene istersen insallah faydasi olurGece banyo yaptırma diyorlar canım. Arabayla gezdirdik yagla karnına masaj yaptım yok hala uyumadi. Şimdi emzirdim gazını aldım daha aranıyor sütüm de var doymuyor diyemiyorum
Bir bilsem canım kivraniyor uyumuyor ne yapacam bilmiyorum ya
3,5 kilo muBen normal doğum yaptım canım. Bebeğim 16 gunluk. 11 kilo verdim. Ve vermeye de devam ediyorum.bu arada hamileliğimde sadece 3 buçuk kilo almıştım.
Canım öncelikle hep sakin olmaya çalış, o ağlasa bile senin sesinle sakinleştir, konuş onunla, benimkinin gaz sancısı tutunca morariyo nerdeyse, konuşuyorum geçecek kızım diyorum, göğsüme yaslayıp kokumu almasını sağlıyorum, senin sesini duyunca ona şefkatle yaklaştığını hissediyo, stres yapmıyor. Dene istersenAgzina ittim canim aglarken daha fena çıldırdı elleriyle itti hep. Almadi memeyi. Bi memeyi 5 dk en fazla 10 dk emiyo.kafayi yicem.
15 günlük olduktan sonra günde bir seferde 3 damla veriyorsun canımKızlar bebişlere devit3 damlaya nezaman başlanıyor? Ve nasıl kullanılıyor? Bana sağlık ocağından verdiler topuk kanı alınırken ama nasıl kullanacağımı onlar söylemeyi bende telaşeden sormayı unuttum.
nazli bunlar valla ya.bende hicbir belirti yok.cati muaynesi oldm bugun cati muaynesi dogumu tetikliyor diyorlardi bende de tetiklesin istiyorum artik :)
nasildi cnm peki ilk dogumun sanki sende biraz zor demistin suni icin.kanala girmemis malesef.dogumumu ozel sigorta karsilayacagi icin epidural normal dogum sansim var aslinda ama doktorum cok yaptirmadigini soyluyor.istersen yapariz demisti daha once.abim anestezi uzmani o da bu konuda tecrubeli olan cok yaptirmis biriyse konforlu bi dogun olur.aksi halde riskleri war dedi.doktorumla detayli konusacagim bu ihtimali ciddi sekilde dusunmeye basladim.aciklik yok sanirim cnm cati muaynesinde soylerdi galiba olsa.bisi demedi.
gogus ucu uyarma nasil oluyor
aynen leke bile gelmedi sabahtan beri.ne gzl acikligin war senin bende o da yok.platesten inmiyorum dewam ::) ananas aldm bugun o da etkili oluyor dediler hurmanin ve yuruyusunde miktarini artirdim gerisi ALlaha kaldi:))
nazli bunlar valla ya.bende hicbir belirti yok.cati muaynesi oldm bugun cati muaynesi dogumu tetikliyor diyorlardi bende de tetiklesin istiyorum artik :)
nasildi cnm peki ilk dogumun sanki sende biraz zor demistin suni icin.kanala girmemis malesef.dogumumu ozel sigorta karsilayacagi icin epidural normal dogum sansim var aslinda ama doktorum cok yaptirmadigini soyluyor.istersen yapariz demisti daha once.abim anestezi uzmani o da bu konuda tecrubeli olan cok yaptirmis biriyse konforlu bi dogun olur.aksi halde riskleri war dedi.doktorumla detayli konusacagim bu ihtimali ciddi sekilde dusunmeye basladim.aciklik yok sanirim cnm cati muaynesinde soylerdi galiba olsa.bisi demedi.
Sagol canim Allah razi olsun ikinci bebis benim sezeryan olacak doktor kordon dolanmis takip edelim diyince korktum daha cok kucuk bir de geriden geliyor bebegim insallah cikar icinden kordonun sagol canim cevap icin mis kokulu melegini op benim icinBir tur sanırım ama doktor kordon takibi yapmayalım dedi, zaten haftasını doldurdu kilosu da iyi riske atmayalım bos yere dogurtayim şimdi seni dedi:)nst sonuçları iyi çıkmamıştı o gün, ben de zaten bebeğin harekeerini hissedemiyorum diye gitmiştim, oluverdi:)Allah seni de bir sancıda kurtarsın sağ salim kavus inşallah bebisine:)
Selamlar bugun 12.55 te oglumu spinal sezeryanla kucagima aldim cok sukur
3.300 52 cm minik oglum yalniz nefes alip verisi hizli diye küvöze aldilar bir kac gun kalabilirmis dualarinizi esirgemeyin ilk sutunu emdi birazcik,
Sagip vermeye baslicaklar
Bende yurumeye basladim kolay bir ameliyat oldu su an oturuyorum musait oldukca girerim Allaha emanet olun bekleyen arkadaslara hayirli dogumlar dileriz
Kızlar bebişlere devit3 damlaya nezaman başlanıyor? Ve nasıl kullanılıyor? Bana sağlık ocağından verdiler topuk kanı alınırken ama nasıl kullanacağımı onlar söylemeyi bende telaşeden sormayı unuttum.
Gozun aydin canim.Allah uzun omurler versin
Yok canim duzenli degil yalanci sancilarKasilmalarin duzenli mi? Duzenliyse dogumun baslamis olabilir.
Haklisin korkmamak etkili olur.dayinilmicak bisi degildir..umarim acilma hizli ilerler.Cnm benim bebek kanalda bile degil suni sanci kanala da sokar mi.Acikcasi normal sanciyla farkini bilmiyorum.. ama annemin sahit olduguna gore daha agirmis.. yani normal dogum sancilari dinlenme payi veriyor ama suni oyle degil.. hizlandirilmis bir sekilde seni doguma hazirliyor.. ama benim bunyem cok zayif olmasina ragmen dayandim allaha sukur.. tamamen motivasyonla alakali. sonucta en fazla 10 saat cekersin.. onda da son iki saati agir gecer.. sonrasinda kus gibi hafifsin.
Gogus ucuna masaj yapmak yani.. rahim kaslarini harekete geciriyormus..
Bende bunu merak ediyorum bebis kanalda degilse suni sanci kanala sokuyomu acabaHaklisin korkmamak etkili olur.dayinilmicak bisi degildir..umarim acilma hizli ilerler.Cnm benim bebek kanalda bile degil suni sanci kanala da sokar mi.
sunide yataga bagli kaliyoruz saniyordum cnm onda da ayakta gecirme sansimiz varsa ayakta gecirmek isterim tabi.tawsiyene uyacagimBu arada yataga bagli kalmamaya calis.. ben 9 saat suni almistim oglumda, hic yatmadim diyebilirim.. yattigimda sancilara dayanamiyordum.. bele.masaj inanilmaz rahatlatiyordu.. ayrica bir koltuga omzumu yaslayip ruu pozisyonunda durmak da sancilari atlatmami kolaylastirmisti.. serumumu bir stajyer takmisi.. rahat olursun diye koluma takti, elime takmasi icin israr etmeme ragmen.. kolumda oldugu icin cok zorlandim.. kolumu kiviramadim, tek elle kac saat idare ettim diyebilirim.. eger suni alma gibi bir durumun olursa damar yolunu elinin uzerinden actir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?