- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Canım sütünün ywtmedigini nasıl anladın doktor mu mamaya başla dedi. Korkma canım yenidoğan bebek 4 5 aya kadar alışkanlık kazanamaz dedi doktorum. O kendi farkında bile değil alışkanlık kazansın gaz sancisindan dolayı kendini güvende hissetmek için kokuna ve sıcaklığına ihtiyacı var. Mesela 2 gündür sabah uyandigimda hemen meme vermiyorum kızıma kendi besiginden alıp kucağıma yatiriyorum ağlıyor olsa bile sesimi duyunca Susup beni dinliyor. Ona şarkılar söylüyorum onu sevdiğimi söylüyorum beni dinlerken okadar huzurlu okuyor ki hemen uykuya dalıyor iki gündür yapıyorum bunu çok şükür kızım çok sakinlesti. 2 saatte bir emiyoruz artık ve huzurlu bir şekilde uyuyor.Bugun dogun yapacaklara Allah yardim etsin evlatlarini saglikla kucaklarina almayi nasip etsin Allahim
Biz bugun 16 gunluk olduk sutum yetmiyor kizima her saat emziriyorum o yuzden gecede mama veriyorum doymayinca uyumuyor ve gaz problemimiz var yavrum kivraniyor o kivraninca bende kivraniyorum dayanamiyorum.bebegim cok huysuz devamli agliyor kucaga da alisti hep kucak istiyorbizden boyle havadisler.
16 günlük olduk.. bir daha gelmez diye ümit ediyorum ramazan baslicagi için gelmez herhalde yani ınş..:)Hadi az kalmış canım biraz daha sabret. Bir daha da gelmesin bir zahmet. kısa süreli gelsin . Kaç günlük oldunuz
Aaaa a öyle mi hiç bilmiyordum dün hiç çay içmedim maşallah bebisim de gündüz güzelce uyudu. Ben bunu deniyim bir kaç gün. .Teşekkür ederim.
Günaydın canım yorgunluğumuz un sebebi çok güzel ama dimi :)
@oben84 Bu arada eşin gerçekten kutukmus lohusasin sen ya biraz hassas davransinlar. Yeterince yorgun ve stresliyiz zaten.
sen takmamaya özen göster canım.
Bildiğini oku ayrıca eşin de sana ayak uydurmak zorunda. . Bebişine odaklan ben öyle yapıyorum artık. Yeter uzulup kkırıldığım.
Biz artık yalnız değiliz canım bizi gerçekten çok seven yürekten bize bağlı evlatlarimiz var. Nasıl onlar bizim herseyimizse biz de onların her seyiyiz şu an. . O şekilde düşün daha mutlu ve huzurlu olursun. . Rabbim bize göz yaşı dokturenleri o yaşta bogsun.. tek dileğim bu. .
Offf bu erkekler ya çok saf yada saf ayağına yatiyolarda hiç bişey gormuyolar .. ne vicdansız insanlar yaa erkek aileleri hep böyle ve böyle olmak içinde resmen çaba harcıyorlar..Offff of nedir benim kv çektiğim. Dun eşimin yengesi gelmiş kvye. Altlı üstlü oturuyoruz. Geldi beni çağırdı oturmaya gel sende die. Yok dedim anne çocuğu uyutçam. Yavrum zaten 4 saattir memede. Ağlaya ağlaya uyuttum sonunda. Tabi aşağıya inmedim,çocukla beraber uyudum. Neyse eşim geldi.surat 5 karış. Ben anladım şikayet edildiğimi ama ses etmedim. Ardından kv geldi. Kalktı beni şikayet ediyo. 10 dk da olsa aşağıya inmesi lazımdı, ayıp, ne zaman gelsem uyuyo zaten(ne ara uyuyosam) bi daha evinize çıkmıcam,26 gundur bizim eve oturmaya gelmedi... falan falan saydı eşime şikayet etti. Eşim de saolsın kutukluğunu ispat etti. Annesini haklı buldu. Aşağıya inmem lazımmış. Bir tek doğum yapan benmiymişim. Millet kv ile hergun bir aradaymış,ben yabaniymişim. Saydı annesinin yanında. Nasıl sinirim bozuldu. Hayatımın içine ettiler. Şimdi gel sutun olsun. Hergun ayrı stres. Ah annem hasta olmasaydı durumlar çok farklı olurdu. Benim kaderim ne böyle.
Ben annwmi evine göndermiştim sırf düzgün besleneyim diye tekrar çağırdım valla 2 saat bir diyelim soldan veriyor sağı sağıyorum 20 30 ne varsa çıkıyor veriyorum gece de sağdığımı ve mama veriyorum
Ben 8 max seviyesine getirip hemen sagiyorum:) 10 dakika sol, 10 dakika sag ama bazen senin gibide yapiyorum istedigim kadar cikmayincaBen once emzirip kalani sagiyorum.oda biberonda 3 e denk geliyor. Once 1 dk min seviyede calustiriyorum.sonra max a kadar cikiyorum. 15 er dk sagiyorum.
Canım bence gazdan uyuyamıyor, karnına masaj yap youtube da var videolar, ve de karnını sıcak tut bebeğin faydasını göreceksin, memede de öyle fazla tutma sonra perişan olursun..
Canım benim alıştırmayın öyle çok emmeye ben saat tutuyorum 15 dk geçerse hemen çıkarıyorum, emzik de emmiyor kızım ama kuralımıza alıştı o da 2 saate bir acıkıyor :) Sen de bi an önce düzene sok, sütün azalmıyor sadece kendini yenileyemiyor bence, korkma ama bir an önce de emzirme saatlerini düzenee sok, öpüyorum eylülü :) Yaramaz piremses :)
Hamilelikte de çok düzenli beslendim, şimdi de kayınvalidem kalıyor yanımda sağolsun her gün çok güzel besliyor, senin de annen gelmiş kavuşmuşsunuz daha iyi besler o seni merak etme :) İyi ki onlar var zaten :) Biz de gece çok uyumuyoruz, gündüz uykusu daha iyi ve düzenli, olabildiğince sen de dinlenmeye çalış o saatlerde, kesinlikle banyo süte çok iyi geliyor ben günaşırı hem bebeği hem kendimi yıkıyorum şükür hiç problem yaşamadık :) tavsiyem toplamda 30 dk dan fazla emzirme, oyalamaya çalış çocuğu ve her 2 saatte bir emzir :) Bu arada bozanın da süte çok iyi geldiğini duydum, alabilirsen bi dene istersen :)[/QUOTE ]
Aynen iyiki varlar:) kayin validenede masallah!
Saten gündüzleri o uyudugunda hemen bende uyuyorum cunku gercekten akşamlari nöbet tutuyoruz
Bebeyi dedigin gibi Ger gun yikasam
Belki rahat ederiz, ben 2,3 günde bir yikiyorum. Bu arada evet banyo süte iyi geliyor ama dün Annem her günde banyo yapma, kanaman cok duzensiz olur dedi
Galiba haklida cünkü eskiden adetken yikandigim Kanamam kesilit sonra yine gelirdi.
Olmaz mı benim oğlum da her saat başı emmek ve emerken uyumak istiyo burakınca uyanıyoBiz obur oğluşla emişiyoruz. Yokmu oğluma arkadaş
şimdi okudum sen çoktan doğum yapmış olmalısın seni ve diğer doğum yapan arkadaşları kutlarım Allah analı babalı büytsün inşallahKızlar benim doğum baskadi nisanim geldu simdi hastaneden geldim 2.5 cm acilmam var sancim cok çıktı eve geldim evde sancimi çekip gidicem insallah kendi sancimka gelir duavedelim birbirimize
Takma kafana böyle şeyleri bebeğinle ilgilen, konuşur konuşur susarlarOffff of nedir benim kv çektiğim. Dun eşimin yengesi gelmiş kvye. Altlı üstlü oturuyoruz. Geldi beni çağırdı oturmaya gel sende die. Yok dedim anne çocuğu uyutçam. Yavrum zaten 4 saattir memede. Ağlaya ağlaya uyuttum sonunda. Tabi aşağıya inmedim,çocukla beraber uyudum. Neyse eşim geldi.surat 5 karış. Ben anladım şikayet edildiğimi ama ses etmedim. Ardından kv geldi. Kalktı beni şikayet ediyo. 10 dk da olsa aşağıya inmesi lazımdı, ayıp, ne zaman gelsem uyuyo zaten(ne ara uyuyosam) bi daha evinize çıkmıcam,26 gundur bizim eve oturmaya gelmedi... falan falan saydı eşime şikayet etti. Eşim de saolsın kutukluğunu ispat etti. Annesini haklı buldu. Aşağıya inmem lazımmış. Bir tek doğum yapan benmiymişim. Millet kv ile hergun bir aradaymış,ben yabaniymişim. Saydı annesinin yanında. Nasıl sinirim bozuldu. Hayatımın içine ettiler. Şimdi gel sutun olsun. Hergun ayrı stres. Ah annem hasta olmasaydı durumlar çok farklı olurdu. Benim kaderim ne böyle.
Şimdi 60 çıktı ama yetmezsen 40 ta mama vercem napayım doymadan olur mı demiIyiki anneler var desene:)
20,30 cc sütmu cikiyor ?
Ya ben hic anlamiyorum
Bi yapiyorum cok sagiyorum
Bi bakiyoruz diyer gun yarisi cikiyor
Cok kotu oluyorum..
Yetmeyince bende mama veriyorum
Hata gece doymak bilmiyo
Normalde 110 icmeli ama daha cok isteyince 30 cc mama yapip veriyorum
Hata bu bile yetmiyo
Ben doyumsuz diyorum
Yalniz makattan uyarmayi doktorlar onermyor... aliskanlik yapip uyarilmadan yapamama durumlari olabiliyormus.
Canim sut icin bulgur plavi ve sutlu tatli ye faydasini göreceksin. Ben kara erik kurusu aldim kaynatcam arkadasim onerdi. Kv kafana takmaOffff of nedir benim kv çektiğim. Dun eşimin yengesi gelmiş kvye. Altlı üstlü oturuyoruz. Geldi beni çağırdı oturmaya gel sende die. Yok dedim anne çocuğu uyutçam. Yavrum zaten 4 saattir memede. Ağlaya ağlaya uyuttum sonunda. Tabi aşağıya inmedim,çocukla beraber uyudum. Neyse eşim geldi.surat 5 karış. Ben anladım şikayet edildiğimi ama ses etmedim. Ardından kv geldi. Kalktı beni şikayet ediyo. 10 dk da olsa aşağıya inmesi lazımdı, ayıp, ne zaman gelsem uyuyo zaten(ne ara uyuyosam) bi daha evinize çıkmıcam,26 gundur bizim eve oturmaya gelmedi... falan falan saydı eşime şikayet etti. Eşim de saolsın kutukluğunu ispat etti. Annesini haklı buldu. Aşağıya inmem lazımmış. Bir tek doğum yapan benmiymişim. Millet kv ile hergun bir aradaymış,ben yabaniymişim. Saydı annesinin yanında. Nasıl sinirim bozuldu. Hayatımın içine ettiler. Şimdi gel sutun olsun. Hergun ayrı stres. Ah annem hasta olmasaydı durumlar çok farklı olurdu. Benim kaderim ne böyle.
Pamukcuk için karbonata hiç gerek yok canim parmağınla diline uzum pekmezi sur Yemen geciriyor..pamukçuk için karbonat kullananlar ölçü nedir? yarım çay bardağına kaç çay kaşığı. ve günde kaç kez temizliycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?