2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar biz bugün genel bi kontrol için çocuk doktorumuza gittik bize rota aşisindan bahsetti devlet yapmiyomus onu kendimiz aliyomusuz 2 doz uygulaniyomus 2. Ve 4. Aylarda sizin de doktorlariniz soyledi mi gerekli biseymi acaba..
Evet bende yaptırıcam bugün 3 tane oldu aşı.. Cuma günüde rota aşısını yaptırıcam önemli böyle şeyler kaçırmamak gerek..

Bizimkinde de uzayan sarılık var doktor kan ve idrar tahlilleri yaptırdı hiç bir sorun çıkmadı anne sütü sarılığıymış ve birkaç ayda geçiyormuş eşimin dayısı Malatya'da çocuk doktoru ona da sorduk 2 aydan sonra yaptırıyormuş o testleri biz de 45 günlükken yaptırdık erkendi gerek yoktu dedi. Bizim oğlanın da gözünün içinde var hala sarılık zamanla azalıyor.

Arkadaslar
Kızlar biz bugün genel bi kontrol için çocuk doktorumuza gittik bize rota aşisindan bahsetti devlet yapmiyomus onu kendimiz aliyomusuz 2 doz uygulaniyomus 2. Ve 4. Aylarda sizin de doktorlariniz soyledi mi gerekli biseymi acaba..
Ben diger iki cocugumada ysptirdim. Bu prensese de yaptiracam. Arkadasimin bebegi rotsya yakalanmidti. Yavtum hflsk olmustu. Ihgimalini bile dusunmek istemiyorum.

Günaydın arkadaşlar :) bizim geçen hafta 40 ımız çıktı. Çok şükür kurtuldum lohusalıktan.46 günlüğüz bugün. Arada bir girip okuyorum sizleri ama îki çocukla yazmaya pek fırsatım olmuyor. İki çocuklu anne olmak zormuş gerçekten. Tam küçüğü uyutuyorum azıcık uyuyayım diyorum bu sefer büyük oğlum uyanıyor yine uyuyamıyorum. canları sağolsun da uyumayım tek. Ama bazı günler hiç halim kalmıyor. Kendimi çok yorgun hissediyorum sinirim bozuluyor uykusuz kalınca. Tabii bir taraftan da ev işleri...buarada büyük oğlum kardeşini hem seviyor hem kıskanıyor. Her fırsatta sevecem diye bebeği sıkıştırıyor öpüyor şapur şupur. Kolunu bacağını çekiştiriyor. İkisini yalnız bırakıp bir wc ye bile gidemediğimden önce kabız sonra hemoroit oldum tam iyileşiyorum yeniden nüksediyor. bir de hemoroitle uğraşıyorum anlayacağınız
Kızlar bizim henüz bir çocuk doktorumuz yok. Yani bebeğimi öyle genel kontrole götürmüyorum. 5 günlükken götürmüştük Sadece. Sağlık ocağına aşı için gidiyoruz orada kilosuna falan bakıyorlar. O kadar. Dolayısıyla rota aşısından da bahseden olmadı. Bir araştırayım da ben de yaptırayım olmazsa. İlk bebeğimde hasta da olmasa aylık kontrole götürüyordum ama ikincide insan daha rahat oluyor sanki. Bu arada göğüslerim acıyor diye ve sütüm çocuğun yüzüne, ağzına burnuna fışkırıyor, boğazına kaçıyor diye epey bir süre sütümü sağıp biberonla verdim. Şimdide pek istekli emmiyor beni emerken ağlıyor sinirleniyor çekip geri bırakıyor acaba biberonamı alıştı iki gündür biberon vermiyorum. Bakalım ne yapacağız kızlar bir de biz primanın 2 numarasını kullanıyoruz. Siz 3 numaraya geçtiniz mi? Bu bezlerin üzerlerinde yazan kg lar çok kafamı karıştırıyor

günaydın anneler. kızım 48 günlük ve artık havalar ısındıgı için gün aşırı banyo yaptırıyorum fakat suana kadar bebe yağı hiç kullanmadım. yumuşacık hassas tenine bişey sürmek istemedim tertemiz banyo yeter diye düşündüm.siz kullanıyomusunuz?yada bebe yağını kullanmaya ne zaman başladınız?

Benm bebegimde 48 gunluk canim. Ilk banyosu haric hep surdum bebe yağı.

Canim gecmis olsun ve allah kolaylik versin. Tek cockla bile yetismek zor oluyor işlere. Rota aşısını ben de yaptiricam.bez konusuna gelince kizim suan 5 kg. Primanin simdiye kadar 1 numarasini kullandim. Paket bitmek uzere. Bitince 2 num. Gecicem. 3 numara icin erken gibi geldi bana

Benm bebegimde 48 gunluk canim. Ilk banyosu haric hep surdum bebe yağı.
aslında bende sürmeye başlıyayım diyorum ama söylede bi sorun var kzım vucudu yıkanırken sesi cıkmıyo sonra kafaya su dökünce basıyo cığlıgı güçlükle sacını hemen yıkayıp havluya sarıyorum kurulayıp giydiresiye durmadan ağlıyo ancak meme emmeye başlayınca susuyo ozaman bile emerken arada ağzını mememden cekip ağlayıp tekrar emmeye devam ediyo. o banyo yapıp temizleniyo ben ter içinde kalıyorum. o sırada bide bebe yağını nasıl sürerim bilemiyorum

Kizlar kizim bu sabah beni cok yordu
Gece 01.00 da beslemistim en son.geceleri kendiliginden uyanamiyor aciksa da.neyse 5:00 gibi emzirmeye calistim emip emip sutleri püskürttu.heryerimiz sut oldu. Bekledim biraz denedim yine aynisi.sut sagdim icmedi.sabah 9a kadar ac durdu. En sonunda sagdigim sutu icirdim. Cok sık ıkinıyo ve keçi gibi ses cikariyo. Sizin boyle olan var mi? Sindirim problemimi var acaba

Canim son 1 haftaya kadar bizim de öyleydi. Bir sonraki aşamada kafasindan su dokunce de aglamayacak.sadece giydirirken aglayacak.yavas yavas alisiyorlar :)

öncelikle allah sana kolaylık versin.ben tek çocukla bile yoruluyorum.neyse benim kzımda 48 günlük suana kadar çocuk doktoruna gittik ama inanın kalca cıkığı kontrolu haricinde cocuk doktorunun bi numarasını göremedim. yani gidiyoruz boyuna bakıyo kilosuna bakıyo kalbini dinliyo okadar. bu takipleri sağlık ocagındada yapıyolar. acıkçası bizde bundan sonraki takıpleri sağlık ocağında yaptırıcaz.zaten sağlık ocagındaki doktoru asan bi durum olursa allah korusun hastalık gibi bi durum cocuk doktoruna yönlendirir.bez konusuna gelince 5400gr mız ve 2 numara bez kullanıyorum. koca bi paket daha 2 numara bez var. oda bitsin 3 numaraya geçerim diye düşünüyorum.

didolin canim bebeklerimiz ayni gun dogmus. Senin kizin ne kadar dogdu kac kilo aldi? Benim 3960 dogdu 3770e dustu. Ilk 1. Ay kontrolde 4770 cikti. Suan evde tartinca yaklasik 5 kg cikiyor. Kilo alimi az mi bilemedim

Aynı benim oğlan :)) 8 gibi emziriyorum uyuyor sonra hiç ellemiyorum 1-2 gibi kendi uyanıyor tabi bu arada benimde at kişnemesine benzettiğim sesleri çıkarıp mızırdanıyor uyanınca emziriyorum ama öyle dk hesabı yapmıyorum doyduğu kadar uyuyunca yerine koyuyorum işte bundan sonrası çok fena şansım varsa 2 saatte yoksa saatte bir kalkıp ıkınıyor sabahı böyle ediyoruz sanırım gece uyurken biriktirdikleri gazdan kakadan rahatsız olup ıkınarak çıkarmaya çalışıyorlar

40 tan sonra düzene giriyo sanki bebeler.çocukların yaş farkı kaç acaba? Gerçi ikinci bana uzak gibi. 40 gün çok zorlandım çünkü.rota aşısını eczaneden alıp sağlık ocağında vurdurabilirsin sanırım.ben ikinci ayda deilde 3. Ayda yaptırayım diyorum o ay aşı yok çünkü. Biz de 2 numaraya gectik ama kocaman sanki. 1 de sıkıyodu.

Bir an kendim yazdım sandım :)bizde 45 günlüğüz bende iki çocukluyum büyüğü 2,5 yaşında ve aynı durumdayım günde 5 saat uyuyabiliyorsam kendimi çok iyi hissediyorum birini yatırıp diğerini uyutana kadar ilk yatan kalkıyor zaten :))) ikisi aynı anda yatınca bende iş falan dinlemeyip vurup kafamı uyuyorum dediğin gibi benim oğlumda kardeşini çok haşin seviyor sürekli öpüp mıncıklamak istiyor öperken diş sıkma seslerini duyabiliyorum geçen kayınvalidem bebeğin bezini değiştirirken büyük oğlum kardeşinin elini ısırmış bir feryat figan ağlama gittim yanlarına kayınvalidem söyledi çok kızmadan ama sinirlendiğimi belli ederek konuştum bakalım tekrarı olmaz inşallah . 2 gündür çişi kakası iyiyse emip bırakması gazdan olabilir bizdede çok sık oluyor ama kilo alımı iui şükür, biberon riskli malesef mecbur değilsen emzirmeye devam et bence , bide bezi bebişe uyma durumuna göre seçiyorum baktım 2 çok sıkıp iz yapmaya başladı 3 e geçtim

Benim kizim tek meme emiyor yaklaşık 5-10 dk suruyor. Kendi kendine uyanmadigi icin en fazla 4 saatte emziriyorum. Aslinda beslenmeyle ilgili doktora danismam lazim. Cocugu uyandiriyorum. Bir de bugun emmeme huyu cikti ac kalsa bile emmiyo

Benim kizim tek meme emiyor yaklaşık 5-10 dk suruyor. Kendi kendine uyanmadigi icin en fazla 4 saatte emziriyorum. Aslinda beslenmeyle ilgili doktora danismam lazim. Cocugu uyandiriyorum. Bir de bugun emmeme huyu cikti ac kalsa bile emmiyo
Bazı doktorlar 3-4 saatte bir mutlaka uyandırıp emzirin diyorlar bazılarıda bırakın uyusun ben uyusundan yanayım :) uyusa hiç ellemem büyük oğlum uyurdu 7 saat kendi acıkıp uyanırdı kilosuda iyiydi , emmemederken az emip bırakıyormu yoksa hiç mi emmiyor

Bugun iyice sacmaladi canım. Agzina aliyo tutmuyo yalandan emiyo.butun süt ustumuze akiyo. Sinir oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…