Dr unla konus ve maflor damlayi dene bagirsak sistemini duzenliyo canimHerkese selamlar kızlar. Çok uzun zamandır giremedim çünkü zor zamanlar geçirdim. Bebeğim 20 mayısta doğdu sağlıklı bir şekilde. Ama benim bacağımda hebelik öncesinde başlayan ağrı, doğum sonrası şisdetlenerek arttı ve yürüyemez duruma geldim. Geçici kalça kemiği ödemi olmuşum. Yeni düzeldim.
Geçmişe bakamadım tabi ama umarım herkes iyidir. Oğlum çok gazlı ama sağlığı iyi çok şükür. Dün kontrole gittik. 45 günlük 58 cm 5,5 kilo çıktı. 50 cm 3,5 doğmuştu.
Kilolara gelince 68 ile hamile kaldım 82 ile doğuma girdim. Doğumdan 2 hafta sonra 69 idim. Ama şuan kaçım bilmiyorum. Göbeğim benimde hafif sarkık. Sezeryandan sanırım.
Gaz ilacı nurse harvey ve sap simplex arada veriyorum. Ama pekte bir faydası olmadı. O yüzden nadir veriyorum. Ama gazdan çok kabızlık dert. Dün ve bu saate kadar kakasını yapmadı. Sancısı oluyo.
Anne sütü günde max 400 cc çıkıyodur. Mama takviye ediyorum doğduğundan neri.
Hızlı bir giriş oldu
Mrb, inşallah tahlil sonucu da temiz çıkar. Kilosu iyiymiş maşallah. Bu ay boyuna uzadı belki :). Tartı farkı olur mutlaka. Doktorlar aynı şeyi söylüyosa öyledir demekki. Ozaman kafaya takmıyoruz :)) uyusun sık emsin ee bi zahmet kiloyu da alsınlar:) bi de doktor elini emer bu ay demişti. Aç olduğundan deil oral dönemde dedi. Aklında bulunsun. Ben de artık memeyi sık verir oldum. Yara oldu iyice. Garmastan aldım bakalım. Takipleşelim. Öbür ay daha iyi haberler alırız inş.D denizkaan canım bugün gittik doktora.
8 saat uyuduğunu söyledim bırak uyusun dedi. acıksa o seni uyandırır merak etme dedi. kilo konusunda da bu ay düşüş var o kesinleşti. gündüz sık emzir dedi. geçen ay sağlık ocağında 4760 gr çıkmıştı bu ay doktorun tartısında 5400 çıktı. doktor tartı farkı da olabilir dedi. yani en fazla 600 gr almış oluyo. bir çizelge verdi grafik var. şuan kilosu alt sınırın üstünde ama takip edicez dedi.
memeyi reddettiğini söyledim idrar tahlili istedi. enfeksyon olunca reddedebiliyolarmış. bizde durumlar böyle :)
Bizimki hergün bi kere yapıyo beline kadar çıkıyo. Kokusu da fena. Batırıyoz her yerini.Sütümü sindirmiyo mu diye üzülüyorm. Keşke bikaç günde yapsa.Bizimki hic kusmazdi bazen azcik kusuuor, usutuyo diyrmiki? Bide benim ufaklik 4 gunde bir alankakasini uapiyor ve her yaptiginda boyundan asagisi batiyor kiyafetlerinide kendisinide yikaya yikaya zor arindiriyorum. Bazen cikartamiyorum bile..nasil duzene girecek bilmiyoum dunzeytinyag verdim banamisin demedi.
Merhaba cnm şuan 56 günlüğüz gülmeye ilk haftasında yanağına çenesine dokunarak başladı son 15 gündür sesime gülmeye başladı bu hafta da uykudan uyandığında beni görünce gülüyoİyi günler canim bebeğin kaç günlül ne zaman gülmeye başladi sabirsizlaniyorum 45 günlügüz kaç günümüz kaldi
kızlar regl olmadım ama birkaç gündür regl agrısı gibi bir ağrı var. tedirgin oldum
Bendede oluyo o cok hafif bi agri reglolcakmisim gibi hissesiyorum ama olmadida
Sütün azalmıyacaksa tut ama doktorlar önermiyor ben de doğru dürüst bişey yemiyorum evde oruç tutanlara ayıp olur diye ama su içiyorum sütüm azalmasın diye bence çok istiyorsan bir gün denersin duruma bakarsınKızlar kırkım dün çıktı oruç tutsam mı acaba diyorum ? Ne dersiniz
inşallah canım. evet elini sık sık yakalamaya çalışıyo, tutunca fena emiyo, bir de dilini çıkarıyo tükürük falan :) ben de açlıktan sanıp üzülüyodum.Mrb, inşallah tahlil sonucu da temiz çıkar. Kilosu iyiymiş maşallah. Bu ay boyuna uzadı belki :). Tartı farkı olur mutlaka. Doktorlar aynı şeyi söylüyosa öyledir demekki. Ozaman kafaya takmıyoruz :)) uyusun sık emsin ee bi zahmet kiloyu da alsınlar:) bi de doktor elini emer bu ay demişti. Aç olduğundan deil oral dönemde dedi. Aklında bulunsun. Ben de artık memeyi sık verir oldum. Yara oldu iyice. Garmastan aldım bakalım. Takipleşelim. Öbür ay daha iyi haberler alırız inş.
regl olsakta rahatlasak :)Kızlar bende de oldu. Dikişlerim agrıyo sandım. Eşime dedim kızım ağırlaştı dikişlerimi agrıtıyo. Ertesi gün yine agrıyınca anladım. Naası bi agrı oldugunu unutmuşum :))
D denizkaanBizimki hergün bi kere yapıyo beline kadar çıkıyo. Kokusu da fena. Batırıyoz her yerini.Sütümü sindirmiyo mu diye üzülüyorm. Keşke bikaç günde yapsa.
Bende bu mji yazdiktan sonra oğlum uykudan uyandi ve beni görünce ağzini kocaman açip güldü uzun uzun sırıttı inş bana gülmüştir yaaMerhaba cnm şuan 56 günlüğüz gülmeye ilk haftasında yanağına çenesine dokunarak başladı son 15 gündür sesime gülmeye başladı bu hafta da uykudan uyandığında beni görünce gülüyo
Sabirr sabirr zamanla olucak inşNe zaman sesli gulmeye baslayacaklar bebeklerimiz suan 56 gunluguz.sesli gulmesini cok istiyorum.
Canim bizimki gunde masaAllah ya 3 yada 4 kere kakasini yapar kilo alimida cok guzel sutumu sindrmiyor diye dusunme:)Bizimki hergün bi kere yapıyo beline kadar çıkıyo. Kokusu da fena. Batırıyoz her yerini.Sütümü sindirmiyo mu diye üzülüyorm. Keşke bikaç günde yapsa.
Evet canim dikkat ettim benimkide oyle yapiyomus emzikmi versekcanim o karnı tok olupta ağzına süt gelince sinirlendikleri için oluyor. aslında emerek uyumak veya öyle göğüste kalmak istiyorlar ama birden ağzına süt gelincede hem agliyor, hem emmek istiyor, hemde reddediyor. benim tespitim bu oldu.aynısı bende de oluyor cunku
Sanirim benimkide ayni sebepten yapiyomusBenimkide yapıyor öyle canım doktora sordum süt gelmiyordur dedi ama o öyle yapınca bakıyorum baya süt geliyor sonra farkettimki uykuya geçmek isteyince öyle yapıyor emdikçe sinirleniyor süt gelsin istemiyor herhalde diye düşündüm öyle yapınca emzirmeyi bırakıp yalancı emzik veriyorum sakinleşiyor sonrada uykuya dalıyor ama her bebeğin durumu farklı olabilir tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?