2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
emirgul canım senin bebeğin de biberonu almıyodu, ne yaptın?
Diliyle itiyor surekli canim pes etmeden zorluyordum ama buaralar bizim derdimiz başka meme grevi yapiyor bebeğim acayip moralim bozuk bende kucakta sallayarak şarkilar soyleyerek dualar ederek emzirmeye çalisiyorum herfirsatta inşallah birakmaz emmeyi. Aventin geniş ağizli biberonu var anne gogsunu animsatan ben onu kullaniyordum. Biberonu hiç almazsa kaşikla içir canim sütünü boşa gitmesin sağdıkların

Off bizimki iki haftadır geçmiyor dediklerini yapıyorum geçmiyor

Kizlar 43 gunluk bebeim 2960dogdu bgun saglik ocagina tartmaya goturdum 4360cikti annem cok az kilo aliyo doyuramiyosun cocugu sik sik emzir diyo ama gaz problemimiz war diye sik emziremiyorum siz nasil emziriyosunuz off kilo alimi az sabirim
Kilo alimi düzene girene kadar saat başı emzir canım, gazlı bebekleri 2-3 saat araylada emzirsen yine gazlaniyorlar malesef

canım her zaman kullandığım biberonla olmadı, pompanın biberon ağzı vardı geniş memeye benziyo onunla deneyeyim dedim çığlık çığlığa ağlıyo. dün saç kurutma mak. ile 60 ml içirebilmiştim bugün makinayı açınca uyudu ağzına verdim püskürttü. uyandırıp tekrar denedim acayip ağlıyo. süt boşa gitti dolaptan çıkarıp ıstmıştım dışarda baya kaldı içime sinmedi. memeyi son günlerde alıyo ama çok kısa emiyo 3-5 dk ancak. birşeyi farkettim bide meme doluyken çok hoşuna gidiyo sonuna kadar emiyo ama meme yumuşaksa emesi gelmiyo. benim de sütüm çok bol değil bir de doktora gittiğimizde memeyi ve biberonu istemediğini söyledim idrar tahlili istedi. enfeksyon olunca reddedebiliyolarmış. ben hala beceremedim vermeyi. kız bebeklerde ne zormuş numune almak. sen doktoruna sormuş muydun?

Kizlar, bu az emen bebisler agliyor mu, aglamiyorsa ne kadar emiyosa emsin bence, cok dusunmeyin, her bebek farklidir, oglum bazen cok emiyor bazen az, zaten buyudukce azalcak emmeleri, cevreyi kesfetcekler, seslere duyarli olcaklar, memeyi birakip etrafa.bakcaklar.

Benim bir sorun olcak, bebegi 2 ay ve daha buyuk olanlar, oglum 4 gun sonra 2 aylik olcak insaallah, ama pek goz temasi kurmuyor, hele etrafa bakarken etrafj gormuyor gibi, nesne takibi de yapmiyor, gozunun onune bir sey tutuyorum, farketmiyor, bana bakarken biraz daha iyi ama. Onun disinda guluyor konusuyor seslere cok duyarli. Sizin bebeklerin goz gelisimi nasil?

canım benm bebeğim bastan beri 5 dk emiyo ben geceleri süt sağıp veritodum, doktor uyandrma dedi. kilo alımı yarı yarıya düştü. malesef uykuya düşkün acıksA da uykuyu memeye tercih ediyo. elini emiyo son günlerde uyurken.
bebeğim 2 ay 2 günlük oldu. nesneleri neşesi yerindeyse farkedip gülüyo. oyuncakları var onlara özellikle ama insan yüzü daha çok ilgisini çekiyor. gözlerinin içine bakarak konuştuğumda gülüyo. ben odadan çıkınca farkedip ağlıyo. babasının sesini tanıyo ve geldiğini hissedip o tarafa dönüyo. 2tane şarkıyı hergün açıyorum onları tanıyo. dedğim gibi nesneden çok insan yüzüyle ilgileniyo bu aralar.

Bizim kız da pek temas kurmuyo daha doğrusu canı nere isterse oraya bakıyo. Gösterdiklerimi takip etmiyo. Renkli kumaş kitap var mesela onu acıp konuşuyom bana bakıyo kitaba bakmıyo. Halkalar var sallıyom neseleniyo yana kaydırınca takip etmiyo . Hafif şaşılık da var daha gecmedi bakalım.

Kizlar yrn asiya gtcez biz tam 2 aylik olduk bugun..bebegim cok gazli bebek gelisimi kilosu boyu cok iyi masallah aglamalarimiz azaldi biraz...yrnki asi icin ates yapabilir diolar sizinkilerde yapti mi hemsire ates dusurucu ver ole getir dedi doktorumuza gtcez ona sorucam asi oncesi mi sorasimi verelim diye...bebisi asi olan anneler sorun oldumu bebis huysuzlandimi 3 gunde yikanmiycakmis nasi dayancak bizim su kusu bakalim

Biz de ateş düşürücü aldık eve koyduk. Ateilenmeden verirsem ateşlenip ateşlenmediğini anlayam diye vermedim. Sonraki aşılarda ona göre davranırım dedim. Bizde bişi olmadı. Bence verme gitmeden. Aşıda agladı ama 3 dakka sonra hiç aşı olmamış gibiydi. Hatta bacaklarına dokunmaya cekindim acıyodur diye ama tepki vermedi. İnş. Sizin de sakin gecer. Şimdiden gecmiş olsun.

Canım bizim bu ay kilo alımımız iyidi, doktora birkaç gündür emmiyor doğru düzgün dediğimde (buarada doktorumuz erkek, bayan doktorlar beslenme konusunda daha hassas oluyor) kilo alımı iyi sağar öyle verirsin dedi sadece. Sanki gün içinde sürekli sağmak ve biberonla içirkem kolaymış gibi ısrarla emzirmeye çalışıyorum dün 4 aşı birden oldu bugün hep uyumak istiyor bende fırsattan istifade sürekli emziriyorum, ayık olsa ağlıycak istemeyecek biliyorum. İnş geçici bir durumdur bu böyle giderse kilo alımıda durur biberonu eğer hiç almıyorsa gündüz uyanıkken sağdığın sütü kaşıkla içirmeye çalış canım, yada madem kısa süreli emiyor sende saat başı emzirmeyi dene. Çok zor ama geçicek inşallah bu zor günlerde, Allah iştah versin hepimizin yavrularına inş

Biz rota virüsü aşısıyla birlikte toplam 4 aşı olduk. Ben öncesinde hiçbirşey vermedim. Doktorda verdirtmedi zaten. Bol bol emzirmeye çalıştım gün içinde sık sık ateşini kontrol ettim 37,5 dan yukarı çıkmadı ilaçda vermeye gerek olmadı, sadece dün biraz huysuzdu hep kucağımdaydı yavrum, bugünde hep uykulu sürekli uyumak istiyor

Bizimki özellikle insan yüzlerine hele hele babasına acayip tepki veriyor. Baya baya hularla agularla sohbet ediyor babasıyla maşallah, benide dikkatle dinleyip gülücük atıyor şimdilik:)

CNm cok tesekkurler koluna bacagina mi vuruyolar iz kalan asi verem asisi miydi o mu acitio cok

Rotayi bizim doktorda soyledi o özel oluyo di mi ucreti ne kadar canim bide kolundan ve bacagindan mi oluyo

amin canım, bizim doktorumuzda alt sınırın üstünde takip edelim dedi. mama falan hiç bahsetmedi. genel olarak olumlu konuştu ama benim içime sinmiyo. kaşıkla deniycem bidahakine. kızım çok inatçı bir defa damlayı kaşıkla vereyimdedim kafasını oynatırken damagına battı kaşık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…