- 7 Mart 2012
- 2.487
- 1.440
- 398
- 35
her yerde emziriyom..mantomun iki düğmesini açıyom kucağıma alıyom üzerime omuzdan itibaren bez örtüyom yada eşarbımın ucunu kapatıyom memeye emziriyom..kızlar dışarıya çıktığınızda nerde emziriyosunuz, emzirmee önlüğüyle emziriyo musunuz? kendi aracım yok metro kullanmam gerekiyo. biyere gidip gelmek en az 2-3 saat sürüyo. heryerde de emzirme odası yok malesef
Hayırlı etsin evladını ins. Benimki 77 gunluk. Aynı seyi bende yaşadım.muhtemelrm gazi var oglusunun.karnına hafif vur boş bi ses çıkıyorsa gaz. Yada hafifçe bastir ayahini çekiyorsa gaz. Yads ağlarken ayaklarını cekiyotsa gazdir. Her emzirnefen sonra ne olursa olsun gaz çıktığını duymalisin.. ayağına gobegine acı elma yahu bir jki damla sürerek masaj yap. Yüz ustu yatirmaui sene ama cok dikkat et başından ayrilma. Hic olmadı ilik suya koy karnına masaj yap. Bebeğin doyiyor mi kilo aliminasikKizlar hepinizin bebeklerini Alah bagislasin. Benim de 46 hunluk bir erkek bebegim var ve su araalar zor zamanlar geciriyorum. Bebegim uyumuyor, kuvakta uyuyor biraz yerine birakinca uyaniyor. El ayak hep hareketli.Evde tek basinayim yardim edecek kimsem de yok. Bazen cok bunaliyorum. Her an kucagimda olmali yoksa agliyor.
sizinkilerin uyku durumu nasil ozellikle gunduzleri ne kadar uyuyorlar. Bir sorun.mu var acaba .
Sagol canim, ben sezeryan oldum ondan mi bilmiyorum sutum 5 gun sonra geldi ve hic cogalmadi. Mama destegi ile emziriyorum. Gaz icin de sab simplex kullaniyorum ama mamadan dolayi herhalde hep gaz olacak malesef.Hayırlı etsin evladını ins. Benimki 77 gunluk. Aynı seyi bende yaşadım.muhtemelrm gazi var oglusunun.karnına hafif vur boş bi ses çıkıyorsa gaz. Yada hafifçe bastir ayahini çekiyorsa gaz. Yads ağlarken ayaklarını cekiyotsa gazdir. Her emzirnefen sonra ne olursa olsun gaz çıktığını duymalisin.. ayağına gobegine acı elma yahu bir jki damla sürerek masaj yap. Yüz ustu yatirmaui sene ama cok dikkat et başından ayrilma. Hic olmadı ilik suya koy karnına masaj yap. Bebeğin doyiyor mi kilo aliminasik
Canım dut kurusunu nasıl yapıyorsun ne kadar su ne kadar dut kurusunu kaynatiyosun bir ölçü varmi
Saol cnm bende denicem2.5 su bardagi suyu kaynatiyorum.fokurdayinca bir avuc dut kurusunu atiyorum. 5 dk daha kaynatiyorum. Suzup sicak iciyorum
Acaba gercrktdn ise yarar miSaol cnm bende denicem
Neden böyle birşey düşündün seni korkutan bir olay mı yaşadın çevrende yoksa, bence daha çok küçük kendini üzüyosun inşallah yoktur öyle birşey de ama için rahat edecekse git tabi dra ama bir tedavi olmayacaksa ve sadece Teşhis Amaçlı Bebeğini sakın makinelere sokturup radyasyona maruz bıraktırma sonra pişman olmayasın ben bit çocuk büyüttüm aynı zamanda teyzemin, halayım, yengeyim bir sürü bebek geçti elimizden tecrübeyle sabit ki bir kere doktorların eline düştümü test üstüne test yaparlar gerekli gereksiz Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ve inşallah sizi korktuğumuzdan emin kılsın.Bütün bunları anlattım bi dorun yok dedi internetten otizmli bebek belirtilerini okudum bi Kısım uyuyor ama hepsi değil çocuk nöroloğuna bile git demedi ama ben randevu aldım Çarşamba günü gidilen yoksa içim içimi yiyecek bu gidişle psikolojim iyice bozuldu
Ay çok Hoşuma gitti biz onun baktığı yere gidiyoz:) ha ha ha ben de öyle yapıyımCanım benim kızda biraz şaşılık da oldugundan dikkat etmiyorum. Yani hangigözü kayıyo onu bile bilmiyorum. Kafama takmak istemiyorum aslında. Doktor olur gecer bunlar demişti. Ben bu ara kaka ve süte taktım kafayı :) beslensin kilosunu alsın. Diğer gelişimler çocuktan cocuga farklıoluyo. Saglıklı olsunlar. En önemlisi o. Biz bura sesli kahkahasını yakalama peşindeyiz. Gözleri bizi pek takip etmiyo. Biz onun baktıgı yere gidiyoz :))
Cnm benim oğlum da günde 3-4 hatta 5 kere yapıyo gazını da çıkarıyo ama gel görki sürekli ıkınmaktan fıtığı çıktı, senin durumun iyi bence bebeğin de zorlanmıyosa yaparken sorun yoktur inşallahKızlar benim bebeğim 3 4 günde kaka yapıyor bir rahatsızlık v belirti yok ıkınıyor gaz çıkarıyo
Kaka katı değil kabız değil sulu kakası
Doktor bir zorlanma acı çekme yoksa onu bekleyin ne zaman isterse yapar dedi en baştan beri beniö oğlum böyle
Burda bakıyorum da maşallah herkesin bebesi hergün kaka yapıyor
Deniyelim bakalım canimAcaba gercrktdn ise yarar mi
Hay maşallah ya tam tosuncuk desene biz de bizimkileri tosun sanıyozDogum kilosu 4100 hastane cikisi 3820 olmustu 1.ayin sonunda 5900 gr di 2. Ayda 7500 gr masaAllah subhanAllah
Benim aynı. İlk başlarda fark çoktu. Hiç emzirmeden birinden 40 birinden 80 ml çıkmıştı ilk zamanlarda. Gecen yine denedim bu sefer küçük 80 ml büyük 100 ml oldu. Aradaki fark azalmış. Boyut farkı aynı duruyo :)) işlevi artmış :)) küçüğün ucu bile yoktu. Sonra düzeldi. Pozitif düşün takma kafaya eşitmiş gibi emzir.Slm anneler bizde 26 günlük olduk çok sükür benimde bi sorunum var sizlere de sormak istedim sağ gösümden sut gelmiyo artık ssağ göğsümden oğlum emmek istemiyo hiç ama ben zorla veriyorum pompayla sağıuorum ama yumuşak olduğundan süt çıkmıyo ne yapıcam bilmiyorum boyutuda
mrb ben hastane tipi medela kiraladım. İlk hafta kızım çok emmeyince sertleşmişti gögslerm. Hem de gögüs uclarım çıkmamıştı. Sonra da ara ara sagdım. Faydalı bence artmasına yardımcı olmuştur. Makinayı da tavsiye ederim acıtmıyor. Bikaç gündür devamlı sagıyorum.Kızlar benim sütüm Oğluma yetmiyor mama takviyesi yapıyoruz.. Acaba makina alıp sütümü sağsam sütün artmasına katkısı olur mu?? Bir de makina alacak olursam hangi markayı önerirsiniz??
bu süt ve sagma işinden kafayı sıyırcam ben yakında. Ben şöyle hesaplıyorum. Bi ara denk getirip hiiç emilmeden sagıyorum. Sonra kalanı sagarsam öncekinden çıkarıyorm. Yani 100lük memeden 20 ml çıkarsa çok emmiş sömürmüş demektir benim için. Fazla çıkarsa da son sütü az almış oluyo. Ben genelde birini emzirip öbürünü sagıyorum günde bi ya da iki kez. Sütün kesildiğini sanmıyorum. Kesilse ikisinden de azalır. Benim makina hastane tipi elektrikli. Ben bikaç gündür hiç sektirmeden 1 yada 2 saat arayla emziriyorum. Gece uykusunu da bölüyorum3-4 saate kaldırıyorm. Makina muamelesi yapıyom kızımz ha düzenli sagmışım ha emzirmişim :))Kızlar emzrdik ten sonra sağıncca ne kadar çıkıyor süt benden 30 ml çıktı ya sütüm kesiliyor galiba buarada pompa elektrikli değil
!sallah ya cumlwmizinkini ben normal dogum dogum yaptım sutum 3. Gün geldi ama yetmeyince yetmiyor. Malesef mama veriyorm.ve gaz yapıyor. Bende nurse harvey kullandım.hic gerek yokmuş. Bagirsaginu mahvediyor yavrumun.kimyon çay kaşığı ucuyla koy kaynayan suya. Çay kaşığı ucuykada şeker koy. Her emzirmedrn önce icir bir iki çay kaşığı. Birebir inan ki kullanmiyotm ben kimyasal birsey.Sagol canim, ben sezeryan oldum ondan mi bilmiyorum sutum 5 gun sonra geldi ve hic cogalmadi. Mama destegi ile emziriyorum. Gaz icin de sab simplex kullaniyorum ama mamadan dolayi herhalde hep gaz olacak malesef.
Allah bagislasin senin minigini de insallah benimki de duzelir .
Benim oğlumda da olmuştu göz drna sorup eczaneden damla aldık o gün geçtiBenim kızım da iki gündür gözlerinde capaklanmalar oluyor neden acaba ?? Bu arada 74 günlük olduk çok şükür :)
NE KADAR GELMESİ GEREKİYOR Kİ SÜTÜM KESİLİYOR DEDİNİZKızlar emzrdik ten sonra sağıncca ne kadar çıkıyor süt benden 30 ml çıktı ya sütüm kesiliyor galiba buarada pompa elektrikli değil
Ben kızım öğlee uykusuna yatınca da yatıyorm yalnızım ama uyandırıyo walla sesiyle. Ya da ben kalkıyom sık sık aynı odada yatıyom. Süper bişe uyku :)) bizim kız 2800 doğdu. Haftası da 39 du üstelik.bizim kilo artışıda düştü. Son 15 gün 300 gr almıştı. Şimdi daha da zayıflıyo gibi geliyo gözüme. Paranoyak oldum. Düzenli emziriyorum şimdi. Bakalım bayram öncesi ben de tartıya götürcem.Ya kızlar ben de herseyi denedim süt artması için ama annemlere gittim bir haftaligina annem ve babam uyandığında ilgileniyorlardi yalnız değildim ben de öğlen veya akşam üzeri 1 saat bir buçuk saat falan uyuyabiiyordum bana en iyi sütü uyku yapıyor evde yalnız olunca insanın hu imkanı olmuyor ama o uyuyunca hemen uyumaya deneyin .. uyanıp kalkınca bi bakıyorum göğüslerim iyice sertleşmis.
Bu arada bizim bebiş biraz erken doğdu 2.700 gr di sonra sarilik la falan kiloda kaybetti ilk ay 1 kilo aldı sonraki ayı dolmadan gittik kusma başladı diye 23 gün dolmuştu 1 kilo daha almıştı ama aşıya götürdüğü 1 hafta geçmesine rağmen kilo almamisti bi dahaki kontrolümüz 26 sinda ve ben meraktan ölüyorum acaba kilo aldım diye ya.. yüzü ufak benim bebegimin vücudu daha dolgun o yüzden hiç anlayamıyorum
Ben önlükle heryerde emziriyorum bir saat oda mı arıycam bebeğim açken hem daha rahat oluyo böyle sıkılmıyor insan daracık odalardakızlar dışarıya çıktığınızda nerde emziriyosunuz, emzirmee önlüğüyle emziriyo musunuz? kendi aracım yok metro kullanmam gerekiyo. biyere gidip gelmek en az 2-3 saat sürüyo. heryerde de emzirme odası yok malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?