kız bende akşam üzerine doğru gözlerimi zor açıyorum evde sıcacık yorganın altında uyumak var ya neyse
kız soğuk havada daha dinç oluyor insan yazın o sıcağında o ağırlıkla zor dururduk bahar süper oldu şansımıza valla isterdim hep sıcaklara gelmesin diye ama şansa gelmedi annesi gibi olacak ben nisanda doğmuşum yaza kadar bebişlerimiz hem rahat büyür kışın olsalardı üşüdü mü, kat kat giydirme derdimiz olmayacak ohne güzel bebişlerimizi arabasına koyup yürüyüşlere gideriz ne güzel off offf alsak kucaklarımıza... yarın bebişi göreceğim zor duruyorum
Hamile iken işe gitmek tam bi işkence gerçekten. Bende çalışıyorum allahtan bugün evdeyim ama yarın iş günü ve benim işimde akşam işi, çok zorlanıyorum uykum geliyor halsizlesiyorum. Bir ay daha geçsin doktordan rapor almayı dusunuyorum. Kızlar ben yurtdışında kalıyorum ve burda hamileliğin 8.ayında işten çıkıyorsun ve bebek 11 aylıkken tekrar başlıyorsun. Merak ettim türkiye de sistem nasıl?
Hamile iken işe gitmek tam bi işkence gerçekten. Bende çalışıyorum allahtan bugün evdeyim ama yarın iş günü ve benim işimde akşam işi, çok zorlanıyorum uykum geliyor halsizlesiyorum. Bir ay daha geçsin doktordan rapor almayı dusunuyorum. Kızlar ben yurtdışında kalıyorum ve burda hamileliğin 8.ayında işten çıkıyorsun ve bebek 11 aylıkken tekrar başlıyorsun. Merak ettim türkiye de sistem nasıl?
Benim muhtemel doğum tarihim 17 mayıs fakat mecburi sezeryan olacağı için mayısın 5 i gibi alırız dedi doktorum. Eğer herşey yolunda giderse 1 mayısa kadar çalışmayı düşünüyorum. Doğumdan önce izin kullanmak yerine doğumdan sonra kullanıp bebeğimle mümkün olduğunca çok zaman geçirmek istiyorum. Bu şekilde ağustos sonuna kadar ücretli izinde olmuş olacağım. Eylül ayında da yıllık izinlerimi kullanırım diye düşünüyorum. Bebeğim zaten bu arada 5 ayını doldurmuş olacak. Ekim gibi de işe başlarım diye düşünüyorum. Bebek 1 yaşına girene kadar hafta da 1 gün süt izni dolayısıyla işe gitmiycem zaten. Yani 4 gün çalışıp 3 gün evde olacağım. Şimdilik bu şekilde düşünüyorum canım ama kısmet... Bakalım hayat bize ne gösterecek...evet her duyan guzel zaman dıyo. yoksa ne gıydırcegımızı bılemezdık üşür diye. işten ızın nasıl alıcaksın canım. ben 2 aylık bebeği bırakmak çok zor olucak dıye dusunuyorum. 6 ay ucretsız ızın alıp almamak arasındayım
Benim muhtemel doğum tarihim 17 mayıs fakat mecburi sezeryan olacağı için mayısın 5 i gibi alırız dedi doktorum. Eğer herşey yolunda giderse 1 mayısa kadar çalışmayı düşünüyorum. Doğumdan önce izin kullanmak yerine doğumdan sonra kullanıp bebeğimle mümkün olduğunca çok zaman geçirmek istiyorum. Bu şekilde ağustos sonuna kadar ücretli izinde olmuş olacağım. Eylül ayında da yıllık izinlerimi kullanırım diye düşünüyorum. Bebeğim zaten bu arada 5 ayını doldurmuş olacak. Ekim gibi de işe başlarım diye düşünüyorum. Bebek 1 yaşına girene kadar hafta da 1 gün süt izni dolayısıyla işe gitmiycem zaten. Yani 4 gün çalışıp 3 gün evde olacağım. Şimdilik bu şekilde düşünüyorum canım ama kısmet... Bakalım hayat bize ne gösterecek...
Aynen katılıyorum sana... Yazık çok yazık... Bebeklere en az 6 ay anne sütü verin diye bas bas bağırıyorlar tv de. Verdiğiniz 4 ay izinle nasıl mümkün olacak bu? Bir çok annenin işe başlaması ile birlikte düzenli emziremediği için sütü kesiliyor. Özel sektörde 6 ay ücretsiz izin almak herkes için mümkün olmuyor. 2012 yılından beri 6 aya çıkacak diye konuşuluyor. 2 yıl geçmiş aradan ama hala bir icraat yok...yurtdışına göre Türkiye'de doğuran annenin hiçbir değeri yokmuş, yazık ülkemdeki annelere....
sözde 4 aylık süreyi 6 aya çıkaracaklar ne zaman acaba, düşündükleri 2 ay yaaaa
hem doğurun diyorlar hem de bakmak için imkan vermiyorlar
ileride Avrupa gibi bizde de nüfus azalması başlayınca ne yapacaklar
doğduktan sonrada aylık verdikleri paraya mama mı bez mi yoksa elbise mi alabiliriz acaba
ne güzelmiş , ben de 6 ay ücretsiz izin alsam kovulur muyum diye simdiden kara kara düşüncelere daldım3 aylık bebeği evde sağılmış biberonlarla bırakıp gelicem işe
Doğru olabilir canım. Uzun zamandır bu benim aklıma geliyordu aslında. Bu konuyu araştırmamız lazım. İçime kurt düştü bak şimdi. Ayın 4 ünde hastaneye gideceğimde söyleyecektim müdürüme ama daha öncemi söylesem ki..kızlar birşey duydumda hamıle oldugumuzu iş yerıne yani muhasebecıye bıldırmemız gerekıyormus doktor aldıgım ız bir kagıtla. çunku iş yerı haberı oldugu halde suan bizi lap diye işten çıkarırsa benım haberım yok hamılelegınden dıyebılıyormus. sizce dogrumudur
canım iki hafta önce ben de bir gün çok ayakta kalmıştım iş yapmıştım benim de lekelenmem olmuştu. sonra dikkat ettim hep iyiyim çok şükür. kırmızı renkte mi? benim sana tavsiyem uzan hiç iş yapma. yarın doktorun progestan verir zaten.yardım edinn...bugun cok yoruldum...azıcık kan gelmiş...yarın randevum var..ne olmus olabilir
Ben hemsireyim oglum 3 aylikti ise baslamistim mecburenHamile iken işe gitmek tam bi işkence gerçekten. Bende çalışıyorum allahtan bugün evdeyim ama yarın iş günü ve benim işimde akşam işi, çok zorlanıyorum uykum geliyor halsizlesiyorum. Bir ay daha geçsin doktordan rapor almayı dusunuyorum. Kızlar ben yurtdışında kalıyorum ve burda hamileliğin 8.ayında işten çıkıyorsun ve bebek 11 aylıkken tekrar başlıyorsun. Merak ettim türkiye de sistem nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?