2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

evet o anlamda çok guzel bahar bebegı olacak inşallah. ben soğukta üşücez ya işe gelcem acıcam klımayı hooop mayıscam bide musterı hıc gelmıyo kısın bıze. uyuklarım artık bol bol:)

süpermiş canm. burda 4 ay ızın dogumdan once 2 sonrasında 2 . ama istersen doğumdan once 1 ay izin kullanıyorsun sonra 3 ay. bunu devlet öduyo. ama daha küçük diye bebeği bırakamıyorsan 6 ayda ücretsizzzz izin kullanabılıyorsun. bende kafayı taktım napıyım dıye. 2 aylık bebek çok kucuk daha

kızlar rapor ve izin haklarımız ile ilgili bir yazı

http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/gebelik-ve-gebelikte-rapor-ve-izin-haklariniz/107

DEVLET MEMURLARINA DOĞUM NEDENİYLE VERİLECEK İZİNLER
I-Doğum Öncesi ve Sonrası İzin Süreleri Kadın memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha eklenir.. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır. .

Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.
Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

II. Süt İzni
Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin(asgari 8 azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

Süt izninin, kadın memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullandırılması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu iznin birleştirilerek sonraki günlerde kullandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

III. Doğum Sebebiyle Verilecek Aylıksız İzin
Doğum yapan memura verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir.

Doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası analık izninin (asgari 8, azami 13 hafta) bitimi; eşi doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi ise doğum tarihi olarak belirlenir.

SSK’LI GEBELERE DOĞUM NEDENİYLE VERİLECEK İZİNLER

I- Doğum Öncesi ve Sonrası İzin Süreleri

Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

II-Süt İzni
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

III-Doğum Sebebiyle Verilecek Aylıksız İzin

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
.

bende progestron hapı kullanıyorum çok uyku yapıyo. bı ara dayanamadım rapor alayım dedım. ama raporda bir çalışma gunünün 3te1 ni veriyormus. yanlış olmasın oyle duydum. sonra vazgectım buralarda uyukluya uyukluya gecırdım gecırıyorum

Benim muhtemel doğum tarihim 17 mayıs fakat mecburi sezeryan olacağı için mayısın 5 i gibi alırız dedi doktorum. Eğer herşey yolunda giderse 1 mayısa kadar çalışmayı düşünüyorum. Doğumdan önce izin kullanmak yerine doğumdan sonra kullanıp bebeğimle mümkün olduğunca çok zaman geçirmek istiyorum. Bu şekilde ağustos sonuna kadar ücretli izinde olmuş olacağım. Eylül ayında da yıllık izinlerimi kullanırım diye düşünüyorum. Bebeğim zaten bu arada 5 ayını doldurmuş olacak. Ekim gibi de işe başlarım diye düşünüyorum. Bebek 1 yaşına girene kadar hafta da 1 gün süt izni dolayısıyla işe gitmiycem zaten. Yani 4 gün çalışıp 3 gün evde olacağım. Şimdilik bu şekilde düşünüyorum canım ama kısmet... Bakalım hayat bize ne gösterecek...

yurtdışına göre Türkiye'de doğuran annenin hiçbir değeri yokmuş, yazık ülkemdeki annelere....
sözde 4 aylık süreyi 6 aya çıkaracaklar ne zaman acaba, düşündükleri 2 ay yaaaa
hem doğurun diyorlar hem de bakmak için imkan vermiyorlar
ileride Avrupa gibi bizde de nüfus azalması başlayınca ne yapacaklar
doğduktan sonrada aylık verdikleri paraya mama mı bez mi yoksa elbise mi alabiliriz acaba

Torba yasasına göre 4 aydan 6 aya çıkacakmış ama Allah bilir ne zaman çıkar o yasa
İnşallah 2015 bebişlerinin şansına olur; hem taze anneler için hem minik yavruların şansına...
Ben de Allah kısmet ederse 6 ay ücretsiz izin kullanmak istiyorum.

kızlar birşey duydumda hamıle oldugumuzu iş yerıne yani muhasebecıye bıldırmemız gerekıyormus doktor aldıgım ız bir kagıtla. çunku iş yerı haberı oldugu halde suan bizi lap diye işten çıkarırsa benım haberım yok hamılelegınden dıyebılıyormus. sizce dogrumudur

işallah canım dilediğin gibi olur. valla kafam allak bullak oldu sımdıden. bende patrona teklıf ettım izin sonrası yarım gun çalışayım yarım maaş alayı m dıye. kabul ederse süt izninide düşüp gunde 3,5 saat çalışmış olucam.
yada haftada 3 gün geleyım dıcem artık hangısını kabul ederse.

ben ablamdan bılıyorum 2 aylık bıraktı bebegi işe gitti. annem ve ben baktık çok ıyı bakıldı sıkıntı yok ama sağılmış sütler biberonla ne bıleyım anne kokusu olmadan çok uzucu ya. boynumuzu emıp dururdu yavrum. Allahım işallah durumlar ıyı olurda daha çok kalırız yanlarında

Aynen katılıyorum sana... Yazık çok yazık... Bebeklere en az 6 ay anne sütü verin diye bas bas bağırıyorlar tv de. Verdiğiniz 4 ay izinle nasıl mümkün olacak bu? Bir çok annenin işe başlaması ile birlikte düzenli emziremediği için sütü kesiliyor. Özel sektörde 6 ay ücretsiz izin almak herkes için mümkün olmuyor. 2012 yılından beri 6 aya çıkacak diye konuşuluyor. 2 yıl geçmiş aradan ama hala bir icraat yok...

ne güzelmiş , ben de 6 ay ücretsiz izin alsam kovulur muyum diye simdiden kara kara düşüncelere daldım 3 aylık bebeği evde sağılmış biberonlarla bırakıp gelicem işe

ne güzelmiş , ben de 6 ay ücretsiz izin alsam kovulur muyum diye simdiden kara kara düşüncelere daldım 3 aylık bebeği evde sağılmış biberonlarla bırakıp gelicem işe

kovulursan tazmınat öderler.mecburlar cunku

Doğru olabilir canım. Uzun zamandır bu benim aklıma geliyordu aslında. Bu konuyu araştırmamız lazım. İçime kurt düştü bak şimdi. Ayın 4 ünde hastaneye gideceğimde söyleyecektim müdürüme ama daha öncemi söylesem ki..

kızlarr karınlar buyumeden şimdiden önlem almak gerekıyormus çatlamaları önlemek için...çatlakları onlemek ıcın ne oneriyorsunuz?? bebek yagı dıyen var..badem yagı kıllanma yapıyormus...zeytın yagı dıyen var ??

Ben bebeyahi ve kakao yagi kullanmistim, yine de catlak oldu ama dogumdan sonra kayboldu, beyazlik bile kalmadi.

kizlaar yardimmmm !!!!esim kelle pisirdi duduklude olucem kusmaktann midem cok kotu oldu koku nasil cikicak ewden ne yapablirmm aspretore sindi delii olucamm allahimmmm (((((

yardım edinn...bugun cok yoruldum...azıcık kan gelmiş...yarın randevum var..ne olmus olabilir

yardım edinn...bugun cok yoruldum...azıcık kan gelmiş...yarın randevum var..ne olmus olabilir
canım iki hafta önce ben de bir gün çok ayakta kalmıştım iş yapmıştım benim de lekelenmem olmuştu. sonra dikkat ettim hep iyiyim çok şükür. kırmızı renkte mi? benim sana tavsiyem uzan hiç iş yapma. yarın doktorun progestan verir zaten.

B
Ben hemsireyim oglum 3 aylikti ise baslamistim mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…