- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
sağol canım benim bazen günde 4 5 kere okuyorum çok rahatlıyorum okuyabilirsin elini karnına koyup...hergece he.. Allah kabuletsın canım. bende dukkanda oturuyorum bos bos tesbıh ceker gıbı (onu korusun dıye) bı dua varsa onu okuyayım dedım ama bulamadım
Allah korusun meleğıni uzun ómûr nasib etsin inşaAllah bitanem ıçinde 2tane kalp taşiyosun aklina kötü şeyleq gelince hemen pozitife çevr ozaman mutlu olucaksin bebişnde óyle tamammi tatliminşallah canım benim ya o iy olsun da ben her sıkıntıya razıyım. tam 1yıl bekledim onu kaybetme korkusu beni mahvediyoor..
Allah korusun meleğıni uzun ómûr nasib etsin inşaAllah bitanem ıçinde 2tane kalp taşiyosun aklina kötü şeyleq gelince hemen pozitife çevr ozaman mutlu olucaksin bebişnde óyle tamammi tatlim
Annenin damarları, bebeğe daha çok kan ve oksijen yollamak için genişler. Bundan dolayı halsizlik, yorgunluk, birden ayağa kalktığında baş dönmesi olabilir.tatlım ben hamile kaldığımdan beri her gece Yasini Şerif okuyorum...
Annenin damarları, bebeğe daha çok kan ve oksijen yollamak için genişler. Bundan dolayı halsizlik, yorgunluk, birden ayağa kalktığında baş dönmesi olabilir.
Karnında, göbek altından itibaren koyu renk bir çizgi belirmeye başlar. Rahmin büyümeye başlaması mesaneye baskı oluşur. Bu da gelmediği halde idrar hissi verebilir.
Annede bir dolgunluk hissi oluşur. Hormonların değişmesiyle birlikte memelerin büyümesi, süt üreten bezlerin genişlemesi başlar.
İlk 3 ayın sonunda vajinal kanamalar görülebilir. Bunlar çok hafif oldukları sürece normaldir.
Kızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. O gün bir çoğunuz beni teselli ettiniz. Çok sağolun... İki gündür iyiyim Allah' a şükür. Bu yaşıma kadar Allah'ın bize verdiği her şey de bir hayrın olduğuna yürekten inandım. O gün dedim ya herşeyi önceden araştıran biri olarak yumurtlama dönemine göre cinsiyeti araştırmamam enteresan diye. Ben hiç google a cinsiyet belirlemek için ne yapmak lazım diye yazmadım ki... Yazsam elbet bulurdum, okurdum. İnandım ki cinsiyeti Bizi yaradan belirler. O hangisini uygun görürse onu verir. Ben hep böyle düşünürdüm. Hala da böyle düşünüyorum ama son zamanlarda birşeylerin etkisinde kalıp hamile psikolojisi ile de birleşince böyle bir duygu fırtınası yaşadım. Henüz bebeğimin cinsiyeti belli değil. Ne verirse Rabbim benim için, bizim için en hayırlısını verir. Onun istediği olur. Eminim ki ben kız olsun diye elimden gelen herşeyi yapsaydım da sonuç değişmeyecekti.. Allah herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin. Hangisinin bizim için hayırlısı olduğunu bilemeyiz. Üstelik herkesin kızı olacak, herkesin oğlu olacak hatta herkesin evladı olacak diye birşey yok.. Rabbim den gelene razıyım. Allah'ın bana göndereceği hediyeyi beğenmemek olur mu hiç?aslında kız veya erkek diye adlandırılmasi kötü. Bende üzülüyorum erkek olunca sevinmicek ler gibi gelio. Ama üzülme herkez tahminde bulunabilir yada istekleri olabilir ama o doğduğunda hersey değişecek. Erkek kız farketmicek.
Yani cinsiyeti hiç takmiyordum..ama millet yok kizmi erkekmi tahmin ederken yada ne istiyorsun diye sorup durdukları icin aklıma taktırdılar. Olduğuna şükür. sanki başka çocuğum varmıda kız olsun erkek olsun istecem.
Kızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. O gün bir çoğunuz beni teselli ettiniz. Çok sağolun... İki gündür iyiyim Allah' a şükür. Bu yaşıma kadar Allah'ın bize verdiği her şey de bir hayrın olduğuna yürekten inandım. O gün dedim ya herşeyi önceden araştıran biri olarak yumurtlama dönemine göre cinsiyeti araştırmamam enteresan diye. Ben hiç google a cinsiyet belirlemek için ne yapmak lazım diye yazmadım ki... Yazsam elbet bulurdum, okurdum. İnandım ki cinsiyeti Bizi yaradan belirler. O hangisini uygun görürse onu verir. Ben hep böyle düşünürdüm. Hala da böyle düşünüyorum ama son zamanlarda birşeylerin etkisinde kalıp hamile psikolojisi ile de birleşince böyle bir duygu fırtınası yaşadım. Henüz bebeğimin cinsiyeti belli değil. Ne verirse Rabbim benim için, bizim için en hayırlısını verir. Onun istediği olur. Eminim ki ben kız olsun diye elimden gelen herşeyi yapsaydım da sonuç değişmeyecekti.. Allah herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin. Hangisinin bizim için hayırlısı olduğunu bilemeyiz. Üstelik herkesin kızı olacak, herkesin oğlu olacak hatta herkesin evladı olacak diye birşey yok.. Rabbim den gelene razıyım. Allah'ın bana göndereceği hediyeyi beğenmemek olur mu hiç?
ya kızlar bebeğimiz için ne dua okumalı yada ne okuyorsunuz .
Canım benim rabbim hayırlisinı sağliklisini nasib etsın cümlemıze hıç birimizin haddine deil beğenmemek ben hala daha inanamiyorum bir bebeğim olucagina okadar şanslıyizki aslinda çok sükür bizi anneliye layık gördü hamd olsun :)Kızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. O gün bir çoğunuz beni teselli ettiniz. Çok sağolun... İki gündür iyiyim Allah' a şükür. Bu yaşıma kadar Allah'ın bize verdiği her şey de bir hayrın olduğuna yürekten inandım. O gün dedim ya herşeyi önceden araştıran biri olarak yumurtlama dönemine göre cinsiyeti araştırmamam enteresan diye. Ben hiç google a cinsiyet belirlemek için ne yapmak lazım diye yazmadım ki... Yazsam elbet bulurdum, okurdum. İnandım ki cinsiyeti Bizi yaradan belirler. O hangisini uygun görürse onu verir. Ben hep böyle düşünürdüm. Hala da böyle düşünüyorum ama son zamanlarda birşeylerin etkisinde kalıp hamile psikolojisi ile de birleşince böyle bir duygu fırtınası yaşadım. Henüz bebeğimin cinsiyeti belli değil. Ne verirse Rabbim benim için, bizim için en hayırlısını verir. Onun istediği olur. Eminim ki ben kız olsun diye elimden gelen herşeyi yapsaydım da sonuç değişmeyecekti.. Allah herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin. Hangisinin bizim için hayırlısı olduğunu bilemeyiz. Üstelik herkesin kızı olacak, herkesin oğlu olacak hatta herkesin evladı olacak diye birşey yok.. Rabbim den gelene razıyım. Allah'ın bana göndereceği hediyeyi beğenmemek olur mu hiç?
canım sıcak sudanda kaynaklı olabilir kendini kötü hissetmen duşa girmeden ve çıkınca 1 bardak su iç ayrıca kendini kötü hissettiğinde duştayken suyu ılık yapıp altına gir iyi gelecektir çok geçmiş olsun şükür ki bebişinde keyfi yerindeymiş:)Kızlar merhaba duşa girdim çok kötü oldum nefesim kesildi başım döndü yürüyecek mecal kalmadı ayaklarımda bi anda. Zar zor nefes nefese attım kendimi yatağa sonrada sağ kasığımda ağrı başladı. Hemen eşimi aradım çalışıyodu evde yoktu geldi hala ağrıyo kasığım. Bişey de yemedim bugün eşimde yüzün solmuş kötü görünüyorsun dedi dr a gittiksonuç hiçbişey yok sapasağlam bebiş poposunu dönmüş uyuyodu. Göstermedi yüzünü bile :) dr çok ilgilendi uzun süre baktı ama bebiş dönmedi bitürlü hep yüzüstü yattı :)
Kasık ağrıları çok normalmiş kızlar ya rahim büyürmüş ya idrar yolu iltihabı olurmuş. Bol su iç yemek yemeyi ihmal etme dedi. İdrarımda yanma. Yok dedim olsun susuz kalınca ayakların üşüyünce ağrır normal dedi. Hayta hemen sordu akıntı varmı. Bende bugün beyaz sulu var dedim. İltihaptır dedi. Yani kasık ağrıları normalmiş
çok doğru yazmışın canım Allahım herşeyin en hayırlısını bize nasip etsin inşallah. kız erkek yüzünü görünce hiç bir anlam bırakmıyor. size kendim birebir yaşadığım bir olayı anlatıcam. eski iş yerinden bir arkadaşımla berabeer hamile kaldık. onun bir tane oğlu vardı benim ilk gebeliğimdi. kızımın cinsiyeti 12. haftada belli olmuştu. kızımın olacağını büyük bir hevesle haber vermek istedim ve yaaa olsun gibi tepkiler aldım ondan. sonra dedim sen ne diyorsun ben havalarda uçuyorum (ki erkekte olsa duygularım farklı olmazdı ) dedim. bunu üzerine dedi ki Allah bana kız nasip etmesin dedi. ben de büyük bir şok dedim ne olur hasyırlısını iste dedim kapattım. oda cinsiyetini öğrendi ve büyük bir keyifle erkek olacağını anlattı. ve sonrası 26. haftada doğum yaptı. çok sorunlu bir bebek olarak doğdu bağırsakları gelişmemiş halde bir sürü ameliyat resmen umut yoktu. kendilerini bile alıştırdılar evet yaşadı şu anda sağlıklı şükürler olsunKızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. O gün bir çoğunuz beni teselli ettiniz. Çok sağolun... İki gündür iyiyim Allah' a şükür. Bu yaşıma kadar Allah'ın bize verdiği her şey de bir hayrın olduğuna yürekten inandım. O gün dedim ya herşeyi önceden araştıran biri olarak yumurtlama dönemine göre cinsiyeti araştırmamam enteresan diye. Ben hiç google a cinsiyet belirlemek için ne yapmak lazım diye yazmadım ki... Yazsam elbet bulurdum, okurdum. İnandım ki cinsiyeti Bizi yaradan belirler. O hangisini uygun görürse onu verir. Ben hep böyle düşünürdüm. Hala da böyle düşünüyorum ama son zamanlarda birşeylerin etkisinde kalıp hamile psikolojisi ile de birleşince böyle bir duygu fırtınası yaşadım. Henüz bebeğimin cinsiyeti belli değil. Ne verirse Rabbim benim için, bizim için en hayırlısını verir. Onun istediği olur. Eminim ki ben kız olsun diye elimden gelen herşeyi yapsaydım da sonuç değişmeyecekti.. Allah herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin. Hangisinin bizim için hayırlısı olduğunu bilemeyiz. Üstelik herkesin kızı olacak, herkesin oğlu olacak hatta herkesin evladı olacak diye birşey yok.. Rabbim den gelene razıyım. Allah'ın bana göndereceği hediyeyi beğenmemek olur mu hiç?
Kızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim. O gün bir çoğunuz beni teselli ettiniz. Çok sağolun... İki gündür iyiyim Allah' a şükür. Bu yaşıma kadar Allah'ın bize verdiği her şey de bir hayrın olduğuna yürekten inandım. O gün dedim ya herşeyi önceden araştıran biri olarak yumurtlama dönemine göre cinsiyeti araştırmamam enteresan diye. Ben hiç google a cinsiyet belirlemek için ne yapmak lazım diye yazmadım ki... Yazsam elbet bulurdum, okurdum. İnandım ki cinsiyeti Bizi yaradan belirler. O hangisini uygun görürse onu verir. Ben hep böyle düşünürdüm. Hala da böyle düşünüyorum ama son zamanlarda birşeylerin etkisinde kalıp hamile psikolojisi ile de birleşince böyle bir duygu fırtınası yaşadım. Henüz bebeğimin cinsiyeti belli değil. Ne verirse Rabbim benim için, bizim için en hayırlısını verir. Onun istediği olur. Eminim ki ben kız olsun diye elimden gelen herşeyi yapsaydım da sonuç değişmeyecekti.. Allah herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin. Hangisinin bizim için hayırlısı olduğunu bilemeyiz. Üstelik herkesin kızı olacak, herkesin oğlu olacak hatta herkesin evladı olacak diye birşey yok.. Rabbim den gelene razıyım. Allah'ın bana göndereceği hediyeyi beğenmemek olur mu hiç?
saol canım. ıyımıs cekerım oturdugum yerden. subanallahı ve bıhamdıhı gunde 10 kere mutlaka okumas lazımmıs zatenCanım yunus peygamberin balık karnında okuduğu dua var. La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimiyn. Yazılışı böyle olmayabilir. Özellikle düşük riski olanlar bununokuyormuş bebek tutunsun yaşasın diye. Google dan da bakabilirsiniz. Ben bunu çok okuyorum. Birde burda bir arkadaş demişti subhanallahi vebihamdihi. Bunu da sordum annemlere çok iyi dediler şimdi buna başladım yolda falan hem çok kısa hem çok rahatlatıyor. BirdeAdaisyLove arkadaşın dediği gibi yasin çok önemli ben içim sıkıldı dün okudum bitane inşallah her akşam okuyacağım.
çok doğru yazmışın canım Allahım herşeyin en hayırlısını bize nasip etsin inşallah. kız erkek yüzünü görünce hiç bir anlam bırakmıyor. size kendim birebir yaşadığım bir olayı anlatıcam. eski iş yerinden bir arkadaşımla berabeer hamile kaldık. onun bir tane oğlu vardı benim ilk gebeliğimdi. kızımın cinsiyeti 12. haftada belli olmuştu. kızımın olacağını büyük bir hevesle haber vermek istedim ve yaaa olsun gibi tepkiler aldım ondan. sonra dedim sen ne diyorsun ben havalarda uçuyorum (ki erkekte olsa duygularım farklı olmazdı ) dedim. bunu üzerine dedi ki Allah bana kız nasip etmesin dedi. ben de büyük bir şok dedim ne olur hasyırlısını iste dedim kapattım. oda cinsiyetini öğrendi ve büyük bir keyifle erkek olacağını anlattı. ve sonrası 26. haftada doğum yaptı. çok sorunlu bir bebek olarak doğdu bağırsakları gelişmemiş halde bir sürü ameliyat resmen umut yoktu. kendilerini bile alıştırdılar evet yaşadı şu anda sağlıklı şükürler olsun
ama o dönemde yaşadıkları devamlı her telefon çalıdığında ölüm haberi mi acaba diye beklemek. konuştuğumuız dönemde dedi ki keşke Allahımdan hayırlısını sağlıksını isteseydim. işte o yaşadıkları dönemde ne önemi vardı kızmış erkekmiş
Daha cok erken, 16dan.once hissedemezsin, hele ilk gebeliginse, ben kizimda 18de hissetmistim, doktorlar ilk gebelikte genel olarak 20. Haftalarda diyor, ama 16dan sonra bekle sen11+1`den gunaydin anneler...
Allahimin izniyle 12.haftaya girdim ama hissedemiyorum ne zaman hissedilirki hareketleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?