ay canım geçmiş olsun.önemli şeyler atlatmışsın..inşallah sorunsuz bir gebelik geçirip sağlıkla kucağına alırsın...
canım bende gizli şeker vardı..aynı durumdamısın bilmiyorum ama bana ozaman diaformin verilmişti..önceki durumdan bahsedeyim..gizli şekerim olduğundan 3 aylıkken şeker yüklemesi yapılmıştı..yüksek çıktı ilaç verdii..daha sonra diyet yapıp ilaç kullandığım halde yükselmeye devam etti..6. ayda tekrar yüklendi..yüksek çıkınca insülüne geçtim...bu ay sonundada tekrar test iistiycek..gebeliğimi öğrenir öğrenmez 3 aylık şeker testi istedi sınırın biraz üstünde çıktı..şimdilik dikkat et dedi.. canım 2 saatte bir yemelisin ana öğünler hariç ara öğünlerde yoğurt süt ayran meyve grisini simit kayısı ceviz vb tüketmelisin..şekerin en büyük düşmanı yağ ve şeker.süt ürünlerin light olsun..ekmek yersende çavdar yada tam buğday..en fazla 2 yada 3 dilim ..makarna yada pilav varsa yemekte ekmek yeme..pilav makarnada 2-3 kaşık ye..geneli bu aklıma gelen..4 yıl geçti unuttuğıum şeylerde vardır..
canım bende aynı durumdayım ..birşey olmaz heralde..ama arada bi aklıma geliyor benimde...