- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Senin cinsiyet belli mu cnm kiz cocuklarinda daha mi cok mide bulaniyomus var mi boyle celisen acaba cok midesi bulanip ta oglu olan?
Cok iyi yapmışsınız boşuna kendinize kaygı yaratmayın. Rabbim ne nasip ettiyse onu görecez hakkımızda hayırlısı olsun.aynen canim. bizim burda doktor randevusu disinda bir de gebelik danismani gibi uzmna hemsireler var. anne ve babayi karsisina alip baya bir bilgilendirme yapiyor ve ailenin saglik gecmisini ogreniyor sizden. dun de o vardi bizim. cok sukur ailede genetik bir hastalik yok. hemsire de sordu olasi bi hastalik veya genetik problem durumunda hamileligi sonlandirir misiniz diye, biz de hayir dedik. o zaman tavsiye etmiyoruz dedi. aile gecmisinde olsaydi o zaman onerirdik dedi.
testin tutarliligi da %65 ile 85 arasindaymis ve genetik bozujluk olmayan bebeklerin %13'unde ense kalinligi ortalamanin ustunce cikiyormus. aynen dedigin gibi, kendini strese sokmaktan baska bir sey degil.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuchal_scan#Accuracy
Suan Tamda onu yasiyorum, berbat bir duygu, ense kalingimiz 5 mm cikti.aynen canim. bizim burda doktor randevusu disinda bir de gebelik danismani gibi uzmna hemsireler var. anne ve babayi karsisina alip baya bir bilgilendirme yapiyor ve ailenin saglik gecmisini ogreniyor sizden. dun de o vardi bizim. cok sukur ailede genetik bir hastalik yok. hemsire de sordu olasi bi hastalik veya genetik problem durumunda hamileligi sonlandirir misiniz diye, biz de hayir dedik. o zaman tavsiye etmiyoruz dedi. aile gecmisinde olsaydi o zaman onerirdik dedi.
testin tutarliligi da %65 ile 85 arasindaymis ve genetik bozujluk olmayan bebeklerin %13'unde ense kalinligi ortalamanin ustunce cikiyormus. aynen dedigin gibi, kendini strese sokmaktan baska bir sey degil.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuchal_scan#Accuracy
Bende ayni sorunu yasiyorum bende de ense kalinligi ciktiKizlar ikili test sonucum cikti.sadece trisomy 1:218 cikti. Doktor biraz yuksek dedi.sinir olsrak 1:250 kabul ediyorlarmis. Perinatoloji gibi bi bolum olan dojtora yonlendirdi.yarin gidicem. Ense kalinligi burun cikintisi hcg degeri ppap degeri rown sendr.degerleri iyi sadece bu dusukmus. Sizin basiniza boyle bisey geldimi. Korkuyorum acikcasi keske yaptirmasaydim dedim testi
Kizlar ikili test sonucum cikti.sadece trisomy 1:218 cikti. Doktor biraz yuksek dedi.sinir olsrak 1:250 kabul ediyorlarmis. Perinatoloji gibi bi bolum olan dojtora yonlendirdi.yarin gidicem. Ense kalinligi burun cikintisi hcg degeri ppap degeri rown sendr.degerleri iyi sadece bu dusukmus. Sizin basiniza boyle bisey geldimi. Korkuyorum acikcasi keske yaptirmasaydim dedim testi
Kızlar icinizi ferah tutun Allahin izniyle çok sağlıklı bebişleriniz. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin.Bende ayni sorunu yasiyorum bende de ense kalinligi cikti(
Benim de iki hafta sonra gittiğimde 18 haftalık oluyo canım. Inşallah geç olsun da güç olmasın ne yapalım :)ay bize bu seferde söylemezse bi dahaki kontrolü beklicem oda bir ay sonranası sabrederim 20 haftalık falan olucak heralde
Suan Tamda onu yasiyorum, berbat bir duygu, ense kalingimiz 5 mm cikti.
canim sakin aklina kotu biseyler getirme. bak ben akademinin icinden biriyim, fizikciyim. bilimsel makaleleri inceliyorum konuyla ilgili. bu hamilelik sureci ve cocugun anne karnindaki gelisimiyle ilgili o kadar az sey biliniyor ki, inan ki mucize. zaten bu testler de hep bir tahminden ibaret. ultrason olcum sonuclarini kan testinden gelen sonuclarla birlikte bir formule koyuyorlar ki o formul de tahmini bir matamatiksel modelden baska bir sey degil. icini ferak tut ve doktorunla konus bakalim, ne yappilmasi gerekiyormus. ama inan ki rahat ol. biz elimizden geldigince iyi beslenip kendimize bakicam ama o kucuk canlar hep Allah'a emanet. cok fazla yapabilecegimiz birsey yok.Kizlar ikili test sonucum cikti.sadece trisomy 1:218 cikti. Doktor biraz yuksek dedi.sinir olsrak 1:250 kabul ediyorlarmis. Perinatoloji gibi bi bolum olan dojtora yonlendirdi.yarin gidicem. Ense kalinligi burun cikintisi hcg degeri ppap degeri rown sendr.degerleri iyi sadece bu dusukmus. Sizin basiniza boyle bisey geldimi. Korkuyorum acikcasi keske yaptirmasaydim dedim testi
ben de takıyorum bu aralar kilo konusuna , sadece bir kg aldım, önceden de yemeyi çok seven biri değildim. ..53 kg ile hamile kaldım bakalım ne zaman alıncak bu kilolar. ..acaba diyetisyene mi gitsem ona ayıp olmasın diye yerim belki çok çok:)Bende imreniyorum yanliz deilsin hiç almadim daha bende istiyorum kilo
Teyzeleri bebişimize bunları aldık. Ne yapalım sabırsızlık, kıyafet alamıyoruz şimdilik :)
Bekleme süreci öyleki araf!Kızlar icinizi ferah tutun Allahin izniyle çok sağlıklı bebişleriniz. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin.
Ben Türkiye'ye gelip birde oradakilerin düşüncelerini almak istiyorum. Burada özürlü diye aldırılıp, aldırdıktan sonra bebeğin saglıklı oldugunu öğrenenler varcanim Allah sabir versin, sakin uzulme. icini ferah tut ve bol bol dua et. doktorunla konus bakalim. ne diyor? baska testler de yapacak miymis?
Teşekkür ederim tatlımm. Yokk kız olsaydı pembiş alırdım hepsini. Göstermedi canım belli değil malesef :)Gule gule kullansin bbisinnnn
Kizmi erkekmi belli degil mi dahaa
Azalmis hali buysa normal halini dusunemiyorum, bence bunyeyle alakali ya kiz erkek fark etmiyor
Canım seni anlıyorum gerçekten insan ufacık olumsuz bişey duysa tedirgin oluyo. Ama etrafimizda bile o kadar çok duyuyoruzki o kdr olumsuz şey söylenen bebişler turp gibi sağlıklıca doğuyo. Senin bebisin de hiç bsyi yoktur inş sen kendini üzme.Bekleme süreci öyleki araf!
Gule gule kullansin cnm..Teyzeleri bebişimize bunları aldık. Ne yapalım sabırsızlık, kıyafet alamıyoruz şimdilik :)
İşte buyüzden karşıyım bu testlere ben canım ki Allahın izniyle bebişin iyidir ama anne mahvoluyor bu süreçte. Yani belli oranlara göre olasılıklara göre mahvoluyoruz aslında bilimde hiçbizaman kesinlik yok ki herşey %99 en fazla. Üzme kendini lütfen sonucun ne zaman belli olacaktı ben pek okuyanadım geçmişiBekleme süreci öyleki araf!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?