Bu arada herkes ne isim düşündü kızlaarr :)
kızlar bende diger tarafa ultrason resmini koymustum hiç ses seda çıkmadı bide siz baksanız
ultrason tam 12 +0 da çekiildi...
senınkıler neydı canım unuttum. elıf mydıBu arada herkes ne isim düşündü kızlaarr :)
güzel ve farklı bir isim canım :)cinsiyetimiz belli olsaydı düşünmeye baslayacaktım gerçi eşim kız olursa Çakıl olacak adı diyor başka bişi demiyor. Taktı bu isme :)))
Çınar ismini ben de çok beğeniyorum canım :)ya ben erkek ısmı çok beyendım secemedım ama ÇINAR ve RÜZGAR da takıldım. kız olarak ta hiçbi ismi beyenmıyorum nasıpse DENİZ koyucam :)
Kizlar alinti yapamiyorum. Beneklr icin alisverisle ilgili tecrubelerime dayanarak bir kac bilgi verebilirim. Oncelikle hastane cikisi setlerini kesinlikle 10lu falan almayin. Icerisinde kulanilmayan gereksiz parcalar var. Dogumda ihtiyac olan uzun kollu body patikli penye alt ustune tulum sapka ve eldiven. Birde penye battaniye. Ilk haftalarda giydirilecek bodylerin kafadan gecmeli degilde onden çıt çıt li olmasina dikkat edin. Cunku bebek kucukken giydirip soymak zor oluyor. Beden olarak karar vermek size kalmis. Ben ustunden cok dokulen seyleri sevmedigim icin en kucukleri almistim oglumda. Biberon emzik konusunda da cok stok yapmayin. Bazi bebekler kabul etmeyebiliyor cunku. Zaten ilk 6 hafta bebege emzik ve biberon kullanmal sakincali. Bebek biberonu labul ederse anne memesini reddedebiliyor. Alacaksaniz anme memesine benzeyen biberonlar var. En azindan bir tane edinebilirsiniz ve en onemlisi antikolik ozellikli biberon almaniz. Yoksa gaz en buyuk kabusunuz oluyor. Marka vermek yanlis olmaz diye dusunuyorum. Dr. Browns biberon bu konuda tek diyebilirim. Bir arkadasta yorgan demisti sanirsam. Benim oglum 22 aylik ocak ayi dogumlu ama bu gume kadar hic yorgan kullanmadik. Ilk dogdugunda el orgusu battaniyeyi penye battaniye uzerine orttum hep.bir ebe tanidigimin tavsiyesi ile bugune gerirdum oglumu cok sukur. Bana hep dedi ki sen ne giyiyorsan sadece bir kat fazlasini giydir. Yani lahana gibi yapmadim cocugumu. Birde bebekler sadece sirtindan veya ayagindan usur. Oralari sicak tuttukmu tamamdir. Kendiniz icinde eksik listesi yapmayi unutmayin. Bol bol hijyenik ped ve göğüs pedi stoklayin.
Erkek olursa SeyitAli canım kız olursa eylüll.. evlenmeden önce karar vermiştik :)senınkıler neydı canım unuttum. elıf mydı
Erkek olursa SeyitAli canım kız olursa eylüll.. evlenmeden önce karar vermiştik :)
İki isim koymak istemiyorum kız olursa belki ilerde soyadınıda kullanmak isterse çok uzun olacak bide 2 isim karışıklık yaratır ben ece diyicem babası aryaher ikisi de olsun canım :)
Canım çok güzel ve faydalı olmuş teşekkürlerr :) ben kalın tüylü battaniye sevmiyorum onun yerine örgü battaniye alcam yine kalın. Incelerden kaç tane almalıyım? Bir de 0-3 ay için altı yedi kiyafet yeterli mi? Annem de hemen büyür diyoda bilemedim :)Aynen katılıyorum 10 lu set kadar gereksiz bir şey yok eldivenleri hep basit oluyor atlet külot yenidoğan bebeğe hiç giydirilir mi her şeyi ayrı ayrı alın Yenidoğanda baştan aşağı çıtçıtlı tulumlar çok rahat Eki Görüntüle 1310293 kafadan çıtçıtlı olanlar bile rahat giydirilmiyo kolları zorlayıp geçirmek işkence ilk 3 ay kıyafet çok almayın diyorsunuz ama ben 6,7 tulum kullandım bebeğim sık kusunca ve misafirim çok olunca sık üst değiştirdim onun kıyafetlerini ayrı yıkadığım için akşama anca doluyor makine Eki Görüntüle 1310294 alt üst ayrı alacaksanız yine üst kısmında aşağıya kadar çıtçıtlı olsun uyku arasında kusarsa değiştirmesi çok rahat oluyo 3-6ayı yazlık alın Eki Görüntüle 1310295 Kolsuz ve şortu tulumlar çok rahat içten giydirmek için alttan çıtçıtlı badiler alın 0-3 3-6 dönem için 5 er adet yeterli 6 aydan sonraki alışverişi bebekten sonra yapın aldığınız kıyafete mutlaka dokunun yumuşacık olsun süslü püslü şeyler bazen sert olabilir ben oğluma heves edip kot falan almıştım hiç giydirmedim pijama dokusunda olmayan kumaşlarda bebek bacağını kıvıramıyo ayaklarını ileri geri hareket ettiremediği için robot gibi kalıyo çocuk huzursuz oluyo benim gibi güzel giydircem diye eziyet etmeyin annem çok yelek örmüştü ben de yelek almamıştım ama oğlum örgü yelekleri hep yaradı ağzı tüy oluyorduEki Görüntüle 1310296 pamuklu hazır yeleklerin en küçük boylarını alın Çorap olarak bu modellerin ağzı geniş ayaklardan çıkıyo Eki Görüntüle 1310297 tavsiyem kalıp İçinde olan ağzı daha sıkı bu modelleri tercih edin Eki Görüntüle 1310301 lastiği olsun 10 Iu 20'li mendiller çok lazım Oluyor yorgan almayın bebekler bizim gibi düzgün yatmıyor ben oğluma aldım 1,5 yaşında hala kullanamıyoruz Çeşitli kalınlıklarda 4-5 battaniye kullandım ben emzik ve biberonu birer tane alın sıkışırsanız eşiniz alabilir sonra hayırlı alışverişler
Benim eşim de kız olursa elif asya koymak istiyo. Kıza karışma erkege de sen istediğin ismi koy diyo. Ama ben melis ve duru isimlerini seviyorum. Erkek olursa da yiğit, yağız, Göktuğ bu isimlerden birini koymak istiyorum. Eşim de Aybars ismini seviyo.
INSALLAH canım tum annısler.. kaynpederım kıracıyla konustu ewden cıkıcaklar beklıyoruz esyaları almaya basladık cok sukur allahımaa azda olsa haffledım cıkmazsada ocak aynda kontrt bıtıyor mecbur cıkıcaklrmıs en fazla ocak ayına kdr otrmaya devm :)Tebrikler canım hayırlsıyla doğur inşallah sorunların ne alemde hafifledi mi
ogrenırsın canım kac kaftalıksınn bız hep kız dıye bekledım tatlı hıc yemıyorum hep eksı nasıl erkek dedı vala sok oldumGozun aydın .Ne guzel canım keske bende ogrensem
ben de almayı düşünüyordum eşime söylesem kesin alma der o yüzden vazgeçmiştim. ama hareketlerini hissedecez artık az kaldı gerek yok bence :)[/QUO
canım bebekte bulamadım ben
peki canım bebeğin yeri tam olarak nerde.. göbek deliğinin neresinde mesela?.. ben merak ediyorum nerde olduğunu.. elimi oraya koymak istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?