Arkadaşlar kimler ikili test yaptırmadı .Ben yaptırmadım ama acaba yaptırsamıydım diyorum kendimi ilgisiz hissediyorum üçlü daha kapsamlı sanırım acaba yaptırsam mıı
Canı cig köfte isteyenler kendinizi tutmayın kızlar etsiz olanlardan alın yeyin bol yeşillikle off canım yine çekti. Ben bi limon bide cig köfte yiyorum bolca. Ikisine aserdim sanırım.
Valla ben de sonunda siparis verdim esime, gelirken alicak insallah. Bugun cigkofte gunu sanirimAlacağınız olsun banada sipariş verdirdiniz:))
Biliyorum olasılık testi doktor ısrar etti yaptır bir zararı olmaz diye bende bir faydası da olmaz diye düşündüm detaylıya mutlaka gireceğim burada iyi bir doktor olacağını sanmıyorum amaİkili testi doktorum da önerince yaptırdım , ancak üçlü ve dörtlü test yaptırmayacağız , sonuçta sadece bir olasılık testi bunlar (kesin bir sonuç vermiyor , testin altındaki not bile bunu gösteriyor ,şöyle yazıyordu " normal değerlerde çıkması çocuğun sağlıklı olduğunun göstergesi olmadığı gibi , riskli değerlerde çıkması da kesin olarak anomali olduğunu göstermez ). Detaylı ultrason önemli (yapısal anomaliyi gösteriyor ) 20-23 .haftalar arası yapılması gerekiyor , perinatolog (riskli gebelik uzmanı ) yapıyor bunu . Jinekologlar perinatologa yönlendiriyor hastayı.
kizlar bugun saglik ocagina gittim tetanoz asisi yaptilar. ebe cok iyiydi kilomu boyumu olctu, yemem yememem gerekenleri anlatti uzun uzun. ben toplamda 1 kilo aldim normal dedi hatta gayet iyi dedi. bu aydan sonra dikkat et dedi daha hizli kilo alirmisiz. iki ogun arasinda 3-4 saat olsun ogunleri de fazla abartma dedi. bu donemde bebegin kas ve kemikleri gelisiyomus bol kalsiyum al dedi. eger biz yeterince almazsak bizim depolardan bebek alirmis o zaman da kramplar, dis curumeleri baslarmis. doplerle bebegin klap atislarini dinleyelim ama duyabilirsek dedi. cunku o aletle daha bu haftalardakini duyamiyormusuz. Baya uğraştı ama kalp atış sesi gelmedi. Garip sesler geliyordu onlar da bebegin hareket sesleriymis. Maşallah baya hareketli dedi. İlk hamilelik olduğu için hareketlerini geç hissedebilirsiniz suanda da anlayamayabilirsin normal dedi. 20. haftadan itibaren hissedermisiz. Günde 10 kez hareket hissetmemiz normalmis. Eğer daha az olduğunu dusunursen yada suphelenirsen hemen gel dinleriz dedi:) bir ay sonra ikinci doz asiya gitcem. Herkese seglikli günler:)
Ayy canim yaa aslinda burda konusmalarimiza dikkat etsek yediklerimizi yazmasak cok daha iyi olucak oyle biseyki bazen peynir deseler peynir canim istiyor maddi durum musait olabilir ama o an ona ulasamayabiliriz biraz daha dikkatli olmak lazimBen sipariş edemiyorum ne olacak şimdimerkeze 70 km olunca
İlk çocukta yapmadılar onun için kafam karıştı normalde doğumdan sonra eğer pozitifse 72 saat içinde vurulması gerekiyor. Benim gibi olan var mı diye merak ettim de
Olsun canım sorun değil bu hamileliğimde canım her şeyi çekiyor hafta sonu gideceğiz o zaman yeriz inşallahAyy canim yaa aslinda burda konusmalarimiza dikkat etsek yediklerimizi yazmasak cok daha iyi olucak oyle biseyki bazen peynir deseler peynir canim istiyor maddi durum musait olabilir ama o an ona ulasamayabiliriz biraz daha dikkatli olmak lazim
Hayırlı olsun :)Kızlar doktordan geliyorum cinsiyetimiz kesin belli diil ama kız olabilir dedi doktor
Bende tam da bu şekilde uyuyuyorum, hamilelikten öncede böyleydiSelam kızlar, okuduğum kadarıyla herkes uyku konusundan yakınmış. Ben de o yakınanlardanım. Erken yatıyorum akşamları hatta çok erken ama gece mutlaka 1-2 defa uykum bölünüyor sebepsiz yere ve tekrar uykuya dalmam ciddi zaman alıyor (2 saat). Bölük pörçük uyuyorum. Ne zamana kadar böyle olacak ? Sanki devamlı bir huzursuzluk var içimde. Hasta desen değilim ama sağlam da değilim. Mümküm olduğunda sola yan yatmış şekilde uyumaya çalısıyorum. Sanırım biraz da bu zorluyor beni. Benim okuduğum kadarıyla artık 4. aya adım atıyor olduğumuzdan sola doğru ve bacakları karna çeker pozisyonunda uyumak bebek için en rahatıymış. Sizler ne şekilde uyuyorsunuz ?
Yine de dikkat edelim canim hafta sonu yersin insallah ama baska yiyemeyecek olanlar olabilir o yuzden kimsenin gunahina girmeyelim sadece uyariyorum arkadaslari ve kendimi :)Olsun canım sorun değil bu hamileliğimde canım her şeyi çekiyor hafta sonu gideceğiz o zaman yeriz inşallah
Yaparken yanma yada ağrı olmadı bende. Ama yarin biraz ağrı olabilir dedi su an iyiyim:)Canım geçmiş olsun. Sağlık ocağında ki hemşirenin iyi olmasına sevindim. Bende aralığın sonunda gitmeyi düşünüyorum. Birşey soracağım. Aşı çok yakıyor mu? :)
Arkadaşlar şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? ikiye ayrılmış durumda doktorlar , geçen gün tv de izledim (Prof Canan Karatay) çok zararlı diyordu ,bebeği şeker hastası yaparsınız dedi . Telefonla birisi bağlandı ilk hamileliğinde şeker yüklemesi sonucunda erken doğum yapmış, şimdi tekrar hamileyim şeker yüklemesi yaptırmayacağım dedi . Benim kafam iyice karıştı , 20 yıl öncesinde yokmuş bu işlem , yurtdışında da her ülkede yokmuş , çok kilolu değilseniz , ailede bu risk yoksa gerek yok diyor kimileri ...Bugün doktor randevum vardı , 3 hafta sonrasında kan değerine ve açlık kan şekerine bakarız , şeker yüklemesi de yaparız dedi doktorum (20 . hafta civarı yapılacak yani ) ,ben yukarıda yazılanlardan bahsettim doktoruma , onu diyen dr jinekolog değil dedi (canan hoca kardiyolog ve jinekologlar bizim alanımıza karışıyo diye tvlerde de kızıyo canan hocaya )... İkince hamileliğini yaşayan arkadaşıma sordum hemen, izmirde doktoru, şeker yüklemesi önermemiş , şeker ölçümü yapıp bakılıyomuş belli bir dönem boyunca , ilk çoçuğumda yaptırmıştım , 2-3 gün kendime gelemedim , elim ayağım titredi dedi... Siz ne düşünüyorsunuz ,hepinizin , deneyimi olanların özellikle yorumunu rica ediyorum ...
Hayirli olsun canim insallah saglikla kucaginiza alirsiniz masallah... :)Kızlar doktordan geliyorum cinsiyetimiz kesin belli diil ama kız olabilir dedi doktor
bizdede var kan uyuşmazlığı canım,ilk doğumda 72 saat içinde iğne yapmışlardı,testte negatif doktor iğne için bişey demedi şimdilik sanırım tekrarlayacak bu test,peki sen ilk doğumda iğne olmadınmı,eğer bebek senin kan grubundansa gerek yok diye biliyorumBen sipariş edemiyorum ne olacak şimdimerkeze 70 km olunca
İlk çocukta yapmadılar onun için kafam karıştı normalde doğumdan sonra eğer pozitifse 72 saat içinde vurulması gerekiyor. Benim gibi olan var mı diye merak ettim de
Ay canım kusura bakma hamileler var burda bizde yemekten konuşuyoruzUff canim cekti yaa
Ye canım ye hele seninkiler ikiz bi de daha çok ye, acılı acılı canım çekti. Yakınlarda yok bizim yarın da ben aldiraym :)Valla ben de sonunda siparis verdim esime, gelirken alicak insallah. Bugun cigkofte gunu sanirim
Ben de eşime mesaj attım akşam almadan eve gelme diye :):)Ye canım ye hele seninkiler ikiz bi de daha çok ye, acılı acılı canım çekti. Yakınlarda yok bizim yarın da ben aldiraym :)
Yok canim kusur degil benim icin onemli de degil de biraz daha dikkatli olmak lazim ben de konustum az once ama hemen alamayacak durumda olanlar geldi aklima, maddi durumlari olabilir ama bazen alamayacak durumda olunabiliyor bi sure daha yemek konusmayalim da dogumdan sonra bol bol cikaririz acisiniAy canım kusura bakma hamileler var burda bizde yemekten konuşuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?